Hogyan hatnak ránk a trendek?

Hogyan hatnak ránk a trendek?Idei évünk trendjeit az utópiára való törekvés határozza meg. Hiszen valamennyien törekszünk a kiteljesedésre, a tökéletességre – mert sajnos egyre bizonytalanabbak, bizalmatlanabbak vagyunk. Legalábbis erre világítottak rá a trendkutató-ügynökségek.


Porcelanosa

Hihetetlen, de az idei év trendjei már 2017-ben megszülettek. Már akkortól lehetett érezni azt a tendenciát a világban, a szocio-kulturális társadalmi hatásokban, melyekre a mai trendek válaszoltak. A Porcelanosa gyár designerei egy-másfél éven át dolgoztak azon, hogy megvizsgálják ezeket a hatásokat, majd ezek mellé a divat világát, a színeket, a technológiákat – s mindezek hatására együttesen kerülnek bele a gyár kínálatába, a legújabb csempe és padlólap családok felületein. 

Porcelanosa / Habbana-brown, Vanity

Fotó: Porcelanosa / Habbana-brown, Vanity

5 rendkívül izgalmas fürdőszobai trend

A trendek pedig egészen sokszínűek. Minden év, szezon legalább 4-5 féle trendet sorakoztat fel, most is van 5 rendkívül izgalmas trend, melyet öltözködésünk mellett a környezetünkre, enteriőrjeinkre is rávetíthetünk, ki-ki saját személyisége szerint, akár finoman még keverheti, kombinálhatja is ezeket. Most novemberben azt a kettőt mutatunk be ezek közül, melyek kicsit a belső világunkra, a befelé fordulásra ösztönöznek: egyik az utópisztikus, belső világunkban való menedék keresése, a másik pedig a természetbe való menekülésünk igyekezete.

Otthonaink, belső élettereink megjelenése szerencsére mindkettőre lehetőséget nyújt, melyet a gyártól egyre bővebb, és egyre sokszínűbb kínálatának köszönhetően mind a lakástextilek, a festékek, mind pedig a burkolatok terén nyomon követhetjük.

Porcelanosa Grupo / Moodboard  - Elegáns, nemes anyagok, a természet textúrái, és a fém megcsillanása hoz ünnepélyes hangulatot, meghitt belső élményt számunkra. 

Fotó: Porcelanosa Grupo / Moodboard  - Elegáns, nemes anyagok, a természet textúrái, és a fém megcsillanása hoz ünnepélyes hangulatot, meghitt belső élményt számunkra. 

Utópisztikus menedékkeresésünk négy nagyon fontos dologból áll, ezek egyszerűbbek, mint hinnénk: az egyik a regenerálódás, az értékes, minőségi alvás – melynek bevezetésére a relaxáció, a belső elvonulás az egyik fontos előfeltétele. Ehhez otthonunkban a hangulatos, otthonos, nyugalmat árasztó háló - és fürdőszoba kialakításával nagyban hozzájárulhatunk.

Porcelanosa, Newport Park Grey

Fotó: Porcelanosa, Newport Park Grey

A tisztánlátás a következő – amikor minden lecsendesül, megnyugszik körülöttünk, s a lelkünkből érkeznek meg az üzenetek, a válaszok, és a megoldások az éppen bennünket foglalkoztató kérdésekre, problémákra. Ehhez, hogy ezt elérjük, egy egészen letisztult tér, egészen finom, sallangmentes enteriőr lehet a segítségünkre.

Porcelanosa / Casa Bella

Fotó: Porcelanosa / Casa Bella

Szerencsére ez a fürdőszoba életterében igazán könnyen megvalósítható: a szebbnél szebb, hófehér vagy Carrara burkolatok, a magas minőséget, megjelenésében nagyfokú letisztultságot sugalló kádak és egyéb berendezési tárgya

Porcelanosa / Mediterrana / Moodboard - A hófehér háttéren finom, sejtelmes vonalrajzokkal ékeskedő márvány- és kőminta, illetve a fa finom textúráit tökéletesen megjelenítő burkolatok nem véletlenül hoznak átütő sikert, népszerűséget napjainkban. 

