Aljzatkiegyenlítő (4 db)

Az aljzatkiegyenlítő burkolási segédanyagok olyan építőipari termékek, amelyeket az aljzatok síkosságának, simaságának és teherbírásának javítására használnak, mielőtt a végső padlóburkolatot, mint például csempét, parkettát vagy laminált padlót, leraknák. Ezek az anyagok különösen fontosak a burkolás előkészítési fázisában, mivel egyenletes és stabil alapot biztosítanak a burkolólapok számára, így hozzájárulva a végeredmény minőségéhez és tartósságához.

MAPEI ULTRAPLAN RENOVATION - KISZERELÉS: 25KG
11 271 Ft / db
Palatinus Plus ár:
7 326 Ft / db
MAPEI NIVOPLAN - SZÜRKE - KISZERELÉS: 25KG
6 667 Ft / db
Palatinus Plus ár:
4 334 Ft / db
készleten MAPEI ULTRAPLAN ECO 20 - 23 KG - SZÜRKE
10 077 Ft / cs
Palatinus Plus ár:
6 550 Ft / cs
MAPEI PLANITOP FAST 330 - SZÜRKE - KISZERELÉS: 25KG
16 192 Ft / db
Palatinus Plus ár:
10 525 Ft / db

Az aljzatkiegyenlítők alkalmazási területei

Régi aljzatok felújítása: az aljzatkiegyenlítőket gyakran használják meglévő, egyenetlen vagy sérült aljzatok javítására.

Új építésű ingatlanok: új építésű ingatlanoknál az aljzatkiegyenlítő segít a tökéletesen sík és sima felület elérésében.

Különböző padlóburkolatok alá: alkalmasak különféle padlóburkolatok, mint a csempe, parketta, laminált padló vagy PVC alá.

Az aljzatkiegyenlítők előnyei

Síkosság és simaság: az aljzatkiegyenlítőkkel elérhető a tökéletesen sík és sima felület, ami elengedhetetlen a minőségi burkoláshoz.

Párazáró hatás: egyes típusok párazáró réteget is képezhetnek, ami megakadályozza a nedvesség felfutását a padlóburkolat alá.

Gyors kivitelezés: az aljzatkiegyenlítők gyorsan száradnak, így lehetővé teszik a burkolási munkálatok gyors elkezdését.

Tartósság: megnövelik a padlóburkolat élettartamát, mivel egyenletes támaszt nyújtanak, így csökkentve a burkolat sérülésének esélyét.

Hangszigetelés: bizonyos aljzatkiegyenlítők hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek, javítva ezzel a lakókomfortot.

Az aljzatkiegyenlítő anyagok alkalmazása

Az aljzatkiegyenlítő anyagokat általában por formájában értékesítik, amelyet vízzel kell elkeverni a gyártó utasításainak megfelelően. Az elkészült keveréket egyenletesen kell eloszlatni az aljzaton, figyelembe véve a kívánt vastagságot és a felhasználási területet. A keverék száradási ideje változó, általában néhány órától egy napig terjedhet.

Fontos szempontok

Választás: az aljzatkiegyenlítő kiválasztásakor figyelembe kell venni a padló típusát, a terhelhetőséget és a kívánt vastagságot.

Előkészítés: az aljzatnak tisztának, száraznak és stabilnak kell lennie az aljzatkiegyenlítő felhordása előtt.

Műszaki adatok: mindig kövessük a gyártó utasításait az anyagok keverési arányát és a száradási időt illetően.


Az aljzatkiegyenlítő burkolási segédanyagok tehát nélkülözhetetlenek a magas minőségű, tartós és esztétikailag vonzó padlóburkolatok kialakításához.