Apró csempék – nagy ötletek

Apró csempék – nagy ötletekAz otthonunk, és benne a fürdőszoba is az idén egészen megújul, s ez köszönhető a csempedivat egészen újszerű, kreatív változásainak is! Ugyanis, sokunk nagy kedvencei – mint a színes csempe, a kisméretű csempe is visszatért, méghozzá nem is akárhogyan! Mutatjuk…


Mindez pedig ragyogó hír azok számára, akik már unják, hogy a fürdőszoba évek óta ugyanolyan: letisztult, semleges színek, nagyméretű, szinte fuga nélküli burkolólapok

Nos, ezt a megjelenést sem kell elvetni, azonban van egy másik, új trend is, ez pedig az apró, színes, sőt még formájukat tekintve is igen változatos csempék. Nézzünk most meg néhány nagy kedvencet ezek közül – inspirációkánt az idei vagy a jövő évi fürdőszoba felújításhoz…

1.     Porcelanosa Vetri – a szabálytalan mázas csempék textúra alkotó szabadsága

A kis méretű, mutatós mázas csempe különböző színekben most nagy divat lett, több gyártónál is megfigyelhetünk ehhez hasonlót.

A jól ismert, innovatív spanyol csempegyártó, a Porcelanosa Vetri névre hallgató termékcsaládját a vulkáni kő újraalkotása ihlette, mellyel egy új színt, és egyedi textúrát adhatunk belső tereinknek.


Porcelanosa Vetri csempe)(Fotó: Porcelanosa Vetri csempe)


Meleg, otthonos és dekoratív falakat hozhatunk létre általa, fenntartva a természethez való kötődésünket a szabálytalan mázak és felületek révén.

A kétféle kerámialappal kapható Brick Vetri és Deco Vetri egyaránt alkalmas belső tereink falainak burkolásához. Ezeket a bájos kis kerámiacsempéket 33,3 x 59,2 cm-es méretben, és kék, zöld, illetve fehér színekben vásárolhatjuk meg.


2.     Porcelanosa Granada csempék – elegáns és friss összhatás, művészi megmunkálás a textúrán

A hidegburkolatok terén is egyre több új anyag, textúra, innováció figyelhető meg. A kő, illetve fa hatás továbbra is marad, azonban a paletta egyre színesebb, egyre több az egyedi megoldás, a különleges felület.

Porcelanosa Granada Ocean és Mint csempék

(Fotó: Porcelanosa Granada Ocean és Mint csempék)

 
A mutatós kerámia csempék is egyre többféle felületképzéssel, divatos árnyalatokban látnak napvilágot. Így van ez a belső terek falain, illetve a zuhanyzókban is alkalmazható, falra és padlóra is burkolható fényes és matt monokróm sorozat, a Granada esetében is, mely szintén a spanyol Porcelanosa egyik újdonsága.

A Granada Sky, illetve White változat is 25X44,3 cm-es méretben kapható. A kifejezetten izgalmas világosabb, illetve sötétebb, zöldeskék árnyalatban, fényes felülettel rendelkező modellekkel mutatós, friss, tengerparti hangulatú összhatást érhetünk el – pláne, ha homokszínnel és meleg fehérrel társítjuk.

Porcelanosa Granada csempe(Fotó: Porcelanosa Granada csempe)

3.     Porcelanosa L'Antic Levels mozaik család – a ragyogó elegancia és a finom nőiesség jegyében

A Porcelanosa L'Antic Colonial egyedi megjelenésű mozaik sorozatai, a tereket finom kis ékszerdobozzá alakítják. Olyan különleges, elegáns, alkalmi hatású mozaik különlegességeket és apró csempéket találunk köztük, melyeket egy-egy tér díszítő elemének, egy-egy kiemelt falának, vagy egy ragyogó háttérnek betervezve igazán előkelő, modern glamour hatást valósíthatunk meg az enteriőrben.

L'Antic Colonial Levels Breeze Desert mozaik(Fotó: L'Antic Colonial Levels Breeze Desert mozaik)

A L’Antic Colonial folyamatosan bővíti kínálatát: tapintás, felület, geometria és színek tekintetében is egyre különlegesebb, egyre újszerűbb megoldásokat láthatunk tőlük!

