Harmonikus és trendi burkolat párok: avagy mi-mihez illik?

Harmonikus és trendi burkolat párok: avagy mi-mihez illik?A fürdőszoba vagy a konyha megjelenésének, stílusának alapját a burkolatok hangulata, színe, jellege határozza meg. Eheti inspiráló válogatásunkat a közelgő Barátság Világnapja ihlette, melynek jegyében egy játékos csavarral egymással összeillő burkolatpárokat mutatunk be, amelyek harmonikus egységet alkotnak otthonodban, és a legújabb trendeknek is megfelelnek.


A burkolatok a terek alaphangulatát, a látvány oroszlánrészét adják meg, ez nem is vitás!

Amikor stílusba hozzuk az otthonunkat, kialakítjuk és megtervezzük az enteriőrt, akkor többnyire a burkolatokat választjuk ki először, és majd ezekhez alakítjuk a berendezés többi elemét, hogy minden mindenhez passzoljon.

Ám ehhez a burkolatoknak is passzolniuk kell egymáshoz, hogy tökéletes legyen az alap, meglegyen az a harmónia, az a szép látvány, amire jól esik ránéznünk, és ahol jól érezzük magunkat majd a mindennapokban.

A harmónia pedig nem más, mint a finom összhang, az összeillőség, amely a barátságban is rendkívül fontos. Mivel hamarosan a Barátság Világnapját ünnepeljük, ennek apropóján egy kis kreatív játékra invitálunk, ahol egymáshoz illő burkolatpárokat mutatunk be, az összeillőség és a harmónia jegyében.

Nézzük most ezeket a burkolat-barátságokat - amelyek, ha tetszenek, akár be is terveztetheted őket a fürdőszobádba

1.      Klasszikus szépség: Porcelanosa Linz és Porcelanosa Oxford

A Porcelanosa Grupo cégcsoport számos újdonságot, csupa szemet gyönyörködtető szépséget hozott ki nekünk a hidegburkolatok piacára, ahol már egyébként is csak úgy dúskálhatunk évről évre az olykor elképesztően extra és különlegesen egyedi megoldásokban. A 2022-es Porcelanosa kollekció pedig még inkább rátett most erre egy lapáttal.

A Linz csempe kollekció még a tavalyi évből áthozott, visszafogott szürke és bézs árnyalatokban mutatkozik, megjelenése azonban már újszerű és különleges: a finom dombornyomott papír hatása melegséget és amolyan puha érzetet kelt a térben. Lágy hatása annak ellenére is meggyőző, hogy hidegburkolatból készült.

Porcelanosa Linz prémium csempe
Fotó: Porcelanosa Linz prémium csempe


Ezt a meghitt atmoszférát szépen kiegészítik a meleg fa hatású padlóburkolatok, a szép, kissé rusztikus erezettséget mutató hajópadló jellegű kerámia padlólapok - mint például a Porcelanosa Oxford család elemei - de egyébként bármely más meleg tónusú fa hatású padlólappal is szép párt alkothatnak. 


Porcelanosa Oxford fa hatású burkolat
Fotó: Porcelanosa Oxford fa hatású burkolat

2.      Indusztriális fémes csillogás fehérrel, feketével:

         Porcelanosa Steel és Cersanit Black&White

Ez már talán egy merészebb társításnak tűnhet, hiszen két egymástól mind árfekvésben, jellegben, méretben is különböző burkolatpárról van szó. A Porcelanosa Steel az idei kínálat egyik különleges gyöngyszeme, mely önmagában is megállja a helyét - azonban a klasszikus kontrasztok, egy egyszínű hófehér vagy ébenfekete fal mellett még inkább előjön a különleges és egyedi atmoszférája.

Elképesztő, hogy merre halad a technológia: a vas korróziós hatásait, különleges effektjeit, vagy bármilyen más fém felületeket is képes megjeleníteni ma már a burkolatgyártás…

Porcelanosa Steel fém hatású padlólap és csempe
Fotó: Porcelanosa Steel fém hatású padlólap és csempe

 
Ez a kombináció mutatja, hogy egy extrább lapot is nyugodtan párosíthatunk egy egyszerűbb, olcsóbb csempével, pláne ha egyszerű de nagyszerű alapszíneket keresünk. A fémes effektekhez, a bronz vagy vas színeihez jól illenek az egyszínű, minta nélküli fehér és/vagy fekete falak, s ezeket szinte bármely gyártó kínálatában fellelhetjük.


Cersanit Black&White csempe
Fotó: Cersanit Black&White csempe


3.           Egymás tükörképei? A Porcelanosa Massa vagy Baltic családokat

              már eleve párokban tervezték!


Lehetetlen kihagyni ezeket a különleges burkolat ikerpárokat válogatásunkból, melyek könyvlapokként vagy egymás tükörképeként legyártott gyönyörű, tábla méretű óriáscsempék.Ezek a lapok eleve kétféle - egy balos (Bookmatch A) és egy jobbos (Bookmatch B) - mintájú kivitelben rendelhetők, melyek egymás tükörképei.

Az ikerlapok esetében általában egy különleges grafikai,vagy márvány minta található a lapok felületén, ami egymás mellé helyezve tükörképekként szimmetriát, nyugalmat, s ezáltal végtelen harmóniát tükröz.
 

Porcelanosa Massa (Bookmatch A és B) szimmetrikus óriásburkolatok
Fotó: Porcelanosa Massa (Bookmatch A és B) szimmetrikus óriásburkolatok
 

4.      Játék a fénnyel és az árnyékkal: Porcelanosa Durgano és Durango Brillo

Nemcsak a gyerekek szeretnek játszani, hanem mi, felnőttek is. Otthonunk tervezése, egy szép új enteriőr kialakítása persze nem játék, de érdemes belecsempésznünk azért némi játékosságot, vidámságot az enteriőrbe - a szó szoros értelmében.

Hiszen ezek a csempék tökéletes példák a fénnyel való játékra: A Porcelanosa Durango és Durango Brillo mondhatni egyazon család matt, illetve fényes lapjai, gyönyörű, egyedi kő hatású, időtlen árnyalatokban és szépen megmunkált felületeken.


Porcelanosa Durango prémium csempe és padlólap
Fotó: Porcelanosa Durango prémium csempe és padlólap
 

Ha mindkét családból a legegyszerűbb alaplapok azonos tónusait válogatjuk egymás mellé, már az is nagyon különleges és figyelemre méltó lesz - ha pedig mindezt megfűszerezzük még némi dekorral, egyedi mintával, akkor egyenesen lenyűgöző belső térélményt teremthetünk.


Porcelanosa Durango Brillo fényes burkolat
Fotó: Porcelanosa Durango Brillo fényes burkolat
 

 5.      Élénk, fényes színek visszafogott, matt háttéren:

          Marazzi Lume és Porcelanosa Gasa

Igazán mutatós színfoltja lehet korunk konyháinak és fürdőinek az újra reneszánszát élő mázas csempe, melyet egyre több gyártó gondol újra. A majolika jellegű, sok esetben kézzel készített egyedi darabok kékben, zöldben, a víz színeiben szó szerint hűsítik az enteriőrt. Ilyen például a gyönyörű Marazzi Lume kollekció több méretben és árnyalatban megtalálható változata is többek között.

 
Marazzi Lume színes csempe
Fotó: Marazzi Lume színes csempe
 

És hogy hogy igazán kiemelhessük ezeket a szépségeket, célszerű csak egy-egy falat vagy sávot betölteni velük, a többi felület pedig vagy maradjon szabadon, vagy egy matt, nagyméretű, semleges minimál burkolatot kapjon.

A mély békés tenger tónusához pedig mi sem passzolhatna jobban, mint egy meleg homokszín?

Szerencsére ezt ma már számos gyártó kínálatában fellelhetjük. A mi választásunk ezúttal a Porcelanosa Gasa szépségére esett, ahol még a felület megmunkálása is matt, homokszerű megjelenést kölcsönöz nemcsak látványra, de érzetre, tapintásra is.


Porcelanosa Gasa textil hatású csemp
Fotó: Porcelanosa Gasa textil hatású csempe


6.      Végül egy igazi kortárs klasszikus párossal zárunk - beton és fa

         egymás mellett: Cersanit Grand Wood és Cerrad Concrete

Még a nevükben is benne van, hogy milyen anyagot, anyaghatást testesítenek meg ezek a felületek: a meghitt, meleg fa és a hűvös beton szépségét mostanában kezdtük így együtt felfedezni, pedig mindkettőt már évszázadok óta alkalmazzuk a belsőépítészetben.

Burkolatok terén - legyen az meleg- vagy hidegburkolat - jócskán akad választék, különféle léptékben, tónusban, texturáltság szerint válogathat ki-ki kedvére a fa és a beton hatású felületekből.

Cersanit Grand Wood fa hatású padlólap
Fotó: Cersanit Grand Wood fa hatású padlólap


Két, egymástól teljesen eltérő gyártó kínálatát kombináljuk össze: a Cersanit Grand Wood egy gyönyörű, klasszikus, meleg árnyalatú fa hatású padlóburkolat, míg a Cerrad Concrete egy tipikus beton, de az elegánsabb fajtából.

Meleg fényekkel, minimál berendezéssel gyönyörű, modern tereket tudunk létrehozni ezzel a kortárs belsőépítészetben mára már klasszikusnak számító párossal is! 


Cerrad Concretebeton hatású burkolat
Fotó: Cerrad Concretebeton hatású burkolat

Ha szívesen látnál még több burkolatot, esetleg megnéznéd, hogyan mutatna az itt látott kedvenced a saját fürdőszobádban, akkor látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok segítőkész munkatársaitól minden továbbit megtudhatsz, és akár kérheted 3D Látványtervezési szolgáltatásunkat is, ha nem vagy biztos benne, hogy az általad kiválasztott burkolat-párok vajon jól mutatnának-e majd együtt a fürdőszobádban!