Fotó: Porcelanosa / Mediterrana / Moodboard - A hófehér háttéren finom, sejtelmes vonalrajzokkal ékeskedő márvány- és kőminta, illetve a fa finom textúráit tökéletesen megjelenítő burkolatok nem véletlenül hoznak átütő sikert, népszerűséget napjainkban. 

A csendes megnyugvás mellett finoman érezni rajta azt a bizonyos újrafókuszálást, mely az utópia trendjének harmadik igen fontos állomása. Miután lecsendesedtünk, megnyugvásra leltünk, kitisztultak a gondolataink, az elménk, a tudatunk, a lelkünk is új fókuszt talál, új célokat, új irányt nyer.

Ha mindez megvan, újraértelmeztük önmagunkat, hiszen a végső cél az, hogy belül is igazán jól legyünk, megleljük a belső harmóniánkat, s ebben a pozitív állapotunkban magunk köré tudjunk vonzani majd pontosan azt a munkát, pont azokat az embereket, akik bennünket az adott időszakunkban a lehető leginkább támogatnak életutunkon.

Ehhez pedig nagyon is lényeges az a belső csend, belső munka, melyet akkor tudunk igazán elvégezni, ha nap mint nap egy ideális, megfelelő környezet vesz körül bennünket.

Porcelanosa / Noken

Fotó: Porcelanosa / Noken

Nem véletlen tehát az utópia, a lehető legjobb jólét keresésének trendje, mely egy légies, letisztult trend, abszolút minimalista, de nemes anyaghasználattal. A Porcelanosa burkolatcsalád lapjai közül több is tökéletesen megtestesíti ezt a letisztult, nyugalmat árasztó harmóniát, melyet bátran tudunk ajánlani azoknak, akik egész nap pörögnek, s otthonunkba hazatérve már vágynak erre a bizonyos belső csendre, megnyugvásra.

Porcelanosa / Newport Park Grey

Fotó: Porcelanosa / Newport Park Grey

Egyszerre van jelen itt a rend, az egyszerűség, a finomság, a könnyedség. Az ember e trend sugallatában csupa olyan anyaggal veszi körbe magát, melyek puhák, selymesek, könnyedek… amikbe egész egyszerűen jó lenne csak úgy belebújni és eltűnni benne.

Porcelanosa, Venis

Fotó: Porcelanosa, Venis

Ha pedig hidegburkolat megjelenítésében gondolkodunk, szerencsére az innovatív gyártók egyre fejlettebb technológiáinak köszönhetően ezt a selyemszerű, „pihe-puha érzést” az anyaghatásokkal, az egyedi, szinte a tökéletességig fejlesztett felületképzésekkel, textúrákkal ugyanúgy elérhetjük.

Porcelanosa, Keops White

Fotó: Porcelanosa, Keops White

Mélységüket a 3D anyagok és anyaghatások adják meg, melyeket súrló fénnyel megvilágítva még tökéletesebb, még inkább „bújós, selymes” lehet az összhatás.

Porcelanosa / Almond by Systempool - Krion

Fotó: Porcelanosa / Almond by Systempool - Krion

Ha az abszolút elvonulás jegyében gondolkodunk, akkor színek helyett inkább a színtelenség lesz a jellemző ennél a trendnél. A könnyed elegancia, letisztult légiesség leginkább a monokróm színtartománnyal érhető el: a finom és árnyalt szürkék, hófehér, és a fehér valamennyi tört árnyalata a vaj– és krémszínek, bézs, valamint a lágy pasztell tónusok.

Porcelanosa / Oxo Deco Blanco, White

Fotó: Porcelanosa / Oxo Deco Blanco, White

Szívesen olvasna még a trendekről? Akkor jó helyen jár: A Palatinus Fürdőszobaszalonok blogját is érdemes időről időre nyomon követni, ahol a szebbnél szebb csempe kollekciók, fürdőszoba berendezések mellett számos inspirációt, trendismertetőt adunk!