Neves tervezőinek eltökélt szándéka, hogy kirobbanó energiával töltsenek meg minden teret. A kínálatukban szereplő valamennyi mozaik és csempe mind színüket, mind pedig stílusukat és formájukat tekintve is eltér a megszokottól.

L'Antic Colonial Levels Breeze Ivory mozaik(Fotó: L'Antic Colonial Levels Breeze Ivory mozaik)

Számos új, kiemelkedő sorozata közül most egy olyan igazi látványosságot mutatunk be, mint a Levels sorozat, ahol nem csak a színek, felületek, de még a formák is igazán eredetiek, egyáltalán nem szokványosak. A szabályos négyzet, sokszög, vagy kör formájú mozaikcsaládok mellett is nagyon izgalmasan hangzik egy különleges csepp vagy levél forma.

A képen látható egyedi csempéi nagyon eredeti, kígyózó perspektívát hoznak létre, amely nagyon pihentető a szemnek.

Az árnyalatok a klasszikus fekete-fehér mellett a divatos, finom pasztellszínekig terjednek. A halvány barack vagy a vaníliasárga igazán üde, tavaszias, napsütötte hatást eredményez majd.


L'Antic Colonial LevelsL'Antic Colonial Levels       L'Antic Colonial Levels

(Fotó: L'Antic Colonial Levels)


Ez a sorozat nem mozaik, a kisméretű csempék közé sorolható. A Levels Breeze Cotton különleges, mindkét végén elkeskenyedő cseppforma mérete például 16X34.2X0.4 cm, amivel már nagyon jól és kényelmesen tudunk tervezni, burkolni belső tereket. A sorozat egyébként több nagyon különleges formájú csempét tartalmaz, melynek mindegyikét 6, illetve 7 gyönyörű árnyalatban választhatjuk.
 

4.     L'Antic Rhomboid mozaik – gyönyörűen kidolgozott, ékszerhatású szépség


Szintén a L'Antic Colonial különlegességeket felvonultató egyik újabb sorozat a Rhomboid Black család, melynek nem csak a formája, de a felületek rajzolata, csipkeszerű, művészi kidolgozottsága is külön figyelmet érdemel.

Anyagát tekintve is nagyon eredeti kialakítású, ahogy általában véve is igen különleges és nemes anyagok felhasználásával készülnek a L'Antic Colonial mozaikok. A fém, és az üveg mozaikok mellett fa, bazalt, palakő, márvány, kagyló felhasználásával egyedi formavilágú, izgalmas felületeket teremthetünk.

L'antic Colonial - Rhomboid Black mozaik(Fotó: L'antic Colonial - Rhomboid Black mozaik)

Az itt látható modell azonban szintén nem a klasszikus mozaik mérettel rendelkezik, hiszen egészen nagy ahhoz képest, inkább egy kellemes csempe méret: 29,8 x 29,8 x 0,8 cm

Árnyalatait illetően (képünkön) is látható férfias, maszkulin árnyalat szürkés-kékes tónusa mellett választhatjuk egy melegebb, nőiesebb, vöröses-rózsás árnyalatban, de semlegesebb bézs és csokoládé is megtalálhatóak a palettán.

5.     Marazzi Lume – kellemes mázas csempe hosszúkás formában 

A több színben, különböző hangulatokban is elérhető Lume kollekció a Marazzi kínálatából szintén az új vonalat erősíti.

A színváltozatok és a minták olyan egyedi kölcsönhatásokat hoznak létre, melyekkel élénkebbek lesznek a belső terek.  A Lume ezúttal új, 6x24 cm-es méretben mutatja be határozottan friss, kortárs vonzerővel rendelkező és hat csodaszép árnyalattal – fehér, fekete, zöld, kék, pézsma és gríz - rendelkező csempéit. Ezek mindegyike ultrafényes, mázas, nem teljesen sima, ezáltal olyan hatást kelt, mintha kézzel készült kerámiákat látnánk – a művészi szabadság hangulatában. A színes felületű kollekciót egy új, még intenzívebb és fényesebb törtfehér árnyalattal is kiegészítették.

