2020 fenntartható és személyre szabható fürdőszoba megoldásai!

2020 fenntartható és személyre szabható fürdőszoba megoldásai!



Érezzük jól magunkat benne, praktikus, otthonos és fenntartható is legyen… Egyre több elvárásunk van korunk fürdőszobáival szemben. Egyszerre szeretnénk követni a legújabb trendeket, bevinni otthonunkba a legmodernebb technológiákat, miközben az építkezések, felújítások egyik kulcskérdéseként lebeg a fejünk felett az időtálló, fenntartható fürdőszoba.


Porcelanosa termékek

A klasszikus megoldásokról jól tudjuk, hogy időtállóvá teszik a fürdőszobát, ahogyan a természetes, naturalista anyagok, anyagmegoldások is. Valamennyien arra vágyunk, hogy még 5-10 de akár még 15 év múltán is szívesen lépjünk be ebbe a helyiségbe, örömmel töltsön el bennünket, ha ránézünk, és persze a benne lévő berendezés, technika még akkor is ugyanolyan hatékonyan szolgáljon bennünket. Bizony, ezek már a jövő fürdőszobái, de vajon miként valósulhat meg nálunk is egy ilyen fürdőszoba?

Porcelanosa fürdőszobai termékek

(Fotó: Porcelanosa)

Alapszínek – avagy a lehető legegyszerűbb, legklasszikusabb dizájn

A fekete és fehér örökzöld párosánál mi sem lehet jobb! A nőies fehér kézen fogja a maszkulin feketét, a jin és jang erejével együtt bámulatos összhangot, harmóniát teremtenek. 2020-ban azonban már nem csupán a végletekben gondolkodhatunk, hanem egyre több helyütt fedezhetjük fel az átmeneteket: a gyönyörű márványminták, a nyers kövek vagy betonfelületek eredeti megjelenítései biztos, hogy időtálló, szerethető megoldásokat visznek a fürdőszoba enteriőrbe is – ezt az innovatív spanyol márka - a Porcelanosa szépséges kollekcióin is nyomon követhetjük.

Porcelanosa termékek fürdőszobákba

(Fotó: Porcelanosa)

Korszerű technológiák, pl. vízesés a zuhanyzóban?

A buja dzsungelek világát akár a játékos tapéta – és csempe minták után másképpen is megjeleníthetjük otthonunkban: válasszunk speciális zuhany megoldásokat, az esőerdő hangulatot ugyanis egy jól eltalált zuhany rendszerrel érdemes még tovább fokozni. A természet közelségét élhetjük át saját zuhanyzónkban is a Grohe egyedülálló okosmegoldásaival vagy a Kludi márka egyedülálló zuhany rendszereivel. Akár gyengéd pára a hűs tengeren, akár egy frissítő, meleg, nyári zápor, vagy inkább egy erőteljes monszun? Váltogassuk kedvünkre!

Grohe termékek a fürdőszobában

(Fotó: Grohe)

Növények a fürdőben!

És ezúttal ne 2-3 cserepes virágra gondoljunk, hanem behozhatunk akár egy egész, élő növényfalat vagy hatalmas pálmákat, orchidea polcokat. Ezek nem csak a mi hangulatunkra, közérzetünkre lesznek majd jótékony hatással, hiszen a trópusi növények imádják a meleg, párás levegőt, ami egyébként is a fürdőszoba terek sajátossága. Ha van a fürdőn ablak, akkor bátran gondolkodhatunk ilyesmiben, de ma már akár mesterségesen is elő tudunk állítani a napfényhez hasonló fényt lámpákkal, ledekkel, modern világítási megoldásokkal…

burkolatok a fürdőszobában

(Fotó: Homeinfo)

Komplex világítási megoldások

Játszi könnyedséggel dúskálhatunk, válogathatunk ma már a legmodernebb világítástechnikai megoldásokból és kelthetjük életre fürdőszobánkat, ahogyan a nappalit, a hálót is hangulatossá varázsolhatjuk. A rejtett, illetve direkt megoldásokat együtt alkalmazva, speciálisan megvilágítva egy-egy kiemelt részletet, egyénileg állítva a színt, a mélységet és a fényerőt – mind-mind fantasztikus élményt jelent majd számunkra, és nagyon is sokat tesz hozzá ahhoz, hogy ne unjunk meg fürdőszobánkat idő előtt, hiszen az mindig új színben, új megvilágításban tűnik majd fel előttünk.

Porcelanosa fürdőszobai termékek

(Fotó: Porcelanosa)

Különböző textúrák, anyaghatások a szoba-szerű élményért…

A csempe ma már közel sem azt a klasszikus, színes, mázas kerámiát vagy greslapot jelenti, mint egynéhány évtizeddel ezelőtt. Ma már bátran dúskálhatunk a 3D hatású felületek, a nemes fa,  illetve kő hatású textúrák, vagy éppen a textileket, finom, nemes, meleg hatású anyagokat megszégyenítő hidegburkolat csodák között! Már az sem szabály, hogy végig ugyanazt a családot, kollekciót felhasználva tervezzük meg a fürdőszoba falait, padlóját. Válogassunk, kombináljunk bátran kedvünkre, és vigyünk be a nemes burkolatok, anyagok mellé egy-két eredeti, szobába illő tárgyat, bútordarabot, csillárt – melyek végül felteszik a pontot a fürdőszoba elegáns, kényelmes, személyes megjelenésére!

Fürdőszoba Porcelanosa termékekkel

(Fotó: Porcelanosa)

Energiatakarékos megoldások

A luxusérzet közel sem azonos a felesleges pazarlással! Alapvető ma már, hogy a csaptelepek, zuhanyrendszerek, valamint a WC – és bidé tartályok is mind víztakarékosak. Minél lágyabb ugyanis a víz, annál kellemesebb érzés lesz bőrünknek. A zuhanyzás pedig nem attól válik kellemes élménnyé, hogy temérdek vizet elpazarolunk közben. Használjunk hát vízlágyító, vízszűrő megoldásokat csaptelepeinkhez, és válasszunk azok közül is olyanokat, melyek a vizet levegővel dúsítják, így a bőrünkre érkező vízsugár bőséges, erőteljes élménye éppúgy meglesz, mintha teljesen kinyitnánk a csapot…

Kludi termékek

(Fotó: Kludi)

WC-k és Bidék – személyes igényeinkre szabva

A víztakarékosságon túl a WC-vel, illetve a bidével kapcsolatban is számos elvárásunk van, amelyhez alkalmazkodva az innovatív gyártók egyre újabb modelleket dobnak piacra. Az egyik legfontosabb elvárásunk a higiéniai biztonság. Egyes modelleket - perem nélküli kialakításukon túl - még olyan innovatív bevonattal is elláttak a gyártás során, amely segít megakadályozni a baktériumok megtelepedését a WC peremfelületén. De választhatunk okos WC-ket is, melyek tökéletesen személyre szabható rendszere, akár 2in1 megoldása még a legmerészebb álmainkat is felülmúlja…

Grohe termékek

(Fotó: Grohe)

Felfedeznénk ezek bármelyikét, vagy esetleg még több, személyes inspirációra vágyunk? Akkor látogassunk el a Palatinus Fürdőszobaszalonok számos bemutatóterme közül a hozzánk legközelebb eső üzletbe, ahol szeretettel, szakértelemmel, és óriási választékkal várnak majd bennünket!