Burkolatok vidám pasztellekben: Íme, a kedvenc fagyink színei a falakon

Burkolatok vidám pasztellekben: Íme, a kedvenc fagyink színei a falakonA fürdőszoba és a konyha is vidám és fiatalos színezetet kaphat ezektől a bájos fagylaltszínektől, melyeket most a legfrissebb tavaszi burkolattrendek is képviselnek. Hűsítő pasztellek, vidám gyümölcsárnyalatok és harmonikus krémszínek teszik az idei nyárra még hűsítőbb, még hívogatóbb és barátságosabb hellyé a fürdőszobát, a konyhát, a falakat. Íme, legfrissítőbb kedvenceink!


Az egyre közeledő jó idő és a fagylaltszezon utáni erős sóvárgásunk hívta életre most ezt a bájos kis összeállítást, melyet természetesen nem csak a fagyi és a vattacukor szerelmeseinek ajánlunk figyelmébe!

A bájos pasztellek ugyanis nem csupán egy-két szezonra szólnak, hanem hosszútávra jó hatással lesznek majd ránk és a velünk élőkre. A trendekben, a ruhaboltok és lakáskiegészítőket árusító üzletláncok aktuális kínálatában is folytonosan visszatérő látvány a kellemes vaníliasárga, az üde gyümölcsszínek, a hűsítő menta, a nyugalmat árasztó pisztácia, a meghitt melegségről gondoskodó karamell, és persze sokunk kedvencei: a bizalmat és biztonságot sugalló krémszínek.

Equipe Artisan Rose Mallow csempék(Fotó: Equipe Artisan csempe kollekció)


Marco de Vincenzo olasz dizájner egy korábbi kollekciójában fagyival a kezükben küldte ki modelljeit a kifutóra. Az üdítő látvány, a bájos és édes finomság láttán nekünk is kedvünk támadt fagylaltszínekbe burkolni tavaszi outfit-ünk mellett akár az egész lakást – szó szerint. Hiszen a kellemes, lágy pasztell árnyalatokban pompázó burkolat különlegességek pont a kellő nyugalommal, lágysággal, és az eddiginél jóval barátságosabb atmoszférával lengik be a tereket.

De milyet is válasszunk az üdítő kínálatból? Hiszen a különféle pasztellek mind-mind eltérő jelentéssel bírnak, mindegyik másként lesz ránk pozitív hatással. Nézzünk néhányat!

1.      Finom, harmonikus gyümölcsszínek - mint a málna, az erdei szamóca vagy a szeder

A bájos, szinte harapnivaló eper, puncs, vagy a vitaminokban gazdag erdei gyümölcsök istenien frissítő keveréke jut eszünkbe azonnal erről a színről, mely nem mellesleg egyet jelent a nőiességgel, a fiatalsággal, az ártatlansággal. A pasztellrózsaszín egyszerre játékos, optimista, mégis kifejezetten modern szín, mely még a luxus érzetét is magában hordozza – pláne, ha olyan árnyalatokkal, feketékkel, fémes tónusokkal, vagy nagyon minőségi anyagokkal társítjuk.

Equipe Artisan Rose Mallow csempék
(Fotó: Equipe Artisan Rose Mallow csempék)
 

2.      A kívánatos Mango árnyalata azonnal energiával tölti meg a tereket!

Ez az izgalmas, kellemesen aranyló átmenet a citromsárga és a narancssárga között mi másra is emlékeztethetne bennünket, mint egy érett, harapnivaló, zamatos mangóra, melyet ma már a hazai zöldségespultoknál is könnyűszerrel beszerezhetünk. Ami pedig a belőle készült a fagylaltot illeti, a hölgyek egyik nagy kedvence - és nem csak azért, mert ebből a legkönnyebb és a leggyakoribb elkészíteni a diétás, cukormentes, vegán verziót. Hanem, mert már önmagában egy ilyen árnyalatot nézni és kóstolni szinte azonnali energialöket, egy igazán örömteli élmény. Nincs ez másként az otthonunkban sem: a sárga üdítő, frissítő, „napsütötötte energiái” finoman keverednek a narancs derűt, optimizmust és kreativitást serkentő vidám, játékos árnyalatával. Ha tehát gyakran vagyunk fáradtak, levertek, vagy kreatív munkát végzünk, akkor egy mango árnyalatú falszín ideális lesz a számunkra, hogy felfrissítsen.

Equipe Limit csempe kollekció
(Fotó: Equipe Limit csempe kollekció)


3.      Vanília, sárgadinnye, sajttorta? A pasztell sárga egyszerre nyugtató és vidám

Ha a sárgának inkább ezt a finomabb, pasztellesebb árnyalatát választjuk, az azt jelenti, hogy nem szeretnénk annyira kirobbanó energiát megélni, hanem inkább egy harmonikus, légies, de mégis vidám térélményre vágyunk. Nem akarunk kitűnni a tömegből, de a remény, a derű, az optimizmus, a korai nyár és az első napsugarak jelképe mégis ott van velünk, és segít magabiztosabbnak lennünk a mindennapokban.