Marazzi Lume csempe(Fotó: Marazzi Lume csempe)

A Marazzi Lume mázas csempe, bár feketében és fehérben is elérhető, azonban az aktuális trendek szerint most a színes csempéi az igazán különlegesek és újszerűek. Ez a sötétebb, természet inspirálta tengerzöld árnyalat most rendkívül divatos, és mit ne mondjunk, tényleg nagyon megkapó…

Marazzi Lume csempe(Fotó: Marazzi Lume csempe)

6.     Marazzi Zellige – mázas csempe finom árnyalatokban, négyzetes formavilágban

Természetesen a Marazzi is előrukkolt számos szebbnél szebb újdonsággal, többek között a Zellige kollekcióval, melyet ezúton kiemelnénk a kisméretű csempék szerelmeseinek!

Marazzi Zellige csempe(Fotó: Marazzi Zellige csempe)


A Zellige egy nagyon egyedi, mázas majolika hatású kerámialap kollekció, melyet az észak-afrikai építészet ihletett. A marokkói hagyományoktól a kortárs dizájnig tartó úton most mi is felfedezhetjük a Zellige egyedülálló szépségét!

A Marazzi gyártási technológiája lehetővé teszi a színhibák és felületi egyenetlenségek varázsának sértetlen megőrzését, miközben egy egészen kivételes műszaki teljesítménnyel rendelkező finish-t, záróréteget tettek a lapokra az égetés során. Az enyhén szabálytalan élek a korabeli kézműves technológiát idézik.

Marazzi ZelligeFotó: Marazzi Zellige

A kollekció névválasztása – Zellige – egy tipikus marokkói építészeti elemről kapta a nevét, mely berber és spanyol-moreszk eredetű, valószínűleg bizánci és római mozaikokból származik, és mázas terrakotta csempék kombinálásával nyeri el végső megjelenését, melynek köszönhetően egy végtelenül színes, egyedi geometrikus minta jön létre.

Nincs ez másként a Zellige csempék esetében sem: egy igazi dekoratív művészeti formát láthatunk itt is, kortárs, 10x10 cm-es méretű kis kerámia lapokon, 12 kivételesen gyönyörű, fényes színben, melyek mindegyike izgalmas, és több árnyalatot ölel fel egyszerre.

A lapcsaládhoz még egy saját mozaik is tartozik, szabálytalan díszítésű forgácsokkal, egyszínű (Bosco) és további másik, két árnyalatot magában foglaló, szinte irrizáló változatban (a Gesso és China illetve Gesso és Carbone árnyalatok mixelésével.)

Marazzi Zellige csempe(Fotó: Marazzi Zellige csempe)

A Zellige tökéletes kortárs, egzotikus és a korabeli kézművesek ihlette szépségét élvezhetjük mi is a fürdőszoba vagy a konyha falain, egy egészen újszerű, exkluzív iparművészeti hagyományokra visszatekintő látványt hozhatunk létre belső tereinkben.

7.     Equipe Limit – fényes, hosszúkás csempe, 12 gyönyörű élénk árnyalatban

Az Equipe Limit az a csempe, mely az eddigi letisztultság és szürkeség után sokunk mindennapjaiba hozhat újra színt, jelenthet igazi felüdülést és utazást a napfényes színek világába!
 Equipe Limit csempe

(Fotó: Equipe Limit csempe)

Ezek a fényes, hosszúkás alakú, tónuseltéréses csempék csodás élénk színeikkel, és kellemes, 6x24,6 cm-es méretükkel könnyedén belopják magunkat szívünkbe és élettereinkbe is, legyen az éppen a fürdőszoba, a konyha, a folyosó, vagy bármely más enteriőr, ahová megálmodtuk.   

12 gyönyörű, élénk, illetve letisztultabb, semleges árnyalat található meg a kínálatban, mely számtalan egyedi megoldást, változatot tesz lehetővé. A hosszúkás lapok elrendezésében már eleve rengeteg fantázia és lehetőség van: burkolhatjuk vízszintesen, függőlegesen, átlósan, de a téglaszerű elrendezés vagy halszálka minta is remekül megvalósítható belőle!

Equipe Limit csempe(Fotó: Equipe Limit csempe)

Tetszett ez az újszerű trendi inspiráció, a kis csempékben rejlő nagy ötletek a tervezéshez és az új dizájnhoz?

Ha igen, ám még ennél is több különlegességet, izgalmas újdonságot és színt fedeznél fel új, vagy megújuló fürdőszobátokba, akkor látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett szakértő segítséget, profi 3D látványtervezést is kaphatsz!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok kedves, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket, vagy rendeld meg online!