Peach Fuzz a 2024-es év színe: tippek, hogy mivel kombináld

Peach Fuzz a 2024-es év színe: tippek, hogy mivel kombináldA Pantone a 2024-es év színének választotta a 13-1023 TCX Peach Fuzz bársonyos színét, mely meghatározza majd otthonunk megjelenését. Lágyságával és barátságosságával vidámmá és kifinomulttá varázsolja a teret.
A Pantone Color Institute huszonöt éve ötvözi a színek tudományát érzelmi összetevőivel, hogy olyan trendeket alakítson ki, amelyek a divatra, dizájnra és belsőépítészetre egyaránt hatással lesznek.
Az intézmény szerint 2024-et áthatja ennek a lágy színnek a finomsága és melege. Mutatunk néhány ötletet,  hogyan építheted be Ügyfeleid otthonába.


Az őszibarack a narancssárga és rózsaszín pigmentek keverékeként írható le, finom sárga árnyalattal. A Pantone Peach Fuzz vonzereje azonban túlmutat a látványon, leköti a többi érzékszervet, felidézve a gyümölcs bársonyos érzetét, édes ízét és a melegebb hónapok emlékét.
Mindezek az elemek ebben a barátságos színben egyesülnek, amelyek tökéletes lágyságot és meleget közvetítenek és megnyugtató környezetet teremtsenek. A Peach Fuzz egy meleg tónus, amely megerősíti a komfortérzetet egy hangulatos környezetben, de fénnyel és energiával is beragyogja a teret.

Hogyan kombináld a Pantone Peach Fuzz-t más színekkel? 

Pasztell: A lágy pasztell színek, mint a mentazöld, a levendula, a babakék és a világos rózsaszín, jól használhatók ezzel a színnel, finom palettát hozva létre.

Föld tónusok: A földszínek, például a lágy zsályazöld, a világos terrakotta és a púderes rózsaszín fokozhatják a Peach Fuzz természetes, tompa megjelenését.

Világosszürke: A világosszürke tónusok semleges hátteret biztosítanak, amely lehetővé teszi, hogy a Peach Fuzz finoman kiemelkedjen.

Lágy sárgák: A halványsárgák, például a pasztellsárga, vidám, lágy kontrasztot teremthetnek az őszibarackkal, különösen tavasszal és nyáron.

Fémek: A lágy fémek, mint például a pezsgő, a rosegold és a világos bronz, egy csipetnyi kifinomultságot és csillogást adhatnak az összképhez.

Fehérek: A törtfehér vagy elefántcsont tiszta és friss hátteret biztosíthat, így a Peach Fuzz világos színe kiemelkedik.

Monokróm sémák: A világostól a kissé mélyebb tónusig terjedő barack különböző árnyalataival kialakított helyiség összefüggő és esztétikus monokróm megjelenést eredményezhet.


Peach Fuzz

Hol tudod alkalmazni az év színét a belsőépítészetben?

A Peach Fuzz - t dekorációként használva lágy és meleg enteriőrt teremthet.
Néhány ötlet, milyen felületeken alkalmazható:

Textíliák: válassz világos és szellős, barack tónusú függönyöket, hogy finomabbá tedd az ablakokat. Az őszibarack tónusú párnák és takarók kanapékra, székekre vagy ágyakra helyezhetők, hogy hangulatos megjelenést kölcsönözzenek. Egészítsd ki őszibarack tónusú szőnyegekkel, hogy melegebbé tegye  a helyiséget.

Bútorok: Keressünk barackos árnyalatú bútorokat, hogy kifinomult és pihentető légkört teremtsünk. A hálószobában barack tónusú ágytakarók, paplanhuzatok vagy fejtámlák adhatnak színt.

Festék és tapéta: Válassz barack színt egyetlen falhoz, hogy fókuszpontot hozz létre a szobában anélkül, hogy “túlterhelnéd” a teret. Választhatsz finom barackmintás tapétát is, hogy textúrát és mozgalmasságot  adjon a falaknak.

Dekoratív kiegészítők: Helyezz őszibarack árnyalatú vázákat vagy tálakat az asztalokra vagy polcokra, hogy feldobd otthonod ezzel a  színnel. A különböző méretű barackszínű gyertyák meleg és barátságos légkört varázsolhatnak minden helyiségbe. Esetleg barack tónusú grafikákkal vagy képekkel egészítsd ki.

