Blue a kedvem - álomburkolatok kékben!

Blue a kedvem - álomburkolatok kékben!Ahogy a divat, úgy a hidegburkolatok is színesednek: az eddig megszokott és előszeretettel alkalmazott szürkék, bézsek mellett itt vannak a ragyogó kékek, méghozzá elegáns márvány mintákon! Tökéletes választás, ha otthonodat szeretnéd feldobni éj-kékkel, vagy a víz természetes árnyalataival!


Cersanit Space

Azt mindannyian tudjuk, hogy a burkolat színe, jellege alapvetően határozza meg egy adott helyiség stílusát, hangulatát. Éppen ezért nem mindegy, mivel és hogyan burkolunk!

A kék ugyan már a tavalyi, 2020-as év színeként került ismét a köztudatba a lakberendezési trendek terén, ám a gyártók többsége idén rukkolt elő számos, gyönyörű kékséggel - a belsőépítészeti megoldások és köztük - a burkolatok piacán.

Nem meglepő ez, hiszen ez a szín korunk bizonytalan, bezárt mindennapjaiba egyfajta nyugalmat, megbízhatóságot csempész.
Nézzünk most egy kis ízelítőt a kék márványminták változatos palettájáról! Mutatjuk az 5 top kedvencünket!

Opoczno Color Crush burkolat

(Fotó: Opoczno Color Crush)

1. Akár a csillagos nyári égbolt!

Ami a stílust és a dizájnt illeti, még mindig nagyon erős trend a természet anyagainak és mintázatainak követése – mint például a nemes kövek, a különböző márvány textúrák megjelenítése a burkolatok mintázatain.
A lengyel Cersanit, illetve Opoczno gyárak kínálatában is megtalálható a márvány erezete a klasszikus, szürkés-fehér, vagy fekete árnyalatok mellett – ezúttal megnyugtató kék színekben is.
A Color Crush kollekció megjelenését egy sötét, repedezett kő mintája ihlette, megannyi kék elszíneződéssel. A nyári csillagos égboltot megidéző látvány elképesztően mutat, bármely belső térben – legyen az egy elegáns fürdőszoba, egy exkluzív konyha, vagy egy impozáns nappali. Különösen ideális akkor, ha sötét vagy kontrasztos hangulatot hoznánk egy alapvetően világos berendezésű fürdőszoba térbe. És mivel a Color Crush burkolólapok ideálisak mind a falak, mind pedig a padló burkolásához, így alkalmazásuk sokoldalúsága valóban lenyűgöző tud lenni.

Opoczno Color Crush burkolat

(Fotó: Opoczno Color Crush)

​2. Akár az űrben!

Ha szeretjük a sci-fi műfajt, vagy csak szívesen álmodoznánk a fürdőszoba magányában egy izgalmas űrutazásról, vagy az univerzum csodáiról, akkor keresve sem találhatunk jobb opciót a tökéletes látvány megteremtésére, mint a Cersanit burkolatok Space névre hallgató kollekció burkolólapjai!
A kiváló minőségű lengyel burkolatok ráadásul kedvező áron kaphatók - a különböző színekkel, tónusokkal pedig izgalmas kontrasztokat, modern tereket alkothatunk. A sok hűvös márvány mellé tervezzünk be meleg fényeket, lehetőleg minél többet, hogy kellőképpen meghitt, intim legyen a tér az álmodozáshoz…

Cersanit Space burkolat

(Fotó: Cersanit Space)

3. Attraktív, kreatív látvány merészeknek!

A különböző, izgalmas rajzolatokat bemutató színes márványmintát imitáló burkolólapok, nem csak a beltéri járólapok - a nappali, konyha, vagy fürdőszoba - padlóin mutatnak jól!

Marazzi Grande marble Look burkolat család

(Fotó: Marazzi Grande Marble Look)

Marazzi burkolatok Grande Marble Look, egy prémium burkolat egyenesen Olaszországból, ami egészen egyedivé teszi belső tereink atmoszféráját. Ezzel a kreatív, kék óriás márványlappal is az éjjeli égboltot vagy a tejútrendszert idézhetjük meg belső tereink, szobáink falain. Nem csak a fürdőszoba, hanem akár a nappali is egyedülálló látványt kaphat egy-egy ilyen háttértől, melyet akár egyetlen óriáscsempével is kiválthatunk.
Ha pedig szeretnénk végigvinni ezt a vonalat otthonunk teljes egészén, akkor az impozáns nappali után lássunk egy egyedi, márványlapokkal burkolt konyha- vagy mosdópult megoldást is!
Marazzi Grande marble Look burkolat család

(Fotó: Marazzi Grande Marble Look)

​4. Merüljünk el a mélykék óceán fodrozódó hullámainak látványában!

A márványt utánzó, kék tónusban pompázó burkolólapok sorából a Sant’ Agostino burkolat gyár tervezői sem maradhatnak ki. Egy nem mindennapi mélykék, hullámzó óceánt megidéző látvánnyal, melyből meseszépen ragyognak majd ki szó szerint az elegáns, keretezett tükrök, és a sötét vagy hófehér szaniterek.
Harmonikus lesz az összkép, ha a falon lévő minta egyik világosabb árnyalatát hozzuk vissza a padlón. A meleg fényű lámpák, bronzos tónusú fürdőszoba kiegészítők pedig kellőképpen meghitté és elegánssá teszik majd az összképet.

Sant' Agostino InsideArt burkolat család

(Fotó: Sant' Agostino InsideArt)

5. Égszínkék, tavaszi égbolt, lágy szimmetriával

Ha túlságosan komornak éreznénk az előbb látott, sötét, mélykék árnyalatokat, akkor, íme, egy ragyogó, tavaszi nappali égbolt hangulatát csempészik otthonunkba az Urbatek burkolólapok. Egyediségük az anyag nagyszerűségében rejlik: a hatalmas táblák ultra vékonyak, szinte bármilyen felületre burkolhatunk velük, kül- és beltéren egyaránt. A lapokon lévő egyedi minta elérhető jobbos és balos kivitelben, így egymás felé fordítva a két óriáslapot, attraktív tükörképet alkothatunk a falon vagy akár a térben.
Urbatek Macauba Blue Bookmatch burkolólap

(Fotó: Urbatek Macauba Blue Bookmatch)

Ha szívesen inspirálódnál még velünk: akkor olvass bele online magazinunk további cikkeibe, ahol számos további gyönyörű kollekcióval és kreatív burkolási tippekkel készültünk!

Ha pedig szívesen megtekintenéd a szépségeket élőben is, akkor várunk szeretettel személyesen üzleteinkben! Hiszen a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában több mint 200 világszínvonalú gyártó, változatos termékpalettájával és hozzáértő, felkészült értékesítő kollégákkal segítünk az álomfürdőszoba kialakításában!