Őszi tónusok harmóniája a fürdőszoba enteriőrben

Őszi tónusok harmóniája a fürdőszoba enteriőrbenA fürdőszoba enteriőr leghangsúlyosabb látványát, a helyiség sajátos atmoszféráját a burkolatok árnyalata, színe, mintázata adja meg. A bútorokat és a kiegészítőket is hozzájuk választjuk jó esetben. Ezúttal a kellemes, megnyugtató őszies árnyalatok, a naplemente meleg ragyogása ihlették inspiráló összeállításunkat…


A burkolatok a terek alaphangulatát, a látvány legfőbb elemét adják hozzá a térhez. Nem véletlen, hogy szinte minden esetben a burkolatokat választjuk ki először, majd utána ezekhez illesztve válogatjuk ki a berendezésünk többi elemét. A praktikum mellett ugyanis legalább olyan fontos a harmónia is a térben, hogy otthonunk ne csak kiválóan funkcionáljon a mindennapok során, hanem jól is érezzük magunkat benne. És természetesen a burkolatok mellett a berendezésről és a kiegészítőkről sem szabad megfeledkeznünk - ezzel lesz tökéletes az egység, teljes a harmónia.

Íme, néhány gyönyörű újdonság az őszi hangulat jegyében, melyekkel elsősorban a Föld elem jegyeinek állandóságát, nyugodt energiáit hozhatjuk be az enteriőrbe.

Azulev Colored Concrete

Fotó: Azulev Colored Concrete csempe és padlólap

1.      Kortárs, urbánus terekhez: Azulev Colored Concrete


A tartós és ellenálló hidegburkolatok között nagyon divatosnak számítanak a modern, városi stílusú cementhatású lapok, melyeket sok lakberendező és belsőépítész preferál, hiszen a városi élettereknek - legyen az külső vagy belső tér - egyéniséget, eredetiséget kölcsönöz, valamint a tágasság és a fényesség érzetét kelti. A cementhatású csempék sokoldalúságának köszönhetően kiválóan kombinálhatjuk valamennyi stílus sajátos jegyeivel - legyen az rusztikus, naturális, vintázs vagy a modern lakberendezési stílus.


Neutrális árnyalataiknak köszönhetően számos színnel harmonizálnak, kiválóan kombinálhatók a fa vagy a tégla elemekkel, hűvös hatásuk ellenére melegebb, őszies harmóniát is ki tudunk alakítani a meghittebb atmoszféra megteremetésért.
 

Fotó: Azulev
Fotó: Azulev Colored Concrete csempe és padlólap

2.      Trendi és látványos: Marazzi Momenti

A botanikus minták népszerűsége töretlen, évről évre egyre több felületen, anyagon találkozhatunk velük. Az idei évben már a kerámiagyártók is elöntötték a piacot a szebbnél szebb, felettébb látványos megoldásaikkal. A levél mintás csempék nyárias, élénk zöld mintázata mellett nem ritka a gyönyörű meleg árnyalatú őszi színpaletta sem, melyet a kifinomult virágos, botanikai és szecessziós stílusú dekoratív motívumok díszítenek. Az ilyen feltűnő dekorok mellé kellemesebb választás a matt, nem tükröződő felületű alapcsempe, mint például a Marazzi Momenti kifinomult, kortárs kollekciója, ahol a faragott háromdimenziós kialakítású lapok 40x120 cm-es méretben, 6 mm vastagságban, kellemes krém- és földszínekben (Blu, Bianco, Avorio, Salvia, Terrakotta, Ocra és Tabacco) érhetők el.
 

Fotó: Marazzi
Fotó: Marazzi Momenti pálmás dekorcsempe

3.      Az egyszerre korhű és kortárs megközelítés: Sant’ Agostino Venistone


Egyre több klasszikus újraértelmezést láthatunk mostanság a járólapok terén is.

A velencei breccsa újra feltalálásának művészete szabad szellemben, transzverzális, szokatlan és kortárs stílusban - ezt az életérzést hozza el számunkra a kőhatású porcelán csempék egyik legújabb kollekciója.

Fotó: SA Venistone /Sant’ AgostinoFotó: Sant’Agostino Venistone burkolat

A Venistone az a kollekció, amely a velencei breccsát (törmelékes, durva szemcsés üledékes kőzet) izgalmasan reprodukálja a kortárs művészet megközelítésében, a design és a velencei hagyományok felidézésével, a legmodernebb értelemben.

A gyönyörű, természet ihlette árnyalatok és eredeti mintázat mellé kiválóan társíthatók az elegáns, patinás hangulatú, természetes anyagból készült, fa vagy a bőr bútorok. Ha a kortárs életérzés felé mennénk el inkább, akkor az üvegből és a fémből készült megoldásokat is nyugodtan behozhatjuk mellé az enteriőrbe.

 

Fotó: Noralex

Fotó: Sant’Agostino Venistone burkolat

4.      Milyen fürdőszobabútort válasszunk az ősz jegyében? 

A Noralex trendi, kortárs megoldásaival nemcsak a látvány, de a funkció is tökéletes egyensúlyba kerülhet! Ez utóbbi pedig bizony az ősszel együtt érkező dolgos hétköznapokban lehet nagy segítségünkre: a kellemes, meleg fa hatású komplett bútor kombinációk praktikus fiókokkal, beépített led világítással, diszkréten a bútorba rejtett szennyestartóval segítenek a családok számára helyet spórolni és rendet tartani a fürdőszoba életterében.

Noralex fürdőszobabútor
Fotó: Noralex fürdőszobabútor
 

5.     Ami felteszi a pontot az i-re…

Egy szép csaptelep igazi kis ékszerdobozzá tudja varázsolni a fürdőszobát, ha annak formai kialakítását és árnyalatát is úgy választjuk meg, hogy minden mindennel harmonizáljon.

A Grohe Essence Warm Sunset rose gold színes, ragyogó és karcálló csaptelepek gyönyörű naplementés ragyogásával kellőképpen kiemelhetjük a lágy őszi tónusok finomságát a fürdőszoba vagy a konyha enteriőrben.

A Grohe ráadásul olyan technológiát alkalmazott, melynek több szempontból is nyertesi vagyunk mi, vásárlók: a német PDV-bevonatú felületeinek széles színpalettája változatosságot kínál. Ráadásul, a hagyományos króm bevonathoz képest 6-szor erősebb is, mivel minden egyes réteg tökéletesen egyenletesen oszlik el, így hosszú éveken át garantált az egységes, ragyogó, karcmentes felület - legyen szó csaptelepről, mosogatóról vagy a wc-tartály nyomólapjáról - a Grohe Essence Warm Sunset családdal ugyanis komplett, egységes fürdőszoba képet teremthetünk a kiegészítők, szerelvények harmonikus formabeli és árnyalatbeli összehangolásával.

Fotó: Grohe Essence warm sunset csaptelep
Fotó: Grohe Essence warm sunset csaptelep

Ha szívesen megnéznéd, hogyan mutatna az itt látott kedvenced saját fürdőszobádban, akkor látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok segítőkész munkatársaitól kérheted 3D Látványtervezési szolgáltatásunkat is, ha nem vagy biztos benne, hogy az általad kiválasztott burkolatok és fürdőszoba berendezések hogyan mutatnának együtt saját fürdőszobádban?