Világítás: válassz barack tónusú lámpaernyőket a helyiség világításának lágyításához.

Természetes elemek: A friss virágok vagy cserepes növények őszibarack virággal vagy lombozattal természetes hatást kölcsönözhetnek a dekorációnak.
 


 

Padló- és falburkolatok, amelyek a legjobban kiegészítik a Peach Fuzz-t!

Ügyeljünk a laminált padló vagy járólap árnyalatára.
 
A világos tölgy parketta vagy laminált padló könnyű és szellős érzetet nyújthat, kiegészítve a Peach Fuzz puhaságát. Jól működik kortárs és hagyományos környezetben, és semleges hátteret teremt az őszibarack tónusok kiemeléséhez.

EGGER Light North Oak Nedvességálló Laminált Padló

EGGER Light North Oak Nedvességálló Laminált PadlóEGGER Light Rillington Oak Laminált Padló

EGGER Light Rillington Oak Laminált Padló

 
HARO Oak Sand Grey Sauvage br. nD Faparketta


HARO Can. Maple Markant permaDur Faparketta

A juharfa könnyű, egyenletes erezetével egy másik kiváló választás. Melegséget ad anélkül, hogy túlságosan elhatalmasodna, így az őszibarack színe kerül a középpontba.

HARO Can. Maple Markant permaDur Faparketta


HARO Am. Walnut Trend permaDur Faparketta 

A Hickory-nak kifejezettebb a szemcséje, és határozott karaktert ad a térnek. Válassz egy világos dió vagy natúr dió árnyalatot, hogy kiegészítse az őszibarack tónusokat, miközben egy kis rusztikus bájt ad hozzá.
 

HARO Am. Walnut Trend permaDur Faparketta EGGER Light Langley Walnut Laminált Padló

EGGER Light Langley Walnut Laminált Padló

 

HARO Oak Sicilia White Laminált padló
A fehérített fapadló könnyű és finom hátteret biztosít, amely jól illeszkedik a Peach Fuzzhoz. Ez az opció különösen jól működik a tengerparti vagy skandináv ihletésű mintákban.
 

HARO Oak Sicilia White Laminált padló


EGGER White Waltham Oak Nedvességálló Design Padló

EGGER White Waltham Oak Nedvességálló Design Padló

 

Milyen csempe és járólap illik ehhez a divatos árnyalathoz?A burkolatgyártók számos vonzó formatervezési minta és felületek széles skáláját kínálják számunkra, amelyekkel a barack tónusokat összehangolhatjuk.

Nézzük, mit az, amit kítűnően párosíthatunk:

a halvány bézs vagy szürke színű padlólapok és csempék semleges, meleg hátteret adnak, amely kiegészíti a Peach Fuzz lágyságát.

A világosszürke csempék modern és kifinomult megjelenést biztosítanak. Finom kontrasztot kínálnak a Peach Fuzz dekorokkal, miközben megőrzik az általános nyugodt és kiegyensúlyozott érzést.
 

A puha menta- vagy zsályazöld csempék egy kis frissességgel egészíthetik ki a Peach Fuzz-t. Ez a kombináció jól működik a nyugodt, természet ihlette légkör megteremtésében.A világoskék vagy égszínkék színek a nyugalom érzetét kelthetik, és jól használhatók a Peach Fuzz-zal. Különösen alkalmas tengerparti vagy tengerparti ihletésű dizájnhoz.

 

A homokos tónusú, például tompa sárga vagy homokos bézs padlóburkolat meleg, földes palettát hozhat létre, amely kiemeli a Peach Fuzz színét.  


A Greige (szürke + bézs) lapok semleges és sokoldalú lehetőséget kínálnak, amely kiegészíti a Peach Fuzz-ot. Tökéletesen működik különféle tervezési stílusokban.Látogass el Hozzád legközelebbi  üzletünkbe, hogy személyesen megmutassuk Neked, milyen álomszép termékeket kínálunk akár a 2024. színének választott Peach Fuzz színben, akár a Peach Fuzz színhez illően!