Innovációk a még nagyobb higiéniáért!

Innovációk a még nagyobb higiéniáért!A fürdőszoba maximális higiéniája korunkban már nem áll meg az ultra modern szaniterek gyártóinak köszönhetően a gyakori takarításnál és a professzionális tisztítószerek használatánál. Íme, a legújabb szagelszívós WC-tartályok, érintésmentes nyomólapok, és perem nélküli öblítési megoldások.


Palatinus Fürdőszobaszalon

A WC az egyik legproblémásabb terület a higiénia szempontjából, hiszen a WC-csésze, az ülőke és az egész helyiség tisztán tartása kulcsfontosságú, ráadásul a kellemetlen szagokkal is kezdenünk kell valamit.

Szerencsére ma már olyan innovatív fejlesztésű szagelszívó rendszerek állnak rendelkezésünkre, amelyekkel megőrizhetjük otthonunk kellemes levegőjét. De hogyan működnek ezek, és melyiket válasszuk?

A vécéből történő szagok elszívására ma már több különböző lehetőségünk van - köztük olcsóbb, utólagosan beszerelhető megoldások is –, ezek persze nyilván kevésbé hatásosak, mintha már eleve a WC telepítésekor előre gondolkodunk a professzionális szagelszívás lehetőségeiben.

Geberit fürdőszoba

(Fotó: Geberit fürdőszoba)

Ha ugyanis az elszívás nem elég hatékony, akkor már jelentkeznek a gondok, és ha kinyitjuk az ajtót, akkor a szagok a lakás többi helyisége felé is terjednek. Ezen segíthet egy pára-és szagelszívó motor, ami rásegít a központi elszívóra. Ám ha ez gyenge - az esetleges szűkületek, tömítetlenségekből fakadóan – akkor a központi elszívás nem elégséges, a rásegítő motor visszanyomja a szagokat a lakásba.

Ha a motort az oldalfalra helyezik, akkor az elszívó levegőjét közvetlenül a szabadba nyomja, azonban előállhat egy olyan probléma, hogy az elszívó motor szívóteljesítménye nem elég erős ahhoz, hogy rövid idő alatt képes legyen kicserélni a helyiség levegőjét.

TECE - TECELux WC

(Fotó: TECE - TECELux WC)

Éppen ezért fejlesztettek ki a gyártók ma már olyan szagelszívó rendszereket, melyek közvetlenül onnan szívják el a kellemetlen szagokat, ahol azok keletkeznek – vagyis magából a WC-csészéből!

A kellemetlen szagok így egyáltalán nem jutnak ki a kagylóból a fürdőszoba helyiségébe, és a lakás többi helyiségeibe sem.

Persze, e megoldások között is vannak lényeges különbségek!

Van, ahol az elszívás az öblítő csövön és az öblítő szelepen keresztül történik a fal mögött lévő szerelőakna felé, és itt a működtető lap mögé helyezett aktívszenes szűrők megfelelően semlegesítik, közömbösítik a szagokat, a megtisztított levegő pedig visszajut a helyiségbe.

Geberit fürdőszoba

(Fotó: Geberit fürdőszoba)

A másik változat, ahol a levegő nem a szűrőbe jut, hanem közvetlenül eltávozik – a rendszer bevezeti a központi elszívóba, vagy ki a szabadba. Aztán olyan megoldással is találkozhatunk, ahol az elszívott kellemetlen levegőt egyenesen a csatornába vezeti bele a rendszer.

Mindent összevetve, azok a megoldások, ahol közvetlenül a WC csészéből szívódnak fel a szagok, sokkal eredményesebbek, mint amelyek a központi elszívórendszer elvén működnek.

Nézzük, milyen lehetőségeket kínálnak az innovatív gyártók az elszívás problémájára, illetve milyen egyéb korszerű higiéniai újítással találkozhatunk még…

Geberit Aquaclean Mera WC

(Fotó: Geberit Aquaclean Mera WC)

​1. Duofresh szagelszívás jelzőfénnyel

A Geberit belsőkeringtetésű szagelszívó rendszere, a Sigma termékcsalád valamennyi jelenlegi gyártmánya falba rejtett öblítőtartályába beépíthető. A Geberit szagelszívó a kellemetlen szagokat közvetlenül a WC-csészéből szívja el, a falsík alatti öblítőtartály öblítőcsövén és szelepén keresztül. A kerámiaszűrő betét méhsejtszűrővel a szennyezett levegőt megtisztítja, majd visszavezeti azt a helyiségbe. Itt a légszűrőn túl még egy kellemes, biztonságot nyújtó éjszakai jelzőfényt is kapunk, sőt még vízkezelő tabletta-egységgel is rendelkeznek a Sigma WC-k. A tabletta az öblítő vizet kékre színezi, és kellemesen friss illatot kölcsönöz neki. A vízkezelő tabletta opcionálisan rendelhető, és a Geberit Sigma sorozat legtöbb működtetőlapjával kompatibilis.

Geberit világító nyomólap

(Fotó: Geberit világító nyomólap)

2. Érintésmentes, könnyű működtetés

A Geberit működtető lapok a szaniterek legmodernebb kényelmét nyújtják számunkra. A WC-öblítés ugyanis a használatot követően automatikusan, magától indul el, érintésmentesen, a színek elegáns játéka pedig eközben vidám pillanatokkal örvendeztet meg bennünket.

Létezik azonban egy víztakarékos, halk, könnyed éjjeli működtetés is, ehhez mindössze egy egészen finom érintés szükséges, így a családtagok álma zavartalan lehet.

