Különleges zuhanymegoldások a fürdődre szabva!

Különleges zuhanymegoldások a fürdődre szabva!A zuhanyzók mára jóval túlszárnyalták a kád népszerűségét. Ez valószínűleg több dolognak is köszönhető, pl. felgyorsult életmódunknak, megváltozott zuhanyzási szokásainknak és a sokszor apró fürdőszobáknak.


Emiatt mára a zuhanymegoldások sokkal keresettebbekké váltak, és ezzel párhuzamosan nagy lett az igény, hogy a fürdőszobánkhoz legjobban passzoló, legkényelmesebb, legpraktikusabb, dizájnos megoldást találjuk meg.

Radaway Modo Walk In zuhanyfal

(Fotó: Radaway Modo Walk In zuhanyfal)

Ezek közül az egyik legnépszerűbb, a sokak számára ismerős Walk In zuhanyfal, ami több izgalmas lehetőséget is tartogat számunkra.

​1. Walk in zuhanyfalak

A Walk In zuhanyfal üveglapjának szélessége 70 cm-től akár 160 cm-ig is terjedhet, melyet a fürdőszoba méretének megfelelően választhatunk ki.

Ha kisebb üvegfalat választunk, akkor is vannak különböző megoldások arra, hogy ez esetben se fröccsenjen ki könnyen a víz.

Ilyen például a Radaway kínálatában a „Walk In pengefal mobil végzáró fallal”. Ennél a megoldásnál a fix üveghez egy lengőajtós kivitel is tartozik, megkönnyítve ezzel a ki-be lépést a zuhanytérbe úgy, hogy a vizet is megfogja. 6 mm vastag Easy Clean vízlepergető bevonattal ellátott edzett üveggel gyártják, mely elsőrendű megoldás a vízkőfoltok, lerakódások megakadályozására.

Radaway Eos II Walk In zuhanyfal

(Fotó: Radaway Eos II Walk In zuhanyfal)

A Radaway kínálatában található ez a fal, ahol az üvegfal szabadon lévő vége befordul, így nem engedi kifröccsenni a vizet a zuhanyból.

Választhatunk ehhez hasonló, de fix beforduló falas megoldást is, ahol a pengefal 8 mm-es Easy Clean edzett üvegből, végein 30 cm-es befordulóval készül.

Radaway Euphoria Walk In zuhanyfal

(Fotó: Radaway Euphoria Walk In zuhanyfal)

Ahhoz, hogy ezt kényelmesen lehessen használni, minimum 45 cm helyünk legyen mindkét oldalon a kényelmes kilépésre.

​2. Walk in falak fekete dizájnnal

Ma már nemcsak a praktikumra, de a stílusra, dizájnra is figyelnek nemcsak a vásárlók, de a gyártók is, így egyre többféle kivitelből választhatunk, amely akár minimál, akár loft stílusú otthonokba is remekül beillik.

Rendkívül divatosak például a fekete kiegészítők, ezért ha fürdőszobánk stílusa megkívánja, akár fekete merevítőkkel is megrendelhetjük.

Radaway Modo New Black Walk In zuhanyfal

(Fotó: Radaway Modo New Black Walk In zuhanyfal)

Még jobban érvényesül a fekete, ha egy karakteres fekete kerettel kérjük.

Radaway Modo New Black I Frame Walk In zuhanyfal

(Fotó: Radaway Modo New Black I Frame Walk In zuhanyfal)

Ha szeretnénk az üvegfallal is erőteljesen hatni a fürdőszoba stílusára, akkor ez a látványos fekete rácsvonalú üvegfal megoldás igazán trendivé varázsolja majd a fürdőt.

Radaway Modo New Black I Factory Walk In zuhanyfal

(Fotó: Radaway Modo New Black I Factory Walk In zuhanyfal)

Mik a legfontosabb szempontok, amire figyelnünk kell, ha Walk In zuhanyfalat választunk?

a. Megfelelő üvegfal vastagság

A szabadon álló falaknak elég stabilnak kell lenniük, ha esetleg nekiesik valaki, akkor is meg tudja tartani. A jobb minőségű termékek 8 mm vastag edzett üvegből készülnek.

b. Easy Clean bevonat

Ez a bevonat egy védőréteget képez az üvegen, ami kiegyenlíti az üveg kis egyenetlenségeit, emiatt nehezebben áll meg rajta a víz, tapad meg a vízkő és a szennyeződés, ezzel segíti az üveg tisztán tartását.

c. Méretre gyártják

Ha kérésre méretre gyártják, ez segítség lehet egy kisebb méretű fürdőszobában, ahol minden cm számít. De egy nagyobb helyiségben is, ahová esetleg egy dupla kabint képzeltünk el.

3. Különleges zuhanykabin megoldások

Az U formájú zuhanykabin újra visszaköszön a gyártók kínálatában. Nagyon praktikus, hiszen nagyobb teret biztosít a mosakodásra, de mégsem vesz el sok helyet a fürdőszoba teréből.

Radaway Almatea P íves zuhanykabin

(Fotó: Radaway Almatea P íves zuhanykabin)

Ha befér egy aszimmetrikus méret, de le kell csípni a sarkát, akkor erre is van megoldás. A tolóajtós kivitel helyet spórol, hiszen az ajtó nyitásához nem igényel helyet a fürdőszoba teréből.

Radaway Premium Plus E1900 íves zuhanykabin

(Fotó: Radaway Premium Plus E1900 íves zuhanykabin) 

Ha pedig a zuhanykabin helyét is meg kell spóroljuk, akkor a csuklós variáció zuhanytálca nélkül szuper megoldás. Így van lehetőség arra, hogy legyen elég terünk kényelmesen elkészülni, de ha szükség van rá zuhanykabinunk is legyen.

Radaway Essenza New KDD B szögletes zuhanykabin

(Fotó: Radaway Essenza New KDD B szögletes zuhanykabin)

​4. Zuhanytálcával vagy anélkül?

Fontos kérdés, hogy zuhanytálcás vagy tálca nélküli zuhanykabint alakítsunk ki?

Ha zuhanytálca nélküli zuhanyzót szeretnénk kialakítani, akkor fontos kérdés, hogy műszakilag megoldható-e? Ezt szakemberrel egyeztessük, mert a födém vastagságától függ, megoldható-e a vízelvezetés, hiszen a tálca nélküli kabinoknál a zuhanyzó alja, maga a fürdőszoba burkolata. Ami jó megoldás, ha a fürdő kialakításakor gondoltak a vízelvezetésre és a burkolat sem csúszik, valamint kellemes a talpnak vizesen is.

tálca nélküli zuhany

A tálca nélküli zuhanykabinok legnagyobb előnye, hogy a zuhanytér egy szintben marad a fürdőszobával. Ez az esztétikum mellett funkcionális előny is, ha idős vagy mozgáskorlátozott ember fog tusolni a zuhanykabinban.

Ha zuhanytálcás zuhanykabint választunk, akkor egyszerű dolgunk van, mert egyben megkapjuk a kellemes felületű, csúszásmentes, vízelvezetéssel megoldott akril, vagy műmárvány zuhanytálcát is. 

Radaway Espera KDJ Mirror

(Fotó: Radaway Espera KDJ Mirror)

Bármelyik megoldást választja is, a Palatinus Fürdőszobaszalonoknál minden lehetséges zuhany megoldást megtalál fürdőszobája paramétereihez! Szeretettel Várjuk!