Amikor a természet, a technológia és a funkcionalitás találkozik…

Amikor a természet, a technológia és a funkcionalitás találkozik…...akkor jönnek létre az igazán tökéletes, otthonos, harmonikusan szép megoldások! Régóta szeretjük és használjuk a valódi fa felületeket egyre élethűbben, egyre tökéletesebben utánzó anyagokat, ám ezúttal valami igazán különlegeset alkottak meg e témában a Porcelanosa csoport tervezői! 


Urbatek

A meleg otthonosságot teremtő, gyönyörű, fa textúrákat párosították az egyik legújabb technológiai innovációval, melynek eredményeként megszületett a lélegzetelállítóan szép, nemes X-LIGHT E-Wood kollekció. 

A klasszikus és kortárs terek híveinek a Porcelanosa csoporthoz tartozó, Urbatek gyárnak a márvány ihletésű XLIGHT Premium kollekcióját ajánlottuk már korábban is. A gazdag színválasztékot, valamint egyedi dekorokat tartalmazó polírozott és matt felületek, melyeket már ősidők óta használnak az építészetben, tökéletes látványát hoznak létre.

Az X-Light termékekről tehát már hallhattunk korábban is, bár még mindig az egyik legnagyobb újdonságnak számítanak az extra vékony, mindössze 8 mm-es, óriás csempe lapok, melyek könnyű súlyuknál fogva tökéletesen burkolhatók falakra, vagy akár olyan felületekre, ahol a korábbi csempe vagy járólap valamilyen oknál fogva fennmarad – ezt a pehelykönnyű csodát könnyedén megálmodhatjuk bármilyen térbe, pláne, ha gyorsan, tisztán, és csendesen kell megoldani a kivitelezést.

Urbatek XLIGHT Liem Grey

(Fotó: Urbatek XLIGHT Liem Grey)

Tökéletes megoldás, bárhol, bármely felületen!

Az X-Light ugyanakkor tökéletes megoldást nyújt épített mosdó pultok, vagy konyhapultok burkolására is: álomszép összhangot tudunk teremteni akár azzal, ha a pult és fal ugyanolyan felületet, textúrát kap a térben, melyet semmilyen törésvonal meg nem szakít, nincs fuga, nincs semmi – köszönhetően a gyönyörű, nagy egybefüggő felületeknek.

Urbatek XLIGHT Ewood Camel

(Fotó: Urbatek XLIGHT Ewood Camel)

Egyszerre kortárs, funkcionális – egyszerre otthonos és meghitt téralkotás

És végre most már a natúr, a gyönyörű, meleg tónusú természetes felületeket kedvelő japán stílus szerelmesei számára is itt a lehetőség, hogy az X-LIGHT egyedülálló funkcionális megoldásait élvezhessék!

Az XLIGHT E-WOOD egy természetazonos, rendkívül harmonikus felület, amellyel gyönyörű, egységes anyagmegoldásokat hozhatunk létre akár a különböző felületek között is, hiszen a lapokat könnyű súlyuknál fogva tényleg bármilyen felületre burkolhatjuk.

Urbatek XLIGHT Ewood Nut

(Fotó: Urbatek XLIGHT Ewood Nut)

Hangulatos atmoszféra az egynemű anyagmegoldásoknak köszönhetően!

Összeköthetünk vele tehát bármilyen anyagokat, s eközben meleg, természetes atmoszférát teremthetünk. Egyszerre érvényesül a művészi, az avantgárd hatás és a modern funkcionalitás, amelynek köszönhetően a nyugodt, kellemes összhatást erős, strapabíró felülettel teremthetjük meg – így alkotva időtálló, fenntartható megoldásokat.

Urbatek XLIGHT Ewood Camel

(Fotó: Urbatek XLIGHT Ewood Camel)

Személyre szabható, egyedi funkciók: tapéta, pultmegoldás, vagy padlólap?

Ezt a páratlan, könnyed burkolatot használhatjuk egyedi tapétaként: falak, hátfalak, egyedi hátterek ötletes megoldásaihoz, akár a konyha vagy a nappali meghitt tereihez, de még egy elegáns kávézót, vagy üzleti tárgyalótermet is otthonosabbá, kellemesebbé varázsolhatunk a segítségével.

Urbatek XLIGHT Ewood Honey

(Fotó: Urbatek XLIGHT Ewood Honey)

Emellett természetesen, a gyönyörű, egybefüggő padlóburkolat is megteremthető általa, hiszen nagyfokú eleganciát és rendkívül széles lehetőségeket kínál e téren is: a különféle elrendezésekkel egyedi hatást hozhatunk létre!

Harmonikus és kiegyensúlyozott látvány, térérzet a jól eltalált tónusoknak köszönhetően

Az E-WOOD méz árnyalatú burkolatok az ekrü és a méz színskáláját tárják elénk, ahol a fa gyűrűinek mintázatai gesztenyebarna kiemelést kaptak – ennek köszönhetően terveinkben egyensúlyt teremthetünk vele a sötétebb, illetve a világosabb felületek között.

Urbatek XLIGHT Ewood Camel

(Fotó: Urbatek XLIGHT Ewood Camel)

Az E-WOOD dió árnyalatát élénkebb, ám szintén nagyon harmonikus tónusokkal látták el, kezdve a csokoládébarnától az egészen világos háttér árnyalatokig, ahol a fa növekedési vonalait jelző rajzolatok barnás-szürke effektet kaptak, így ezzel kombinációval bármely stílushoz stabil és kiegyensúlyozott látványt adhatunk.

Igazi stabilitást és kényelmet azonban az E-WOOD teve árnyalatával érhetünk el: itt a középárnyalat egy tipikus fa, majd ezt egészíti ki a pirított barnásszürke, egy gazdag sienna háttérrel, közepes telítettséggel, erőteljes gesztenyebarna vonalrajzokkal.

Urbatek XLIGHT Ewood Camel

(Fotó: Urbatek XLIGHT Ewood Camel)

Az árnyatokban gazdag modell szinte bármilyen stílusú és színvilágú enteriőrben megállja a helyét, harmonikus és stabil atmoszférát teremtve.

Válasszuk bátran bármelyiket és ha további, akár személyes inspirációra vágynánk, látogassunk el a Palatinus Fürdőszobaszalonok elegáns bemutatótermeinek egyikébe!