Tavaszi virágos csempék - nemcsak nőnapra!

Tavaszi virágos csempék - nemcsak nőnapra!A fürdőszoba és a konyha is a hölgyek által igen kedvelt és gyakran
látogatott helyiség az otthonokban, és persze a hotelek, éttermek,
szalonok számára is üde, friss bájt, trendi látványt kölcsönöznek a bájos
virágok - így nem csoda, ha a burkolatgyártók az idei szezonra is
elárasztottak minket szebbnél szebb tavaszi virágos csempe
kollekciókkal! Ezúttal ezekből szemezgettünk, (nemcsak) Nőnap
alkalmából…


Természetesen egy konyha vagy fürdőszoba burkolatot nem cserélünk le évről évre, szezonról szezonra, de ha épp most álltok egy nagyobb építkezés, felújítás, átalakítás előtt, akkor érdemes szemügyre venni ezeket az üdítően friss szépségeket.

Hiszen ma már a hidegburkolatok és a fürdőszoba terének berendezése, kialakítása is jóval túlmutat a funkción: az esztétikai élmény, a jó közérzet, a pozitív és üdítő atmoszféra megteremtése egyre inkább cél, és persze elvárás is a mi részünkről.

 

Sant'Agostino Sunwood – Jardin 08 buja virágmintás csempe
Fotó: Sant'Agostino Sunwood – Jardin 08 buja virágmintás csempe

 

A bennünket körülvevő természeti világra való utalás mindig is a belsőépítészek jól bevált eszköze volt évezredek óta, amely hozzájárul általános jólétünkhöz és mentális egészségünkhöz.

A virágok mulandó szépségének megörökítése lehetőséget nyújt a természet e csodáinak finom, ám megfoghatatlan szépségének megőrzésére - hiszen organikus vonalai, dekoratív és változatos mintái, ragyogó színei kivételes módon hatnak retinánkra és hangulatunkra.

 

Marazzi Poster Hawai dekorcsempe
Fotó: Marazzi Poster Hawai dekorcsempe

 

Csempe virágokkal?

Naná! Az élő vagy művirágokon, a virágokat ábrázoló festményeken, tapétákon, lakástextileken túl itt vannak a virágmintás hidegburkolatok: ahol az ismétlődő padlóburkolási motívumoktól kezdve a művészi installációt újrateremtő falakig igencsak széles a repertoár.

Számtalan mód, szebbnél szebb lehetőség kínálkozik ma már a virágos csempe beillesztésére otthonunk dekorálásakor. Ha szereted a virágokat - márpedig aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet - akkor érdemes átnézned eheti inspirációnkat!

Merülj el a tavaszi zsongásban, és álmodj egy merészet, hozd be a virágoskertet a négy fal közé, legyen az bármelyik helyiség. Egy frissítő fürdőszoba tér, zuhanyzó, egy kellemes konyha, étkező vagy előszoba mellett még akár a nappali is új színbe öltöztethető ezekkel a mesés szépségekkel…


Marazzi Poster Florida dekorcsempe
Fotó: Marazzi Poster Florida dekorcsempe


1.    Peronda FS Blume - a vintázs szerelmeseinek, bájos apróvirágokkal

fürdőszoba mellett természetesen a konyha, az étkező, sőt az előszoba is virágba borulhat ezekkel a mesés vintázs stílusú kerámialapokkal a Perondától!

A Peronda FS kollekciónak - melyet a neves Francisco Segarra tervező és belsőépítész tervezett meg a gyár számára - szinte minden családja egy szépséges virágra emlékeztet, az itt látható Blume nevet viselő modell azonban valóban virágmintás: egyszínű, szolid margaréták díszítik a vintázs kőhatású konyha vagy előszoba padlóját.

Ez a kedves, múltidéző dizájn a legfrissebb trendek követőinek a szívét is megdobogtatja.

Ez a modell is, mint az FS kollekció valamennyi családja egy úgynevezett “álfugás” járólap, ami annyit tesz, hogy a járólapok felületére bevágott fugahely került, amit ki lehet fugázni ugyanúgy, a végeredmény pedig úgy néz ki, mintha kis lapokból rakták volna ki a burkolatot.


Peronda FS Blume virágmintás padlólap
Fotó: Peronda FS Blume virágmintás padlólap

2. Marazzi Chill - álomszép egyszínű lapokhoz modern virágmintás dekorok

Az előbbi bájos apróvirágos csempe nosztalgikus stílusa után jöjjön egy jóval modernebb, kortárs eleganciát hozó virágos csempe, mely nem más, mint a Marazzi Chill, a szépséges, kanyargó levelekkel és indákkal díszített modellje.

 

Marazzi Chill – White Melody dekorcsempe
Fotó: Marazzi Chill – White Melody dekorcsempe


 Az új Chill falburkolat egyszínű lapjai hat választható árnyalatban érhetők el - fehér, szürke, elefántcsont, rózsaszín, agyag és kék. Az egyszínű lapok, térbeli dekorokkal, háromdimenziós gyémánt változatban is elérhetők.


Marazzi Chill - Ivory Melody dekorcsempe
Fotó: Marazzi Chill - Ivory Melody dekorcsempe
 

Megkülönböztető jellemzője elegáns, 25x76 cm-es mérete mellett, finom anyagszerkezete, valamint a lapok félmatt felülete.

Az alaplapokhoz kétféle (Harmony, Foliage) virágmintás dekort adhatunk hozzá díszítésnek, melyekkel akvarell hatású levélindákat vagy virág motívumot jeleníthetünk meg, enyhén irizáló részletekkel, melyek a megfelelő hangulatvilágításban még inkább előtűnnek.


Marazzi Chill – Ivory Foliage dekorcsmpe
Fotó: Marazzi Chill – Ivory Foliage dekorcsmpe


A dekorok két-két árnyalatban készülnek: az elefántcsont árnyalaton ősziesebb téglavörös, rozsdabarna motívumok adnak melegséget otthonunknak, míg a fehér alapon egy hűvösebb kékes árnyalat frissíti fel otthonunkat a víz színeiben.

 

Marazzi Chill – White Foliage dekorcsempe
Fotó: Marazzi Chill – White Foliage dekorcsempe

 

3.    Marazzi Poster - dekoratív és fenntartható, trendi modellek

Ha inkább a sötétebb alapszíneket kedveljük, drámai SPA hatást, tapéta-hatást szeretnénk elérni a csempével borított falakon, akkor érdemes megtekinteni a Marazzi Poster névre hallgató kollekcióját, amely egyszerre ötvözi a stílust és a funkciót, a szépséget és a jólétet, a dekorációt és az erőt. Személyiséget kölcsönöz bármely térnek, legyen az lakókörnyezet, vagy kereskedelmi egység, pl. egy elegáns hotel, szalon vagy étterem enteriőrje.


Marazzi Poster Florida dekorcsempe
Fotó: Marazzi Poster Florida dekorcsempe


A dekoráció és a fenntarthatóság új esztétikai és építészeti dimenziót nyer a Poster graslap családdal, mely 40%-ban újrahasznosított anyagból készült, méghozzá a Puro Marazzi antibakteriális technológiájával, amely távol tartja a mikrobákat és a káros baktériumokat a burkolat felületétől. 


Marazzi Poster Hawai dekorcsempe
Fotó: Marazzi Poster Hawai dekorcsempe


A semleges és trendi árnyalatokat – mint amilyen a fehér, az elefántcsont, a kerámia, a kék és az antracit – virág- és botanikai motívumok keltik életre, hogy szabadon burkolhassunk, díszíthessünk, színezhessünk egyszerre!

Akár egy menő szoba-hatású fürdőszoba megtervezése és kialakítása a cél, akár egy bájos konyha vagy a reggeliző-kávézó sarok felfrissítése, ezzel a családdal valamennyi helyiség frissé és játékossá tehető, hiszen ezekkel a kedves és trendi virágmintákkal még a sötét alapszínek mellett is üdének hat majd az enteriőr.


Marazzi Poster Exotic dekorcsempe
Fotó: Marazzi Poster Exotic dekorcsempe 

 

4.    Sant'Agostino Sunwood - melegség és báj a javából!

Egy igazán bájos, mai, de mindenekelőtt meleg atmoszférát hozó kollekció gyönyörű színekkel és mintákkal!


Sant'Agostino Sunwood – Jardin 07 és Jardin 08 buja virágmintás csempe        Sant'Agostino Sunwood – Jardin 07 és Jardin 08 buja virágmintás csempe
Fotó: Sant'Agostino Sunwood – Jardin 07 és Jardin 08 buja virágmintás csempe


A Ceramica Sant'Agostino Sunwood névre hallgató, fahatású kollekciójának középpontjában a meleg árnyalatok különleges árnyjátéka áll. A rektifikált porcelán kerámialapokból álló sorozat egy speciális antibakteriális biztonságot nyújtó ‘Safe Plus’ kezeléssel büszkélkedhet, mely a CERSAIE 2022-es burkolatkiállítás egyik újdonságaként debütált.


