4 üdítő trükk, hogyan újuljon meg a fürdő!

4 üdítő trükk, hogyan újuljon meg a fürdő!Noha az egyik legkisebb helyiség általában a fürdőszoba, nagyon is fontos szerepet tölt be az életünkben. Akár épp felújítani készülünk, akár az idén mégsem fér bele egy komplett fürdőszoba felújítás, akkor is számos lehetőségünk nyílik, felfrissíteni az enteriőrt, minimális beruházással.


burkolat

Ha érdekel bennünket a lakberendezés, esetleg jártunk is már hobbi lakberendező kurzuson, akkor jól tudjuk, milyen a praktikus térszervezés, hogyan érdemes rangsorolni, prioritást felállítani, ha kicsi az alapterületünk, ám annál nagyobb az igényünk a szépre. Talán már ismeri az alapvető burkolási szabályokat, hogy milyen csempe, milyen segédanyagokat, ragasztót, illetve fúgát igényel, vagy milyen árnyalatú, típusú, méretű csempe, járólap illik az egyes terekbe, hogy optikailag előnyösebb, kellemesebb benyomást keltsen. 

Nézzük meg, hogyan tehetjük még frissebbé, látványosabbá a fürdőszoba enteriőrt! 

Porcelanosa

(Fotó: Porcelanosa)

1. Színekkel bármikor frissíthetünk! 

Akár még a felújítás előtt állunk, akár már néhány évvel utána… 

Ha még a csempe kiválasztása, felrakása előtt járunk, akkor könnyű dolgunk van: a csempe színvilága meghatározó lesz majd a helyiségben. Éppen ezért azoknak, akiknek ritkábban adódik lehetősége a fürdőszoba felújítására, azt szoktuk javasolni, hogy a természet natúr árnyalataiban válasszanak burkolatokat, mert ezek nem mennek ki évek múlva sem a divatból, és megunni sem fogjuk egyhamar a látványt.

Porcelanosa

(Fotó: Porcelanosa)

Ha mégis szeretnénk élénk színeket, akkor is jó, ha tudjuk: érdemes óvatosan bánni velük: a túl sötét színek beszűkíthetik a teret, a túl harsány, túl impulzív tónusok hatására pedig nyugtalanságot érezhetünk. A kiegészítőkkel, lakástextilekkel azonban bármikor felfrissíthetjük belső tereinket, akár mindig új színt hozva a környezetbe.

APE

(Fotó: APE)

2. Évszakok, szezonok

A hosszabb távra szóló változtatások mellett, érdemes az élettereink hangulatát, atmoszféráját az adott évszak színeihez is igazítanunk. Nyáron választhatunk pl. élénkebb színű törölközőket, kiegészítőket a fürdőszoba térbe, míg a téli időszakban jöhetnek a mélyebb, drámaibb színek, vagy az ünnepi csillogás, a meghitt gyertyafény, ledes hangulatmegoldások.

Lakbermagazin

(Fotó: Lakbermagazin)

Az ősz gyönyörű pompás színeiről és a természet megannyi kincséről se feledkezzünk meg. Ezek igazi örömforrásként hatnak majd a lelkünkre, javítják hangulatunkat, nem mellesleg a folyton változó természet állandó körforgásával folyamatos kapcsolatot teremthetünk, amire igenis nagy szükségünk van.

3. Tértisztítás, lomtalanítás

Talán az első és legfontosabb dolog, ha éppen most nem fér bele a fürdőszoba felújítása – és persze akkor is, ha belefér: a felesleges lomok szelektálása, egy alapos rendrakás, újra rendszerezés máris sokkal szellősebbé, könnyedebbé teszi majd környezetünket.

Szabaduljunk hát meg minden olyan dologtól, amit már legalább 5-6 hónapja nem használtunk, elő se vettünk, arra már nincs is szükségünk – pláne a fürdőszobában! Érdemes tüzetesen átnézni a pipereszekrényt is, és ami már divatjamúlt, netalán lejárt, száműzni. Egy alapos nagytakarítás, felmosás után máris megtisztul a tér, máris jobb kedvvel, kellemesebb hangulatban használjuk újra fürdőszobánkat – mely sok esetben a káosztól, a dolgok felhalmozásától is tűnik rendezetlennek, lehangolónak.

Ravak

(Fotó: Ravak)

​4. Már néhány apróság is csodákat tehet!

Ha egy nagyobb felújításra éppen most nem is telik, néhány kisebb aprósággal megajándékozhatjuk magunkat az új szezonra – vidám polcok az újdonságoknak, egy új csaptelep a régi, elavult helyére, néhány új, divatos fürdőszoba kiegészítő, egy pihe-puha kádkilépő, esetleg néhány új növény és máris megújult, felfrissült az élettér!

RAGNO

(Fotó: RAGNO)

Bízunk benne, hogy ötleteinkkel segítettünk elindítani a fürdőszoba felfrissítésének gondolatát! Ha még többet szeretne megtudni, látni, tapasztalni, szívesen segítünk élőben is: látogasson el hozzánk, várjuk szeretettel a megújult, felfrissült Palatinus Fürdőszobaszalonok egyikébe!