Ezek lettek a legnépszerűbb fürdőszoba-trendek 2020-ban!

A mai fürdőszoba enteriőrök nem csupán funkcionálisak – hanem nagyon is szépek, látványosak, stílusosak.  Az esztétikum mellett ugyanakkor a kényelem is egy igen erős szempont, amikor ezt a helyiséget szeretnénk át- illetve megtervezni, újra alkotni.

Nézzük meg gyorsan, miket vegyünk bele, ha igazán kortárs, trendi, szép és persze kényelmes fürdőt szeretnénk! Cikkünkben most a legnépszerűbb trendeket gyűjtöttük egy csokorba, melyekhez egy-egy közkedvelt példát is mutatunk…

(Fotó: SIKO Evelyn kád)

1. Térben álló kádak

Semmi sem emeli ki jobban a fürdőszoba hangulatát, eleganciáját – mint egy szabadon álló kád! A House Beautiful online magazin az Instagram hashtag-ekből szemezgetve gyűjtötte össze az idei, legfelkapottabb trendeket, a lista élén pedig toronymagasan a térben álló kádak vezettek. Nem véletlenül: hiszen bármely fürdőszobának fényűző, ötcsillagos hangulatot teremtenek. A klasszikustól a romantikusig, sőt egészen a modern, minimalista stílusokig mindannyian meglelhetjük a saját, személyes kedvenceinket. Képünkön ezúttal a SIKO egyik legszebb, stílusos, harmonikus formavilággal rendelkező modellje, a Karyn kád látható.

(Fotó: SIKO Karyn kád)

​2. Kő és terrazzo burkolatok

A márvány klasszikus és sikkes, a kő és a beton eredeti, emellett újra fénykorát éli a 70-es évek betonkorszakából és teraszairól útjának indult terrazzo, és nem is akárhogyan! Az egyedülálló terrazzo-technológia immár nem csak a padlón, hanem a falakon és az épületek homlokzatain is megjelenik. Eredetiségét a betonban lévő kisebb törmelékkövek méretbeli és színbeli változatossága, sokoldalúsága, a véletlenszerűségének szépsége adja. Legnépszerűbbek pontosan ezért a matt, egyenetlen felszínt, textúrát megtestesítő burkolatok, hiszen az egyenetlen textúrájú kivitelben az anyag a természetes kő valamennyi egyedi tulajdonságát előhozza. Különösen egyenetlen és textúrált kivitelben a Porcelanosa család STON-KER® Ceppo Stone kollekciója testesíti meg ezt: a népszerű, idei modell a valódi kő természetes bájával sajátos, egyedi jelleget kölcsönöz valamennyi belső térnek. Eredetiség, tartósság és avantgárd dizájn – mi más kellhet még?

(Fotó: Porcelanosa Ceppo Acero)

​3. Walk in, egyszerű, letisztult zuhanyfalak

Azok számára, akik a kádban való kényelmes, hosszadalmas fürdőzés helyett a gyors és egyszerű zuhanyzás élményét keresik, egyértelműen a „csak belépek és már tusolok is” –stílusú zuhanykabinok vitték el a pálmát. Ezeknek a zuhanyzóknak már nevet is adtak a tervezők: Walk-in típusú zuhanyfalnak nevezték el őket. Számtalan formájuk létezik, a legegyszerűbb, egyetlen üvegfalból és zuhanyfolyókából álló minimalista megoldásoktól kezdve, a dizájnos, keretes verziókig egészen széles a paletta. Vásárlóink legnagyobb kedvencei az urbánus stílusú fürdőszoba terekbe kellemesen illeszkedő fekete keretes megoldások, melyekből szintén egészen sokféle modellből válogathatunk…

(Fotó: Radaway Modo II Black zuhanyfal)

​4. Szobabútort imitáló fürdőszoba-bútorok

Rendkívül népszerűek az idén azok a tároló megoldások a fürdő életterében is, melyek a modern szobabútorokra hajazó megjelenésükkel hívják fel a figyelmet. A trapéz alakban kifelé álló lábú art deco-jellegű bútorok mellett legalább olyan nagy kedvencnek számítanak a loft stílusú, fekete keretes, modern, urbanisztikus stílusú fürdőszobabútorok. A legújabb modellek között mutatós, egyedi, változatos fiók- és ajtómegoldással felszerelt, friss és praktikus csodákat találhatunk…

(Fotó: Palatinus Monza)

​5. Kerek tükrök, mögé vagy köré épített LED-világítással

És ha már a csodáknál tartunk: az idei évben a kerek, világító-keretes tükröket csodáltuk meg a legjobban! Kellemes, harmonikus összképet adnak a fürdőszobánknak, pontosan a lágy, íves körforma miatt. A tükör mögé vagy külső keretére applikált LED-világítás pedig még különlegesebbé teszi: hiszen egy remek hangulati elem is lehet este, ha a központi lámpát nem kapcsoljuk fel, mert relaxálni vágyunk fürdés vagy zuhanyzás közben. Azt pedig természetesen mondanunk sem kell, hogy kiváló háttérvilágítást adnak a reggeli készülődéshez, sminkeléshez vagy borotválkozáshoz. A SIKO tükrök például egy ideális, kényelmes, 60 cm-es átmérővel rendelkeznek, ledes világításuk pedig 895 lument ad, IP 44-es védettséggel.

(Fotó: Palatinus Fly)

​6. Bidé funkciós WC-k

Ha pedig fürdőszoba és high-tech innovációk, akkor bizony nem maradhatnak ki a legújabb, idei újítások sem: a bidé funkcióval ellátott WC-k vagy WC-ülőkék. Ilyen higiénikus, bidével kombinált okos vécéi szintén több gyártónak vannak ma már, azonban érdemes megkeresnünk ezekből is az akciókat, hogy még kedvezőbben szerezhessük be fürdőszobánkba e praktikus újdonságokat.

Ezek a termékek kiválóan ötvözik a két termék – vagyis a  WC és a bidé – együttes előnyeit. A WC-be szerelt kis permetező kar, illetve egy nyomógomb segítségével helytakarékosan, egyetlen berendezéssel láthatjuk el a két funkciót. A zuhanykarnak köszönhetően gyengéden, folyóvízzel tisztíthatjuk meg az intim területeket a vécéhasználat után, a kellemes, higiénikus élményért.

A Palatinus Fürdőszobaszalonok ráadásul egy kedvező akcióval is készültek: a különleges ajánlatban most különösen kedvező áron juthatunk hozzá a prémium bidéfunkciós WC-szetthez, melyhez még egy TECE nyomólapot is kapunk ajándékba! Az ajándék nyomólapot 5 fajtából (fehér, matt/fényes króm, matt/sima fekete) magunk választhatjuk ki, hogy harmonizáljon otthonunk, fürdőszobánk stílusával.

Az akció egészen 2020. december 31-ig érvényes!

(Fotó: TECE One)

Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk a legnépszerűbb trendekből szemezgetett újdonságokhoz! Válogassunk hát kedvünkre, használjuk ki az akciós lehetőségeket, és inspirálódjunk élőben is: a Palatinus Fürdőszobaszalonok egész évben várnak, óriási termékválasztékkal, kortárs, trendi megoldásokkal, 3D látványtervezéssel, készséges, szakmailag felkészült munkatársakkal.