3 új trend, mivel burkold az otthonod!

3 új trend, mivel burkold az otthonod!Három felettébb izgalmas, vadonatúj irány látszik kirajzolódni a hidegburkolatok piacán. Az egyik nemes rajzolatokkal, leheletfinom mintákkal operál, melyeket a márványlapok természetes textúrái alapján gondoltak tovább a tervezők. A másik határozott egyenesek, geometriai minták és kontrasztok extravaganciájára épül. Míg a harmadikban a szimmetrikus geometria és a finom sejtelmesség egyszerre van jelen. Nézzük meg hogyan!


Porcelanosa Deco Marmi burkolat

Milyen csempét, padlólapot keressünk a fürdőszoba, a konyha, az előszoba vagy akár a nappali burkolására, ha szeretnénk megújítani őket, és ebben követni kívánjuk a legújabb trendeket?

Az optikai térnövelés, és a kiegyensúlyozott, harmonikus légkör megteremtése alapvető célok a kortárs belsőépítészetben, így az alábbi burkolat csodákkal mind remekül járhatunk. Akár az eddiginél tágasabb, letisztultabb, vagy csendesebb, finomabb összképre vágyunk, akár attraktívabb, látványosabb megjelenésre. Nézzük, melyek is ezek a legújabb trendek!

Porcelanosa Fontana burkolat

(Fotó: Porcelanosa Fontana)

1. Bianco megoldások: Csendes, meghitt, nyugodt atmoszféra

Mostanság gyakran találkozhatunk olyan fényesre csiszolt felszínű burkolat modellekkel, amelyek a természetes kövek felületét és mintázatát, a márvány szépségét és finom eleganciáját utánozzák.
Kiegyensúlyozott és harmonikus légkört teremthetünk az ilyen lapokkal, miközben fényességük miatt a tér tágasabbnak hat. Ilyenek a Porcelanosa Thassos és Fontana burkolat családok is. A két kollekcióban egészen finom, halványan erezett kerámia burkolólapokat találunk, melyek foltos hatású felületével különféle árnyékhatásokat jeleníthetünk meg a helyiségben.
A konyhában és a fürdőszobában a munkalapok, falicsempék és padlólapok határozzák meg a látvány legnagyobb részét. Mivel ezek a felületek uralják a teret, nem mindegy milyen légkört teremtünk általuk.

Porcelanosa Persian burkolat

(Fotó: Porcelanosa Persian)

Ezek a divatos, természetes, finom tónusok lehetővé teszik az áttetsző, tiszta légkör megteremtését, amelynek köszönhetően jóval nyitottabbá válik a tér.
A fényes Fontana, vagy Bianco kollekciókkal szabálytalan és elvont finom, szürke erezetének köszönhetően nyugodt, meghitt, kifinomult, és áttetszően légies lehet a fürdőszoba. Ilyen a Persian vagy a Thassos család megjelenése is.
A szintén fényes felületű Thassos meleg árnyalatú, rezes színekkel és narancssárgával ötvözi a laza és sejtelmes erezetet, amely átlósan vonul át a lapokon. A béke, a nyugalom, és a kiegyensúlyozott szimmetria jellemzi a kollekciót. Ezek a tulajdonságok rendkívül hasznosak lehetnek központi várók, előszobák, közösségi terek, vagy az otthoni nappali, az étkező, a konyha, vagy akár a fürdőszoba burkolásakor.

Porcelanosa Thassos burkolat

(Fotó: Porcelanosa Thassos)

2. Bookmatch: Látványos, tükrözhető márványminták nagy felületeken

Az egyik leglátványosabb, szemet gyönyörködtető újdonság a Bookmatch sorozat, melyen belül is több páratlan szépségű burkolat kollekció látott napvilágot.
Ezeknél a sorozatoknál egyébként nem csak a mintázat, hanem a burkolatok mérete is újdonság.
Jól kigondolt koncepció alapján egy látványos, mégis praktikus méretet határoztak meg. Az 59,6X150 cm-es szélességét egy ember kényelmesen átéri, miközben a 150 cm-s hossz elég méretes a látványos minták bemutatásához.

