Környezettudatos csaptelepek – szűrt, buborékos vagy forrásban lévő vízzel azonnal a csapból!

Környezettudatos csaptelepek – szűrt, buborékos vagy forrásban lévő vízzel azonnal a csapból!Napjainkban nagyon sok elvárásnak kell egyszerre eleget tennünk, ezért a felgyorsult életmód miatt az egyszerű, gyors megoldásokra törekszünk a háztartásban. Mindennapi életünk könnyebbé és egyszerűbbé tétele mellett ma már az egészséges életmód és környezetünk védelme is egyre nyilvánvalóbb elvárás. A víz világnapja alkalmából most két olyan megoldást ajánlunk, amelyek megkönnyítik a konyhai teendőinket, emellett egészségesek és környezettudatosak is.


A környezetvédelem egyik fontos lépésében, a műanyag ásványvizes palackok abszolút felszámolásában vehetünk részt ezzel a két remek megoldással. Jó tudnunk ugyanis: ma világszerte 20.000 műanyagpalack fogy másodpercenként, melyek lebomlási ideje 450 év!

Ha szeretjük az ásványvizet – legyen az csendes, enyhén vagy gazdagon szénsavas – akkor jó tudnunk, hogy ezt otthonunkban is elérhetjük, mégpedig a GROHE segítségével.

A GROHE vízszűrő rendszereinek köszönhetően a tökéletes frissítőnk is megmarad, miközben örökre száműzhetjük a PET palackokat háztartásunkból, hiszen a GROHE egyedülálló vízrendszereivel, a 21. század kihívásainak, felgyorsult élettempónknak és környezetünk védelmének tehetünk eleget – méghozzá egyszerre!
GROHE Blue Home vízszűrős csaptelep
(Fotó: GROHE Blue Home vízszűrős csaptelep)
 

GROHE Blue Home – a szénsavas, friss, tiszta víz kedvelőinek

A GROHE csapokban egyedi szűrőtechnológia került beépítésre, mely minden, az ízhatást rontó és szervezetünknek káros, szükségtelen anyagot kiszűr a csapvízből, hogy számunkra egy páratlanul kellemes, finom szűrt víz álljon rendelkezésre, méghozzá azonnal, három féle változatban. A MENTES természetes friss ízt kínál, tisztán behűtve, az ENYHÉN SZÉNSAVAS ugyanezt adja, egy enyhén burborékos formában, a SZÉNSAVAS változat pedig a tökéletes szomjoltó vagy fröccs alap is lehet a legmelegebb nyári napokon a család és a vendégek számára.


GROHE Blue Home vízszűrős csaptelep
(Fotó: GROHE Blue Home vízszűrős csaptelep)
 

Mindez elérhető most már mindössze egyetlen gombnyomással. Ráadásul nem kell egy külön erre szolgáló csaptelepet felszerelnünk: a GROHE StarLight krómbevonatú csap ugyanis két külön belső vezetékkel rendelkezik: egyiken a szűretlen, másikon pedig a szűrt víz jön, így nem szükséges két csaptelepet felszereltetnünk, csupán a megfelelő karral kell megnyitnunk a csapot, attól függően, hogy most éppen a hagyományos csapvízre vagy a szűrt, tisztított, hideg friss vízre van-e szükségünk?

A szűrt víz egyedi opcióira – hogy mentes, enyhe, vagy dús frissítőre vágyunk-e éppen –, két gombot kell megnyomnunk egyidőben. A visszajelző türkiz fény jelenlétében a csap az enyhén szénsavas, a zöld fény pedig a dús, tökéletesen szénsavas szűrt vizet fogja majd adagolni számunkra.


GROHE Blue Home vízszűrős csaptelep
(Fotó: GROHE Blue Home vízszűrős csaptelep) 
 

Kisbabások, tea kedvelők, leves – és tésztaimádók, figyelem:

A GROHE Red csaptelepekkel akár 100 °C-ra forralt vizet is engedhetünk a csapból!

