Az éjszaka csodái – hipnotikus belső terek

Az éjszaka csodái – hipnotikus belső terekMélységes, végtelen és kifürkészhetetlen a téli égbolt, mely megszámlálhatatlan hipnotikus árnyalatával ragyogja be tereinket. Egy ilyen pompásan elegáns színnel a fürdőszoba is végtelennek, még tágasabbnak tűnik, mélységet, pompát és eleganciát kap…


mosdó

Nézzünk most néhány álomszép, sötét csempe inspirációt a téli égbolt hangulatához, melyek persze az év bármely napján ragyogó, elegáns, és meghitt életteret adnak majd a számunkra.

A sötét színektől pedig nem kell félnünk: ha izgalmas textúrákkal, dinamikus formavilággal, izgalmas ritmusokban jelenítjük meg őket, és meleg fényekkel társítjuk a térben – akkor biztos, hogy nem lesz sem komor, sem pedig túlságosan szigorú az összhatás, sőt ellenkezőleg: nagyon is meghitt, vidám, még akár játékos falakat, tereket is létrehozhatunk a drámaian sötét árnyalatokkal.

L’Antic Colonial

(Fotó: L’Antic Colonial)

1. Csillogó álmok mozaikkal

A mozaik kövek sajátos, eredeti esztétikát hoznak tereinkbe, kivételes karaktereikkel, látványos anyag- és formavilágukkal már-már művészi falakat varázsolhatunk magunk köré.

L’Antic Colonial

(Fotó: L’Antic Colonial)

Különösen, ha egy olyan forradalmi és sokoldalú, prémium mozaik kollekcióval tervezzük meg otthonunk falait, mint az L’Antic Colonial családok.

Számos mesés, gyönyörű minta, anyagvariáció, és textúra,  – melyeket a gyártók felvonultattak ezekben a különleges kollekciókban –, képes forradalmasítani bármely belsőépítészeti projekt egyedi dekorációját, hiszen a mozaikkal egészen kivételes látványt, magas szintű kifinomultságot érhetünk el.

L’Antic Colonial

(Fotó: L’Antic Colonial)

A mozaikokat egyébként is rengeteg féle stílushoz hozhatjuk be belső tereinkbe, hiszen mind hangulatukat, mind jellegüket illetően a mozaikok számtalan félék lehetnek: elegáns, csillogó, vizes hatású üveg, rusztikus kő vagy fa, modern fém megoldások, a szokványos négyzet alapú lapocskák helyett pedig akár a kerek, vagy a különböző sokszögeket, szabálytalan formákat hozó szettek számos különleges kollekcióiból válogathatunk.

Ez a sokoldalúság pedig egészen művészi, artisztikus falmegoldásokat garantál – nem is muszáj leragadnunk a konyha vagy a fürdőszoba területén: miért is ne lehetne egy impozáns faliképünk, vagy egy ilyen csodás mozaikkal kirakott fali dekorációnk az előszoba, az étkező vagy a nappali enteriőrben?

L’Antic Colonial

(Fotó: L’Antic Colonial)

A fémes vagy a különleges fa elemek, az üveg csillogó, vizes hatása mellett pedig az egészen légies, neutrális anyagok is megjelennek, melyekkel akár a téli égbolt ragyogása is megidézhető.

L’Antic Colonial

(Fotó: L’Antic Colonial)

2. Ámulatba ejtő trend – az éjfekete fürdőszoba

Az idei év egyik legdrámaibb, leglátványosabb enteriőr trendjét kétségkívül a fekete fürdőszoba falak illetve berendezések hozták el nekünk.

Sokan tartanak tőle, hogy a sötét burkolatok által túl komorrá, szűkössé válnak a terek – tény, hogy mi is inkább az eleve világos, és tágas fürdőszobával rendelkező lakás/háztulajdonosoknak ajánljuk, hiszen a piciny tereket valóban beszűkítheti. Azonban egy-egy falat meleg fényű ledekkel megvilágítva még egy kisebb fürdőben is bevethetünk, ha beleszerettünk ebbe a rejtélyes, drámai látványba.

A mélykék vagy éj fekete különböző tónusai mind-mind elegáns, végtelen színek, melyek a fürdőszoba falain kétségkívül nagyon eredeti, egyesek szerint már-már kockázatos vállalkozásnak tűnnek.

Ezarri

(Fotó: Ezarri)

Azonban, ha új szintre emeljük a világítást, a textúrák, és a berendezések összhangját, akkor ez egy igazán ütős belsőépítészeti trend lehet a jövőre nézve, mely éppen klasszikus és egyben modern mivolta miatt válik időtlenné, a divatban sokáig tartja is majd magát, elvégre a fekete az eleganciával párosul s ennél fogva egy örökzöld választás.

A Porcelanosa csoport Urbatek TOWN sorozata, az egyszínű és moduláris megoldásainak köszönhetően sokoldalú burkolási lehetőségek széles tárházát kínálja.

Hatalmas méreteinek, és a vágható, könnyű lapoknak köszönhetőn tényleg forradalmi újdonságnak számít!

