A Porcelanosa elegáns újdonságai, melyek a 2024-es évet fémjelzik.

A Porcelanosa elegáns újdonságai, melyek a 2024-es évet fémjelzik.A Porcelanosa gyár már nem újdonság Számotokra, elegáns és tartósan trendi termékkínálata továbbra is magas minőséggel párosul.
Nézzük, milyen újításokkal rukkoltak elő a Porcelanosa tervezői, és milyen trendbeli változások, különlegességek várhatók?


Nos, annyit most az elején elárulhatunk, hogy túlságosan nagy trendbeli változások nem várhatók, inkább csak finomodtak az árnyalatok, a textúrák és a különböző technológiák. 
Továbbra is marad a márvány: az elegáns kövek, kőhatású felületek szebbnél szebb árnyalatokban és rajzolatokban versenyeznek egymással a figyelmünkért. 

Porcelanosa /XTONE Alpinus White
Fotó: Porcelanosa /XTONE Alpinus White


Még mindig nagyon menő a kortárs minimál, a természetből kölcsönzött textúrák és a neutrális árnyalatok, de a szerethető vintázs, a nagymamáink konyháit felidéző mázas csempe hatás is éppúgy megjelenik egyre több helyen. Természetesen a romantikusabb vonal kedvelői sem kell hogy csüggedjenek -  az ornamentikus virág és levél motívumok, de a geometrikus minták továbbra is számos új csempén és padlólapon sőt mozaik kollekciókon is visszaköszönnek majd, ráadásul a gyönyörű árnyalatoknak, színeknek is örülhetünk az új szezonban! 


Porcelanosa /L’Antic Colonial
Fotó: Porcelanosa /L’Antic Colonial


A hidegburkolatok méltán híres, nagyszabású eseményén 72 burkolatgyártó vonultatta fel különleges újdonságait idén ősszel is. Ezen a héten a Porcelanosa trendi megoldásai, legújabb fejlesztései lesznek soron, melyet minden bizonnyal alig vártatok már. 

A cég innovációi több fronton is előtérbe kerültek: a padlóburkolatok, falburkolatok, fürdőszobai felszerelések és természetese a gyönyörű konyhák, konyhabútorok terén is. 

Az idén fennállásának 50. évfordulóját ünneplő spanyol multinacionális vállalat immár 40. alkalommal van jelen van a híres bolognai vásáron, és e szép kerek számokhoz máltóan ünnepelt: a Porcelanosa a Cersai 2023 -as kiállítására egy igazi álomotthonnal készült, méghozzá a funkcionalitás és természetesen az elképesztő dizájn jegyében. 

E gyönyörű álomotthonban számos különböző ajánló, inspirációs megoldás kapott helyet, hogy a különböző ízléseinket mind kiszolgálhassák. Megjelenéseik több stílushoz igazodnak, és valamennyi otthon esetében megmutatják az előtte majd az utána fázisokat, hogy még inkább szembetűnő legyen a változás. 

A tervezők ügyeltek az egységes látványvilágra, melynek vezérfonala és inspirációja a természetes kő volt mindegyik almárka koncepciójában.


Porcelanosa/Airslate
Fotó: Porcelanosa/Airslate


A Porcelanosa legújabb burkolatain tehát a legtermészetesebb esszencia, az időtlen kövek látványa tűnik fel, semleges árnyalatokban, ám a textúrák sokfélesége, változatossága, a kövek markáns erezete jellemzi a gyártó legújabb kollekcióit, melyeket a cement, a mészkő, és az elegáns márvány ihletett. 


Porcelanosa
Fotó: Porcelanosa

Az XTONE újdonsága a szinterezett kő, lélegzetelállító textúrákkal!

Az XTONE a Cersaie 2023 - as kiállításán bemutatott új kollekcióiban reflektorfénybe helyezi a kő természetes eredetét, az anyagokat és az organikus alkotásokat. Az új gyártóközpontban készült innovatív dizájn felületek és textúrák egyedi tulajdonságokkal ruházzák fel az új termékeket.

Az XTONE egy széleskörű koncepciót választott, hogy megmutassa legújabb innovációit a szinterezett kő burkolatok terén. Egész táblákat láthatunk itt, funkcionálisan és esztétikusan elrendezve, melyek úgy kínálják a nagy formátum sokoldalúságát, mintha természetes lenne.


