Mennyei harmónia az otthonunkban

Mennyei harmónia az otthonunkbanÜnnepi hangulatú fehér márvány és arany kombinációkkal elérkeztünk talán a legmagasabb szintű, éteri harmóniát teremtő páratlan látványhoz, amely egyszerű, elegáns és nagyvonalú, mint napjaink fényűző karácsonya. Használjuk hát bátran a nemes anyagokat, mint a fehér márvány csempe kollekciók, vagy a tölgy, társítsuk arisztokratikus nemesfémekkel, mint az arany fürdőszoba kiegészítők.


fürdőszoba termékek

A nemes anyagokkal, burkolatokkal tökéletesen meg tudjuk teremteni otthonunkban is ezt a mennyei harmóniát, akár a klasszikus, akár a modern, kortárs enteriőr megoldások hívei is legyünk.

A nemes márvány burkolatok segítségével könnyen kialakíthatunk bármilyen stílust, hiszen számos szebbnél szebb, eltérő méretű és mintázatú változat kerül piacra. Ami korábban csak a nemesek kiváltsága volt, mára mindannyiunk számára elérhetővé vált - hála a kortárs, innovatív technológiáknak, gyártási megoldásoknak.

A márvány hatású fali és padlóburkolatok ismét az egyik legnépszerűbb burkolattá váltak. Amik modern mivoltukban is kiválóan idézik fel a múlt korszakait és természetes hatású, elegáns lakókörnyezetet teremtenek.

Argenta Tholos

(Fotó: Argenta Tholos)

A finom erezetű márványminták bármely helyiségben jól mutatnak, nemcsak a fürdőszoba falain. Nagyon elegánsak, és kifejezőek tudnak lenni az étkező-nappali térben, a konyhákban vagy a szalonban is ezek a hatalmas méretű, fehér, fényes lapok - általuk még tágasabb, légiesebb lesz a belső tér.  

​1. Fehér márvány és arany – avagy a klasszikus elegancia örökzöld

A márvány szépsége meghódította tehát ismét a kerámiaburkolatok világát, azonban nem a régi, hanem megújult, modern formában. Hiszen az utóbbi években két fontos irányban is nagyot fejlődött a technológia a burkolatok terén, amelyet a márvány hatású burkolatoknál is tapasztalni fogunk.

Egyrészt az egyre nagyobb méretű, ugyanakkor minimális vastagságú burkolólapok irányába, amelyek könnyűek, jóval hajlékonyabbak és szilárdabbak is, mint elődeik.

Másrészt a digitális technológiai fejlődés miatt, amely lehetővé teszi a változatos erezet minták számtalan, a természetben is előforduló változatainak pontos, élethű reprodukcióját a márványlapokon.

A hatalmas és mégis pehelysúlyú táblák terén az XTONE lapok járnak talán az élen, azonban a szintén kiváló spanyol gyártó, az Argenta termékei között is elképesztően sokszínű, sokoldalú márvány hatású burkolattal találkozhatunk.

Az Eter névre hallgató szépséggel például igazi „éteri” tereket tervezhetünk. Ezt a márvány ihlette kerámiát letisztult hófehér háttere teszi igazán látványossá. A kollekció nagyméretű, zöld erezett mintás változatával pedig drámaiságot kölcsönözhetünk bármely enteriőrnek.  

Argenta Eter

(Fotó: Argenta Eter)

Az Eter kollekció sokoldalúságából adódóan nemcsak falakhoz és padlókhoz használható, hanem az otthonunk bármely más területén is alkalmazható, ahol elegáns, kifinomult anyagot szeretnénk beépíteni, pl. a konyhai, vagy fürdőszoba pultok, a lounge, a minibár, vagy a különböző oszlopok, beugrók. Ez a nagyméretű márvány tökéletes azon helyek díszítésére, amelyekre szeretnénk felhívni a figyelmet. Elegáns, gyönyörű, fényes kivitelben, 120 × 120 és 60 × 120 cm-es formátumban elérhető, előnyei pedig tökéletes választássá teszi az Eter-t.

Társítsuk a fehér márvány szép, finom nemes anyagát arany kiegészítőkkel, szolid, elegáns anyagokkal, mint a plüss vagy a bársony – így aztán az éteri enteriőr garantált lesz!

Argenta Eter

(Fotó: Argenta Eter)

2. Finom minták, meleg kávészínben, nemes arany kiegészítőkkel

Ha valami, akkor ez aztán valóban elegáns!

Amikor a márvány eleganciája fényes felületekkel, meleg tónusokkal és meleg ragyogással társul, akkor valóban egy ünnep ihlette, mennyei harmóniát kapunk! Hidegburkolatok ide, vagy oda, egy ilyen enteriőr sohasem lesz hűvös, rideg pedig pláne nem: a meleg fehér tónusok, az arany, és a gyönyörű pácolt cseresznye gondoskodik a meghitt, luxus érzetű valódi SPA élményünkről. Nem kell várnunk, amíg eljutunk wellness-ezni, kialakíthatunk egyet a saját fürdőszobánkban is, - például a Sant’Agostino Akoya Ivory névre hallgató, álomszép csempe kollekcióból.

Sant’Agostino Akoya Ivory

(Fotó: Sant’Agostino Akoya Ivory)

3. Márvány az ünnep színeiben

Ha még az arany kiegészítőkkel, meleg fényű nemesfémek és lámpák kiegészítésével együtt is hűvösnek találná a fehér-szürke árnyalatú carrara-i márvány mintás lapokat, akkor mit szólna, ha a fehér felületen lévő erezetek ezúttal kellemes, meghitt színekben pompáznának?

Urbatek Calcatta Gold

(Fotó: Urbatek Calcatta Gold)

Ilyen lehet akár a karamell, de a mostanában nagyon népszerű fenyőzöld árnyalat is, melyet zöld növényekkel, és fa kiegészítőkkel társítva akár a buja természetben is érezhetjük magunkat a saját nappalink, étkezőnk vagy a fürdőszoba életterében!

Erről a szépségről a Porcelanosa csoport XTONE kollekciójának Calcatta Green árnyalata gondoskodik, amelynek gyönyörű színei, mintázata lenyűgőz majd minket.

Urbatek Calcatta Green

(Fotó: XTONE Calcatta Green)

4. Csodás téli égbolt, és a naplemente hangulata

Ezek a burkolólapok színvilágukat és különleges textúrájukat tekintve abszolút ezt a mesés látványt idézik meg számunkra, amikor a lemenő nap még éppen visszakacsint a gomolygó ködpárás felhők mögül. Ezt a páratlanul szép, elegáns aranyba hajló árnyalatot a spanyol Porcelanosa Sochi Marfil kollekcióban találhatjuk meg, mellyel érdemes az egész lakást megálmodni - nem csupán a fürdőszoba területénél leragadni a tervezésnél. Egy ilyen szép, harmonikus meleg kávé vagy karamell tónussal meghitt, meleg atmoszférát teremthetünk és egységbe hozhatjuk valamennyi belső teret, enteriőrt.

Porcelanosa Sochi Marfil

(Fotó: Porcelanosa Sochi Marfil)

5. Arany csillogás álomszép zuhanykabinokon, csaptelepeken

Az elegáns burkolólapok mellé válasszunk fényűző nemesfém kiegészítőket, ez lehet egy gyönyörű arany foglalatú lámpa, csillár, de akár egy exkluzív csaptelep, vagy zuhanykabin is.

Letisztult, kifinomult, könnyed: A Grohe Essence Ceramic csaptelepek mottója nagyon is találó – „Szépség a legtisztább formájában”. Túl azon, hogy letisztult, gyönyörű, kecses formákkal, ívekkel találkozhatunk ebben a kollekcióban, még a sokoldalúság is gyönyörködtet: ugyanis családban a mosdókagylótól egészen a WC-n át, a szabadon álló fürdőkádig mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet egy otthoni wellnessfürdő-stílusú fürdőszoba kialakításához.

Az Essence Ceramic kollekció csaptelepei karcsú formáival, organikus, természetes vonalaival harmonikus, megnyugtató légkört teremtenek maguk körül.

Ráadásként pedig minden egyes termék tökéletes összhangot alkot a GROHE Atrio, Plus, Essence és Lineare csaptelepekkel és kiegészítőkkel – igazán könnyű megteremteni mostantól a mennyei harmóniát a fürdőszoba enteriőrben, ahol minden illik mindenhez, ahol álomszép formák, nemes anyagok, exkluzív megoldások találkoznak egymással.

Grohe Essence csaptelepek

(Fotó: Grohe Essence csaptelepek)

És ha már a csaptelep arany színű, akkor bizony úgy az igazán szép, ha a zuhanykabin zsanérjain is visszaköszön az elegáns nemesfém árnyalat!

A Radaway Essenza prémium minőségű zuhanykabinok nem csak ragyogóak, de praktikusak is: az ötszögletű zuhanykabin két fix résszel, és kifelé nyíló ajtókkal lett kialakítva, hogy még kényelmesebb legyen számunkra a ki – és belépés, a kabin használata. Ugyanakkor természetesen biztonságos is: hiszen 6 mm vastag Easy Clean vízlepergető bevonattal ellátott üvegből készül. Ez egyébként egy kiváló megoldás a vízkőfoltok, lerakódások megakadályozására.

Az ezüst és arany színű minimál zsanérokkal is kapható kabinok méretüket tekintve is több lehetőséget adnak számunkra a legoptimálisabb termék kiválasztásához: 80X80, 90X90, 100X100 cm-es változatokban megrendelhetők.

Radaway Essensa Gold

(Fotó: Radaway Essensa Gold)

Megtetszett egyik-másik gyönyörű, harmonikus fürdőszoba enteriőr, termék vagy részlet? Látogasson el weboldalunkra és személyesen üzleteinkbe is, ahol élőben még számtalan, szebbnél szebb, elegáns, exkluzív mégis modern gyönyörű inspirációt talál, kedvenceiből pedig meg is tervezzük Önnek álmai fürdőszobáját!

Szeretettel várjuk a két ünnep között is a Palatinus Fürdőszobaszalonokban - világszínvonalú termékcsaládokkal, 3D Látványtervezéssel, és szakszerű, hozzáértő kiszolgálással!

Addig is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!