Porcelanosa Massa burkolat

(Fotó: Porcelanosa Massa)

Vagyis, attraktív, különleges, látványos - mégis emberi kéz által is könnyen mozgatható, kezelhető.
A mintákat illetően újdonság és igazi szerelem lehet a tükrözhetőség! A Bookmatch burkolat családok mindegyikében kétféle, „A” és „B” minta érhető el, amelyeket szimmetrikusan elrendezve, egymás középpontos tükörképeit látjuk viszont, így az elrendezéstől függően többféle mintázatot alkothatunk velük. Az összkép olyan, mintha egy nyitott könyvet néznénk, ezért is a Bookmatch elnevezés…
A Laurent elnevezésű kollekció fekete alapon fehér és arany erezetmintás lapjai jól társíthatók fa hatású padlóval vagy a Matt sorozattal, amelynek hófehér, matt alaplapja kellemesen egészíti ki  a fényes márványos felületet.

Porcelanosa Laurent burkolat

(Fotó: Porcelanosa Laurent)

A Massa burkolatok mintázata szintén a márvány finom erezetéből inspirálódott, de ezúttal egy egészen finom, visszafogott, nőies megjelenést láthatunk, mely a finom csipkék, kézimunkák látványára emlékeztet. Melegebb tónusú, krémes színekkel, rosegold bútorokkal, kiegészítőkkel tökéletes lehet az összhang.

Porcelanosa Massa burkolat

(Fotó: Porcelanosa Massa)

A Baltic lapok mintázata a hagyományos márvány élethű megjelenítése. Elforgathatjuk bármely irányba, egyszerű erezetmintájának köszönhetően jól kivehető geometriai rajzolatokat tudunk vele létrehozni.

Porcelanosa Baltic burkolat

(Fotó: Porcelanosa Baltic)

Tippünk: Ha Bookmach lapokkal szeretnénk tervezni, előtte célszerű kicsit eljátszani, kísérletezgetni a lehetséges irányokkal, minta-alakzatokkal, hogy végül megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet.

​3. Mutatós kontrasztok: a geometrikus trend jegyében

A határozott egyenesek és az élénk, kontrasztos minták mind a fekete, mind pedig a fehér háttereken jól érvényesülnek. Ezek a burkolatok tökéletesek akkor, ha ki akarunk emelni egy-egy falszakaszt. Tökéletesen kombinálhatjuk őket a finomabb, sejtelmesebb, laza márványmintájú felületekkel, például a négy egyedi látványelemet (kockák, csíkok, apró háromszögek és cikkcakk-minták) felsorakoztató Deco Marmi 59,6 cm x 150 cm formátumú lapjaival.

Porcelanosa Spiga Marmi burkolat

(Fotó: Porcelanosa Spiga Marmi)

A kontrasztos geometriai alakzatok könnyedebbé és játékosabbá teszik a teret, miközben szépen vezetik a szemünket, és kiváló hátteret adnak egy szebb, kiemelni kívánt bútorelem vagy szaniter számára.
Izgalmas és látványos hatást érhetünk el a két klasszikus; a márványminta és a fekete-fehér erőteljes és időtlen párosításával.
Porcelanosa Cubic Marmi burkolat

(Fotó: Porcelanosa Cubic Marmi)

A Bookmatch minták mellett, ezek a társítások is remek lehetőséget adnak arra, hogy változatos, érdekes és egyéniségünkhöz illő megjelenést teremtsünk élettereinkben, miközben a minták elrendezésével optikailag is szélesebbé vagy tágasabbá tehetünk egy-egy helyiséget.
Amennyiben álomszép járólapot keresünk otthonunk helyiségeibe, úgy szintén érdemes a Porcelanosa újdonságait szemügyre vennünk. A Porcelanosa Karachi kollekciójának nagy, 100x100 cm-es formátuma egyesíti a porcelán greslapok kiváló ellenálló képességét a márvány örök szépségével. Ez az igazán exkluzív padlómegoldás vizuális folytonosságot, és nagyobb térérzetet ad számunkra. Anyagait és színvilágát tekintve időtlen és sokoldalú. Juhar és szürke árnyalatai, valamint kortárs, időtlen látványa tökéletesen kombinálható bármilyen berendezéssel.
Porcelanosa Karachi burkolat

(Fotó: Porcelanosa Karachi)

De az újdonságok itt még közel sem érnek véget! Ha szívesen megnézné összes újdonságunkat, akkor látogasson el hozzánk! A Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában több mint 200 világszínvonalú gyártó, változatos termékpalettájából 3D Látványtervezéssel segítjük Önt abban, hogy a lehető legszebb, legízlésesebb, legharmonikusabb kombinációt válassza ki otthonába.