Dekorprofilok a lenyűgöző otthonért!

Dekorprofilok a lenyűgöző otthonért!A profilokra vagy más néven élvédőkre sokszor segédanyagként gondolunk. Talán még egy bosszantó és szükséges rossznak is tartjuk őket, amiket muszáj felhasználni az előírások vagy a végeredmény érdekében. Manapság azonban teljesen átalakult a szerepük és nemcsak funkcionális okokból, hanem dekorációs céllal is szebbnél szebb profilok készülnek, akár LED világítással vagy csillogó kristályokkal.


Porcelanosa Safari burkolat család

(Fotó: Porcelanosa Safari burkolat család)

Dekorprofilok a lenyűgöző otthonért!

A lépcső vagy a sarkok éleinek eltakarására, a konyhapultra, a padlólap és a fal találkozásához, vagy a terasz szélén a víz elvezetéséhez már mindannyian használtunk, vagy láttunk valamilyen élvédőt. A dizájnerek és a gyártók azonban még több fantáziát láttak a profilokban. Ha már szükséges használni, akkor legyen dekoratív, mutatós. Ezért ma már számos színben, méretben, formában elérhetők, melyeket jól igazíthatunk elképzeléseinkhez otthonunk kivitelezésekor, felújításakor.

Butech fém lépcső élvédő

(Fotó: Butech fém lépcső élvédő)

Nézzünk néhány izgalmas felhasználási módot, hogyan tehetjük otthonunkat még szebbé, látványosabbá dekorprofilok segítségével!

Butech profil

(Fotó: Butech profil)

Ha egyszínű csempében gondolkodunk, de mégis megtörnénk egy kicsit a falszakasz egyhangúságát, akkor bátran tervezzünk be, nagyjából szemmagasságba két dekorprofil csíkot, melyek teljesen eltérő színűek is lehetnek, mint maga a burkolat.

A profil színét igazítsuk a csaptelepek színéhez, mellyel izgalmas végeredményt érhetünk el. Kísérletezzünk bátran a színekkel!

Porcelanosa

Ha nem burkolunk fel teljesen az ajtómagasságig, és kellene valami, ami eltakarja a csempe oldalát, nyers alapját, akkor lezárásként is szuper megoldás. Nemcsak jobban mutat, de a portalanítás is sokkal könnyebb lesz miatta.

A padló és a fal találkozásához rendszerint használunk élvédőt, hogy eltakarja az általában nem kifejezetten esztétikus illeszkedést. Különösen jól mutat, és a sötét szobában nagy segítség a tájékozódásban, ha világító, ledes lábazati szegélyt alkalmazunk. A Porcelanosa Butech márkája fémből kínálja ezeket, fehér, fekete és alumínium színekben. Sokkal tartósabb, jobban ellenáll a nedvességnek, mint a préselt fa alapú változatai.

Butech LED-es profil

(Fotó: Butech LED-es profil)

Ha izgalmas háttérvilágítást vagy látványos LED fényt helyezünk el, akár a nappaliban, akár a fürdőszobában, akkor igazán igényes és praktikus összhatást érhetünk el.

Butech pro-light-silver

(Fotó: Butech pro-light-silver)

Ha a csillogó glamour stílus kedvelői vagyunk, akkor eszményi megoldást kínálnak számunkra az exkluzív Swarovski kristályokkal kirakott dekorprofilok, amelyekkel nemcsak a fürdőt, de a nappalit is kidíszíthetjük, hogy minden ismerősünk a csodájára járjon.

Porcelanosa profil, arany Swarovskí kristályokkal

(Fotó: Porcelanosa profil, arany Swarovskí kristályokkal)

Sokan láttunk már a sarkok eltakarására, védelmére, illetve díszítésére szolgáló sarok profilokat. Ma már egy olyan különleges sarokelem is elérhető, amellyel a pozitív sarok negatív sarokká alakítható. Ez egy rendkívül látványos, egyedi megoldás a sarok élvédők világában, amely ma már bárki számára elérhető.

sarok profil

Reméljük, sikerült néhány ötletet adnunk a dekorprofilok kreatív felhasználásához. Szeretettel várjuk a Palatinus Fürdőszobaszalonokban, ahol személyesen megnézheti és tanácsot is kérhet szakértő kollégáinktól a profilok kiválasztásával, felhasználásával, áraival kapcsolatban. Keressen minket elérhetőségeinken, vagy jöjjön be hozzánk személyesen!