Művészi varázslat az ízig-vérig olasz SICIS mozaikokkal

Művészi varázslat az ízig-vérig olasz SICIS mozaikokkalA gyönyörű mozaikok nemcsak a konyha vagy a fürdőszoba térbe, hanem bármely helyiségbe, falra, falrészletre betervezve gyönyörűen mutatnak és még mindig nagyon népszerűek és divatosak! Különösen igaz ez a SICIS mozaikok elképesztően színes és látványos világára, melyek ragyogó szépségétől igazi ékszerdobozzá válik bármely enteriőr.


Művészi Sicis mozaikok

A ravennai SICIS mozaik jóval több, mint burkolat! Egy olyan kiegészítő, díszítő elem az enteriőrben, mely már jóval túlmutat a funkción, egyedülálló vizuális élményt nyújt, már-már azt mondhatjuk, a művészi katarzis élményét.

SICIS mozaikkal ugyanis nem csak a fürdőszoba vagy a konyha helyiségét tehetjük igazán elegánssá, hanem otthonunk bármely életterébe, a legelegánsabb nappaliba, étkezőbe – de komoly hotelek, wellness szállodák, SPA-helyiségek, éttermek falai, és még megannyi más igazán impozáns enteriőrbe betervezhetjük egyedi elképzeléseink szerint ezeket a kis csodákat…

SICIS mozaik

(Fotó: SICIS mozaik kép)

Mitől különleges a SICIS, miben más a többi mozaikhoz képest?

A viszonylag fiatal, 28 éve működő olasz családi vállalkozás, mely még 100%-ig olasz termékeket állít elő. A SICIS üvegmozaikok Ravennában készülnek, velencei üvegmassza felhasználásával. A pixeles és a kézzel vágott művészi mozaik képeket is saját üzemben gyártják, vagyis olasz üzemben, olasz alapanyagokból, olasz művészek keze által jön létre a SICIS mozaik minden egyes darabja, melyeket egy árnyalaton belül is számos formában, textúrában, felületben választhatunk ki, elképzelésünk szerint.

kiállított SICIS mozaik a Palatinus Fürdőszoba üzletében

(Fotó: kiállított SICIS mozaik a Palatinus Fürdőszoba üzletében)

Milyen választékkal, milyen színekkel találkozunk a SICIS mozaikoknál?

A SICIS mozaikok alapválasztékában több mint 500 színárnyalattal találkozhatunk, s ez a szám folyamatosan, évről évre bővül. Vannak közöttük egyszínűek, fényesek, mattok, de irizáló, gyöngyházfényű, vagy áttetsző felületek, illetve ezek kombinációi is, melyeket élőben is megnézhetünk, hiszen számos mintapanel érhető el a Palatinus Fürdőszobaszalonok bemutatótermében is.

kiállított SICIS mozaik a Palatinus Fürdőszoba üzletében

(Fotó: kiállított SICIS mozaik a Palatinus Fürdőszoba üzletében)

A komoly tervezőkkel együtt dolgozó, innovatív gyártók folyamatosan figyelik a piac igényeit, és igyekeznek termékeiket is ennek megfelelően fejleszteni.

Sokszor felmerül az igény, hogy szeretnék például a mozaikokat márvány- vagy greslapok mellé társítani, ehhez pedig vastagabb mozaikra van szükség. Ha pedig a természetes kövek, vagy a márvány szépségét keressük mozaik változatban is, a SICIS válasza erre legalább 104 féle márvány textúra!

De nemcsak márvánnyal tervezhetünk luxus enteriőröket, hanem az arany felületekkel, például a melegen csillogó üveggel is aranyba öltöztethetjük őket, vagy akár egészen egyedi, különleges mintákat varázsolhatunk velük a falakra, oszlopokra.

kiállított SICIS mozaik a Palatinus Fürdőszoba üzletében

(Fotó: kiállított SICIS mozaik a Palatinus Fürdőszoba üzletében)

Ha pedig az arany helyett inkább az ezüst hűvös eleganciája áll közelebb a szívünkhöz, ez sem akadály! Egy ezüstösen csillogó fürdőszoba mindig jóval tágasabb, légiesebb.

kiállított SICIS mozaik a Palatinus Fürdőszoba üzletében

(Fotó: kiállított SICIS mozaik a Palatinus Fürdőszoba üzletében)

