Tavaszi virágözön az otthonodban!

Tavaszi virágözön az otthonodban!Virágmintás dekorok, buja indák, gyönyörű levelek mintái – a tavasz, a természet és a romantika jegyében. Hogyan alkalmazzuk mindezt belső tereinkben? Milyen hatást érhetünk el velük lakásunk, vagy akár egy szép, elegáns szalon enteriőrjében? Ha az otthonunkban szeretnénk romantikázni, akkor most nem csak a terasz, a nappali és a háló – hanem akár a konyha és a fürdőszoba is virágba borulhat!


Virágmintás tapéták ihlette virágmintás csempék és fali dekor panelek hoznak igazi tavaszi felfrissülést belső tereink látványába!

Van itt minden, mi szem-szájnak ingere: a bájos vidéki romantika, az élénk színekben pompázó tavaszi virágeső, vagy a lágy nyár szinte remegő forróságát idéző mezők látványa.

Természetesen nem maradhatnak ki a gyönyörű levélminták sem - a különböző pálmák, nádak, vagy az egészséget és hosszú életet szimbolizáló gingko biloba fa leveleinek rajzolata szinte bármilyen színben, tónusban, grafikai megjelenítésben óriási trend most.

Ami pedig a színeket illeti… nos, a lehető legváltozatosabb a paletta. Még egy-egy gyártó azonos kollekcióján belül is számos eltérő hangulattal, stílussal, színvilággal találkozhatunk.

Marazzi White Deco csempe – romantikus fürdő
(Fotó: Marazzi White Deco csempe – romantikus fürdő)
 

Nézzünk most ezek közül néhányat, melyekkel álomszép virágos teret varázsolhatunk magunk köré!


1.       Botanikus mintakavalkád apraja-nagyja - a Marazzi Momenti kollekciója igazán sokszínű!


A buja pálmamintákat, dzsungel motívumokat bizony nehéz letaszítani a trónról. Már több éve toplistás ez a minta az enteriőr trendek között. Azonban egy ilyen nagyobb léptékű minta kétségtelenül azonnal uralni fogja a teret, ám ettől lesz izgalmas és figyelemreméltó háttere egy egyszerű, letisztult, minimalista bútornak vagy szaniternek.

A korábbi évek élénkzöld pálmalevelei azonban mostanra kicsit szelídültek, melegebb árnyalatukkal meghittebbé teszik a látványt. 


Marazzi Momenti dekorcsempe - pálmalevelekkel
(Fotó: Marazzi Momenti dekorcsempe - pálmalevelekkel)

Ha pedig valami egészen finomra, egyszerű szépségre vágyunk, akkor itt a másik véglet: a finom, aprómintás ornamentika világa, ahol egy semlegesen meleg háttéren egyszínű, meleg olíva vagy sötétzöld indák és virágok kacskaringóznak, némelyik modellen még egy-egy madár vagy rovar is felfedezhető.

Ez a meghitt és otthonos tapéta-hatás, tartós és időtálló hidegburkolatok formájában nem csak a fürdőszoba, de az előszoba, a konyha, sőt még akár egy-egy lakószoba falaira is tökéletes választás.

 
Marazzi Momenti dekorcsempe
(Fotó: Marazzi Momenti dekorcsempe)
 

2.      Meghitt környezet, kifinomult, dombornyomott felületekkel


Az előző látványnak szinte szöges ellentéteként hoztuk be tudatosan összeállításunkba a spanyol Porcelanosa egyik kifinomult, idei szépségét, a 2022-ben debütáló Treccia kollekció visszafogott luxusba illő szépségét.

A modern harmónia, melyet ez a család, s a benne rejlő letisztult, visszafogott bézses árnyalatai nyújtanak, egészen újszerű megjelenést hoz otthonunk bármely terébe, akár a hálószobába is!


Porcelanosa Treccia Deco virágmintás dekorcsempe
(Fotó: Porcelanosa Treccia Deco virágmintás dekorcsempe)


A textilhatású alapon – mely már önmagában egy nagyon különleges, dombornyomott, anyaghatású felület – egészen finom fehér virágminták természetes szépsége jelenik meg, mintha csak egy különlegesen kidolgozott papír felületet láthatnánk, fehér akvarellel megfestve.

A kollekcióban megtalálható finom bézs színek divatban voltak eddig is, azonban egy új árnyalat, egy idei trendszín, a Yuta is helyet kapott a kollekcióban. A kellemes árnyalatok mellett azonban itt leginkább a lapok felületére érdemes figyelnünk, melyek valóban meghitt, meleg, otthonos hangulatot varázsolnak egy intimebb lakószobába is. Ezek a hidegburkolatok már sem érzetre, sem látványra egy cseppet sem nevezhetők hidegnek.


Porcelanosa Treccia Deco csempe
(Fotó: Porcelanosa Treccia Deco csempe)


A csempék felszíne a finom, dombornyomott papír meleg és lágy érzetét kelti, mintha a falat is egy puha padlószőnyeggel borították volna – miközben a fal burkolata kerámiából készült!


3.      A vidéki romantika bája – a modern fürdőszobákban is felértékelődnek a régies minták, felületek

A francia vintázs az idei, 2022-es trendek egyik legnagyobb kedvence, ahol a fehér, semleges színű, régi és új darabokat vegyíthetjük bátran a játékosabb kiegészítőkkel. A fazetták, a régies, klasszikus fali stukkók, a kopottas tárgyak, egy-egy szép kovácsoltvas vagy sárgaréz elem, egy-egy izgalmas, ornamentikus részlet némi nosztalgiát, bájt kölcsönöz kortárs tereinknek is.


