Az ünnep színei meghitt vidéki stílusban

Az ünnep színei meghitt vidéki stílusbanMilyen is az igazi nyugodt, minden ízében és illatában vidéki hangulat? Képzeljünk el egy meghitt erdei házikót a havas dombokon, ahol a kandallóban ropog a tűz, meghitt csend ölel körbe bennünket, a díszítés pedig egyszerű és természetes: nyersfa felületek és kerámia. A meghatározó kiegészítő színek a piros és a fenyőzöld - mellyel visszatalálunk az Ünnep igazi hangulatához - annak jellegzetes, hagyományos színeivel.


ünnepi

A natúr, természetes tónusok mellé jól passzolnak az ünnep színei – legyen akár a klasszikus piros-fehér, mint a Mikulás kabátja, vagy mélyzöld, mint az erdei fenyők örökzöld színei…

  Porcelanosa X-mas

(Fotó: Porcelanosa X-mas)

​1. Illatos, friss fából készült hajópadló…

A meleg fa árnyalatoknál kevés otthonosabb látvány van a belsőépítészeti megoldások terén. Szerencsére számos, szebbnél szebb hidegburkolat lát napvilágot évről évre, melyek látványukban, tapintásukban is autentikus másai a valódi fának.

A valódi fa természetes atmoszféráját és a kerámiaburkolatok praktikumát ötvözik, s ez által teremtenek meleg hangulatot, időtlen látványt élettereinkben a Meissen Keramik Grand Wood burkolatok. A három családból álló kollekció mindegyik eleme ráadásul még a hagyományos fapadló klasszikus arányait is megőrizte: 20X120 és 20X180 centiméteres méretükkel hoznak meghitt hangulatot otthonainkba.

Sok szép árnyalat közül választhatunk, és ha a finomabb, lágyabb, világosabb színek felé hajlunk, Grand Wood Natural termékcsalád szépségei között érdemes szétnéznünk. Ebben a kollekcióban a lágyabb, világosabb természetes fa árnyalatok, illetve a fa mintázatában természetesen előforduló gyűrűk, bütykök jól láthatóak – ettől egy kissé naturalisztikus hatású.

Meissen Keramik Grand Wood

(Fotó: Meissen Keramik Grand Wood)

A belső terek – így a fürdőszoba - jellege, alapvető stílusa leginkább a térben felhasznált burkolóanyagoktól függ, hiszen minden belső tér esetében a padló és a falak azok, amik nagy kiterjedésük miatt a leginkább meghatározzák az adott tér hangulatát.

A kerámia burkolólapok sokszínűségében, egyre kifinomultabb technológiai megoldásaikban, felületképzésükben rengeteg ötlet, kreativitás bújik meg. Válasszuk hát ki azt a stílust, azt a hatást, ami a leginkább közel áll hozzánk, és otthonunk adottságaihoz!

Ez lehet színes, innovatív, modern, de természetes kő vagy fa hatás is. Ha a vidéki stílus nyugodt atmoszféráját még jobban szeretnénk kiemelni, akkor a Meissen Keramik Grand Wood Rustic család tagjait érdemes szemügyre venni.

Meissen Keramik - Rustic Brown

(Fotó: Meissen Keramik - Rustic Brown)

A fa hatás azonban millió féle lehet, ahogyan a természetes fa megmunkálása is rengeteg stílust, lehetőséget, felületképzést hoz magával, és szinte évről évre megjelennek itt is új trendek.

Ha a modernebb vonalat szeretnénk megjeleníteni, akkor a kevésbé bütykös, simább felületeket, letisztultabb összhatást érdemes keresnünk.

A fürdőszoba ettől még ugyanúgy természetes, ugyanakkor elegáns összhatást is kelt, mint egy minőségi SPA hotel fürdője.

Ezt az atmoszférát mi is könnyedén megteremthetjük a letisztult fa hatású, spanyol prémium gyártó, a Porcelanosa Nobu Roble járólapjaival. A természetes atmoszférát, egységes, meleg hatású megjelenést és a luxus érzését közvetítik otthonunk bármely helyiségében. Prémium burkolataival a nappalit is fényűző hangulatba hozhatjuk. A fürdőszobából pedig igazi SPA-t varázsolhatunk ezekkel a lapokkal!

Porcelanosa NUBU

(Fotó: Porcelanosa NOBU)

Elképesztő, hogy a natúr fa milyen sokoldalú, az pedig még inkább, hogy ezt a kivételes sokszínűséget, a fa egyedi jellegét, sajátosságait a hidegburkolat gyártók is milyen pontosan, élethűen képesek utánozni ma már az innovatív gyártási és felületképzési technológiáknak köszönhetően.

A natúr hajópadló trendje mellett ugyanis számos más elrendezésben, textúrában jelenítik meg manapság a hidegburkolatokat számunkra. Választhatunk különféle dekorok, elrendezések közül, de akár egy mesés fa mozaik mellett is dönthetünk. Ha pedig mozaik, akkor a L’Antic Colonial szépségei, egyedi kollekciói között mindig érdemes szétnéznünk. Akár a fa, akár a fém, vagy a gyönyörű üveg változatok mellett is köteleződnénk el, biztosra vesszük, hogy műalkotás szépségű lesz az a fal, vagy falrész, ahová beterveztük a márka bármelyik egyedülálló mozaik kollekcióját.

L’Antic Colonial Wood Cubes mozaik

(Fotó: L’Antic Colonial Wood Cubes mozaik)

2. A fenyőzöld nyugtató tónusai a falakon

Az idei év egyik legdrámaibb falszín árnyalata, így csempe divatja is a sötét tónusú falak, a sötét, drámai fürdőszoba terek, melyek mind a natúr fal, mind a hófehér vagy a vörös tónusokkal remekül társíthatók.

