Kő és beton - kortárs kedvencek a fürdőszobában

Kő és beton - kortárs kedvencek a fürdőszobábanSzürkesége ellenére egy cseppet sem unalmas: a beton egyre nagyobb teret hódít, egyre népszerűbbé válik a belsőépítészetben. Igazi kaméleonként egyre többféle stílushoz, egyre különlegesebb felületekhez képes alkalmazkodni. Ezúttal egy igazán nemes, kortárs újdonságot mutatunk be!


burkolat

Leginkább a kortárs, urbánus terekhez, vagy a loft megoldásokhoz tudjuk elképzelni, pedig a beton közel sem új keletű anyag: már a rómaiak is előszeretettel alkalmazták különböző építészeti és dekorációs célokra egyaránt. Ami igazán szerethetővé és kivételessé teszi: hogy bármit, de tényleg bármit megvalósíthatunk a segítségével, és nincs olyan szín, anyag, felület, amivel ne alkotna harmonikus egységet.

burkolat

Igazából már csak az a kérdés, hogy melyik árnyalatát, textúráját, anyagmegoldását válasszuk? A látszóbeton igen költséges eljárás, de egyedi hatásait a decor glettel, vagy egy jobb minőségű betonhatású vinyl tapétával is behozhatjuk belső tereinkbe. A vizes blokkok - például a fürdőszoba – azonban ezeknél jóval professzionálisabb megoldást kíván.

Szerencsére, a mai hidegburkolat gyártók innovatív gyártási technológiáinak köszönhetően már egészen élethű, fotorealisztikus megoldásokkal találkozhatunk a gyártók évről évre megújuló kínálatában. Ezúttal egy igazán sokoldalú gyár gyönyörű újdonságait mutatjuk be olvasóinknak, a Meissen Keramik csempe és padlólap kollekcióit. Már a brand neve is sejteti a klasszikus értékeket és a színvonalas, minőségi termékeket, és valóban: szebbnél szebb természetes, naturalisztikus felületekből válogathatnak itt a fa, a kő és a beton felületek, textúrák szerelmesei. E heti cikkünkben most két meseszép, beton – illetve kő hatású felületet hoztunk el Önnek, íme…

burkolat

Grand Concept – lenyűgöző formatervezés, minden helyiségben

Maga a kollekció a Grand Concept gyűjtőnevet kapta, s ebben a fa, a kő, a beton és a föld tónusok jelennek meg, több, különböző arcukat mutatva. Mára e természetes anyagok a modernitás szimbólumaivá váltak, és leginkább azok alkalmazzák őket, akik lépést tartanak a legújabb trendekkel és tudják, mit jelent a kortárs, stílusos belsőépítészet. A természetes mintákat, textúrákat megjelenítő csempe mind egytől egyig gyönyörű és tartós anyag, lehetővé teszi a vizuálisan is lenyűgöző formatervezés kialakítását bármilyen helyiségben, felületen. Vagyis, nem csak a padlón és a fürdőszoba csempézett felületein, hanem konyhák, hálószobák, kandallók vagy akár a konyhasziget homlokzatainak falán is. Valamennyi kollekció különféle méretű csempe elemeket kínál, melyeket kombinálhatunk is egymással a különböző, egyedi effektusok megjelenítéséhez.

burkolat

Newstone - az ezerarcú természet

A Newstone egy jellegzetes, kő-textúrájú kerámia, melynek szerkezetébe apró kavicsokat ágyaztak be már a gyártás során. Bármelyikkel remek hátteret vagy dekorációt adhatunk egy különleges, kiemelni kívánt kád vagy szaniter számára. A különböző csempe „arcok” sokszínűsége adja meg a padlóburkolat természetes megjelenését. Legyen akár a fal, akár a padló ezzel az élénk és sokszínű, 6 különféle modellből álló kollekció bármelyikével burkolva, az biztos, hogy azonnal magára vonzza a helyiségbe belépő tekintetét.

burkolat

Grava – változatos színskála

A Grava a beton különböző árnyalatainak egyedülálló értelmezése: a törtfehér-szürke kombinációtól kezdve egészen a sötét grafitszürke tónusokig válogathatunk az árnyalatok igen széles skálájából.  Változatos formátumok teszik lehetővé mindemellett a padlók és a falak egyedi megjelenésének elérését a különböző stílusú, méretű és funkciójú belső terek, enteriőrök számára.

burkolat

A Grava beton, csak éppen vintázs stílusban! Használhatjuk különböző méretekben: a tervező látószögétől függően, lehet súlyos, tetőtérszerű, vagy ezektől akár teljesen eltérő klasszikus karaktert is szerezhet. Az idő finom mintája, a természetes karcolásnyomok, a különböző árnyalatok és a termékcsalád változatos formátumai lehetővé teszik, hogy a padlók és a falak egyedi megjelenése létrejöhessen.

burkolat

Ez a kollekció is 4 különböző árnyalatú, eredeti modellből válogatva kínál szépséges és természetes burkolatot belső tereink falai és padlói számára.

A Meissen Keramik modelljeit a fürdőszoba és a nappali-konyha életterek magas színvonalú tervezésének ötlete ihlette, céljuk, hogy a ház, a lakás otthonná válhasson magas minőségű termékeik segítségével.

Ha szívesen felfedezné ezeket a szépségeket, vagy más burkolatokat, fürdőszoba felszerelést, esetleg további, személyes inspirációra vágyik, akkor látogasson el a Palatinus cégcsoport bemutatótermei közül a legközelebb eső üzletbe, ahol szeretettel, szakértelemmel, és óriási választékkal várjuk!