Sant'Agostino Sunwood - Jardin 05 és Jardin 6 virágmintás csempe        Sant'Agostino Sunwood - Jardin 05 és Jardin 6 virágmintás csempe
Fotó: Sant'Agostino Sunwood - Jardin 05 és Jardin 06 virágmintás csempe


A család sokoldalúságát a finom és elegáns színeknek (mandula, karamell, méz, világos, natúr és dió árnyalatok), valamint a lapok méretbeli változatosságnak is köszönheti, hiszen az egészen kis méretektől elkezdve több igen jól használható formátummal találkozhatunk a kollekcióban: 10x60, 20x120, 30x120 vagy 30x180.

Rendkívül egyedi, hogy egy fahatású padlólap kollekciónak saját – ráadásul virágmintás – csempéi legyenek! A Sunwood kollekción belül ugyanis 6 féle buja, izgalmas, ornamentikus–Jardin, azaz kert névre hallgató – 60x120 cm-es csempét is megtalálunk, melyek gyönyörű és változatos mintakavalkádja romantikus és különleges terek megalkotására ad lehetőséget.


Sant'Agostino Sunwood - Jardin 09 és Jardin 10 ornamentikus csempe         Sant'Agostino Sunwood - Jardin 09 és Jardin 10 ornamentikus csempe
Fotó: Sant'Agostino Sunwood - Jardin 09 és Jardin 10 ornamentikus csempe 


5.    Porcelanosa Treccia - ha inkább a finom harmonikus vonalat képviseled

A virágos csempe széles körben elterjedt hagyomány, épp ezért, mint ebből a mindössze néhány gyártót és családot felvonultató összeállításunkból is jól láthatod, hogy mennyire sokszínű és a változatos a paletta!

Egészen finom lágy vagy éppen sötét és drámai, máskor pedig bájos, játékos vagy éppen múltidéző hangulatot teremthetünk meg a csempék és virágminták egyedülálló kivételes kombinációival.


Porcelanosa Deco Treccia Yute dekorcsempe
Fotó: Porcelanosa Deco Treccia Yute dekorcsempe
 

Most egy olyan egészen finom modellt mutatunk be zárásképpen, amely még a legkényesebb ízlésű otthonteremtőknek is minden bizonnyal a kedvére lesz.

A Porcelanosa Treccia család dekorcsempéje egy kellemes lágy szürke (Natural) valamint egy melegebb tejeskávé árnyalatú (Yute) nem csupán visszafogott színeinek és finom organikus fehér virágdíszítésének köszönhetően varázsol harmóniát és otthonos melegséget tereinkbe.

A meghitt érzethez ugyanis nagyban járul hozzá a nagyméretű lapok felülete, textúrája is, mely ezúttal kellemes textil hatású. Anéhány éve népszerűtextilhatású csempe vagy tapéta pedig mindig melegebbé és otthonosabbá teszi az enteriőrt.


Porcelanosa Deco Treccia Grey dekorcsempe a hálószobába
Fotó: Porcelanosa Deco Treccia Grey dekorcsempe a hálószobába 

 

Ezeknek a csempéknek a látványa, hangulata sokkal inkább faliszőnyeghez hasonlít, semmint tipikus falicsempéhez. Jellegzetes hátfalakat tervezhetünk a segítségükkel, már-már művészi összhatással. De jól mutatnak egy-egy kisebb falrészleten is, mint például a nappali egy részletén, a konyha egyik falán, vagy a mosdókagyló mögötti falon.

Ezek a virágos csempék - ellentétben a vágott virágdíszekkel - soha nem hervadnak el, és hosszú-hosszú éveken, akár évtizedeken át frissességet, bájt és szépséget visznek közvetlen környezetünkbe, épp ezért érdemes hosszútávra tervezni velük.

A virágminta ugyanis egy olyan örökzöld trend, amely soha nem megy ki a divatból!


Porcelanosa Deco Treccia Greyornamentikus dekorcsempe
Fotó: Porcelanosa Deco Treccia Grey ornamentikus dekorcsempe


Ha tetszettek ezek a ragyogóan bájos kis szépségek, és szívesen megtudnál róluk többet is, vagy megnéznéd, megtapintanád élőben - akkor várunk szeretettel:  látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett, kollégáink hozzáértő szakértelmével, tervezőink jó szemével és ízlésével segítjük vásárlásod.

A Palatinus Fürdőszobaszalonok segítőkész, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket!