Modern higiéniai megoldás a WC-ben!

Modern higiéniai megoldás a WC-ben!Ma már a WC csészéktartályok, ülőkék között is óriási választékkal állunk szemben az üzletekben. Olyan változatos dizájn és kényelmi funkciók is elérhetők, amelyekről egy-két évtizeddel ezelőtt még csak nem is álmodtunk.


Roca Debba Rimless WC és bidé

(Fotó: Roca Debba Rimless WC és bidé)

Modern higiéniai megoldás a WC-ben!

Bár sokáig tudnánk mesélni az álló, illetve falra ültethető WC csészékről, a divatos fekete és szögletes dizájnról, vagy a világító, fűthető, programozható, mosó funkcióval is ellátott okos WC-kről, most mégis egy alapvető vívmányra szeretnénk felhívni a figyelmet, ami csak néhány éve elérhető a magyar piacon. A peremnélküli WC csészék, melyeket eltérő gyártóknál rimfree, vagy rimless elnevezéssel találunk meg, sokat segítenek a WC higiéniájának megtartásában.  

SIKO fekete Alfa WC csésze

(Fotó: SIKO fekete Alfa WC csésze)

A hagyományos WC csészék visszaforduló pereme sok bosszúságot okozott a háziasszonyok számára, hiszen rendkívül nehezen tisztítható felületről van szó, ahova a baktériumok könnyen befészkelik magukat. A nehezen elérhető, visszahajló perem alatt a gyengébb minőségű gyártóknál ráadásul sokszor a máz sem volt tökéletes, ezért a kerámia rücskös felületén nagyon könnyen megtapadtak a szennyeződések.

Az elmúlt évek vívmánya a peremnélküli WC csésze, amely kiküszöböli ezt a problémát. Nincsen visszahajló pereme, ezért nincsenek nehezen elérhető felületek. Emellett a máz is tökéletes, ami miatt sokkal higiénikusabb, és tisztítása is jóval egyszerűbb a rimless WC-knek.

Hagyományos öblítőperemes és peremnélküli WC csésze összehasonlítása

(Fotó: Hagyományos öblítőperemes és peremnélküli WC csésze összehasonlítása)

A peremnélküli WC-kben a víz, a perem alatt teljesen körbefut, így az öblítés is tökéletes.

Aki nem használta még ezt a WC típust, gyakran attól tart, hogy nem csap-e ki a víz a perem fölött? Mindenkit meg kell nyugtatnunk, a WC csészék formavilágának tervezésekor és kidolgozásakor ezt is figyelembe vették a tervezők, így a víz nem fröccsen ki, hanem körbe áramolva lefolyik.  

Geberit KOLO - Vízáramlás a rimfree WC-kben)

(Fotó:  Geberit KOLO - Vízáramlás a rimfree WC-kben)

Amennyiben szeretné működés közben is kipróbálni a peremnélküli WC-t, úgy érdemes személyesen ellátogatnia az egyik Palatinus Fürdőszobaszalonba, ahol megtekintheti és ki is próbálhatja az öblítést. Emellett a funkciókról, típusokról, dizájnról vagy akár az okos WC megoldásokról is tájékoztatást kaphat szakértő kollégáinktól, akik segítenek az elképzelésének leginkább megfelelő típust kiválasztani.