3D látványtervezés - miért elengedhetetlen?

3D látványtervezés - miért elengedhetetlen?fürdőszoba megtervezése koránt sem egyszerű feladat, a jó tervezésen nagyon sok múlik! Nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem számos praktikussági és ergonómiai kérdést is felvet. Elvégre honnan is tudnánk előre, hogy jó irányba nyílik-e majd a zuhanykabin ajtaja, vagy útban lesz-e a szekrény. Szerencsére, a mai technika  lehetővé teszi, hogy a berendezési tárgyak megrendelése előtt megnézhessük leendő fürdőszobánkat 3D-ben!


3D látványtervek

A mai fürdőszoba enteriőrök túl azon, hogy egyre szebbek, harmonikusabbak a szemünknek, a sok minőségi, természetközeli anyagnak köszönhetően, rendkívül változatosak is. A gyártók különlegesebbnél különlegesebb termékekkel rukkolnak elő évről évre, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, milyen méretet, formát, magasságot válasszunk.

A csempe kiválasztása után ott a második nagy kérdés: milyen irányban történjen a lerakás, hogyan vezeti majd szebben a szemet, mennyi dekort, listellót tervezzünk be, hogy ne legyen túl sok, de ne is túl kevés?

Palatinus Fürdőszoba

(Fotó: Palatinus Fürdőszoba)

Ezek pedig mind-mind olyan dolgok, melyeket el lehet ugyan képzelni, de sokszor a fejünkben élő képhez képest egészen mást mutat majd a valóság, és bizony, akkor már késő lesz változtatni, ha valami mégse tetszik, vagy mégsem ergonomikus.

Palatinus Fürdőszoba

(Fotó: Palatinus Fürdőszoba)

Miért érdemes hát igénybe vennem a 3D látványtervezést? Hogyan takarít meg számomra értékes időt és pénzt?

  • Mert könnyebben elképzelhetem az új fürdőszobát, ha a látvány háromdimenzióban tárul a szemem elé, hiszen térhatású, pontos, méretarányos tervet kapok.
  • Mielőtt belevágok a felújításba, láthatom, hogy mutatna az általam kiválasztott burkolat a falakon és a padlón.

Palatinus Fürdőszoba

(Fotó: Palatinus Fürdőszoba)

  • Tökéletesen látom majd a kiválasztott, beépíteni kívánt bútorokat, berendezési tárgyakat. És mivel a 3D Látványterv több oldalról is körbejárja, leképezi a helyiséget, így az is kiderül még  időben, hogy biztosan befér-e a kiválasztott sarokkád, vagy fürdőszobabútor, nem fogunk-e beleütközni a kinyíló ajtókba? A 3D látványtervnek köszönhetően ugyanis kiküszöbölhető a rossz elrendezés, minimalizálhatók a kivitelezési hibák!

Palatinus Fürdőszoba

(Fotó: Palatinus Fürdőszoba)

  • Megbizonyosodhatok arról, hogy valóban a legpraktikusabb elrendezést választottam: hiszen többfélét is kipróbálhatok, megnézhetek egyben, mielőtt véglegesen döntenék az új fürdőszoba burkolatairól és berendezési tárgyairól.
  • Nem csak gyorsabb, de sokkal pontosabb is a hagyományos kézi rajznál, ahol a terven akár pár centimétert is jelenthet a ceruza vastagsága, ami döntő lehet egy-egy elem elhelyezésénél.
  • Elkerülhetem a falak újra festését is egy rosszul megválasztott falszín miatt! Vagy akár a saját szememmel is megbizonyosodhatok róla, hogy az apró fürdőszobát mennyivel világosabbá és tágasabbá teheti a fehér, vagy a világos csempe.

Hiszen a terveken többféle csempét is megnézhetek, hogy biztosra mehessek…

Palatinus Fürdőszoba

(Fotó: Palatinus Fürdőszoba)

  • Ha türelmetlen lennék, hogy mikorra készül el – akár már itt és most megelevenedhet új otthonom a szemem láttára – hiszen egy jó 3D Látványterv még a fényforrásokat, a helyiség megvilágítását is megmutatja vagy akár körbe fordulva megnézhetjük új otthonunk hangulatát.
  • És végül, de nem utolsósorban: mivel fontos számomra a környezetvédelem: a 3D Látványtervezés szolgáltatásnál nem nyomtatnak feleslegesen, digitálisan kapom meg a képeket.

Palatinus Fürdőszoba

(Fotó: Palatinus Fürdőszoba)

3D látványtervezéssel nemcsak jó minőségű képeket kaphatunk a leendő helyiségekről, hanem itt kezdődik a varázslat, a csoda: még nem is létezik a helyiség a valóságban, de mi már megnézhetjük azt többféle színben, elrendezésben, többféle anyagból! Nem állnak még a falak sem, de mi már kiválaszthatjuk, melyik csaptelep illik majd a mosdóhoz, és belekóstolhatunk, milyen érzés a hideg téli estéken egy kád forró vízben megmártózni a habokban…

Palatinus Fürdőszoba

(Fotó: Palatinus Fürdőszoba)

A Palatinus Fürdőszobaszalonok egész évben a rendelkezésünkre állnak, látványtervező kollégáik segítségével számunkra is megelevenedhet a terveken az álomfürdőszoba.  Szükségünk lesz hozzá a fürdőszoba alaprajzára, és az elképzelésünkre, milyen fürdőt is álmodtunk meg. Szakértő kollégáink pedig segítenek kiválasztani nekünk a legoptimálisabb elrendezést, a legmegfelelőbb, legodaillőbb termékeket, amiket utána 3D látványterven megnézve kiválaszthatjuk az ízlésünknek megfelelő  legideálisabb elrendezést!