Álomszép tenger ihlette fürdőszobák…

Álomszép tenger ihlette fürdőszobák…A nyári melegben, fülledt kánikulában másra sem vágyunk jobban, mint a friss víz hűsítő erejére. Ha igazi felfrissülésre vágyunk, mi lenne, ha ezen a nyáron a hűsítő tenger színeiben frissítenénk fel a fürdőszobát?


fürdőszoba termékek

Az időtlen, neutrális színek, anyagok mellett újra kezdenek divatba jönni a színek, s ennek sokan örülhetünk. Szerencsére a színes csempe választékban nincs hiány, egyre különlegesebb árnyalatokkal, formákkal találkozhatunk.

A korábbi évtizedek unalmas világoskék csempéit magunk mögött hagyva, manapság a mélykék, tengerkék és a gyönyörű türkiz tónusok közül válogathatunk kedvünkre, különböző formák, méretek és anyaghatások közül szemezgetve a trendeket diktáló csempegyártók kínálatából. Nézzünk most pár igazi tenger ihlette kollekciót!

Habitat Glacier

(Fotó: Equipe: Habitat Glacier)

1. Pont, mint a mélykék óceán…

Az Equipe Habitat csempe kollekciójának különleges Glacier árnyalata látványos, és valóban a víz áramlását, fodrozódását felidéző megjelenésével hozza el számunkra a felfrissülést. A tükörfényes, tűzzománc technikára emlékeztető felületek, textúrák különleges, művészi látványt nyújtanak a fürdőszoba enteriőrben, vagy annak egy részletében. Ennek a csempének nemcsak a színe, hanem éppen a fényes felülete, a természet esetlegességét utánzó minta kialakítása is tökéletesen visszaadja a víz látványát.

Equipe Habitat Glacier

(Fotó: Equipe Habitat Glacier)

​2. Kreatív vizes-hatású falak?

Miért is ne! A L'Antic Colonial idei szépségei közt találhatjuk meg ezt a mutatós modellt, mellyel akár egyetlen falat, vagy beugrót is kiemelhetünk. Fókuszba állíthatjuk például a zuhanyzó vagy a mosdó környékét, ha a körülötte lévő többi csempe fehér vagy világos árnyalatot kap.  A rombusz vagy más sokszög formájú csempével egyedi és kreatív lehet a fürdőszoba megjelenése, bárhol is alkalmazzuk. A vizes hatás pedig itt sem marad el: nézzük csak meg a gyönyörű színt, és az izgalmas, enyhén hullámzó felületet, mely mintha csak egy szép természetes víztükör képét tárná elénk…

Porcelanosa Group /Antic Colonial Rhombus Navy

(Fotó: Porcelanosa Group /Antic Colonial Rhombus Navy)

​3. Akár egy tihanyi képeslap színei…

Ezt a mesés türkiz árnyalatot láthatjuk a tenger, vagy a Tihanyi Apátság dombjáról lenézve, a nádfedeles házikók között sétálgatva. Mesés, mindig vidám, természetes szín, melyhez a szép homokszínű vagy világos faerezet textúrájú csempe és járólap tökéletes harmóniát alkot. A Malaga modell egyébként több színben is elérhető, a spanyol Porcelanosa kollekciói között találkozhattunk már vele. A csempe anyaga és felülete pedig nagyon figyelemreméltó, eredeti, és szintén „vizes” hatású. Burkolása pedig keskeny, csík-szerű formájának köszönhetően sok lehetőséget rejt magában. A hideg szín ellenére nem kell tartanunk tőle: meleg bézs tónusú környezetben, meleg fényű lámpákkal megvilágítva igazán otthonos és harmonikus lesz az enteriőr.

Porcelanosa Malaga Aqua

(Fotó: Porcelanosa Malaga Aqua)

4. A természet textúráinak finom találkozása

Ilyen, amikor a meleg fa, a hűsítő víz, és a hűvös kövek találkoznak. A szép látképet körbe öleli a fehér homok, melyen megcsillan a napfény… Ha Ön is tengerparti nyaralásról álmodozik, de az idén nem sikerült eljutni, akkor egy ilyen gyönyörű, harmonikus fürdőszoba kialakítással egész évben nyaralhat az otthonában! A Marazzi Cloud gyönyörű modellje több színben is elérhető, a matt és textúrált felületnek köszönhetően pedig egyedi, modern életterek alkotására inspirál.