Porcelanosa /XTONE
Fotó: Porcelanosa /XTONE

XTONE ALPINUS WHITE - a kristályok ragyogó mikrocsillogásával

Az XTONE 2024-re egy minden eddiginél lenyűgözőbb változattal is előrukkolt: a Texture felülethez egy új dekorációs technikát is hozzáadtak, amely apró fényes szemcséket visz fel a kiválasztott területeken, így érve el a ragyogó, “sparkling”- hatást. Az Alpinus White ragyogó foltjainak csillogása, valamint a dizájnt alkotó apró kristályok kiemelik a brazil kő e fenséges ábrázolását.


Porcelanosa /XTONE Alpinus White
Fotó: Porcelanosa /XTONE Alpinus White


Az XLIGHT óriás méretű, kiváló kialakítású lapok - 3D effekttel megbolondítva

A PORCELANOSA bemutatta az XLIGHT új kollekcióit is: a nagyméretű porceláncsempéket továbbra is a márvány gyönyörű erezete ihlette, markáns erekkel, melyek különleges karaktert és egyéniséget kölcsönöznek a tereknek. 

Porcelanosa /XTLIGHT
Fotó: Porcelanosa /XLIGHT


Az Atlantic, a Vendome és a Quartzite Ocean Blue a márka új dizájnjai közé tartozik. A Nature és Polished felületekkel a kollekciók a 120 cm x 270 cm-es falicsempékhez és 120 cm x 120 cm-es padlólapokhoz igazodnak.

Porcelanosa /XTLIGHT
Fotó: Porcelanosa /XLIGHT


Az új PORCELANOSA XTONE® és XLIGHT gyártóüzemben használt innovatív Eclipse dekorációs technikának köszönhetően minden egyes csempe felületén egy 3D domborhatás teszi még látványosabbá, még valósághűbbé a felületeket, hogy az egyes lapok még inkább hasonlítsanak az őket inspiráló természetes anyagokhoz.


Porcelanosa/XLIGHT
Fotó: Porcelanosa/XLIGHT

Doré, az arany fényűzésének fenséges példája

Az új Doré kollekcióval a Porcelanosa az arany luxusát és pompáját egy lenyűgöző kopott hatású textúrával ötvözi, mely a legősibb relikviákat idézi. A Doré hipnotikus fényessége további felfedezésre ösztönöz: fedezzük fel a felszínt, majd utazzunk el a világ eredetéhez ismerjük meg a legősibb civilizációkat! Az elegancia és az ünnepélyesség környezete tárul itt elénk, mely az arany új megjelenésén keresztül fényűző légkörbe öltözteti a tereket, feltűnő látványával lenyűgöző hatást tesz ránk.  


Porcelanosa/Dore
Fotó: Porcelanosa/Dore

Dorcia, a kő legfinomabb megjelenítése

Ez a “puha megjelenésű” és matt felületű kollekció a mészkőből merít ihletet, amely porózus és nagyon modern megjelenést kölcsönöz mind az otthonunkban, mind pedig a kereskedelmi és vendéglátó egységek élettereiben. A Dorcia ötvözi a kerámia legjobb műszaki jellemzőit és a kő esztétikáját, kiemelve a környezet klasszikus vagy kortárs belső kialakítását.

A három árnyalatba (csont, acél és elefántcsont) színekben elérhető és kombinálható padlólapok három méretben kaphatók: 120 cm x 120 cm, 80 cm x 80 cm és 59,6 cm x 120 cm. A kollekció (59,6 cm x 150 cm-es) fali csempe Dorcia alappal és Line díszítéssel rendelkezik, homorú és domború ívekkel és vonalakkal, bokros-kalapácsos felülettel, amely érdekes vizuális hatást kelt.


Porcelanosa/Dorcia
Fotó: Porcelanosa/Dorcia

Gamadecor - a minimalizmus és a sokoldalúság fúziójával

A minimalista stílus és a sokoldalúság fúziója jelzi a Gamadecor által a bolognai kiállításon bemutatott két új fürdőszobát, konyhát, nappalit és hálószobát. Az új tervezési koncepciónak köszönhetően olyan új konyha- és fürdőszobabútorok láttak napvilágot, melyek bármilyen helyiségbe könnyedén beilleszthetők.