A konyhában a legtöbbször – főleg a hűvös hónapok beköszöntével – forró vízre is szükségünk van. Ezt jelenleg a tűzhelyen vagy a főzőlapon feltett fazék, vagy egy külön vízforraló segítségével érjük el. Óriási segítség lenne, ha ezúttal nem kellene elvégeznünk ezeket a plusz előkészületeket, ugye?

Hihetetlen, de igaz: mostantól már nem kell arra várnunk, hogy felforrjon a víz, egy gyors esti tésztavacsorához, a hétvégi családi ebédhez, a baba holmijainak fertőtlenítéséhez vagy épp egy kellemes délutáni teázáshoz.

Olyan világot élünk, amikor minden azonnal elérhető. Miért éppen a vízre várnánk, hogy felforrjon - vagy épp lehűljön számunkra a kellő hőmérsékletűre?


GROHE Red vízszűrős csaptelep forralt víz funkcióval
(Fotó: GROHE Red vízszűrős csaptelep forralt víz funkcióval)

 
Az innovatív GROHE Red rendszernek köszönhetően egyenesen a csapból engedhetjük ki a forráspontig hevített, szűrt vizet, akár egy csésze teához, egy gyors tészta elkészítéséhez, vagy bármi máshoz. 
 
GROHE Red vízszűrős csaptelep forralt víz funkcióval
(Fotó: GROHE Red vízszűrős csaptelep forralt víz funkcióval)
 
A rendszer legfőbb előnye, hogy ugyanabból a csapból tud érkezni a felhevített és a normál csapvíz is, egyszerűen csak a megfelelő gombot kell megnyomni. Így nem kell külön ehhez egy extra csaptelepet vásárolnunk, hanem egyetlen termékkel megoldható mindez.

A GROHE RED-del ugyanakkor nem csak időt, de vizet és energiát is megtakaríthatunk, amivel szintén óvhatjuk környezetünket, hiszen pont annyi forralt vizet tudunk így kiengedni a csapból, amennyire szükségünk van. Ha pedig bekapcsoljuk az „edénytöltő” funkciót, akkor a rendszer pont 3 liter vizet adagol ki számunkra a csap alá tartott fazékba vagy kancsóba, majd magától leáll, így nekünk ténylegesen csak a főzésre vagy a teakészítésre kell koncentrálnunk, a víz méregetése helyett.


GROHE Red vízszűrős csaptelep forralt víz funkcióval
(Fotó: GROHE Red vízszűrős csaptelep forralt víz funkcióval)
 

De hogyan működik?

A mosogatóhoz szerelt csaptelep két karral rendelkezik - egy hagyományos kar a mosogatáshoz és a normál háztartási vízvételhez, a másik pedig a forróvíz adagolásához. Ezt a vizet az alsó konyhaszekrényben elhelyezett (két méretben kapható) bojler tartja folyamatosan forrásban, hogy nekünk ne kelljen többé hosszú perceken át várnunk a forralt vízre.  
 
GROHE Red vízszűrős csaptelep forralt víz funkcióval
(Fotó: GROHE Red vízszűrős csaptelep forralt víz funkcióval)


A rendszerhez még egy vízszűrő filter is tartozik, hogy a forró vizünk tökéletesen szűrt, finom és egészséges legyen.

Ez az elképesztően sokoldalú segítség a konyhában már számunkra is elérhető, fedezzük hát fel mielőbb, tegyük gazdaságosabbá, hatékonyabbá, kényelmesebbé a mindennapjainkat, és szabadítsuk meg háztartásunkat, környezetünket is a további PET-palackok terhétől! 
 
GROHE Red vízszűrős csaptelep forralt víz funkcióval
(Fotó: GROHE Red vízszűrős csaptelep forralt víz funkcióval)
 

Ha kíváncsi vagy ennél többre is, szeretnél megtudni még többet, akkor látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe!