Exkluzív terek mozaikkal, az ősz színeiben

Exkluzív terek mozaikkal, az ősz színeibenfürdőszoba burkolatainak kiválasztásakor ma már egyre inkább a letisztultság felé igyekszünk törekedni, a finom díszítés azonban mindig jót tesz a térnek. Ha egy egyszerű csempe mellé egy látványos, csillogó mozaik berakást választunk, az lesz a fürdőszobánk ékszere: elegánssá, ragyogóvá, már-már ünnepivé teszi az összképet. 


burkolat

Az ősz csodás hangulata apró darabokból kirakva.

Az ősz hangulata egész évben szerethető: letisztult, elegáns, természetes. A finom földszínek, az őszi avar színei, a natúr fa, vagy a kellemes, meleg szürkék, csillogó barnák, bordók, moha zöld árnyalatok az év minden napjára megnyugtató, otthonos, kellemes atmoszférát varázsolnak. És ha mindehhez hozzátesszük a mozaik csodáiban rejlő páratlan lehetőségeket…

L’Antic Colonial Skyline

(Fotó: L’Antic Colonial Skyline)

A mozaikművészet a bizánci időkben élte virágkorát, meghatározó művészeti ága volt a korai középkornak is, majd egy kis időre háttérbe szorult, ám a 19-20. századi historizmus és a szecesszió idején újra szárnyalásba kezdett.

Az első mozaik minták még sötét és világos kavicsok voltak, felületük nem sík, hanem domború, mint amilyenek a természetes vizekben csiszolódott apróbb kavicsok. Csak jóval később sikerült olyan szintre fejleszteni a technológiát, hogy a mozaikok síklapokból álljanak, ennek köszönhetően a végeredmény már sokkal egységesebb. Ma pedig már sokkal változatosabb megjelenésű, akár domború, szögletes, több síkból álló, 3D-s hatások, különleges effektek számtalan variációiból válogathatunk…

L’Antic Colonial Colors

(Fotó: L’Antic Colonial Colors)

A mozaikot eleinte padlólap kreációkhoz, padlóképek megjelenítéséhez használták, majd mivel a színes üveg elemek elterjedésével egyre csökkent a súlyuk, így gyakrabban kerültek fel a falakra is.

Mára már egészen elképesztő variációkban találkozhatunk velük, falakon, pultokon, oszlopok és egyéb belsőépítészeti elemek dekorációiban.

L’Antic Colonial Tilestyle

(Fotó: L’Antic Colonial Tilestyle)

Ez nem is csoda, hiszen számtalan, változatos lehetőséget kínáló, egyedi teret hozhatunk létre mozaikkal. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy az olyan nehezebben burkolható sarkok, oszlopok, beugrók, falfülkék, vagy az íves felületek mennyivel könnyebben burkolhatók mozaikkal, mint óriás csempékkel, akkor máris több ötlethez, egyedi alkotáshoz tudunk ötletet meríteni a gyönyörű mozaik adta lehetőségekből. Ne csak a vizes blokkok tereiben, hanem otthonunk valamennyi helyiségében bátran gondolkodhatunk mozaik díszítésben!

L’Antic Colonial Metal Bronze Mini Cubes

(Fotó: L’Antic Colonial Metal Bronze Mini Cubes)

Szép ellentéteket, modern megoldásokat teremthetünk a fürdőszoba vagy a konyha enteriőrben, amikor egy nagy méretű, egyszerű, letisztult, matt csempe mellé ragyogó mozaikot álmodunk meg.

L’Antic Colonial Gravity

(Fotó: L’Antic Colonial Gravity)

A Porcelanosa csoporthoz tartozó L’Antic Colonial mozaik családok erre szebbnél szebb lehetőségeket kínálnak a számunkra, legyen az elegáns, ragyogó, exkluzív, modern, de akár etnikus, vagy a mai technológiáknak köszönhetően még egészen natúr, természetes stílusú részleteket, látványos, mozgalmas dekorációt is alkothatunk tereinkben, természetes anyagokból.

L’Antic Colonial Wood Mosiaics

(Fotó: L’Antic Colonial Wood Mosiaics)

Aki szereti az őszi hangulatú, gyönyörű földszíneket, az őszi avar színeit, azoknak jó hírünk van: hiszen a L’Antic Colonial szebbnél szebb, természetes anyagból, fából, üvegből, fémből, és kőből készült látványosabbnál látványosabb kreációkkal örvendeztet meg bennünket idén is.

L’Antic Colonial Wood Mosiaics

(Fotó: L’Antic Colonial Wood Mosiaics)

Számtalan mozaikja közül nemcsak anyag alapján, hanem stílus, effekt, felület, textúra szerint is válogathatunk. A mai innovatív technológiáknak köszönhetően akár fa, akár kő vagy márvány, akár a még mindig nagyon elegáns, csillogó üveg mozaik, vagy akár a fémes megoldások között is számtalan szebbnél szebb, egyedi kreációval találkozhatunk.

L’Antic Colonial Gravity

(Fotó: L’Antic Colonial Gravity)

Ami pedig a mozaik felhasználási lehetőségeit illeti, már régen nem csak a konyha vagy a fürdőszoba helyisége rakható ki ezekkel az álomszép kis ékszercsodákkal! Elég, ha egyszerűen csak megnézzük ezeket az inspiráló fotókat, és máris észrevesszük, hogy akár egy kreatív, egyedi nappali háttér, akár egy elegáns kandalló burkolata, egy exkluzív recepciós vagy bárpult, a különféle beugrók, oszlopmegoldások, és még megannyi, számtalan más lehetőség áll rendelkezésünkre!

L’Antic Colonial Gravity 

(Fotó: L’Antic Colonial Gravity)

Ha őszi inspirációra vágyik, szeretettel várjuk a  Palatinus Fürdőszobaszalonok üzleteiben! Látogasson el hozzánk bármikor, akkor is, ha már elkészült a fürdőszoba, hiszen megannyi más lehetőséget tartogatunk még a belső és külső terek kialakítására, megszépítésére!