Nyissunk távlatokat otthonunkban a hűs tengerek, óceánok árnyalataival a falakon!

Nyissunk távlatokat otthonunkban a hűs tengerek, óceánok árnyalataival a falakon!A nyári forróság és szikrázó napsütés a városban és vidéken a mezőkön is igen tikkasztó. Így, ha az idén nem jutunk el a hűs vízpartra, vagy nagyon messze van még a nyaralás, akkor az alábbi kis válogatásunk látványa igazán üdítően hat majd, ahogyan a saját fürdőszobánk, konyhánk, vagy egyéb helyiségeink is, ha abemutatott óceán színű burkolatokkal díszítjük őket!


A burkolatok az óceánok és a tengerek hűs, mélykék tónusai abszolút beleillenek a természetes és natúr összhatásba. Szerencsére ezek olyan sokféle árnyalatban, méretben, stílusban, és felületi megmunkálással kaphatóak, hogy bizonyára bármely hangulathoz, élettérhez meg fogjuk találni az odaillőt.

De milyet is válasszunk az üdítő kínálatból?  Milyen stílushoz milyen felületű, léptékű burkolatok illenek az óceán színeiben, és mit érhetünk el velük belső tereinkben?

Marazzi Lume csempe(Fotó: Marazzi Lume csempe)

1.      Távlatokat nyit a térben

A mélykék, különösen annak zöldbe hajló árnyalatai – melyek az óceánok és a nyílt tengerek színeit hordozzák – otthonainkban is különösen jó hatással lesznek ránk. Ha a konyha vagy a fürdőszoba világos, kellően napfényes és tágas, akkor akár többteljes falon is kihasználhatjuk hűs, légies hatását. Ha jól alkalmazzuk az enteriőrben, akkor ezek az árnyalatok távlatokat nyitnak meg a térben, aminek köszönhetően a tágasabb térérzet, a hűs, légies atmoszféra mondhatni, garantált ezzel az árnyalattal!


ApariciMetallic burkolatok falra é padlóra
(Fotó: ApariciMetallic burkolatok falra é padlóra)

2.      Nyugtatólag hat ránk

Ez a kellemes, mélykék tónus - pláne, ha nagyobb felületen alkalmazzuk falszínként – akkor kellőképpen lecsendesíti az elmét, lelassítja a rohanó gondolatokat. Finom textúrákkal, önmagában mintás felületekkel, világos árnyalatokkal és meleg fényekkel kombinálva tökéletesen letisztult, nyugodt atmoszférát teremthetünk.


Cersanit Zambézi csempe család
(Fotó:Cersanit Zambézi csempe család)

3.      Nyári emlékekkel tölt fel

A tengerkék burkolatok a falakon, meleg homokszínű vagy fa hatású járólapokkal kombinálva tökéletes felüdülést nyújtanak - korábbi nyaralásaink emlékeit, vagy a régóta vágyott tengerparti hangulatot megidézve még az év legszürkébb napjain is jókedvre derítenek minket otthonunkban. A sötétkék ragyogóan mutat meleg bézsekkel, barnákkal, földszínekkel, amiből csak úgy kiragyognak majd az elegáns, hófehér szaniterek. Micsoda görög hangulat! 


Cersanit Gravity burkolatok
(Fotó: Cersanit Gravity burkolatok)

4.      Vidéki nosztalgiát varázsol

A víz árnyalatú  burkolatok a konyhában vagy az előszobában is szuperül mutatnak, pláne akkor, ha a különböző utazásainkból hozott egzotikus dísztárgyainkkal vagy a bolhapiacokon, a nagyi padlásán talált vintázs kincsekkel töltjük meg és dekoráljuk a helyiséget. A nád, a rattan, a kerámia vagy a cserép, de a bambusz és a kő is szuperül illik ezekhez az árnyalatokhoz…

Marazzi Zelige csempe kollekció
(Fotó: Marazzi Zelige csempe kollekció)
 

5.      A természetet hozza be a négy fal közé

Korunk városi emberének, aki a négy fal közt tölti napjainak több mint az egyharmadát, és csak ritkán van lehetősége kirándulni, kiszabadulni a természetbe - különösen fontos a természetben való töltődés lehetősége. Azontúl, hogy igyekszünk minél többet kint lenni a szabad levegőn, a tóparton vagy az erdőben amikor csak tehetjük - otthonunkat is kialakíthatjuk a természetből kölcsönzött színek, anyagok és textúrák harmonikus látványával. A kékek, barnák, földszínek pedig igazi harmóniát teremtenek nem csak az enteriőrben, de a lelkünkben is. 


Marazzi Eclettica csempék
(Fotó: Marazzi Eclettica csempék)

6.      Remek háttérként funkcionál

A mélykék matt burkolatok a falakon kiváló hátteret biztosítanak polcainkon lévő világosabb vagy élénkebb dísztárgyaink, kaspóink, növényeink, vagy - ha a konyha nyitott polcai mögé kerülnek - akkor bögréink, csetreszeink számára. Mesésen üdítő látvány, egészen egyedi ötlet így dekorálni.


Marazzi Chill burkolat
(Fotó: Marazzi Chill burkolat) 

7.      A hűs tengerek tisztaságával frissít

A zöldek és kékek, de különösen a türkiz meleg, mégis üdítő árnyalatai igazán nyugtató, természetes szépsége hűsít, frissít, tiszta, logikus gondolkodásra ösztönöz, miközben mégis megpihenhet a szem, a test és a lélek egy ilyen fürdőszoba enteriőrben.


Marazzi Eclettica csempe család
(Fotó: Marazzi Eclettica csempe család)

8.      Stílust teremt

Játékos Art-Deco? Bolondozzunk elegánsan!

Az art deco egyszerre elegáns, mégis bohókás világa nagyon jól áll az óceánok sötétkék vagy tűrkíz tónusainak. Az elegáns művészi stílushoz tökéletesen passzol ez az árnyalat, amit az arany, a bronz, és a fekete kiegészítő tónusokkal, és egy cseppnyi selymes csillogással még stílusosabbá tehetünk.

A geometrikus mintáknak köszönhetően pedig a mélykék szigorúsága máris egyfajta játékos élményben elevenedik meg a fürdőszoba vagy a konyha falain. 


Marazzi Eclettica burkolatok
(Fotó: Marazzi Eclettica burkolatok)
 

Ha szívesen látnál még több berendezett fürdőszobát, vagy tenger színű burkolatot, esetleg kíváncsi vagy, hogyan mutatna az itt látott csempék közül a kedvenced a saját fürdőszobádban - akkor látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok hozzáértő, segítőkész munkatársai mindenben a rendelkezésedre állnak, ha burkolásról van szó. Számos gyönyörű burkolat kollekciónkon túl valamennyi kiegészítő terméket és segédanyagot is beszerezheted tőlünk, a fürdőszoba komplett berendezéséről nem is beszélve.