Téli álmok hófehérben

Téli álmok hófehérbenA fehér egy igazi örökzöld: a ragyogó, tiszta, tágas, légies terek elegáns főszereplője. Az igazi, téli hidegben harmonizál a kinti havas tájjal, belül elcsendesedő hangulatunkkal, az új év, a tiszta lap megtestesítője. Nyáron pedig igazán jól jön az a friss, hűsítő atmoszféra, melyet egy hófehérre burkolt  fürdőszoba, konyha vagy nappali nyújthat a számunkra.


A fehér ugyanis örök trend, időtlen választás. Nem kizárólag szépsége és eleganciája miatt lett közkedvelt.Letisztultsága nem csupán az álomszép érintetlen, havas mezőket idézi. Megvan ugyanis az különös és igazán jótékony képessége, hogy optikailag, a szó szoros értelmében tágítja, megnöveli a tereket.

Kicsiny fürdők, parányi konyhák, letisztult, modern enteriőrök kedvelőinek tehát igazi ’musthave’!

Ami pedig a burkolat trendeket illeti, itt is óriásit változott a piac: a fehér fürdőszobai csempék, a hófehér színben ragyogó, letisztult felületek és textúrák ma már hatalmas változáson, átalakuláson mentek keresztül.

Köszönhető ez a burkolat gyártók egyre különlegesebb technológiai újításainak, melyeknek köszönhetően a hidegburkolatok felülete, finishe egészen elképesztő látvánnyal és tapintással ajándékoz meg bennünket. És ez a fantasztikus kínálat évről évre egyre nő, egyre teljesebbé és tökéletesebbé válik…

 

Apavisa
Fotó: Apavisa burkolatok

 

A fehér a tisztaság, a hit, a remény színe. Egy igazi örökzöld klasszikus - stílusát illetően pedig egy igazi kis kaméleon, ezer és ezer arca van.

Modern és légies atmoszférát teremt, és ha jól kombináljuk a különféle árnyalatokat, textúrákat a térben, akkor a fehérrel sohasem tudunk melle lőni.

Lehet modern, high-tech, de lehet romantikus, vintázs, illik a most olyannyira divatos japandi enteriőr stílusokhoz, sőt az északi skandináv hangulatú tereknek is alapvető színe.

Itt vannak tehát - a teljesség igénye nélkül - a szerintünk legszebb, legkülönlegesebb hófehér, havas hangulatot teremtő hidegburkolatok.

Nézzük, milyen is ma az ideális fehér csempe?


Peronda Nature White Decor csempe
Fotó: Peronda Nature White Decor csempe

 

1.   Higiénikus, tiszta - mégis otthonos?


Egy mai hófehér burkolat már közel sem a korábbi évtizedekben megszokott rideg hatást hozza el nekünk, sőt! Ma már a higiénia, a tisztaság és az otthonos melegség érzései kéz a kézben járnak, nem csak szó szerint, hanem a látványt illetően is.

A felületeket illetően kellemes látványt és érzetet nyújtó fehér és krémes árnyalatokon, meghitt hatást elérő textúrákon túl a higiénia is tökéletesen megvalósul például az Apavisa burkolatok esetében is, amihez nem is feltétlenül van szükség az égetés során az anyagba integrált ezüstion szemcsékre - elég, ha a kiválasztott burkolat anyaga kellően tömör, és a méret is sokat segíthet - nem csak a tágasabb hatás elérésében!

 

Apavisa Anima burkolatok
Fotó: Apavisa Anima burkolatok

 

A kerámia csempe ugyanis már eleve a fürdőszobák leghigiénikusabb falburkolata, az óriás méretű formátum pedig még tovább javítja a felületek higiéniáját: a vírusok és baktériumok elleni védelmet, hiszen, ahol kevesebb fugára van szükség, ott nyilvánvalóan kevesebb szennyeződés (szappanmaradék, vízkő, gomba stb.) telepszik meg a felületeken. A nagyméretű burkolatok gyártásában ma már számos gyártó jeleskedik, mint például azXtone, amely kifejezetten az innovatív, extrém vékony és táblaméretű burkolatokra specializálódott spanyol gyártó.


Xtone Invisible White óriás burkolat
Fotó: Xtone Invisible White óriás burkolat  

 

2.   High-tech, innovatív, ellenálló

Ami a látványt illeti, lehet pazar és elegáns egy burkolat úgy is, ha nem sci-fibe illően modern és futurisztikus a látvány! Az Xtone mellett természetesen más gyár is piacra dobta már ezeket az ellenálló, súlyát tekintve mégis könnyű, nagyformátumú lapokat!

Az Apavisa különlegescsempekollekcióinál minden egyes lap mindössze 7 mm vastag csupán. Ezek a vékony burkolólapok környezetbarát tulajdonságaikon túlmenően magas műszaki teljesítményt is garantálnak, például keménységet és nagy mechanikai ellenállást. Egy kollekció, amely a high-tech forradalmat jelenti az építészetben és a design terén is egyaránt.

 

Apavisa Borghini márvány hatású burkolat
Fotó: Apavisa Borghini márvány hatású burkolat
 

3.   Egyszínű, mégis mozgalmas: a 3D effektek rendkívül dekoratívak

A néhány éve még extra újdonságnak számító 3D-s csempék terén is rengeteget finomodott a kínálat: az egészen apró, finoman textúrált változatoktól a bordázott, a textilhatású felületeken át egészen a nagyobb amplitúdóval rendelkező modern 3D-s effektekig számtalan gyönyörű, különleges és egyedi megoldásból építkezhetünk. 


Peronda Ice Diamond
Fotó: Peronda Ice Diamond csempe

 

A 3D-s effektek ragyogó hófehérben igazán akkor mutatnak jól, ha meleg súrlófénnyelvilágítjuk meg a falat, hogy jól kivehető legyen a textúra, a mintázat, mely a fény hatására még nagyobb amplitúdóval lesz jelen a térben.


Porcelanosa (Matt)
Fotó: Porcelanosa Matt csempe kollekció

 

Szerencsére ma már ezekből is hatalmas a választék: az egészen finom, éppenhogy barázdált típusoktól a nagyobb, erőteljesebb háromdimenziós látványon át, rendkívül széles a paletta!


Cersanit Selina
Fotó: Cersanit Selina  dekor csempe

A fehér 3D-s csempék szuper alternatívái lehetnek a mintáknak, sőt még a színeknek is.Ha szeretnéd mozgalmassá, látványossá, derűssé varázsolni a konyha vagy a fürdőszoba falait, ám nem szeretnéd optikailag beszűkíteni az adott teret, sem pedig erőteljesebb mintákkal és színekkel megtörni az enteriőr letisztult, nyugodt atmoszféráját. 


4.   Rusztikus, élő, természetes

Akár még ilyen is lehet a hófehér, igen! Ha a skandináv, a loft vagy az indusztriális stílusok valamelyikéhez vonzódsz, de szereted a természetes textúrákat, a kissé rusztikus, natúr(nak tűnő) felületeket, akkor is tudunk mutatni neked a hófehér burkolatok közül nem is egy modellt!


Vitacer Marmora metro csempe
Fotó: Vitacer Marmora csempe család

 

A mai, kortárs modellekelképesztő felület és textúra kavalkádja mellett is kitűnik az a letisztult, bájos egyszerűség, melyet a régi korok hangulatának sértetlen megőrzése ihletett.

 

Rondine Tiffany falburkolat
Fotó: Rondine Tiffany falburkolat

 

A Marazzi esetében például a régi értékek egyszerűségét egy különleges gyártási technológia adja vissza, mely lehetővé teszi a színhibák és felületi egyenetlenségek varázsának reprodukálását: az enyhén szabálytalan élek a korabeli kézműves technológiát idézik. Ehhez egy egészen kivételes műszaki teljesítménnyel rendelkező finish-t, záróréteget tettek a lapokra az égetés során.

 

Marazzi Rice rusztikus csempe
Fotó: Marazzi Rice rusztikus csempe
 

5.   Klasszikus elegancia, nemes egyszerűség

A fehér csempék legnagyobb hívóereje az elegancia. A korhű luxust, a palotahatást megtestesítő hófehér márvány ma már rendkívül sok formában, színben, mintázatban előállítható, és a márványhatású greslap nem csak látványra, érzetre, de tapintásra épp olyan, mint a valódi kő.
 

Marazzi Allmarble padlólap
Fotó: Marazzi Allmarble padlólap

 

A fehér márvány egysíkúságát feldobhatjuk a kortárs gyártók által tervezett, az adott kollekciókhoz tartozó különböző dekorokkal, anyagukban mintázott, textúrált vagy barázdált kisebb lapokkal, de feketével, fával, bronzzal is nagyon elegáns lesz az összhatás.

 

Argenta Tholos fehér márvány csempe
Fotó: Argenta Tholos fehér márvány csempe

 
6.   Művészi szintű, részletgazdag finom grafikák háttere

A mai csempe technológia korában már szinte minden megvalósítható, a nyomott felületek egésze finom mintázata már-már művészi szinten is kirajzolódhat a lapokon.

És mi más is lehetne tökéletesebb és ragyogóbb vászon erre, mint egy matt fehér csempe?

A művészi hatást ezúttal a gyönyörű, luxus élményt nyújtó részletgazdag ornamentikus minták egyedi koptatott hatásának köszönhetjük, mely által olyanná válik a felület látványa, mintha éppen otthagytuk volna cipőnk nyomát a friss, szűz hóban, majd megint egy másik lapon a téli, befagyott ablakunkon kirajzolódó meseszép jégvirágokat vélhetjük felfedezni és megcsodálni.

 

Aparici Bohemian burkolat kollekció
Fotó: Aparici Bohemian burkolat kollekció

 
A dekoratív, kopott hatású járólap, illetve falicsempe 12 különböző mintát rejt a dobozon belül véletlenszerűen csomagolva, és ahogyan a legtöbb mai innovatív hidegburkolat, ő is alkalmas falra és padlóra egyaránt.

Ha pedig mindezt inkább fényesben, némi glamour-os ragyogásban szeretnénk viszont látni, akkor erre is nyílik lehetőségünk: az Aparici Glam kollekció egy igazi kis ékszerdobozzá varázsolja majd a falakat, a helyiséget.

 

Aparici Glam ornamentikus dekorcsempe
Fotó: Aparici Glam ornamentikus dekorcsempe


7.   Egyedi formák, látványos, különleges alakzatok

Bizony, a fehér még aprócsempeként is helytáll, és még az olyan egészen finom és romantikus felületeket is megtalálhatjuk közöttük, mint a tüll, a selyem, vagy a horgolt csipke. Ezek a szintén népművészeti hangulatot tükröző megoldások is egyre több gyártó kollekciójában felfedezhetők.

 

Porcelanosa Deco Matt dekor csempe
Fotó: Porcelanosa Deco Matt dekor csempe

 
Ami pedig a mozaikokat illeti, itt sem csupán a hagyományos, csillogó-villogó ezüst üvegmozaikokban gondolkodhat az, aki az apró részletek báját szeretné megjeleníteni.

A már korábban is bemutatott mázas technológia kifejezetten jót tesz az apró csempéknek, úgy adja meg a látvány finomságát, hogy eközben mégis van egy kissé elnagyolt, laza, természetes hangulata.
 

Marazzi Rice csempe
Fotó: Marazzi Rice csempe


 
Ha szereted a mozaikok különleges és sokszínű világát, akkor bizonyára már neked is feltűnt, hogy milyen elképesztő formák láttak napvilágot a közelmúltban. Ha hópelyheket szeretnél, akkor választhatsz kerek, vagy akár csillag formájú mozaik lapocskákból álló kompozíciót is, mellyel elég, ha csak az egyik falat, vagy falrészletet dekorálod - a hatás garantáltan lenyűgöző lesz.

 


L’Antic Colonial Field Lotus mozaik
Fotó: L’Antic Colonial Field Lotus mozaik

 
Akár felfedeznéd az itt látott hófehér szépségeket élőben, akár valami mást, színesebbet keresel, mindenképpen várunk szeretettel: látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett szakértő segítséget, profi látványtervezést is kaphatsz!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok készséges, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket, vagy rendeld meg online!