Igazán pazar összhatást kelt, melyet ma már számtalan módon és stílusban tudunk megvalósítani. Az ezüst fényes, hűvös ragyogása nem csak a hight-tech és modern, minimál stílusokba illik, de a klasszikus, és a vintázs jellegű ezüst terekben is nagyon szépen, különlegesen mutat.

kiállított SICIS mozaik a Palatinus Fürdőszoba üzletében

(Fotó: kiállított SICIS mozaik a Palatinus Fürdőszoba üzletében)

Vagy, ha inkább valami extravagánsat, egyedit szeretnénk, akkor választhatunk akár trendi kígyómintát, romantikus virágdíszítést, vagy művészi szépségű ornamentikus mintázatokat is.

SICIS mozaik

(Fotó: SICIS)

Ha a teret kívánjuk különleges módon, optikailag tágítani, akkor választhatunk tükörmozaikot is, emellett fém, nemesfém, üveg, fa és bármilyen más hatású elképzelést örömmel teljesítenek nekünk a mozaik gyártók és a tervezők.

Bármilyen általunk elképzelt vagy sztenderd minta, motívum színét, méretét, anyagösszetételét képesek reprodukálni.

SICIS mozaik

(Fotó: SICIS)

A mozaikok formájában is nagyon sok változás, új trend látott mostanság napvilágot. Nagyon népszerűek a kerek formák, a különleges hegaxonok és egyéb sokszögek is, melyek közül sokak nagy kedvence a gyémánt-forma, amelyből a SICIS már külön kollekciót is alkotott CRYSTAL néven.

SICIS mozaik

(Fotó: kiállított SICIS mozaik a Palatinus Fürdőszoba üzletében)

A tervezők bármilyen mintát, akár remekművek, festmények, fotók reprodukcióit is elkészítik mozaikból a megrendelők kívánsága szerint.

Ha a katalógusaikban szereplő mozaikok között nem találunk az elképzelésünknek megfelelőt, akkor se csüggedjünk, mert akkor a tervezőkkel közösen készek megvalósítani egyedi elképzeléseinket is. Használjuk hát bátran a fantáziánkat!

SICIS mozaikok

(Fotó: SICIS)

Milyen referenciákkal büszkélkedik a SICIS itthon, hazánkban?

Nálunk is számos kiváló referenciát láthatunk, melyek SICIS mozaik burkolást, díszítést kaptak. Ezek nagy része privát villák, apartmanok tereiben található, de jó néhány ismert, publikus helyet mi is megtekinthetünk, mint például a Four Seasons Gresham, a Budapest Hotel, a Prestige Hotel Budapest, a Cyrano Étterem, az ARAZ Étterem (Zara Hotel), a Graphisoft Park, az Aréna Mall, valamint Kecskeméten a Four Points by Sheraton szálloda valamennyi szobája és a wellness tér.

SICIS mozaik

(Fotó: SICIS)

A SICIS referenciakönyvéből egyébként számos gyönyörű épület belső terén és külső homlokzatán is megtalálhatjuk ezeket a páratlan, egyedülálló mozaik szépségeket. Számos nagyváros intézményei, irodái és lakóépületei viselik magukon őket. Különleges látványt nyújtanak még a nagyobb köztéri csomópontok, mint pl. a metróállomások, vagy a gyártó által is kiemelt hannoveri Kröpcke megálló bátor dinamizmusa is.

Hol érhetjük el, hol szerezhetjük be akár mi magunk is ezeket a valóban nagyon egyedülálló, különleges SICIS mozaikokat?

SICIS mozaik

(Fotó: SICIS)

A Palatinus Fürdőszobaszalonokban megrendelheted a SICIS mozaik csodákat, Soroksári úti bemutatótermünkben pedig élőben is megnézheted őket. Igyekszünk minden segítséget megadni, ha valami igazán különleges burkolásra, egyedi térélményre vágynál. Akár még számos egyedi inspirációt, tervezési ötletet, vagy 3D Látványtervezési szolgáltatásunk is segíthet a látvány végső kialakításában.

A Palatinus Fürdőszobaszalonok készséges, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is, nemcsak fürdőszoba burkoláshoz, berendezéshez, hanem akár az egész épület belső és külső tereinek stílusos és egyedi kialakításához is bátran számíthatsz széles kínálatunkra, akár raktárkészletről!