Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Az ünnep színei meghitt vidéki stílusban

Az ünnep színei meghitt vidéki stílusbanMilyen is az igazi nyugodt, minden ízében és illatában vidéki hangulat? Képzeljünk el egy meghitt erdei házikót a havas dombokon, ahol a kandallóban ropog a tűz, meghitt csend ölel körbe bennünket, a díszítés pedig egyszerű és természetes: nyersfa felületek és kerámia. A meghatározó kiegészítő színek a piros és a fenyőzöld - mellyel visszatalálunk az Ünnep igazi hangulatához - annak jellegzetes, hagyományos színeivel.


ünnepi

A natúr, természetes tónusok mellé jól passzolnak az ünnep színei – legyen akár a klasszikus piros-fehér, mint a Mikulás kabátja, vagy mélyzöld, mint az erdei fenyők örökzöld színei…

  Porcelanosa X-mas

(Fotó: Porcelanosa X-mas)

​1. Illatos, friss fából készült hajópadló…

A meleg fa árnyalatoknál kevés otthonosabb látvány van a belsőépítészeti megoldások terén. Szerencsére számos, szebbnél szebb hidegburkolat lát napvilágot évről évre, melyek látványukban, tapintásukban is autentikus másai a valódi fának.

A valódi fa természetes atmoszféráját és a kerámiaburkolatok praktikumát ötvözik, s ez által teremtenek meleg hangulatot, időtlen látványt élettereinkben a Meissen Keramik Grand Wood burkolatok. A három családból álló kollekció mindegyik eleme ráadásul még a hagyományos fapadló klasszikus arányait is megőrizte: 20X120 és 20X180 centiméteres méretükkel hoznak meghitt hangulatot otthonainkba.

Sok szép árnyalat közül választhatunk, és ha a finomabb, lágyabb, világosabb színek felé hajlunk, Grand Wood Natural termékcsalád szépségei között érdemes szétnéznünk. Ebben a kollekcióban a lágyabb, világosabb természetes fa árnyalatok, illetve a fa mintázatában természetesen előforduló gyűrűk, bütykök jól láthatóak – ettől egy kissé naturalisztikus hatású.

Meissen Keramik Grand Wood

(Fotó: Meissen Keramik Grand Wood)

A belső terek – így a fürdőszoba - jellege, alapvető stílusa leginkább a térben felhasznált burkolóanyagoktól függ, hiszen minden belső tér esetében a padló és a falak azok, amik nagy kiterjedésük miatt a leginkább meghatározzák az adott tér hangulatát.

A kerámia burkolólapok sokszínűségében, egyre kifinomultabb technológiai megoldásaikban, felületképzésükben rengeteg ötlet, kreativitás bújik meg. Válasszuk hát ki azt a stílust, azt a hatást, ami a leginkább közel áll hozzánk, és otthonunk adottságaihoz!

Ez lehet színes, innovatív, modern, de természetes kő vagy fa hatás is. Ha a vidéki stílus nyugodt atmoszféráját még jobban szeretnénk kiemelni, akkor a Meissen Keramik Grand Wood Rustic család tagjait érdemes szemügyre venni.

Meissen Keramik - Rustic Brown

(Fotó: Meissen Keramik - Rustic Brown)

A fa hatás azonban millió féle lehet, ahogyan a természetes fa megmunkálása is rengeteg stílust, lehetőséget, felületképzést hoz magával, és szinte évről évre megjelennek itt is új trendek.

Ha a modernebb vonalat szeretnénk megjeleníteni, akkor a kevésbé bütykös, simább felületeket, letisztultabb összhatást érdemes keresnünk.

A fürdőszoba ettől még ugyanúgy természetes, ugyanakkor elegáns összhatást is kelt, mint egy minőségi SPA hotel fürdője.

Ezt az atmoszférát mi is könnyedén megteremthetjük a letisztult fa hatású, spanyol prémium gyártó, a Porcelanosa Nobu Roble járólapjaival. A természetes atmoszférát, egységes, meleg hatású megjelenést és a luxus érzését közvetítik otthonunk bármely helyiségében. Prémium burkolataival a nappalit is fényűző hangulatba hozhatjuk. A fürdőszobából pedig igazi SPA-t varázsolhatunk ezekkel a lapokkal!

Porcelanosa NUBU

(Fotó: Porcelanosa NOBU)

Elképesztő, hogy a natúr fa milyen sokoldalú, az pedig még inkább, hogy ezt a kivételes sokszínűséget, a fa egyedi jellegét, sajátosságait a hidegburkolat gyártók is milyen pontosan, élethűen képesek utánozni ma már az innovatív gyártási és felületképzési technológiáknak köszönhetően.

A natúr hajópadló trendje mellett ugyanis számos más elrendezésben, textúrában jelenítik meg manapság a hidegburkolatokat számunkra. Választhatunk különféle dekorok, elrendezések közül, de akár egy mesés fa mozaik mellett is dönthetünk. Ha pedig mozaik, akkor a L’Antic Colonial szépségei, egyedi kollekciói között mindig érdemes szétnéznünk. Akár a fa, akár a fém, vagy a gyönyörű üveg változatok mellett is köteleződnénk el, biztosra vesszük, hogy műalkotás szépségű lesz az a fal, vagy falrész, ahová beterveztük a márka bármelyik egyedülálló mozaik kollekcióját.

L’Antic Colonial Wood Cubes mozaik

(Fotó: L’Antic Colonial Wood Cubes mozaik)

2. A fenyőzöld nyugtató tónusai a falakon

Az idei év egyik legdrámaibb falszín árnyalata, így csempe divatja is a sötét tónusú falak, a sötét, drámai fürdőszoba terek, melyek mind a natúr fal, mind a hófehér vagy a vörös tónusokkal remekül társíthatók.

Hogy ne szűkítse be a sötét tónus a tereket optikailag, érdemes inkább egy-egy kiemelt falon, falrészen alkalmazni, és kombinálni világos, leginkább fa erezetű, fa textúrájú hidegburkolatokkal.

Marazzi Crogiolo Lume

(Fotó: Marazzi Crogiolo Lume)

A Marazzi a kerámia ipar egyik legismertebb márkája. A Grande Marble Look kollekciója a márvány varázslatos eleganciáját és a 6 mm vastag nagy táblák könnyedségét hozza el nekünk egyszerre. 8 eltérő természetes márványmintával, hatalmas, 120X140 cm-es méretben,  újrafinomított változatban jelenhetnek meg otthonunkban az építészet legnagyobb klasszikusai.

A márvány hatású burkolat ugyanis napjainkra a kortárs padló- és fali burkolatok egyik legdivatosabb anyagává vált ismét, melyek modern mivoltukban is kiválóan idézik fel a múlt korszakait és a természetes hatású, elegáns, épített környezetet.

Ráadásul mindkét felületkezelés - a matt, természetes felület és a fényes változat is éppúgy - közkedvelt. Utóbbit rendszerint a feltűnő, elegáns belső terek kialakításához szokták választani a lakberendezők, belső építészek.

Engedje, hogy elcsábítsák az álomszép, egyszerre modern és elegáns márványtáblák!

Marazzi Grande Marble

(Fotó: Marazzi Grande Marble)

3. Rusztikus rombuszok – mintha csak egy vidéki mesebeli házikóba csöppentünk volna…

Márványminta és márványhatás ma már számos burkolat gyár termékei között szerepel, így bizony a választás nem könnyű.

Fényes rombusz mintáival igazi unikumként van jelen a piacon a szintén spanyol Argenta, akik a kortárs és klasszikus stílusú burkolólapok világában legalább annyira otthon vannak, mint az olasz Marazzi.

A finom erezetű márványminták bármely helyiségben jól mutatnak, miközben ezek a különleges kis díszítők, fényes rombusz minták egyediséget csempésznek a konyha, vagy a fürdőszoba falára. Kellemes bézs árnyalatuk, fényes felületük optikailag frissebb és tágasabb belső tereket varázsol, a harmonikus, natúr színvilág pedig a vidéki stílus elegánsabb, stílusosabb változatát hozza el nekünk, kellemes, nagyon is szerethető pasztellszínekben.  

Argenta Daino Natural

(Fotó: Argenta Daino Natural)

Az Argenta Daino Natural kialakítása és műszaki jellemzői lehetővé teszik a Daino Natural csempék univerzális alkalmazását – vagyis, akár a nappali, a konyha vagy a fürdőszoba dekorációját feldobhatjuk a kollekció sokoldalú elemeivel (padló, fal és díszítő elemek) melyeket csinos, elegáns, ünnepélyes atmoszférájú színvilággal és fényes felülettel kínálnak.

Ez már önmagában is nagyon ünnepi, de mit szólna egy kifejezetten a Karácsony által ihletett burkolattársításhoz?

A Porcelanosa X-mas válogatását elnézve még az is karácsonyi hangulatba kerül, aki eddig kifejezetten kerülte az ilyesféle látványt otthonában.

Porcelanosa X-mas válogatás

(Fotó: Porcelanosa X-mas válogatás)

4. A friss hó roppanása, jeges csodák - meleg gyertyaláng mellett…

A Porcelanosa Ronda White burkolólapok színvilágukat és különleges textúrájukat tekintve tökéletesen visszahozzák a szűz hó, vagy a csillogó tört fehér jégtáblák inspirációit. A mostanság oly divatos 3D hatású fehér csempe megoldásokkal a friss hó látványa, a gyönyörű téli tájképek páratlan hangulata is beköltözhet a fürdőszobánkba.

Porcelanosa MB Ronda White

(Fotó: Porcelanosa MB Ronda White)

Ha kisebb a fürdőszoba, akkor pláne érdemes ezekkel a világos árnyalatokkal tervezni, hiszen optikailag a fehér és annak bármely tört árnyalata tágasabb, fényesebb tereket eredményez. Ha a 3D hatású csempe mellett voksolunk, egy jól irányzott megvilágítással egészen különleges effekteket érhetünk el – például ezzel a Marazzi szépséggel…

Marazzi Pottery

(Fotó: Marazzi Pottery)

A Marazzi Pottery kollekcióját a kerámia hagyományos vonalai, a majolika kézműves technológiái ihlettek.  Hét elegáns, egyedi színben, 25x76 cm-es méretben értelmezi újra a burkolat család a múlt hagyományait.

A Pottery csempékkel érdekes, háromdimenziós szerkezetben – melyet egy Azulejo dekor csempe és egy 30x30 cm-es mozaik alkot - tervezhetünk igazán karakteres, egyedi hangulatú lakótereket.  

Marazzi Pottery

(Fotó: Marazzi Pottery)

Az igazi ünnepi hangulathoz természetesen a fehér mellett a piros, vörös árnyalatok, a nyers fa, a stílusos kiegészítők, és nem utolsó sorban a meghitt, meleg fények is hozzátartoznak. Gondoskodjuk mindezekről a fürdőszoba térben is!

Még több kortárs újdonságot, téli inspirációt szeretne belső terei újragondolásához?

Akkor tartson velünk legközelebb is, de el is látogathat hozzánk személyesen! A Palatinus Fürdőszobaszalonok egész évben különleges kedvezményekkel, álomszép, világszerte elismert termékcsaládokkal várják, melyek bármelyikéből meg is tervezzük fürdőszobáját 3D-ben!