Sain’t Agostino /Spring
(Fotó: Sain’t Agostino /Spring)


4.      Égetett cukor, grillázs vagy karamell? Az otthonos melegség iránti vágyad óriási!

Családcentrikus, meleg otthont, egy meghitt kis kuckót képzelsz el magadnak, ahová bármikor vissza tudsz húzódni a nagyváros zajai elől. A karamell, és a hozzá hasonló barnás árnyalatok biztonságot sugalló árnyalata mellett azonban ott van a vörös energiája is: a tűz melegsége, parazsa, mely összehozza a családot. Nem véletlen, hogy ez lett az idei év egyik nagy trendszíne, mely reagál napjaink társadalmi és környezeti változásaira. Válaszd tehát bátran, ha otthonos, meleg, meghitt életterekre vágysz!

Equipe Limit csempe kollekció
(Fotó: Equipe Limit csempe kollekció)

5.      Gesztenye, mogyoró, és a selymesen lágy krémszínek a kedvenceid? Akkor a biztonság és kiegyensúlyozottság érzését szeretnéd megerősíteni

A kellemes, finom krémszínek, a barnák és valamennyi földszín szinte bármely árnyalatának fehérrel kevert tónusaival biztosan nem fogsz mellé lőni sehol sem: ezek a modern, neutrális árnyalatok biztonságot, harmóniát nyújtanak, látványukra szinte azonnal átjárja testünket és lelkünket a nyugalom, és az a biztonságérzet, hogy jó helyen vagyok. Otthon vagyok. Ez a kellemesen meleg mégis modern árnyalat képes nem csak a térben, de bennünk is megteremteni az egyensúlyt. Ha szeretnénk feldobni, játékosabbá tenni az árnyalat adta statikus érzetet, akkor válasszunk belőle egy játékos, izgalmas mozaikot!

L’Antic Colonial Lotus mozaik
(Fotó: L’Antic Colonial Lotus mozaik)
 

6.      Sokunk nagy nyári favoritja: a hűsítő, szellemünket is frissítő Menta!

A zöld nyugtató, kellemes, természet adta szépsége elegyedik itt a kékek tiszta hűvösségével, aminek köszönhetően a menta árnyalata rendkívül jó hatással lehet ránk otthonainkban és más belső tereinkben is. Nyugtat, hűsít, frissít, tiszta, logikus gondolkodásra ösztönöz, mégis kellően megpihenhetünk mellette – pontosan azért, mert lecsendesíti az elmét, lelassítja a rohanó gondolatokat. Ha belső térben alkalmazzuk, jól érvényesül a távlatokat megnyitó hatása, melynek köszönhetően a tágasabb térérzet, a hűs, légies hatás szinte garantált ezzel az árnyalattal!


Equipe Limit csempe kollekció
(Fotó: Equipe Limit csempe kollekció)
 

7.      És végül: a hab a tortán, a pont az i-re, mely mindezt megkoronázza: a tejszínhab a fagyi tetején! 

A gyerekek nagy kedvence… sőt, sokszor számukra még ez maga a fagyi!

A szánkban olvadó, selymesen sikló, puha habos krém, melyet szinte mindenki szeret. A teljességet, a reményt, és a ragyogó tisztaságot sugalló hófehér, vagy tejfehér burkolatokkal egyébként is könnyű dolgunk lesz a belsőépítészetben. Köztudott, hogy pláne a fényes fehér felületek optikailag tágasabbnak, világosabbnak, légiesebbnek mutatják a tereket. Ha pedig mindehhez hozzávesszük a hullámmintát, a különböző, térből kiemelkedő, kacskaringós alakzatokat – akkor a hófehér krém édes és játékos élménye máris megelevenedik a fürdőszoba, vagy a konyha falain. Ezzel pedig a „túl steril” hatásnak – melyet egyébként a fehér egyik negatív aspektusában szintén képvisel – azonnal búcsút inthetünk.


Peronda Cotton burkolatok
(Fotó: Peronda Cotton burkolatok)

 
A pasztellszíneket széles körben, szerte a világon az újjászületés szimbólumaként értelmezik, nem véletlen, hogy az újszülöttekkel, vagy az évkezdettel kapcsolják össze. A tavaszi hónapokban, amikor a természet maga is ébredni kezd, a vidám fagylaltszínek rendkívül népszerűek lesznek, és amint látod, Rád is számos jó hatással lehetnek otthonodban is.

Ha szívesen látnál még többet, esetleg kíváncsi vagy, hogyan mutatna egy-két itt látott kedvenced a saját fürdőszobádban, akkor látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe, mely a legközelebb esik Hozzád!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok szakértő munkatársai mindenben a segítségedre lesznek, ha burkolásról, illetve az ahhoz szükséges valamennyi kiegészítő termék megrendeléséről, kiválasztásáról van szó. A fürdőszoba komplett berendezésén túl a konyha, az előszoba, a nappali, és a terasz kültéri burkolásához is találsz nálunk remek tippeket, profi megoldásokat és persze gyönyörű termékeket!