Minimál dizájn, geometriával fűszerezve

Minimál dizájn, geometriával fűszerezveHogy hogyan vihetünk egy kis jókedvet akár minimál stílusú otthonunk falai közé úgy, hogy az összkép semmi estre se legyen harsány, hanem nagyon is harmonikus, letisztult, szmegbolondítva.olidan elegáns? Akár a fürdőszoba, akár a konyha, az előtér vagy a dolgozószoba is jóval vidámabb, kreatívabb lehet modern, játékos, geometrikus dekorokkal felöltöztetve.


fürdőszobai csap

A geometrikus minták trendje már jó néhány éve remekül tartja magát, már-már időtlenné válik lassan. Szeretjük, mert egyszerre modern, klasszikus, játékos és eredeti.

Optikailag a fürdőszoba, illetve bármely más helyiség falainak arányait képesek megváltoztatni ezek a minták. Míg a különböző irányú, méretű minták lehetőséget adnak némi kis csalásra - persze, jó értelemben - addig a kellemes színek, árnyalatok összessége hangulatunkra lehet pozitív hatással.

gemotrikus mintás fürdőszoba

(Fotó: Argenta Newton)

De mi van akkor, ha ezúttal elmaradnak a színek?

Helyettük egységes, letisztult finom tónusok, anyagukban mintás, dekoratív burkolatok hozzák számunkra a különleges, igazán látványos mintákat, textúrákat.

dekoratív burkolatok

(Fotó: Supergres Medley)

A geometrikus motívumok nagyon divatosak manapság, különösen az lakberendezési trendekben találkozhatunk velük gyakran. Az olyan nagyobb felületeken, mint a szőnyegek vagy a burkolatok, vagy akár egy-egy kisebb dísztárgyon, lakáskiegészítőn egyaránt jól mutatnak és feldobják a teret.

Nézzünk most a falak és padlók legtartósabb, és legsokoldalúbb megoldásainak tárházából, - a hidegburkolatok világából - néhány látványos, dekoratív megoldást, amivel máris vidámabb, látványosabb lesz bármely belső tér!

legsokoldalúbb hidegburkolatok

(Fotó: Argenta Fibra)

1. Izgalmas, strukturált felületek

Máris jobb lehet a közérzetünk, még a tartós bezártság ellenére is, ha egy ilyen bájosan harmonikus, látvány fogad bennünket nap mint nap a fürdőszobában!

A Supergres Medley kollekciója egy kissé eltér a ma megszokott, modern burkolatok többségétől.

Ez a sorozat ugyanis kézműves munka eredménye, ahol a lágy gyantával bevont felületek finom mázas textúrákkal keverednek.

A kollekció nagy méretű lapjai közül 4 kellemes meleg, visszafogott árnyalatból, és finoman strukturált (pl. textilhatású) felületekből választhatjuk ki a legjobban tetszőt otthonunkba, vagy akár az erőteljesebb igénybevételnek kitett kereskedelmi és vendéglátóegységek padlóira és falaira, ahol szintén megállja a helyét.

Superges burkolatok

(Fotó: Supergres Madley Sand)

2. Trendi monokróm 3D-ben

Kétségkívül a matt fekete az egyik legütősebb modellje a Good Look szériának, amit a konyha két szekrénysora közé, vagy a fürdőszoba egy-egy kiemelt falán, a tükör mögött, egy fényes hófehér bútorral, LED világítással bármely helyiségben el tudunk képzelni, kivéve, ha nagyon kicsi a fürdőszoba.

Good Look fürdőszoba

(Fotó: Cersanit Good Look)

Az önmagában mintás, 3D-hatású, matt fekete csempecsodát a lengyel Cersanit márka beszédes névre hallgató, Good Look családjában találhatjuk meg. Az egyszerre stílusos, trendi, és fiatalos széria egyértelműen arra született, hogy magára vonja a figyelmet.

Ha pedig valaki ódzkodik a feketétől, az visszafogottabb párosításban, cappuccino-fehér kivitelben is választhatja. Bármely színpárosítás „good look”, vagyis „jól néz ki”, és ezt a kifejezést bizonyára az otthonunkba látogató vendégektől is sokat halljuk majd, akik elismerő pillantásokkal méregetik majd otthonunkat.

matt fekete csempecsodák

(Fotó: Cersanit Good Look)

3. Dizájn minták

Nem csoda, ha azonnal beleszeret ebbe a felettébb dekoratív, látványos cementlap megoldásba, mely a Cerrad egyik legújabb kollekciója, a Softcement!