Geberit fekete nyomólap sárga fénnyel

(Fotó: Geberit fekete nyomólap sárga fénnyel)

3. Luxus érzetű, modern működtetőlapok, kortárs anyagokból

A TECE nyomólapok igazi luxus érzetet adnak a fürdőszoba térnek. Ezek változatossága és esztétikus megjelenése rögtön feltűnik, és nem csak formavilágukban, de anyagukban is igen változatosak: a gazdaságosabb műanyag, a robosztus, higiénikus rozsdamentes acél, az elegáns üveg vagy a kortárs pala mind különleges a maga nemében. Sőt már a legújabb fából, márványból és egyéb természetes anyagokból álló exkluzív sorozattal is előrukkoltak.

TECE matt fekete nyomólap

(Fotó: TECE matt fekete nyomólap)

Ami pedig a technológiát illeti, itt is bőven akad választék: a gombnyomással működő, szenzorosan vezérelhető, vagy a klasszikus öblítési megoldás is egyaránt megtalálható a TECE kínálatában. Ki kell, hogy emeljük a rendkívül higiénikus érintésmentes nyomólapjukat, amelynél elég a nyomólaphoz közelítenünk a kezünket, de nem kell megérintenünk a lapot ahhoz, hogy az öblítést elindítsuk.

TECE falsíkba épített nyomólap

(Fotó: TECE falsíkba épített nyomólap)

Nem kevésbé látványos dizájnt hozott azonban a Geberit sem a fal síkjába ágyazott Omega60 nevű termékével, ahol a működtetőlapok síkja pontosan illeszkedik a fal síkjához, így semmi sem zavarja meg a felület harmóniáját.

Geberit Omega60 nyomólap

(Fotó: Geberit Omega60 nyomólap)

4. Perem nélküli öblítés – extra higiénia, még gyorsabb és egyszerűbb tisztítás

A peremmentes Rimfree® WC-kerámiák létrehozásával a Geberit a nagyfokú higiéniát és a kivételesen könnyű tisztíthatóságot hozta el nekünk! Ma pedig már szinte minden gyártó kínálatában elérhetünk peremmenetes változatokat.

Geberit WC

(Fotó: Geberit WC)

Ezeknek a vécéknek a kialakítása valóban, teljes egészében perem nélküli, ami azért nagyon előnyös, mert a baktériumok, kórokozók, és a WC használat után maradt kisebb-nagyobb szennyeződések szinte mindig a perem alatt gyűlnek össze. Itt pedig lerakódások, vízkő, és kellemetlen szagok képződhetnek idővel.

A perem nélküli WC választással ez a gond is kiküszöbölhető – ezt már tudtuk eddig is, ami viszont új, az a perem nélküli öblítési technológia kifejlesztése!

Geberit WC

(Fotó: Geberit WC)

Az öblítési technológia elve, hogy egy ún. vízterelő elemet építenek a csészébe, amely dinamikus kiöblítést tesz lehetővé a kerámia teljes felületén, még a részmennyiségű vízzel való öblítésnél is, miközben csökkenti mind a felesleges víz, mind pedig az utólagos tisztítási folyamatok szükségességét.

A TurboFlash névre hallgató, a Geberit által szabadalmaztatott öblítési technológia lényege, hogy az oldalsó vízbevezetéssel aszimmetrikusan kialakított, egyedülálló öblítési teljesítményt ér el. A rendszer ezáltal jóval hatékonyabb, továbbá lényegesen halkabb, takarékosabb a hagyományos öblítési módokkal szemben. Perem nélküli öblítést pedig ma már választhatunk mind a kerek, mind az ovális, mind pedig a szögletes WC-csésze formákhoz is – mindegyikhez, és mindenki számára létezik megfelelő megoldás!

TeceOne bidés WC

(Fotó: TeceOne bidés WC)

5. Bidéfunkciós WC-k

Ha a higiénikus innovációkról van szó, akkor nem lehet nem megemlíteni ezeket a lehetőségeket sem.

Alapvető személyes, intim higiéniánk, mindennapi jó közérzetünk netovábbja a vízzel való tisztálkodás lehetősége a WC-használatot követően. Erre a funkcióra eddig a WC mellé beállított külön bidé funkcionált. Ám helytakarékosság és anyagtakarékosság szempontjából sem mindegy, hogy erre a két funkcióra egy vagy két külön terméket vásárolunk, majd alkalmazunk-e?

TeceOne bidés WC

(Fotó: TeceOne bidés WC)

A külföldön már igen népszerű TECEone bidés WC egyetlen berendezésben hozza el nekünk ezt a két funkciót, azaz, egyesíti a WC és a bidé legfontosabb előnyeit, nem kevés helyet spórolva számunkra ily módon.

Természetesen nemcsak a TECE, hanem több más gyártó kínálatában is megtalálhatjuk ezeket a kombinált WC-bidé funkciókat, megoldásokat – ha kíváncsi vagy, melyek ezek, akkor itt bővebben olvashatsz róluk.

TECE Velvet

(Fotó: TECE Velvet)

Szeretnél még nagyobb higiéniát a mosdóban, a fürdőszoba térben? Esetleg még több információra, szakértő segítségre volna szükséged a választáshoz? A Palatinus Fürdőszobaszalonok segítőkész, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is!

Ugyanakkor ne feledd: Innovatív szanitereink mellett a legújabb zuhanyrendszerekkel, a legkényelmesebb kádakkal, és a legdivatosabb burkolatokkal is találkozhatsz, és ha biztosra mennél, mind a látványt, mind pedig az ergonómiát illetően, akkor 3D Látványtervezési szolgáltatásunkat is igénybe veheted!