Porcelanosa/Gamadecor
Fotó: Porcelanosa/Gamadecor

L'Antic Colonial, a természetes kő eleganciája

A számtalan dekorációs lehetőséget kínáló anyagok és kortárs dizájn a L'Antic Colonial újdonságaiban is megjelennek. A dekoratív kerámiáktól, fürdőszoba elemektől és mozaikoktól kezdve egészen a szoborszerű természetes kő elemekig számtalan kivételes jeles elem áll sorba tereink öltöztetéséhez, dekorálásához, a még kifinomultabb összhatás megteremtéséhez.


Porcelanosa/L’Antic Colonial, BRUMA 
Fotó: Porcelanosa/L’Antic Colonial, BRUMA 

Természetes kőhatások, egyedi karakterrel

A Mysore a L'Antic Colonial jól ismert Airslate kollekciójának új felülete. Zöldes tónusai tökéletesen keverednek a fehér tónusú erezetekkel, így ez a dizájn nagyszerű és kivételes egyéniséget, karaktert kölcsönöz a lapok látványának. Kivételes vékonysága és könnyedsége a legfőbb különlegessége, jellemzője ennek a nagy formátumú darabnak (120 cm x 250 cm).


Porcelanosa/Airslate
Fotó: Porcelanosa/Airslate

Bruma, azaz Köd: a tereket elválasztó lágy fénysugár

A L'Antic Colonial új dekoratív mozaikja igazi főszereplővé válik azokban a helyiségekben, ahol megjelenik. Ez a tört hatású kialakítás - mely a homorú darabokat váltogatja a lapos felületekkel - 3D-s térfogatot generálva ékesíti a terek esztétikáját.

Az üvegből készült, fényes csillogást adó Bruma kollekció öt árnyalatban érhető el: kék, kobalt, zöld, türkiz és fehér. Ráadásul két különböző kék és zöld árnyalat, valamint egy fehér is helyet kapott a kollekcióban, mely így lehetővé teszi, hogy ez a mozaikcsalád bármilyen térbe betervezhető legyen.


Porcelanosa /LAntic Colonial - Bruma
Fotó: Porcelanosa /LAntic Colonial - Bruma

Ködös, de rendkívül vonzó és inspiráló egyben: az új NEBULA kollekció!

Merész és innovatív: ez a kis formátumú kerámia csempe, mozaik a Nebula nevet kapta, és négy árnyalatával (kék, barna, zöld és fehér), izgalmas rozsdás és kopott hatású felületeivel  modern és alternatív megjelenést kölcsönöz a tereknek.

A 8 cm x 30 cm - es formátum hiteles díszítőelemekké teszi ezeket a darabokat. A vizek inspirációja, a fényesség és a heterogén domborművek természetes fény- és árnyék játéka teszi oly különlegessé ezeket a felületeket.

Porcelanosa /LAntic Colonial - Nebula
Fotó: Porcelanosa /LAntic Colonial - Nebula

BUTECH - a tervezés és innováció magas szintű elköteleződése

Végül, de nem utolsó sorban a Porcelanosa Butech márkája bemutatja új megoldásait oly módon, hogy az anyagokat és azok jellemzőit könnyen azonosítani lehessen. Interaktív modelleket és mintákat is mellékeltek e termékek műszaki előnyeinek hirdetésére.

Porcelanosa Stand Cersai 2023/ Buttech
Fotó: Porcelanosa Stand Cersai 2023/ Buttech


Összességében a Porcelanosa cégcsoport tehát - aki a természetes termékekre specializálódott cég a 40. alkalommal megrendezett olasz vásárán -  sokrétű dekorációs lehetőségekkel és kortárs dizájnt kínáló elképesztő anyagválasztékkal igyekszik lenyűgözni közönségét.

A semleges színek, a textúrák sokasága és a markáns erek jellemzik a kerámiagyártó cég új dizájnjait.


Porcelanosa/Effecto Marmol Vendom
Fotó: Porcelanosa/Effecto Marmol Vendom


Ha kíváncsi lettél mindezekre bővebben, vagy megtekintenéd a többi gyártónk újdonságait is, akkor várunk szeretettel személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett kollégáink hozzáértő szakértelmével, tervezőink jó szemével és ízlésével segítjük vásárlásod. 

A Palatinus Fürdőszobaszalonok készséges, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket, vagy rendeld meg online!