HANSGROHE

HANSGROHE

Hans Grohe (1871-1955) a takácsmesterből lett tehetséges fejlesztő háromemberes, kinzigtali kisüzeme a 20. században világcéggé fejlődött. 1901-ben vágott bele az akkor még gyerekcipőben járó szaniteriparba. A lemezzuhanyokra specializálódott, számos találmányával zuhanyspecialistává és a német szaniteripar úttörőjévé vált. Iparművészete és formatervezése sok évtizedre stílusalkotó. Cége napjainkban már meghatározó nemzetközi szerepet tölt be az innováció területén, és piacvezető a csaptelepek és zuhanyok területén.

1968-tól napjainkig a cégalapító legkisebb fia, Klaus Grohe áll az apai cég élén. Klaus Grohe, a „zöld elme” (Financial Times Deutschland) a szaniteripar korát meghaladó gondolkodójává válik a környezetvédelem és fenntarthatóság területén. Éppoly vehemensen szorgalmazza a víz- és energiatakarékos termékeket, mint a környezet és az erőforrások védelmét a gyártásban.

Legyen szó az International Forum Design kitüntetésről, az Axia vagy Focus Green Award díjról, a vállalat számtalan díjat nyert el, a kitűnő termékdizájnért, a környezetbarát technológiákért vagy az innovációs erőért.
A Hansgrohe termékek 80 százalékát Németországban gyártják hat gyáregységben a Fekete-erdőben. Összesen 130 országba szállít, a forgalom közel 80 százalékát a külföldi értékesítés teszi ki.