Kortárs és indusztriális terek a Peronda időtlen szépségeivel

Kortárs és indusztriális terek a Peronda időtlen szépségeivelHa téged is vonz a karakteres indusztriális stílus, a hatalmas, tágas, egybefüggő terek, a nagyvárosi miliő - és izgalmasnak találnád új vagy megújuló otthonodban egy loft stílusú nappali-konyha vagy pazar fürdőszoba kialakítását, akkor érdemes megtekintened az alábbi inspiráló összeállításunkat!


Egy stílusos loft lakásban élni ma már egyfajta életstílus, könnyed és bohém imázsával.A művészetet és a nyüzsgő belvárosi életformát kedvelők mellett egyre többen választják magunknak ezt a megjelenést a kisebb városok, vagy az agglomeráció lakói is, hiszen a loft lakásokra jellemző hatalmas belmagasság, a nagy alapterület, s az ezeknek köszönhető impozáns fényáradat egy jó belsőépítészeti tervezéssel, és a megfelelő anyagok, burkolatokkiválasztásával egy kisebb lakásban is elérhető, megteremthető - legalábbis érzetre.

Az indusztriális stílusú, loft lakásokat a 20. század elején még ugyan a kényszerűség szülte, ám mára már a luxus jellemzi a legtöbbjüket.

A nagy, egybenyitott terek uralta enteriőrben sokszor a fürdőszoba az egyetlen zárt helyiség a lakásban, a hálót is legtöbbször csak jelképesen, egy pengefal választja el a nappali közösségi zónától. A falaknak egy sajátos hangulatot ad a vakolatlan beton- vagy téglafal, illetve az ezt imitáló betonhatású, textúrált, vagy matt szürke, taupe árnyalatú kőhatású felületek.

Ezt a hatást ma már a hidegburkolatok számos kollekciójával elérhetjük, és mivel az indusztriális stílusnál a tér nyitottságából adódóan sokszor falba épített szekrényekbe rejtjük mindennapi használati tárgyainkat, így a burkolatok esztétikus látványára még nagyobb hangsúly kerül.

 

Peronda Ghent kerámiaburkolat
Fotó: Peronda Ghent kerámiaburkolat

Csempe loft stílusban számos gyártónál elérhető, mi ezúttal a Peronda hidegburkolatok közül válogattunk össze néhányindusztriális szépséget. 

Az alábbi hidegburkolatok látványvilágát persze nem csak a loft, vagy az indusztriális életterekbe tervezheted be, hanem bármely modern, kortárs fürdőszoba, nappali, konyha, vagy terasz friss, modern és igényes megjelenést kaphat a kortárs Peronda csempe és padlólap megoldásaival!

 

1.   Szürke felhők a nagyváros felett

A “tökéletlenben rejlő szépség” mottóval hirdeti a gyártó Downtown névre keresztelt kollekcióját, melynél a nagyvárosok utcáinak hangulatát eleveníthetjük fel kortárs belső tereinkben. A Downtown család lapjainak egyenetlen felszínén - a különféle sóknak köszönhető - árnyalatbeli különbségek izgalmas foltokat és mélyedéseket hoznak létre a cement felületen.


Peronda Downtown csempe és padlólap
Fotó: Peronda Downtown csempe és padlólap
 

A cement valódimegjelenésétegészen élethűen tudjákutánozni a korszerű technológiákkal.Plusz érdekesség, hogy a lapok megjelenéséhez hozzáadták még a “rullato hatást” is (mely az ezekre az anyagokra általában alkalmazott görgők nyomait utánozza), hogy biztonságos fogást, illetve járófelületet érhessenek el- akárcsak e lapok csúszásmentes felületével. Az R10-es kopásállóságával a Downtown padlólapok bármely projekt típushoz ideálisak.
 

Peronda Downtown burkolatok kültérre is
Fotó: Peronda Downtown burkolatok kültérre is

 
A 90x90, 60x120 vagy 60x60 formátumú járólapokat bel- és kültérre egyaránt alkalmazhatjuk, és kiegészíthetjük a család hozzáillő 33x100 cm-es fali csempéivel is.

Így gondosan összehangolt, harmonikus lakóteret kapunk, melyet megtervezhetünk 3 féle szürke árnyalatban - a legvilágosabb galamb szürkétől egészen a grafitszürkéig.

