Ipari stílus luxuskivitelben

Ipari stílus luxuskivitelbenJól tudjuk, hogy mindig a csempe adja meg a fürdőszoba enteriőr és persze bármely más tér alaphangulatát: tulajdonképpen mindig a burkolat színe, mintázata, textúrája az, amihez igazítjuk majd a többi elemet, és ami megadja az egész enteriőr stílusának alapjait. Éppen ezért érdemes alaposan átgondolni választásunkat. Ami persze nem könnyű, hiszen évről évre egyre szebb, dekoratívabb, és műszakilag is tökéletesebb megoldások látnak napvilágot. Most egy nagyon különleges spanyol csempegyártó luxuskivitelű indusztriál újdonságaival színesítettük palettánkat – szó szerint – hiszen a színes csempe sokunk örömére újra divattá válik, kis- és nagy formátumban, textúrált, és mintás változatokban egyaránt!


Amikor a hidegburkolatok szóba kerülnek, legtöbbünknek még mindig csak a konyha vagy a fürdőszoba tere ugrik be, holott – a mai, innovatív burkolatok – tökéletesen alkalmasak házunk bármely szegletébe, a fürdőtől a nappalin át akár még a teraszig is, kiváló minőségüknek, vastag, tömör alapanyaguknak köszönhetően pedig akár közületek, éttermek, bárok, vendéglátóhelyek padlóira is.  

Aparici BohemianFotó: Aparici Bohemian

A mai hidegburkolatok sokszínűségében tobzódva azonban egyre nehezebb a választás. Szerencsére ma már nem kell leragadnunk egyetlen stílusnál, vagy végérvényesen döntenünk egy adott árnyalat mellett – hiszen ezek az elképesztő csempék, illetve járólapok lehetnek akár többszínűek, mintázottságukban pedig egészen finomak, izgalmasan játékosak.

A Palatinus Fürdőszobaszalonok új kínálatában, a prémium burkolatokat készítő spanyol Aparici gyár változatos és egyedi kínálata is elérhető tavasztól! A különleges felület- és árnyalatmegoldásokban jeleskedő nagyszerű gyártó, az Aparici luxus kivitelű, eklektikus, fémes dizájnt képvisel, az ipari stílus jegyében. Kollekcióikat a loft, az indusztriál, az urbánus, de a vidéki vagy a korabeli vintázs hangulat kedvelőinek egyaránt ajánljuk.

A gyártótól most négy igazán gyönyörű, és akár többféle stílushoz könnyedén illeszthető burkolat családot mutatunk be.
        
Aparici BohemianFotó: Aparici Bohemian

 

1.      Aparici Bohemian – a játékosan irrizáló, légiesen szép burkolólap család

Azt, hogy a nagyméretű csempe és járólap továbbra sem ment ki a divatból, mi sem bizonyítja jobban, mint ez a mesés, kül- és beltérre egyaránt alkalmazható kollekció, melynek legnagyobb, négyzetes formátumú járólapja egész pontosan 99,5X99,5 cm-es, extra nagy mérettel rendelkezik, mely gyönyörű, tágas, légies összhatást eredményez majd a padlónkon!

Falra természetesen választhatunk belőle kisebb, szintén négyzet alakú formátumokat (50,5X50,5 vagy 29,75X29,75), vagy akár téglalap alakút (49,5X99,5) is.

Aparici BohemianFotó: Aparici Bohemian
 
Méreteinél azonban jóval különlegesebb a lapok felülete - mely nagyon érdekes, batikolt jelleget és egy egészen sajátos, egészen finom, véletlenszerűen nyomott, ornamentikus csipke hatású mintát, textúrát kapott. 

A családon belül három gyönyörű, pasztelles árnyalatból választhatunk. Az egyik egy hűvösebb, kékes-szürkés, néhol melegebb vanília beütésekkel tarkított változat a Víz jegyeinek megjelenítésével a térben. A második változat inkább a Föld jegyeit erősítő modell, melynek színeiben felfedezhetünk neutrális, melegszürke, zöldes és finom púderes, nőies árnyalatokat is. Míg a harmadik lehelet könnyű homokszínű változat inkább a súlytalan Levegő jegyet idézi.

Aparici BohemianFotó: Aparici Bohemian

És ha ez a sok játékosság nem lenne elég számunkra – ami a színeket, mintákat és árnyalatokat illeti – akkor jöjjön még egy kis extra! A Bohém névre hallgató kollekció, hogy is lehetne „bohém” egy játékos, sokszög alakú, kreatívan rendezhető saját mozaik nélkül?   

Aparici Bohemian
Fotó: Aparici Bohemian
 

2.      Aparici Gatsby – ha valami igazán merész és gyönyörű, eredeti korhű látványt keresel

Ez aztán művészi megmunkálás és részletgazdagság a javából!

Az anyagában gazdagon mintázott, 3d hatású, ornamentikus falicsempe, a Gatsby, a késő viktoriánus korszak bádogmennyezetein használt fémek színpalettáját idézi. Az izgalmas, korhű fémek tipikus árnyalatait a porceláncsempékhez készült sokszínű geometrikus felületekkel ötvözi, amely még gazdagabb látványt eredményez. Ez a csempeminta kőfalakra, fára, csempére, márványra vagy fémre egyaránt ráilleszthető – így a modern atmoszféra könnyen elérhető vele.

Aparici Gatsby
Fotó: Aparici Gatsby

Ha a kollekció különböző árnyalatait kombináljuk, akkor egy izgalmasan játékos, patchwork-hatást kaphatunk, míg a barnákkal a vintázs jegyeket erősíthetjük a térben.

Aparici Gatsby
Fotó: Aparici Gatsby 
 
A kisméretű 20x20-as dekorcsempékhez saját, négyzetes formátumú, egyszerű, matt felületű járólapokat, sőt még listellókat is találunk a vintázs stílus jegyében, a régies, pácolt fa árnyalataiban, melyekkel tökéletesen stílusban maradhatunk. Ha inkább modernebb elemekkel kombinálnánk őket, akkor bármely másik Aparici család, vagy gyártó padlólapjával is tökéletesen összeillik.

A csempék térből kiemelkedő gazdag mintája különlegesen szép látványt nyújt egy-egy kiemelt falon, oszlopon, vagy egy modern, de mégis régies hatásokat felidéző kandalló burkolataként.

Aparici Gatsby
Fotó: Aparici Gatsby
 

3.      Aparici Metallic – az oxidált fém felületek izgalmas textúráival

Az egyszerűen csak „Fém” névre keresztelt csempe család oxidált hatású, fémes megjelenésű felülettel rendelkeznek. Ez a család formátumok szempontjából igen gazdag, ami jelentősen megkönnyíti a különböző méretű felületek burkolását és a lapok kreatív elrendezését: a kollekció 49,75 x 99,55 cm-es, 59,55 x 59,55 cm-es és 29,75 x 99,55 cm-es lapokat tartalmaz kétféle változatban: sima aljzattal valamint egy dekoratív, szerkezeti gyémánthálóval.

Aparici Metallic
Fotó: Aparici Metallic

A teljes kollekció rektifikált, azaz élcsiszolt, vékony fuga réteggel burkolható lapokat tartalmaz, melyek bármely kortárs stílusban tökéletesen megállják a helyüket. A gyönyörű, tágas és egységes térérzet eléréséhez is ideális padlólapok bel- és kültéren egyaránt alkalmazhatók, így a nappali és terasz kapcsolatának egysége, azaz a most oly divatos kültéri nappali enteriőrök megoldásához is szuper választás!

Aparici Metallic
Fotó: Aparici Metallic

Az egyedülálló dekorcsempe a rendkívül érdekes Cosmos csempék színes figurái egy játékkaleidoszkóp látványára emlékeztetnek.

A kollekció három egymástól eltérő színben rendelhető: zöld, fehér és szürke – a festett fém árnyalataiban.

 
4.      Aparici Grunge – tökéletes ipari stílus, a kortárs eleganciával ötvözve

Az Aparici Grunge kollekciója tökéletesen megalkotott ipari felületekkel, eredeti hatásokkal köszönt bennünket. A magasfényű metálozással ellentétben a luxust finom, fémes dizájn formájában, „lappato finissel” hozza el számunkra.

Aparici Grunge
Fotó: Aparici Grunge

A Grunge kollekció a laza mintákat ötvözi a fémes felületekkel az indusztrializmus jegyében.  A gyártó Norway fa hatású porcelán kollekciójával kombinálva megteremthetjük az elegáns fém- és faanyagok tökéletes kombinációját, bármely stílusos, kortárs belső térben.

Otthonunkban a beltéri falak és a padlók borítására is alkalmas, emellett magas kopásállóságának köszönhetően a kiskereskedelmi, a vendéglátó vagy az oktatási intézmények, bemutatótermek burkolásához is hosszútávú, minőségi megoldást nyújt.

Aparici Grunge
Fotó: Aparici Grunge

Ezen túl környezetünk védelmét is szolgálja, hiszen a Grunge kollekcióban található kettős égetésű, rektifikált, egykaliberű fehér fali csempék és a részben újrahasznosított anyagokból készült porcelán padlólapok alkalmasak az újrafelhasználásra.

A padlólapok három különböző méretben (60x60, 45x90 és 60x120 cm) és három indusztriális, fémes árnyalatban (szürke, fémes kék, és oxidált barnásvörös) választhatóak.

Aparici Grunge
Fotó: Aparici Grunge 
 
A nagyformátumú, 7 mm-es padlólapok mellett, számos különleges darab egészíti ki a páratlan kollekció csempéit. Az alap csempékkel azonos méretű arany és ezüst magasfénnyel csillogó felületek mellett különleges dekormozaikok, és egy ezüst magasfényű listello is választható, ahogyan a grunge stílus tipikus megoldásai is a rendelkezésünkre állnak.

Ez a sokoldalúság és magas minőségű felületképzés pedig a legizgalmasabb falak kialakítását teszik lehetővé.

Aparici Grunge
Fotó: Aparici Grunge

Vintázs, kortárs, indusztriál, vagy ipari stílus?  Ha ezek közül válogatnál, akkor bizonyára tetszett inspiráló összeállításunk. Ha pedig a többi gyönyörű csempe különlegességet is szeretnéd jobban megismerni, vagy megtekinteni élőben, akkor ne habozz: látogass el személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett szakértő segítséget, profi látványtervezést is kaphatsz!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok segítőkész, képzett munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket, vagy rendeld meg online!