Marazzi Cloud

(Fotó: Marazzi Cloud)

​5. Játékos hullámminták a falakon

Ha szívesen gyönyörködik a pajkos, hullámzó víztükörben, és a nyugtató, hűsítő tenger színében, akkor az Equipe Scale modelljével otthonában is tovább ábrándozhat! Egy ilyen különleges formájú csempe azonnal magára vonzza a tekintetet, kiemeli az előtérbe állított berendezési tárgyakat. Ha egy-egy különleges formájú mosdó, csaptelep vagy lámpa betervezésén gondolkodik, bátran javasoljuk ezt a csempét, hiszen fókuszba állítja az elé helyezett tárgyat, kreatív és egyedi hátteret teremtve neki. Egy ilyen egyedi formájú csempe esetében azonban ügyeljünk a formák összhangjára a térben. Egy kerek tükör, egy áttetsző, légies gömb lámpa és a hozzájuk passzoló kiegészítők együtt kitűnő harmóniát teremtenek. 

Equipe Scale

(Fotó: Equipe Scale)

​6. Fordítsunk különös figyelmet a víz forrására is!

Azaz, gondoljunk át jól, honnan jöjjön a víz a fürdőszobában? Ma már számos minőségi csaptelep és zuhany-kombináció van a piacon, ember legyen a talpán, aki tud választani a hatalmas kínálatból. Mégis van néhány olyan újdonság, kényelmi vagy extra megoldás, melyekre érdemes odafigyelni. A Hansgrohe egyedülálló különlegességei is ilyenek. A PowderRain RainDance Select egyedi vízélményt kínál számunkra, többféle beállítási lehetőséggel. A mikrofinomságú vízsugár egy egyedülálló innovációnak köszönhető: érzésre akár egy leheletfinom trópusi esőben állnánk, miközben mégis hatékonyan öblíti le rólunk a napi szennyeződést, a tusfürdőt vagy a sampont.

Hansgrohe / Raindance Select, Showerpipe

(Fotó: Hansgrohe / Raindance Select, Showerpipe )

​7. Hőmérséklet vagy víznyomás? Mindenki másképp szereti!

Ahogyan annak idején óriási szenzáció volt a csapból jövő víz, majd annak egyedi, kívánt hőmérsékletre történő aktuális beállítása, mára már odáig is eljutott a tudomány, hogy a víz nyomását is beállíthatjuk, vagy akár kedvünkre válogathatunk a különböző vízsugár – fajták közül. A Hansgrohe Rainfinity funkcióival abszolút személyre szabhatjuk, hangulatunkhoz igazíthatjuk a zuhanyzási élményt.

A Rainfinity enyhén konkáv spriccelő-felülete és a vízsugarat átengedő lyukak diffúz elrendezése biztosítja, hogy a zuhany áramlása nem korlátozódik a fejre és a vállakra, hanem lágyan betakarja az egész testünket a vízzel. A zuhanyfej három permetezési módot tud, mellyel a mindennapi zuhanyzást is egyedülálló wellness-élménnyé változtatja! A PowderRain üzemmód maximális relaxációt biztosít, ahol mikrocseppek ezrei burkolják be a testet egy selymes, lágyan omló, bársonyos víztakaróba.

Hansgrohe Rainfinity

(Fotó: Hansgrohe Rainfinity)

​8. A víz, mint a tisztaság, a higiénia alapvető eleme…

Ezt pedig nem hagyhatjuk figyelmen kívül! Nem is tudnánk, hiszen ma már szerencsére a szaniterek, s ezen belül a WC csészék terén sem kell semmilyen kompromisszumot kötnünk, ha igazán higiénikus, és szép megoldásokat keresünk.

Úgy, ahogy a fürdőszoba sajátos stílusának megfelelően a burkolatokat is mi választjuk ki tetszés szerint, mi dönthetünk a WC öblítési módjáról, síkjáról, szerelési megoldásairól, és még számos olyan dologról, amiről korábban még álmodni sem mertünk. Bizonyos termékek egyedülálló kényeztető funkciókkal vannak már ellátva, pl. ülés melegítővel, világítással, higiéniai öblítéssel, stb., de akár még a WC-t működtető nyomólapok között is számtalan választási lehetőségünk van mind a kialakítás, mint az anyag, a szín, vagy a méret terén.

TECE One

(Fotó: TECE One)

Joggal mondhatjuk tehát, hogy a fürdőszoba ma már nem csak „egy fürdőszoba”, hanem a személyes igényeire, stílusára, kényelmi elvárásaira szabott helyiség, amely legyen akár a víz, a tűz, a föld vagy a levegő jegyében megálmodva, nálunk, a Palatinus Fürdőszobaszalonok  elegáns bemutatótermeiben megtalál hozzá mindent, amire csak szüksége lehet!