A különleges, kőhatású polisztirol burkolat, az X-STONE belső és külső terek burkolásához egyaránt alkalmas, az építészeknek és a tervezőknek is számtalan lehetőséget kínál arra, hogy a betont teljesen új megvilágításban értelmezzék.

Urbatek

(Fotó: Urbatek)

Ezekkel az innovatív furnérokkal az eredeti anyagok megjelenését és tapinthatóságát hozhatjuk be lakótereinkbe, vagy akár lakóházaink külső homlokzatának díszítő burkolataként is. Ezeket az X-STONE óriás táblákat, ásványi felületeket kézzel készítik Németországban egy kétkomponensű polimer-ásványipor anyagból, amelyet filc vagy üvegszálas hátlapra visznek fel – ezáltal egyszerre lesz az anyag szilárd, mégis rugalmas.

Fehérrel vagy szürkével kombinálva jól illenek a modern, minimalista, vagy ipari, indusztriális, esetleg az avantgard stílusú terekbe - legyen az konyha, fürdőszoba, vagy bármilyen más helyiség.

3. Attraktív és látványos – márványminták sötét alapon

Nem muszáj az egyszínű fekete mellett leragadnunk, ha érdekes, izgalmas összhatást szeretnénk elérni. Márvány mintákkal, különleges kő erezetű hatalmas burkoló lapokkal szintén nagyon exkluzív, drámai hatás érhető el. Nagy előnyük ezeknek az URBATEK lapoknak, hogy olyan sokrétűek, hogy bárhol megállják a helyüket. Külső és belső terekbe, impozáns nappalikba, recepciókra, és más közösségi terekbe is gyönyörű falakat, pultokat tervezhetünk meg pl. az Urbatek Museum kollekcióból.

Urbatek Museum

(Fotó: Urbatek Museum)

Ha még modernebbet, kevésbé erezett megjelenésű lapot keresünk, erre is számtalan kiváló példa akad. Nem kell túl messzire mennünk, a Porcelanosa, és a szintén spanyol Argenta kínálatában is  számtalan szebbnél szebb kő vagy márvány  hatású burkolat családdal találkozhatunk.

A drámai fekete a ritkább márvány erezettel igazán modern és látványos megjelenést kapott, arany kiegészítőkkel (pl. egy szép arany csapteleppel) kiegészítve pedig még erőteljesebbé, és attraktívabbá tehetjük az exkluzív látványt.

Argenta Caronte

(Fotó: Argenta Caronte)

4. Téli csillagkép falainkon, avagy az ünnepi fényektől meleg barnává váló téli égbolt?

Ezek a burkolólapok színvilágukat és különleges textúrájukat tekintve tökéletesen visszahozzák a téli égbolt ünnepi hangulatát a számunkra – mely az ünnep és az utcai lámpák meleg fényeitől meleg sötétbarnává válik, ezáltal lágyabb, melegebb és otthonosabb is lesz az összhatás.

Tehát, ha a feketénél melegebb tónust szeretnénk, de mindenképp sötét árnyalatot képzelünk el a fürdőbe vagy a nappaliba – akkor miért is ne tennénk egy próbát ezzel a páratlan étcsokoládé árnyalattal?

Ráadásul ez a Porcelanosa egyik legkülönlegesebb idei újdonsága, melynek impozáns látványát a nagyméretű burkolólapok tükörképbe forgatott kombinációja adja. Az így összeforgatott óriáslapok mintázata a végtelenbe futás helyett bezárja a mintát, mellyel egy egészen különleges, művészeti alkotást varázsolhatunk bármely impozáns enteriőr tágas, magas falaira.

Porcelanosa

(Fotó: Porcelanosa)

Ha kisebb a fürdőszoba, vagy inkább a véletlenszerű, végtelenbe futó apró vonalrajzokat szeretjük, és egy finomabb megjelenésű márványmintában gondolkodunk, ami sötét, de mégsem fekete, hanem tónusait tekintve kissé melegebb annál – akkor ez a gyönyörű, étcsokoládé óriáscsempe megoldás biztosan lenyűgözi szintén a Porcelanosa idei újdonságaiból.

Legnagyobb különlegessége ennek a lapnak a hatalmas mérete, mellyel fugahézagok nélküli, egybefüggő, hatalmas falakat, tereket hozhatunk létre, a végtelenség illúzióját keltve.

Ennek köszönhetően pedig az enteriőr – még ha kicsit kisebb is – még tágasabbá, még hatalmasabbá válik optikailag.

Porcelanosa

(Fotó: Porcelanosa)

A jó megvilágításról, a meleg fényforrásokról persze ne feledkezzünk meg – ezt ma már a legegyszerűbben ledszalagokkal, bútorba, álmennyezetbe, vagy a tükör köré épített LED-ekkel érhetjük el.

Még több kortárs újdonságról, téli inspirációról olvasna vagy nézegetne képeket? Akkor tartson velünk legközelebb is, de el is látogathat hozzánk személyesen!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok egész évben várják Önöket egyedi kedvezményekkel, magas minőségű, páratlan szépségű termékcsaládokkal – melyekből az Ön által kiválasztott lapokból meg is tervezzük fürdőszobáját 3D-ben!