Különleges faburkolatok a meghitt, természetes otthonért

Különleges faburkolatok a meghitt, természetes otthonértA burkolatok árnyalata, megjelenése, tapintása bizony nagyban meghatározza az enteriőr atmoszféráját. Ha meghitt, otthonos hangulatot igyekszünk teremteni belső tereinkben, akkor érdemes elgondolkodnunk a valódi fa, vagy az arra megtévesztésig hasonlító minőségi természetes anyagok használatán. Közeledik az ősz és ilyenkor még inkább igényt érzünk erre: a természet közelsége melegséggel tölt el bennünket, akkor is, ha nem tudunk annyit kimozdulni, mint szeretnénk. Ehhez az alábbi, különleges megjelenésű fa hatású burkolatok lehetnek a segítségünkre a harmonikus mindennapokért.


E heti összeállításunkban szereplő burkolatok szépségét azok meghitt, természetes megjelenése adja, melyet az élőfa parketta szerelmeseinek nyugodt szívvel ajánlunk. Éppúgy, mint azok számára, akik a rendkívül tartós, időtálló megoldásokat keresik. A modern kerámia-parketta ugyanis amellett, hogy gyönyörű, meleg és természetes atmoszférát hoz külső és belső tereinkbe, még nagyfokú strapabírásával, sokoldalúságával, és könnyű tisztántarthatóságával is megörvendeztet.

Íme, a legújabb szépségek az őszies, otthonos melegség megteremtéséhez!


Fotó: Sant Agostino Ricordi padlóburkolat
Fotó: Sant Agostino Ricordi padlóburkolat


1.      Sikkes geometriai mintás korhű lapok

A tartós és ellenálló hidegburkolatok közé tartozik ugyanis, miközben még a melegebbnél is melegebb hatást kelt: a Ricordi klasszikus, kazettás fahatást elképesztő élethűen megjelenítő, kézműves mesterek által megálmodott egyedi stílusú járólap család.

A Sant’ Agostino Ricordi kollekció erős személyiségének, egyedi stílusának köszönhetően minden részletében fényűző és elbűvölő belső tér kialakításokat tesz lehetővé. A család három különböző mintát kínál négyzetes formátumban, egy részletekbe menő ikonográfiai tanulmány eredményeként kapott geometriai kompozícióval. Mind a három minta két különböző színváltozatban érhető el, a természetes, natúr fa árnyalataiban.

Az eddigi kortárs, fahatású járólapokhoz képest is egészen egyedi, múltidéző klasszicista parketták bájos és elbűvölő, mégis korszerű, modern és klasszikus dizájn megoldásokhoz egyaránt ideálisak. 

Fotó: Sant Agostino Ricordi burkolat
Fotó: Sant Agostino Ricordi burkolat

 

2.      Modern, időtlen, és rusztikus – egyidőben!

A Rondine csempék Timeless kollekciói az előbbihez képest már inkább hozzák az eddig megszokott fahatású járólapok stílusát.Felületképzésük azonban kivételesenszép, élethűfa mintázatokkal gyönyörködtet minket.

A kortárs belső terek a modern, letisztult minimál után egyre inkább kikacsintanak más stílusok, legfőként a naturálisabb megoldások felé. Egyre több rusztikus felület jelenik meg napjainkban a modern enteriőrben is.A rusztikus azonban ezúttal nem azt jelenti, hogy finomítatlan, épp ellenkezőleg!

 

Fotó: Rondine Timeless padlólap
Fotó: Rondine Timeless padlólap

Ez a fa hatás rendkívül elegáns, mondhatni letisztult, hogy kellően hozza a kivételesség élményét. Több méretének, gyönyörű természetes fa árnyalatainak, erezet megmunkálásának köszönhetően ez a kerámia parketta tökéletes bármely mai környezetbe. A klasszikus Ecrü, Honey, Nut és a modernebb Greige és Ivory színekben tökéletesen helyt áll a design szektorban is éppúgy, mint meghitt atmoszférájú otthonunkban.

Az időtlen, rusztikus fa hatású járólap valamennyi trendnek megfelel, és minden stílushoz sokoldalúan alkalmazkodik - ennek köszönhetően örök.

 

Fotó: Rondine Timeless padlólap
Fotó: Rondine Timeless padlólap


3.      Attraktív, natúr 3D fali dekoráció

Az klasszikus hajópadló-hatású járólapok mellett megjelennek, sőt egyre különlegesebb kivitelben érkeznek a piacra a fa hatású csempék is. A Porcelanosa hasonló, négyzetes, térből kiemelkedő fa kockái után most itt a Rondine hasonló, ám mégis merőben más modellje, a Timeless sorozat 3D névre hallgató különlegessége.