A cementhatásnak köszönhetően mintázata felhőszerű, finom akvarellhatású, izgalmas textúra, mely mintásnak és egyszínűnek is beillik, mégsem túl hivalkodó. Igazi időtlen szépség, mely bármely stílusú enteriőrbe jól illeszkedik, és bármely funkciójú élettérben megállja a helyét.
 

Peronda Downtown letisztult burkolat a fürdőszobába
Fotó: Peronda Downtown letisztult burkolat a fürdőszobába
 

2.   Hütték ihlette kortárs romantika

A Peronda Verbier kollekciót a világ legnépszerűbb síközpontjai ihlették a meghitt, enyhén rusztikus fahatású felületeivel. A kollekciót dinamikus tölgyfa mintázat jellemzi, ahol a dizájnban megjelenő szijács izgalmas kontrasztot alkot a többi, sötétebb mintázattal, és ezzel az árnyalatok játékos sokszínűségét hozza létre. Ennek köszönhetően minden egyes deszka olyan, mint egy csodálatos természeti szépség. A vizuális harmóniát a valódi tölgyfában is megjelenő, körkörös csomók, bütük ügyes látványa még tökéletesebbé teszi.

A Verbier szépségén és eredetiségén túl magas műszaki tulajdonságainak és hét gyönyörű árnyalatának köszönhetően számos enteriőr tervhez, projekthez tökéletes.


Peronda Verbier fahatású padlólap
Fotó: Peronda Verbier fahatású padlólap


Ezt a vadonatúj kollekciót egy innovatív új, úgynevezett ALL IN ONE technológiával gyártják, hogy tényleg minden tervünkhöz alkalmazkodjon. Selymes tapintású, mégis csúszásmentes felületei a legkülönfélébb körülmények között is helytállnak, beleértve a nedves vagy száraz helyiségeket, és a bel- vagy kültéri alkalmazás lehetőségét.

A Verbier padlólapok bármilyen csempével jól harmonizálnak.Egyszerre kortárs, mégis meghitt, otthonos, élettereket tervezhetünk, ha a család saját, 33x100-as Verbier fali csempéivelegészítjük ki, melyek lécezett dizájnnal szürke vagy mézszínben készülnek.A természetes, rusztikus megjelenésnek, natúr látványnak köszönhetően az indusztriális, vagy loft enteriőrbe is szép alapot, hátteret képezhet például a matt fekete elemek, vagy a további indusztriális stílusú berendezés számára.
 

Peronda Verbier fahatású kerámiaburkolat falra és padlóra
Fotó: Peronda Verbier fahatású kerámiaburkolat falra és padlóra
 

3.   Kopott cementhatás, a grunge stílus jegyében

A Grunge egy üdítően vonzó, kiegyensúlyozott kollekció, melynek kopott cementhatású dizájnja négy színben (fehér, bézs, szürke, antracit) ideálisan tervezhető.


Peronda Grunge 90x90 cm padlólap
Fotó: Peronda Grunge 90x90 cm padlólap


A lapok 32 x 90 vagy 25 x 75 cm-es formátumban érhetők el, a felület designja gondosan kidolgozott, szépen kiemeli a domborműves textúrát, mellyel a valódi cementlapok is rendelkeznek olykor.

A cement hatású csempe igazán egyedi, változatos formátumokban van jelen.Kétféle mintázattal elérhető dekorlapjai remekül mutatnak a konyhában vagy a fürdőben.

Kiemelkedő műszaki tulajdonságokkal rendelkezik, például egy egészen selymes, sima tapintású ANTISLIP SOFT felülettel, amely tökéletes a belső terekhez, ugyanakkor ez a bevonat kiváló csúszásmentességet is biztosít (C3-R11).


Peronda Grunge padlólap és fali dekorcsempe
Fotó: Peronda Grunge padlólap és fali dekorcsempe


A kollekció kiválóan kombinálhatóa gyártó többi kollekciójával - akár egy kortárs nappali vagy terasz, akár egy trendi loft fürdőszoba vagy konyha megtervezéséhez.

Peronda Grunge padlólap és csempe
Fotó: Peronda Grunge padlólap és csempe

 

4.   Izgalmas vonalvezetés, természetes textúrákkal

A SALINES család alapvetően mediterrán hangulatot hoz a házba: látványát a baleári otthonok sajátos hangulata ihlette. Kialakításában a cementet és az agyagot ötvözi, azok jellegzetes, kissé rusztikus, természetes textúrájával, amely valódi életet visz az épített, mesterséges környezetünkbe. A Salines tereplapjai fehér, csont és ezüst árnyalatokban kaphatók.


Peronda Salines burkolat család
Fotó: Peronda Salines burkolat család


A finom, dombornyomott minták,textúrákmeghitt surló fénnyel megvilágítva egyedi és izgalmas hatást kölcsönöznek minden felületnek.Különösen jól mutatnak a nagy felületeken, melyeknek játékosságot, változatosságot adnak.


Peronda Salines White Decor geometrikus dekorcsempe
Fotó: Peronda Salines White Decor geometrikus dekorcsempe

 
A kollekciót két, az alaplapokkal azonos színű dekor csempe – a geometrikus Salines Decor és a hullámmintás Salines Waves - teszi teljessé, amelyekkel igazán különleges látványt hozhatunk létre.


Peronda Salines White Waves hullámmintás dekorcsempe
Fotó: Peronda Salines White Waves hullámmintás dekorcsempe


5.    A fényes fehér csempék legfehérebbike…


Az új gyártási technikáknak köszönhetően a fehérség eddig lehetetlen, vakító fokát sikerült elérni!A jeges hatású Peronda ICE kollekció lapjai elképesztően fehérek, amihez magasfényű csillogás társul mind az alapcsempéken, mind a három különleges dekor lapon.

A fehér szín és a magas fényvisszaverő képesség segíti, hogy még tágasabbnak érzékeljük a teret, és akár egy kisebb teret is optikailag megnöveljünk.

 

Peronda Ice Fold dekorcsempe
Fotó: Peronda Ice Fold dekorcsempe


Valamennyi lakótér - legyen az a fürdőszoba, a nappali-étkező, egy hall, illetve fogadóhelyiség mind a tágasság illúzióját kelti majd ezzel az ultrafehér megoldással, de a dekorcsempéket is érdemes alaposabban szemügyre venni, mert szépségük ámulatba ejtő:

Az egyik dekorcsempe látványát például a ragyogó, szikrázó gyémánt ihlette.A finom gyémánt formákat idéző dekorokon egy “folyékony hálóba burkolva” különböző visszaverődések jönnek létre a fényes felületeken.


Peronda Ice Diamond dekorcsempe
Fotó: Peronda Ice Diamond dekorcsempe

 
A másik, Waves névre hallgató dekor a tenger hullámainak lágy görbéit utánozza, egyfajta nyugodt, ritmikus mozgás érzetét teremti meg a falfelületeken.

A hajlítás mindig egy olyan látványelem, mely eszünkbe juttatja a hajlékony, lágy anyagokban található gyűrődéseket.Lenyűgöző, hogy egy olyan kemény és ellenálló anyagból, mint az égetett agyag, vagy a greslap, olyan formák is elkészülhetnek a lágy, gyűrődő anyagok illúzióját keltve, amelyeket egyszerűen lehetetlen lenne ilyen kemény anyagból elkészíteni.

Mindezek a tulajdonságok verhetetlen választássá teszik az ICE kollekciót, bármilyen belsőépítészeti projektről is legyen szó.


Peronda Ice Waves dekorcsempe
Fotó: Peronda Ice Waves dekorcsempe


Nem csodáljuk, ha Titeket is rabul ejtettek az itt bemutatott csempék, hiszen egytől egyig mind nagyon különlegesek.Nemcsak lenyűgöző látványukat, de modern technológiai innovációikat és különleges műszaki tulajdonságaikat is érdemes felfedezni!

Ha tetszett ez a sokoldalú és izgalmas Peronda válogatás az indusztriális és kortárs modellekből, akkor ismerkedj meg velük közelebbről!

Tudj meg még többet élőben, látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett kollégáink hozzáértő szakértelmével, tervezőink jó szemével és ízlésével segítjük vásárlásod.

A Palatinus Fürdőszobaszalonok segítőkész, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket!