Kontrasztos fekete-fehér fürdőszobák és életterek

Kontrasztos fekete-fehér fürdőszobák és életterekA fekete-fehér kombináció igazi örökzöld, amivel sosem lőhetünk mellé. Egyszerű, letisztult, mégis rendkívül látványos megoldás. Téli csempe sorozatunk után, most jöjjön egy igazi új év indító erőteljes, attraktív összeállítás, a fekete-fehér fürdőszobák jegyében!
Mivel leginkább a burkolatok tudják megteremteni egy tér alaphangulatát, stílusát, atmoszféráját, de még a helyiség fényviszonyait, arányait is képesek megváltoztatni, ezért kezdjük velük a sort.

Összeállításunkban mutatunk néhány aktuális, népszerű fekete-fehér fürdőszoba burkolatot, de válogattunk külön a fehér, és külön a fekete csempe különlegességekből is, az erőteljes, drámai kontrasztok kedvelőinek.

Argenta Altissimo

(Fotó: Argenta Altissimo)

Fekete-fehér fürdőszoba

A fekete-fehér modern fürdőszoba falakat a manapság újra elsöprő népszerűségnek örvendő gyönyörű, elegáns márvány imitációkkal tudjuk legjobban megteremteni.

Ezek a burkolatok ráadásul nem csak színvilágukat tekintve, hanem stílusukat, jellegüket illetően is örökzöld, elegáns, igazi nagy klasszikusok, melyeket választhatunk fényes, avagy matt kivitelben, különböző textúrákkal, mintázatokkal. De méretüket illetően is legalább ilyen változatos a paletta: a márványos mozaikoktól elkezdve a kisebb, nagyobb, tágasabb vagy akár egészen óriás csempe méretig, a még látványosabb, még légiesebb összhatás érdekében.

Argenta Altissimo

(Fotó: Argenta Altissimo)

1. Elegancia és finomság kontrasztosan


Kontraszt és drámaiság ide vagy oda - az elegancia és a finom ízlés találkozik az Argenta Dole sorozatban. Ez a Marquina stílusú márvány blanc és noir árnyalatokban kapható, az egyik egy gyönyörű, letisztult hófehér alapon fekete és sötétszürke vonalrajzolatú dekorral, a másik pedig fekete alapon, a negatívja az előbbinek.  Együttes alkalmazásuk igazán látványos, és sokoldalú lehetőségeket kínál a belső terek dekorálását illetően, de külön-külön is nagyon jól kihasználhatjuk ennek a burkolat családnak az egyes tagjait.  

Argenta Dole

(Fotó: Argenta Dole)

A fényes felület klasszikus eleganciát kölcsönöz bármely helyiségnek – így érdemes nem csupán a fürdőszoba vagy a konyha burkolásánál leragadni a tervezésben. Egészen drámai és reprezentatív bárpult, nappali, recepció, és még számtalan más ötlet alapja lehet a Dole modell, melyet kiegészít a Dole Ligne névre hallgató lap is, amely az alapcsempével azonos árnyalatú, ám texturált változatban. Izgalmasan egészíti ki a sorozatot, 60 × 60 cm-es formátumban.

Köztudott, hogy a világos burkolatok optikailag tágasabb tereket eredményeznek, így ha kicsi a fürdőszoba vagy a konyha, válasszunk bátran fehéret, a fekete kontrasztot pedig apróbb kiegészítőkkel hozzuk be a térbe!

Argenta Dole

(Fotó: Argenta Dole)


Ennek remek példáját láthatjuk a most következő családnál…

2. Egyszerű, de nagyszerű – egyszínű fehér felületek, kontrasztos fém léniákkal

A tipográfiából ismerhetjük a lénia kifejezést, amely vonalat, vonalas kiemelést jelent, és tökéletesen illik erre a csempe dekorra és látványra tökéletesen illik: mintha aláhúzással emelnénk ki a lényeget: mely lehet egy szépséges szaniter, egy elegáns tükör vagy annak egyedi, fém kerete.

Ezeket a keskeny mintás kerámiából, vagy még keskenyebb fémből készült díszcsíkokat a csempék világában listello-nak nevezzük. Remekül kiemelhetünk, hangsúlyozhatunk, díszíthetünk vele és a listello kiválóan alkalmas a terek, síkok megtörésére is. Segítségükkel optikailag szélesebbé vagy magasabbá, jó helyen eltalált léniával arányosabbá tehetjük a helyiséget.

Argenta Chalk

(Fotó: Argenta Chalk)


Az Argenta Chalk fehér alapszínű burkolólapok 40 × 120, valamint 30 × 60 cm-es formátumban érhetők el, és hogy még izgalmasabb lehessen az összhatás: számos fényvisszaverő anyagot, matt fehéret és pasztellt tartalmaznak, melyek effektusai hangsúlyozzák a csempe textúráját és a tervezés során kialakított geometriai alakzatokat.

A fehér időtlen és sokoldalú, ezért mindig nyerő választás a falak burkolásához bármely és bármekkora térben, leginkább fényerő és tágasság növelő tulajdonsága miatt.

A kontrasztokat pedig szépen visszahozhatjuk egy-egy fekete, vagy króm kiegészítővel, pl. néhány szép kaspó, matt fekete csapok, kontrasztos képkeret, és a hozzá illő poharak segítségével.

Argenta Chalk

(Fotó: Argenta Chalk)

3. Drámai fekete terek, az időtlen márvány modern rajzolataival


Drámai, mégis modern, uyganakkor kellemes hangulatot könnyen teremthetünk az éjsötét színekkel is, azonban arra ügyeljünk, hogy ne legyen túlságosan komor az összhatás!

Ezt úgy tudjuk elérni, ha a sötét tónusba valamilyen játékos kontrasztos minta kerül, mint például az Argenta Kronos kollekciónál. A Kronos lapjai bármely helyiséget feldobnak fényes , fekete felületükkel, melyen az erezett minta modern, kreatív játékos rajzolata egyfajta könnyed, légies érzetet ad. A nagyméretű lapoknak köszönhetően a sötét szín ellenére tágasabbá teszi a tereket. Mindezt pedig még fokozhatjuk, a helyiség jó megvilágításával, meleg fényekkel, és némi természetes belsőépítészeti elem vagy zöld dekoráció hozzáadásával. Igazán otthonos élettér hozható ki e sötét, drámai hatású burkolólapok alkalmazásával. A Kronos kollekció képes bármely élettérhez idomulni – így egy igazi jolly-joker megoldás lehet a burkolatválasztásnál.

120 × 120 és 60 × 120 cm-es formátumban választhatjuk, fényes polírozott felülettel.

Argenta Kronos Nero

(Fotó: Argenta Kronos Nero)

4. Kreatív, fiatalos zuhanyfalak az urbánus trend jegyében


burkolólapok mellett természetesen sok más belsőépítészeti elemmel van lehetőségünk stílusba hozni a fürdőszoba egyedi hangulatát. Mit szólnál, mondjuk, egy ilyen sikkes, fekete-fehér zuhany megoldáshoz?

Radaway gyártó kínálatának egyik közkedvelt terméke a Modo New Black széria fekete keretes zuhanyfala, amely bármely natúr, egyszínű, fehér, illetve fekete csempe mellett jól megállja a helyét, látványos kiegészítője a térnek. Fa hatású járólapokkal, és urbánus, vagy loft stílusú kiegészítőkkel remekül társítható.

Radaway Modo New Black

(Fotó: Radaway Modo New Black)


5. Vintázs, vagy pop-art stílusban is fekete-fehér!

Akkor keresve sem találhatunk jobbat, mint a spanyol Porcelanosa cégcsoport már jól ismert, különleges dekorációs csempéket és mozaikokat kínáló almárkája, a L’Antic Colonial Piano mozaik különlegessége.

A zongora billentyűit élethűen megidéző, egyszerre vintázs és a korai modern, pop-art stílusba is remekül beilleszthető látványosság igazi ékszerdobozzá varázsolja a helyiségeket, legyen az előtér, konyha, fürdőszoba vagy bárpult. 

Ez a kivételes kollekció ugyanakkor nem csak mintázatát és kontrasztos színvilágát illetően válik bármely belső tér ékéve, hanem anyagát illetően sem mindennapi: a fém és a természetes kő, azaz két valódi, minőségi anyag találkozása ez, mely tartós, minőségi, és elképesztően stílusos látványt nyújt, bárhová is kerül…

L’Antic Colonial Piano

(Fotó: L’Antic Colonial Piano)


Nem tudott dönteni?

Esetleg még több inspirációt szeretne a fekete-fehér fürdőszobákból és álomterekből?

Akkor várjuk személyesen az Önhöz legközelebbi fürdőszoba szalonunkban. Kattintson és válassza ki melyik van legközelebb!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában több mint 200 világszínvonalú gyártó, számtalan minőségi, különböző stílusban, színben és méretben elérhető kollekciót kínál. Választását pedig 3D Látványtervezéssel segítjük, ami ennyi szépség láttán bizony cseppet sem könnyű!

További inspirációért nézze meg Pinterest fiókunkban található álomszép képeket: https://hu.pinterest.com/palatinusfurdoszobaszalonok/