Hogy ne szűkítse be a sötét tónus a tereket optikailag, érdemes inkább egy-egy kiemelt falon, falrészen alkalmazni, és kombinálni világos, leginkább fa erezetű, fa textúrájú hidegburkolatokkal.

Marazzi Crogiolo Lume

(Fotó: Marazzi Crogiolo Lume)

A Marazzi a kerámia ipar egyik legismertebb márkája. A Grande Marble Look kollekciója a márvány varázslatos eleganciáját és a 6 mm vastag nagy táblák könnyedségét hozza el nekünk egyszerre. 8 eltérő természetes márványmintával, hatalmas, 120X140 cm-es méretben,  újrafinomított változatban jelenhetnek meg otthonunkban az építészet legnagyobb klasszikusai.

A márvány hatású burkolat ugyanis napjainkra a kortárs padló- és fali burkolatok egyik legdivatosabb anyagává vált ismét, melyek modern mivoltukban is kiválóan idézik fel a múlt korszakait és a természetes hatású, elegáns, épített környezetet.

Ráadásul mindkét felületkezelés - a matt, természetes felület és a fényes változat is éppúgy - közkedvelt. Utóbbit rendszerint a feltűnő, elegáns belső terek kialakításához szokták választani a lakberendezők, belső építészek.

Engedje, hogy elcsábítsák az álomszép, egyszerre modern és elegáns márványtáblák!

Marazzi Grande Marble

(Fotó: Marazzi Grande Marble)

3. Rusztikus rombuszok – mintha csak egy vidéki mesebeli házikóba csöppentünk volna…

Márványminta és márványhatás ma már számos burkolat gyár termékei között szerepel, így bizony a választás nem könnyű.

Fényes rombusz mintáival igazi unikumként van jelen a piacon a szintén spanyol Argenta, akik a kortárs és klasszikus stílusú burkolólapok világában legalább annyira otthon vannak, mint az olasz Marazzi.

A finom erezetű márványminták bármely helyiségben jól mutatnak, miközben ezek a különleges kis díszítők, fényes rombusz minták egyediséget csempésznek a konyha, vagy a fürdőszoba falára. Kellemes bézs árnyalatuk, fényes felületük optikailag frissebb és tágasabb belső tereket varázsol, a harmonikus, natúr színvilág pedig a vidéki stílus elegánsabb, stílusosabb változatát hozza el nekünk, kellemes, nagyon is szerethető pasztellszínekben.  

Argenta Daino Natural

(Fotó: Argenta Daino Natural)

Az Argenta Daino Natural kialakítása és műszaki jellemzői lehetővé teszik a Daino Natural csempék univerzális alkalmazását – vagyis, akár a nappali, a konyha vagy a fürdőszoba dekorációját feldobhatjuk a kollekció sokoldalú elemeivel (padló, fal és díszítő elemek) melyeket csinos, elegáns, ünnepélyes atmoszférájú színvilággal és fényes felülettel kínálnak.

Ez már önmagában is nagyon ünnepi, de mit szólna egy kifejezetten a Karácsony által ihletett burkolattársításhoz?

A Porcelanosa X-mas válogatását elnézve még az is karácsonyi hangulatba kerül, aki eddig kifejezetten kerülte az ilyesféle látványt otthonában.

Porcelanosa X-mas válogatás

(Fotó: Porcelanosa X-mas válogatás)

4. A friss hó roppanása, jeges csodák - meleg gyertyaláng mellett…

A Porcelanosa Ronda White burkolólapok színvilágukat és különleges textúrájukat tekintve tökéletesen visszahozzák a szűz hó, vagy a csillogó tört fehér jégtáblák inspirációit. A mostanság oly divatos 3D hatású fehér csempe megoldásokkal a friss hó látványa, a gyönyörű téli tájképek páratlan hangulata is beköltözhet a fürdőszobánkba.

Porcelanosa MB Ronda White

(Fotó: Porcelanosa MB Ronda White)

Ha kisebb a fürdőszoba, akkor pláne érdemes ezekkel a világos árnyalatokkal tervezni, hiszen optikailag a fehér és annak bármely tört árnyalata tágasabb, fényesebb tereket eredményez. Ha a 3D hatású csempe mellett voksolunk, egy jól irányzott megvilágítással egészen különleges effekteket érhetünk el – például ezzel a Marazzi szépséggel…

Marazzi Pottery

(Fotó: Marazzi Pottery)

A Marazzi Pottery kollekcióját a kerámia hagyományos vonalai, a majolika kézműves technológiái ihlettek.  Hét elegáns, egyedi színben, 25x76 cm-es méretben értelmezi újra a burkolat család a múlt hagyományait.

A Pottery csempékkel érdekes, háromdimenziós szerkezetben – melyet egy Azulejo dekor csempe és egy 30x30 cm-es mozaik alkot - tervezhetünk igazán karakteres, egyedi hangulatú lakótereket.  

Marazzi Pottery

(Fotó: Marazzi Pottery)

Az igazi ünnepi hangulathoz természetesen a fehér mellett a piros, vörös árnyalatok, a nyers fa, a stílusos kiegészítők, és nem utolsó sorban a meghitt, meleg fények is hozzátartoznak. Gondoskodjuk mindezekről a fürdőszoba térben is!

Még több kortárs újdonságot, téli inspirációt szeretne belső terei újragondolásához?

Akkor tartson velünk legközelebb is, de el is látogathat hozzánk személyesen! A Palatinus Fürdőszobaszalonok egész évben különleges kedvezményekkel, álomszép, világszerte elismert termékcsaládokkal várják, melyek bármelyikéből meg is tervezzük fürdőszobáját 3D-ben!