Fotó: Rondine Timeless 3D burkolat
Fotó: Rondine Timeless 3D burkolat


Ahogy a neve is sugallja: időtlen, hiszen a fa meghitt, természetes látványa sosem fog kimenni a divatból, bármilyen stílusú berendezéssel tökéletesen kombinálható, és minden belső környezetnek kellően izgalmas, egyedi karaktert kölcsönöz.  A névadó Timeless padlólapokkal együtt alkalmazva lehetőségünk nyílik kézműves, kifinomult és elegáns belső terek, látványos fal-padló kombinációk kialakítására.

 

Fotó: Rondine Timeless 3D csempe
Fotó: Rondine Timeless 3D csempe

 

4.      Örökérvényű szépség, időtálló minőség

A fürdőszoba is lehet meghitt, ha ilyen álomszép tölgyfa burkolatot kap!

A Peronda Grow névre hallgató család a tölgyfa minden szépségét magába foglalja egy egyéniségekben gazdag kollekcióban: az egyes lapok egyediségét, különlegességeit a fában rejlő, feltűnő, egyedi csomók, bütük adják meg. A 24x151 cm-es formátumú járólapok fózolt, formázott felületeinek köszönhetően a kollekció elegáns, modern megjelenést kölcsönöz tereinknek. 7 gyönyörű, természetes fa árnyalatból tudunk választani, melyek közül öt meleg tónusú (Juhar, Taupe, Honey, Kalua és Porto), a másik kettő pedig hűvösebb, illetve semleges árnyalatot képvisel (White és Dolphin). E széles színpalettával, és a látványos tölgyfa jellegzetességeit megjelenítő bütüs megoldással a kollekció sokoldalú látványvilággal rendelkezik, melyet egy további 33,3x100 cm-es lapméret is elősegít. A két méretet akár váltogathatjuk is a kisebb, keskenyebb lapokkal, vagy pedig a szoba, a helyiség méretének, léptékének megfelelően tudjuk kiválasztani az ideális lapméretet.Fotó: Peronda Grow padlólap
Fotó: Peronda Grow padlólap

 

5.        Különleges selymes tapintású, csúszásmentes felület bármely helyiségbe!

A Perondát a világszerte legnépszerűbb síközpontok ihlették fa hatású hidegburkolat kollekcióinak fejlesztése során. Ezúttal, a Verbier család esetében a kollekciót egy dinamikus tölgyfa mintázat jellemzi, ahol a szijács izgalmas kontrasztot alkot a többi sötétebb területtel, ez pedig az árnyalatok szeszélyes sokféleségét hozza létre. Ennek köszönhetik az egyes lapok egyediségüket és gyönyörű, természetes szépségüket. A vizuális harmóniát a koncentrikus csomók ügyes beépítése is biztosítja a tervezésnél.

A Verbier kiváló műszaki tulajdonságaival és hét különböző, természetes fa árnyalatával számos belsőépítészeti projekthez nyújt ideális megoldást. Selymes tapintású, mégis csúszásmentes felületének köszönhetően a legkülönbözőbb körülmények között tudjuk alkalmazni ezeket a burkolatokat, legyen az éppen nedves vagy száraz terület, beltér, avagy kültér - hiszen ez is egy olyan új típusú burkolat család, melyet már ALL IN ONE technológiával gyártanak. Ez a padlólap kollekció a Peronda 33x100-as Verbier fali csempével kombinálható, amelyek lécezett dizájnnal, szürkés vagy méz árnyalatban kaphatók, és ideális megoldást nyújtanak a harmonikus, meghitt, otthonos életterek kialakításához.


Fotó: Peronda Vebier csempe és padlólap
Fotó: Peronda Vebier csempe és padlólap

 

Ha szívesen látnál még több fahatású burkolatot kínálatunkból, vagy megnéznéd, hogyan mutatna az itt látott kedvenced saját fürdőszobádban, akkor látogass el személyesen Hozzád legközelebbi üzletünkbe!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok segítőkész munkatársaitól kérheted 3D Látványtervezési szolgáltatásunkat is, ha nem vagy biztos benne, hogy az általad kiválasztott burkolatok és fürdőszoba berendezés milyen lenne együtt saját fürdőszobádban?