Álomszép burkolatok, amelyek biztosan megdobogtatják a szíved

Álomszép burkolatok, amelyek biztosan megdobogtatják a szívedA fürdőszoba és otthonunk egyéb helyiségének színei és mintái, az enteriőr alaphangulata leginkább a burkolatoktól függ, hiszen ezeket látjuk a legnagyobb felületen, amikor belépünk egy helyiségbe. Nem véletlen, hogy ennyi féle színnel, mintával és textúrával találkozhatunk ma már, ami a hidegburkolatok világát illeti. Ezúttal egy egész kis stílusoázist hoztunk nektek, a legújabb, és egyben a legszebb, legízlésesebb burkolat trendekből - az Aparici gyár igen változatos palettájából…


Mit tudnak a mai csempék, milyenek a legújabb burkolat trendek? 


Erre a kérdésre adja meg most nekünk a választ az Aparici, a hidegburkolatok tervezésében, gyártásában világszerte jelen lévő neves gyártó, akiknek neve már szinte történelem: 1961 óta jelen van a kerámia és porcelán csempék tervezésében és gyártásában.

A kerámia és porcelán csempe forradalmasította a fürdőszoba kialakítását. A folyamatos technikai fejlődésnek köszönhetően a csempék napjainkban már egyre ellenállóbbak, miközben egyre valósághűbben reprodukálják a természetes anyagok textúráját és domborulatait. Az olyan anyagok, mint a porcelán, a gres - rendelkeznek mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyeket egy belső vagy külső tér - például a fürdőszoba vagy a terasz  - megkíván. 


Aparici (Art Deco)
Fotó: Aparici (Art Deco)


A mai porcelán csempék, padlólapok sokoldalúsága azt is lehetővé teszi, hogy a fürdőszoba padlójára és falára is felburkolhassuk azokat. Sokszor nincs is különbség a fali csempék és a járólapok között, akár ugyanaz a kollekció használható padlóra és falra is a nagyobb vizuális folytonosság érdekében. Azt azért érdemes figyelembe vennünk, hogy padlóburkolatként célszerű a csúszásmentes felületek választása - különösen a zuhanyzó területén vagy a kád mellett, hogy biztonságos teret alakíthassunk ki.

A csempéket, járólapokat a végtelen számú színbeli lehetőségek tárháza jellemzi - mind színben, formában, stílusban és ezáltal hangulatokban egyaránt.


Aparici 
Fotó: Aparici 

A neutrális csempék minimalista világa után az utóbbi időben egyre inkább a színeké lesz ismét a főszerep: a rózsaszín csempék varázsától a kék vagy zöld, időnként meleg napsárga tónusú burkolatokkal életet és vidámságot hozhatunk a házba.

Íme a legkülönlegesebb árnyalatok, felületek illetve formák, melyekkel garantáltan szerelembe esel!


1.  Izgalmas színek, dinamikus formák


A sokszög alakú csempék ma az egyik legtrendibb újdonságnak számítanak, és noha már egyre több gyártónál figyelhettük meg a jelenlétüket, még mindig az egyik legmenőbb és egyben legaranyosabb újdonságnak számítanak. Ezek a 25X30 cm-es színes kis hatszögletű kollekciók izgalmas színeivel, vonal mintáival egyéniséget és vidámságot visznek a térbe, legyen az konyha, fürdőszoba, vagy akár egy izgalmas bár vagy étterem belső tere….


Aparici Hexagono
Fotó: Aparici Hexagono

2.  Metálfény a glamúros ragyogás vagy az indusztriális terek szerelmeseinek


Végtelen számú alkalmazási lehetőséget nyújt bármely típusú és funkciót betöltő térhez, az új, esztétikailag harmonikus és egyben funkcionális designburkolat, az Aparici Metallic kollekció, ahol fali és padló burkolatokat egyaránt találtok. A strukturált, sima felületű, hosszúkás illetve négyzet alakú burkolatok, hatszög és mozaik dekor csempével kiegészülve, gyönyörű természet inspirálta tónusokban csábítanak.


Aparici Metallic
Fotó: Aparici Metallic

3.  Lágy és meghitt: otthonos puhaság a mindenhez is illő szürke árnyalataival

Az Aparici Dstone fali csempéi remek alternatívát nyújtanak a fehér falburkolat modern és elegáns változataihoz, újrateremtve a természetes kő atmoszféráját.

Nem csak fehérben érhető azonban el: a divatos színpalettából álló Aparici DStone kollekció természetközeli, natúr árnyalatokkal játszik, tónus a tónusban, hogy igazán meghitt és meleg legyen a családi otthon. A textil hatású csempék szürke árnyalatban igazán különlegesek, jól kombinálhatók bármilyen más színnel, és otthonos puhaságot teremtenek minden belső térben.Aparici Dstone
Fotó: Aparici Dstone


4.  Időtlen kortárs klasszikusok - a natúr elegancia bája


A klasszikus terrazzo anyagokat különböző színekkel és mintákkal reprodukálja ez a kollekció, különböző formátumokkal hozta létre a tervező az eredeti terazzo dizájnt.

A Terrazzo egy igazi klasszikus, amely határozottan jelen van a belsőépítészet világában. Az ilyen kialakítású csempe visszaadja az eredeti, beton és kavics törmelékekből álló egykori anyag megjelenését, melynek őse még a 17. századi Velencéből származik. A mai terazzo persze már modern eljárással, stílusos és sokoldalú dizájnnal jelenik meg. Ez egy olyan anyag, amely veleszületett ellenállásának köszönhetően könnyen ellenáll a kopásnak. A csempe igazi színt ad a klasszikus terrazzonak. A hagyományos feketék és szürkék itt újragondolva jelennek meg és kerülnek olyan izgalmas színek mellé, mint a zöldek vagy akár a bordók, rózsaszínek árnyalata. A Terrazzo csempék ugyanazon színválaszték különféle variációival vagy más árnyalatok keverékével játszanak, dinamikus és olykor egészen meglepő felületeket hozva létre. 


Aparici Terazzo Verde Blanco
Fotó: Aparici Terazzo Verde Blanco

5.  Fiatalos geometria - vidám mintákkal és színekkel


Az Aparici Crea kollekcióját nem csak a fiatalos trendi geometrikus minták kedvelői, hanem a képregény rajongók is imádni fogják. A kollekció 4 dekorációból álló (Como, Dune, Montana és Ona) grafikai terveit és megjelenését a képregény korszak ihlette. A sokszínű kollekció látványos, vidám megjelenése a kis formátumú geometrikus csempe mintákat reprodukálja finom domborművel, fényes felülettel és kellemes, finoman elegáns tónusokkal - mindezt több különböző szín összeállításban. 


Aparici Crea One & Vitro Blue
Fotó: Aparici Crea One & Vitro Blue


6.  Elegáns és sikkes Art-Deco stílusban


Az elegáns Art Deco stílusról már sokat hallhattunk és olvashattunk mostanában, hiszen az utóbbi néhány évben újfent hódít, kicsit modernebb köntösbe bújtatva ez a huszadik század eleji sikkes elegancia. Ha a modern luxus hatást szeretnéd megjeleniteni a fürdőd vagy a konyha - étkező - nappali terekben, akkor ehhez kitűnő választás az Aparici nemes egyszerűséggel Art Deco névre keresztelt gyűjteménye, mely a finomabb vonalú geometrikus minták, és a kontrasztos sötét - világos tónusok mellett felbukkanó arany motívumok eleganciájával tűnik ki. A kis méretű (30x30 cm-es) greslap kollekcióját az Art Deco korszak ikonikus motívumai és arany körvonalai ihlették, amelyek finom vonalrajzokban, elegáns sötét és világos kontrasztos könnyed, légies virágmintát alkotva teszik elegánssá és mégis könnyeddé falaink látványát, megjelenését.


Aparici (Art Deco White Spritz) 
Fotó: Aparici (Art Deco White Spritz)


7.  Antik mázas csempék, modern köntösben 


Ha még tovább merészkednétek visszafelé az időben, és a régmúlt anyagait és hangulatát felevenítve, ám a mai technológiai újításoknak megfelelő megoldásokat kerestek, akkor a lehető legjobb helyen jártok most, a Joliet kollekciónál… 

A különleges Joliet a mai aktuális trendek érintésével fedezi fel a hagyományos mázas kerámia szépségét. 

A klasszikus és kortárs szellemiség legjavának megörökítése az antik mázak kortárs technológiai megjelenésének eredménye a modern metró csempe formátumú, 6 gyönyörű, időtlen és ragyogó színben (fehér, kék, elefántcsontszín, karamell, jádezöld és zafír árnyalatok) elérhető csempe család, melyekkel izgalmas színeket és ragyogást vihetsz az otthonodba. Aparici  (Joliet Toffee Prisma és Joliet Ivory)
Fotó: Aparici  (Joliet Toffee Prisma és Joliet Ivory)


8.  Gyönyörű domborművek, korhű viktoriánus stílusban


Modern csempét keresel korhű stílusban? Az Aparici erre is ad neked választ: igazán eredeti, gyönyörű és autentikus domborűves kerámia kollekciójukkal olyan vintage típusú enteriőröket is létrehozhattok, amelyek képesek feleleveníteni azon időket, amikor még préselt fémlemezeket használtak a mennyezet és a falak rendkívül dekoratív lefedésére.A több méretben és 4 autentikus színben (fehér, zöld, cseresznye vagy az elegáns, kissé barokkos arany) is elérhető Victorian családdal tervezhetsz bátran különleges, korhű belső tereket!Aparici  (Victorian és Gold modellek)
Fotó: Aparici  (Victorian és Gold modellek)


Összeállításunk olyan változatos lett, mint a mai csempék világa. 

Ez a változatosság azonban elengedhetetlen ma már, hiszen  mindannyian az egyediségre, egyéniségünk kifejezésére törekszünk, otthonunk minden szegletében -  ahol kellemesen ellazulhatunk esténként, vagy egy jól eltalált árnyalatnak köszönhetően feltöltődhetünk energiával a napunk során.

A lehetőségek tárháza végtelen, a választás pedig csakis rajtunk múlik… 

Beleszerettél egyik-másik gyönyörű modellbe, kollekcióba? Nem is csodáljuk: a látványos és színvonalas Aparici családokkal könnyű szerelembe esni, még nekünk is, akik a burkolatok terén jól ismerünk minden újdonságot, innovációt.

Ha sikerült ihletet merítened akár még az idei, akár majd a jövő évi fürdőszoba és konyha felújítási terveidhez, akkor azt javasoljuk: gyere és fedezd fel élőben is az itt látott sokoldalú kollekciókat, és persze még megannyi mást is: Várunk szeretettel személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett kollégáink hozzáértő szakértelmével, tervezőink jó szemével és ízlésével segítjük vásárlásod. 

A Palatinus Fürdőszobaszalonok készséges, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket!