Izgalmas belsőépítészeti és homlokzati megoldások, téglahatással

Izgalmas belsőépítészeti és homlokzati megoldások, téglahatássalA fürdőszoba mellett a konyha, a nappali, a háló egyik kiemelt fala, a kandalló burkolata és természetesen a terasz padlója és falazata is lehet gyönyörű tégla hatású. A téglahatású hidegburkolatok mindig is közkedveltek voltak. Cikkünkben ezúttal egy új gyártó loft terekbe illő abszolút tégla hatású lapjaival debütál, míg egy jól ismert gyártó egy másik szemszögből mutatja be a tégla-hatást.


Izgalmas belsőépítészeti és homlokzati megoldások

A téglahatás eredeti, ötletes, látványos, képes feldobni még a legegyszerűbb helyiségeket is, legyen az egy háló, egy fürdőszoba, nappali vagy konyha.

A tégla hatású burkolatok az ódon falak izgalmas hatását keltik, így vintázs, loft, modern-eklektikus terekbe is bátran alkalmazhatjuk. Belső terekben nappalik, konyhák, étkezők, előterek, boltívek pincehelyiségek díszítésére, kültéren kerítések, lábazatok burkolására, vagy homlokzati díszítő elemként is nyugodtan gondolkodhatunk bennük. Nem mellesleg egy ilyen burkolattal számos előnyt élvezhetünk: eredeti, tökéletes téglahatást érhetünk el, kompromisszumok nélkül!

Rondine Bristol Brick

(Fotó: Rondine Bristol Brick)

Mivel a greslap, a tégla hatású hidegburkolatok a valódi szeletelt tégla súlyánál jóval könnyebb, így bármilyen díszítő, dekorációs célra, vagy még hőszigetelésre is alkalmasak lehetnek.

Burkolásuk is jóval kedvezőbb áron, és kisebb energia-befektetéssel kivitelezhető, mintha valódi téglát, téglafalat alkalmaznánk.

Számos, természetes vagy akár különleges színben, árnyalatban is elérhető, fagyálló, UV-álló, nem színeződik el évek múltán sem, és tökéletesen jól tisztítható, gondozásmentes burkolat.

A modern hidegburkolatok gyártóinak eredeti, téglahatású csempe felületei a régi házak, az ipari épületek és a mediterrán építészet különlegességét adják vissza. A paletta a természetes téglák színeit idézi, tökéletes választás skandináv stílusú enteriőrökhöz, minimalista, vagy épp rusztikus designhoz egyaránt. A különböző árnyalatú, felületű „téglák” remekül mutatnak homlokzat, illetve kerítés burkolatként is.

Rondine Bristol Brick

(Fotó: Rondine Bristol Brick)

A Palatinus Fürdőszobaszalonok eddig is igen széles palettájára egy újabb gyártó érkezett, ők pedig nem más, mint a Golden Tile.

A Golden Tile gyárra leginkább az innováció jellemző. A legfőbb értékeik az innovatív technológia, és az integrált gyártási ciklus, valamint saját formatervezési stúdióval az innovatív tervezés. A gyártó számára ugyanakkor rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem is.

A Golden Tile Ceramics Group burkolatait több mint 43 országban forgalmazza Európában, Ázsiában, Észak-Amerikában és a Közel-Keleten.

Sokoldalú, mutatós, anyaghatású csempék és burkolólapok gazdag és eredeti választékát hozzák el nekünk, legyen az egy stílusos fürdőszoba, konyha, nappali – vagy igazából házunk bármely helyisége, hiszen ezek a burkolatok nem csak dekoratívak, de tartósak, időtállóak is.

Golden Tile Brickwork

(Fotó: Golden Tile Brickwork)

A Golden Tile egy Indoor&Outdoor (azaz, kültérre és beltérre egyaránt alkalmazható) téglahatású sorozata – noha valódi téglafalnak tűnik, valójában fagyálló porcelán kő, 25X6 cm-es méretben, melyet kedvünk szerint, szabadon használhatunk, külső és belső burkolatokhoz egyaránt.

Új technológiai megjelenést, látványt nyújt számunkra a tégla felületek között is. Rendkívül alacsony a vízelnyelő képessége, s ebből adódóan magas fagyállóság, mechanikai szilárdság jellemzi, így vonzó megjelenése sokáig tart, időtálló, akár mint házunk homlokzati dekorációja, akár bármilyen belsőépítészeti megoldása is legyen.

Fino névre hallgató kollekciójuk az új, 2020-21-es tervezési trendeket követi. A kollekció bézs tónusai szép, harmonikus elegyet alkotnak mind a világos, mind pedig a sötét belső terekkel. A Fino tökéletes mind az irodai, mind pedig a lakóhelyiségek bármely enteriőrjéhez, hogy azok többé egy cseppet se legyenek unalmasak!

Golden Tile Fino

(Fotó: Golden Tile Fino)

Az Oregon matt falburkolata szintúgy ezt a kellemes, rusztikus, loft téglahatást hozza, 25X6 mm-es méretben, ám az előbbinél talán még izgalmasabb színekben: a narancsvörös és változatos szürke árnyalat is szerepel a kollekció palettáján, így aztán kedvünkre válogathatunk!

Golden Tile Oregon - Orange árnyalata

(Fotó: Golden Tile Oregon - Orange árnyalata)

A Golden Tile Castle családjának nevéből a régi várak, korabeli kastélyok burkolataira asszociálhatunk, ami nem is csoda: a méreteiben az előbbivel pontosan megegyező matt falburkolat akár házaink, épületeink homlokzatán, akár belső tereink loft jellegű, vagy romantikus stílusú dekorációs burkolataként szuperül megállja a helyét.

(Fotó: Golden Tile Castle)

Tégla hatású burkolatok szép számmal akadnak még többek között az olasz Rondine gyűjteményei között is.

A gyártó kerámia padló- és falburkolatok kreatív megoldásainál a fa természetes melegsége, a terrakotta megjelenése, a csábítóan kifinomult színárnyalatok, az izgalmas, érdes illetve matt vagy sima felületek érintése egyszerűen magával ragadó!

A Rondine Bristol Brick nevű kollekciója egy tégla hatású greslap, mellyel szinte magunkba szívjuk Bristol kozmopolita levegőjét, a város posztindusztriális örökségének megannyi benyomásával együtt.

Az ódon hatású, ám vadonatúj technológiával gyártott felületen a régmúlt város tükröződik, látványát az ottani tipikus téglahomlokzatok ihlettek. A téglák vonzereje, érzése és a korhű nagyváros szelleme kel életre ezeken a burkolatokon, melyek birtokba veszik a falakat, és kifinomult, retro részletekkel egészítik ki, sajátos hangulattal töltik fel otthonunkat.

(Fotó: Rondine Bristol Brick)

Ahogy a fentebbi gyártó remekei, így ez a Rondine kollekció sem korlátozódik az ipari téglafalak megjelenésének tökéletes reprodukciójára, felhasználási módok terén ugyanis rendkívül sokszínű: ideális padlóhoz és falakhoz egyaránt. Nem csak a klasszikus 6x25 méret, hanem az új 34x34, 17x34, 60,5x60,5 és 60x60 egységes mérete is lehetővé teszi, hogy elegáns téglafalak készüljenek belőle mind a padlón, mind a falakon – belső és külső tereken egyaránt.

A Rondine Wallart kollekciója pedig igazi művészetet teremt falainkon: tégla hatású elrendezés, apró „fakockák”, több, természetes árnyalatban. És mindez greslapból! Látványos és magával ragadó.

(Fotó: Rondine WallArt)

A három különböző szinten létrehozott Wall Art a rendkívül innovatív „csempeérzékelő” technológia eredménye, amely lefényképezi a csempe pontos felületét, majd ezt elküldi a digitális gépnek, hogy ott a megfelelő mintához illeszkedjen. Az így létrejött végtermék pedig abszolút élethűen mintázza az eredeti anyag megjelenését.

(Fotó: Rondine WallArt)

A végeredmény egy élénk összhatású, ritmikus és játékos falfelületet lesz, mely a legkülönbözőbb terekbe és stílusokba is bátran beilleszthető.

Meleg természetes fa anyag imitációjának köszönhetően akár egy intimebb hálószoba, fürdőszoba falának díszítéséhez, akár egy izgalmas konyha, étkező, vagy nappali eredeti burkolásához tökéletesen alkalmazható – ha valaki szereti a rendhagyó, izgalmas, természetes, mégis játékos felületeket.

A Wall Art 15x61 formátumban kapható, vastagsága 7 és 11 mm között van, és 215 minta készült belőle, négy különböző formával. Szintén négy stílusos színben kapható: Ice, Sand, Taupe és Greige.

(Fotó: Rondine WallArt)

A Rondine „Cubics” szintén egy 3D hatású, porcelán greslap gyűjtemény, ahol a kő kockák három szinten reprodukálódnak, váltakozó mélységérzetet adva a felületnek, kellemes, természetes, ritmust hozva létre falainkon. Ez a kollekció is a gyártó kifinomult „csempeérzékelő” technológiájának gyümölcse, amely lehetővé teszi a digitális leképezését és közlését a pontos, reprodukálni kívánt grafikai beolvasással. A Cubics is – hasonlóan az előbbi kollekcióhoz - ennek a páratlan technológiának köszönhetően tökéletesen élethűen adja vissza az eredeti anyag hatását, megjelenését.

(Fotó: Rondine Cubics)

Legyen akár egy hangulatos nappali, akár egy eredeti fürdőszoba enteriőr, akár nyilvános helyiségek látványos falai – a Cubics kollekció is rendkívül sokoldalú, és bármely térhez, bármely stílushoz bátran tervezhetünk vele.

(Fotó: Rondine Cubics)

Ami pedig a méreteit illeti: 15x61 méretben (7 és 11 mm vastagságban) kapható, árnyalatát tekintve pedig a Cubics fehér, szürke, bézs és több különböző színű megoldással, 215 fajta grafikával és négy különböző lyukasztással készül. Ezzel aztán abszolút egyedi és különleges lesz!

(Fotó: Rondine Cubics)

Ha megtetszett bármelyik kollekció, vagy szívesen megnézné a többit, esetleg más stílusokat, anyaghatásokat is – akkor a Palatinus Fürdőszobaszalonok munkatársai várják Önöket személyesen! Ha pedig már megvan a szerencsés kiválasztott, akár azzal meg is tervezzük Önöknek az álomfürdőszobát.