Marazzi Rice virágmintás dekorcsempe
(Fotó: Marazzi Rice virágmintás dekorcsempe)


2022-ben tehát jöhet minden, ami romantikus, nőies és elegáns: a régi darabok, régi korokat megelevenítő hangulat igazán kellemes emlékeket idéz fel bennünk. A fehér háttérből kiemelkedő meseszép, élénk színű virágok pedig tökéletesen beleillenek ebbe a bájos idillbe.

Marazzi Rice – kék-fehér dekorcsempe
(Fotó: Marazzi Rice – kék-fehér dekorcsempe)


Csakúgy, mint a visszafogott kék virág motívumok fehér alapon, amik finomságot, kellemes atmoszférát, régies bájt és otthonosságot csempésznek a térbe.
 

4.      Egy naturalista kép, ahol a mező virágai és termései köszönnek vissza a falakon


Meghitté teszi bizony még a nappali falait is egy ilyen natúr, természetes textilhatású, mezei virágos dekor hátlap, mely a Marazzi Mystone Travertino család egyik gyöngyszeme! Ezeken a hidegburkolatokon nyoma sincs a ridegségnek és a hidegségnek – az életterek valóban meghittebbé, otthonosabbá, természetközelibbé válnak. Érdemes a csempék motívumainak egyik meleg árnyalatát kiragadni és visszahozni, megjeleníteni azt egy meleg kárpit vagy legalább egy díszpárna árnyalatán, hogy igazán harmonikus legyen az összkép.


Marazzi Mystone Travertino dekorcsempe
(Fotó: Marazzi Mystone Travertino dekorcsempe)

5.      Éjszaka az esőerdőben? A botanikus minták az extravagáns, luxus és glamour terekhez is remekül passzolnak!


A fekete szaniterek és csaptelepek már trendben vannak egy ideje, de most a hátterük is lehet drámai, éjjeli hangulatú ezzel a páratlan falicsempével: a legyezőpálma motívumokat esti fényük pompájában ragadta meg ezúttal a Saint’Agostino tervezője!

Sant’Agostino Sable Jardin dekorcsempe – legyezőpálma mintával
(Fotó: Sant’Agostino Sable Jardin dekorcsempe – legyezőpálma mintával) 

A luxus és glamour stílusjegyek társítása a növényvilág motívumaival mindig telitalálat, hiszen a modern, extravagáns megjelenést kicsit közelebb hozza, otthonosabbá teszi bármely növényminta, legyen az virág, levél, vagy lombos faág – vagy éppen mindezek sajátos kombinációi.


Sant’Agostino Sable Jardin dekorcsempe – pálma mintával
(Fotó: Sant’Agostino Sable Jardin dekorcsempe – pálma mintával)
 

Mint láthatjuk: óriási divat most alkalmazni tapétán, falicsempén, fali dekorlapokon éppúgy, ahogy korábban azt már megszokhattuk függönyök vagy ágytakarók mintáin.

Választhatunk ma már mindent szinte bárhová - ahogy a színek és a minták fajtáinak, árnyalatainak sokszínűsége is számos ragyogó alternatívát kínál.

Amire mégis érdemes ügyelni a választásnál, az a minták árnyalata, léptéke, változatossága.

Gondolkodhatunk hideg vagy meleg tónusokban, reggeli vagy esti hangulatban, nyárias, tavaszias vagy őszies harmóniában – attól függően, mely hangulatot és milyen elemet (Föld, Tűz, Víz vagy Levegő) kívánunk erősíteni az adott enteriőrben.

Sant’Agostino Sable Jardin dekorcsempe - virág motívumokkal
(Fotó: Sant’Agostino Sable Jardin dekorcsempe - virág motívumokkal)

 

Ami pedig a minták, azaz a különböző fajták sokszínűségét illeti egy lapon belül: itt az egyszerűbb bútorok, berendezési tárgyak, illetve szaniterek mellé nyugodtan hozzunk sokszínű minta-kavalkádot a falakra! Ha egyszerűbb a berendezés, akkor nyugodtan jöhetnek tehát a virágok és levélminták fajtáinak változatosságát egyetlen panelen bemutató színpompás csodák…

Ám ha egy nagyon különleges, extrém formájú, vagy különleges színű kád, mosdó vagy bútor mögé keresünk hátteret, célszerűbb az egynemű mintákkal díszített falakat választani. Azokat a dekorokat, ahol csak egyfajta növényt látunk, illetve a színek is letisztultabbak, harmonikusabbak, kevesebb árnyalat jelenik meg a palettán.

Mint például ez a gyönyörű, egynemű növényfajtát ábrázoló gingko biloba levélminta - szintén a Saint’ Agostino Sable Jardin sokoldalú kollekciójából, melyből számos különböző növénymintás dekor közül választhatunk.


Sant’Agostino Sable Jardin dekorcsempe – Ginko Biloba mintával
(Fotó: Sant’Agostino Sable Jardin dekorcsempe – Gingko Biloba mintával)
 

Ha szívesen látnál még több dekort, esetleg kíváncsi vagy, hogyan mutatna nálad bármelyik itt látható szépség, akkor látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok segítőkész, szakértő munkatársai mindenben a segítségedre lesznek, akár burkolásról, vagy a falak, a padló dekorálásáról, akár az enteriőr stílusának, dizájnjának megújításáról legyen is szó!

Nemcsak a fürdőszoba és a konyha burkolásához, valamint e helyiségek komplett berendezéséhez találsz meg minden szükséges terméket és kiegészítőt nálunk, hanem akár az előszoba, a nappali, a hálószobák burkolásához, dekorálásához is, és természetesen a terasz, járda vagy medence kültéri burkolásához is számos profi megoldást, gyönyörű terméket, és minőségi segédanyagot, kiegészítőt is beszerezhetsz!