Fugázó (1 db)

A fugázó, más néven fugázóanyag vagy fugázóhabarcs, egy építőipari anyag, amelyet burkolólapok, csempék és egyéb padló- vagy falburkolatok közötti részek kitöltésére használnak.

készleten MAPEI KERAFLEX MAXI S1 - SZÜRKE - KISZERELÉS: 25KG
14 287 Ft / db
Palatinus Plus ár:
9 287 Ft / db

A fugázó, más néven fugázóanyag vagy fugázóhabarcs, egy építőipari anyag, amelyet burkolólapok, csempék és egyéb padló- vagy falburkolatok közötti részek kitöltésére használnak. A fugázó célja, hogy egyenletes és vízálló tömítést biztosítson a burkolatok között, javítva ezzel a burkolat esztétikai megjelenését, valamint növelve annak tartósságát és higiénikus tulajdonságait.

Fugázó anyagok típusai

  • Cementalapú fugázók: a leggyakrabban használt fugázó típus, amely cementet, finom homokot és adalékanyagokat tartalmaz. Vízzel keverve alkalmazzák, és számos színben elérhető, hogy illeszkedjen a burkolat színéhez.
  • Epoxy fugázók: nagyobb ellenálló képességűek a víz, a foltok és a kémiai anyagok ellen. Ezek a fugázók két komponensből állnak, amelyeket össze kell keverni használat előtt. Bár drágábbak és nehezebben dolgozhatók, mint a cementalapú fugázók, tartósságuk és higiénikus tulajdonságaik miatt kedveltek.
  • Akril fugázók: vízbázisú fugázók, amelyek rugalmasságot és vízállóságot biztosítanak. Gyorsan száradnak és kevésbé hajlamosak a penész képződésére.

Alkalmazási területek

  • Fürdőszobák és konyhák: a magas páratartalom és vízkitettség miatt itt különösen fontos a megfelelő fugázó anyag választása.
  • Kültéri területek: teraszok, erkélyek és járdák fugázásához olyan anyagokat választanak, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak.
  • Bel- és kültéri padlók, falak: minden típusú burkolat közötti részek kitöltésére.

Fontos szempontok

  • Színválaszték: a fugázó színe jelentősen befolyásolhatja a burkolat végső megjelenését. Fontos, hogy a szín harmonizáljon a burkolólapokkal.
  • Tisztíthatóság és karbantartás: egyes fugázók könnyebben tisztíthatók és kevésbé hajlamosak a szennyeződésre, mint mások.
  • Tartósság: az alkalmazás körülményeitől függően válasszuk a legmegfelelőbb típust, hogy a fugázás hosszú távon is megőrizze minőségét és funkcióját.

A fugázóanyag megfelelő választása és alkalmazása kulcsfontosságú a burkolat tartósságának, vízállóságának és esztétikai megjelenésének biztosítása szempontjából.