A legalább 4-5 féle kellemes, különböző szürke árnyalatú, több méretben (48X110, 48X48, és 48X2 cm) is elérhető csempe, illetve járólap változatok mellett, a kollekció dekorja az, amivel igazán felhívja magára a figyelmet.

A finomgrafikai megoldás, a szürkében megjelenő egészen vékony, arany rajzolatok és a meleg fényű LED-ek tökéletes összhangját mi is bátran betervezhetjük akár a konyha, akár a fürdőszoba kiemelt falaira. Egy matt fekete, vagy meleg tölgyfa textúrájú bútor fronttal egészen elképesztő lesz az összhatás – akár egy nagyvárosi loft, egy modern, finom eleganciát sugárzó élettér, vagy egy fiatalos, trendi álomotthon legyen is a cél!

dekoratív, látványos cementlap

(Fotó: Cerrad Softcement)

4. Nemes és natúr fa

Fa hatású textúrák, a fa meleg árnyalatai hűvös hófehérrel? Tökéletes, időtlen, kortárs megoldás!

Évről évre nem csak hogy tartja magát, de egyre erősödik a fa hatású járólapok trendje, népszerűségük ugyanis töretlen, sőt egyre többen keresik. A víz- és páraálló laminált padlónál sokkal jobb, hiszen jóval strapabíróbb választás a kerámiaburkolat. Szerencsére a mai gyártók egyre magasabb minőségben, egyre szebb kivitelben képesek utánozni a fa élethű rajzolatait, erezetét a hidegburkolatok felületén, úgy hogy ránézésre már el sem tudjuk dönteni, hogy valódi fából, vagy kerámiából készült-e a burkolat.

A méltán elismert olasz és spanyol burkolatok mellett érdemes egy-egy pillantást vetni a lengyel gyártók szépségeire is, melyek túl azon, hogy árban is olykor kedvezőbbek, dekorációs megoldásaikban, ötletességükben sem maradnak el a dizájnban élen járó olaszoktól.

A Cersanit Old Story család szépségével, kreatív megoldásaival méltán képviseli a famintás padlókat, dekorokat. Meleg, természetes árnyalataihoz tökéletesen illenek a makulátlan, tiszta, hófehér lapok.

Nemes és natúr fa fürdőszoba

(Fotó: Cersanit Old Story)

5. Nem csalás, nem ámítás csíkokkal

A minták tudatos használatával, főleg a vízszintes és függőleges csíkokkal remek térformáló hatást, érhetünk el. Magasabbnak vagy szélesebbnek láttathatjuk a teret a megfelelő minták megfelelő irányú elhelyezésével, ettől pedig térérzetünk nő, azaz tágasabbnak érzékeljük az adott teret.

csíkokkal ellátott burkolat

(Fotó: Porcelanosa Prada)

Sok más gyártó terméke mellett a prémium minőségű Porcelanosa Prada burkolatok között és a már említett Supergres Medley kollekcióban is találunk szép csíkozott, sávos felülettel, textúrával rendelkező csempe megoldásokat, melyekkel ragyogó optikai megoldásokat érhetünk el, úgy formálhatjuk a falakat és a belső terek látványát, hogy végeredményül a lehető legoptimálisabb térérzet szülessen meg a szemünk előtt.

Porcelanosa Prada burkolat

(Fotó: Supergres Medley)

Kíváncsivá tettük, hogy tovább válogasson burkolataink között? Valamelyik itt látott kollekcióval közelebbről is megismerkedne? Ön is szeretne hasonlóan ízléses, kreatív látványt létrehozni a konyhában vagy a fürdőszobában?

Akkor jöjjön el hozzánk és válogasson a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatából! Több mint 200 világszínvonalú gyártó, változatos termékpalettájából 3D Látványtervezéssel segítünk kiválasztani az Önhöz illő, legszebb és legoptimálisabb burkolat és fürdőszoba megoldást! Szeretettel várjuk!