Új antibakteriális burkolat a higiéniáért!

Új antibakteriális burkolat a higiéniáért!Ultra higiénikus konyha, illetve fürdőszoba lenne jó ebben a nehéz, immunrendszerünket folyamatosan próbára tévő időszakban? Az anyagába épített, antibakteriális technológiának köszönhetően a kerámiaburkolatok új generációját köszönthetjük! Garantált higiénia, a termékek egész anyagában, a kerámiaburkolatok teljes életciklusa alatt.


Marazzi

A fürdőszoba és a konyha mondanunk sem kell, hogy talán a két legkényesebb terület otthonunkban. Legalábbis, a higiénia szempontjából mindenképpen…

Puro Marazzi Antibacterial a kerámia felületek eddigi legfejlettebb antibakteriális technológiája, melyet a burkolatok felületén található baktériumok és egyéb káros mikroorganizmusok akár 99,9% -ának eltávolítására fejlesztettek ki.

Mi a titka? A termék gyártásakor baktériumcsírák szaporodását megakadályozó ezüst-ion adalékanyagokat kevernek a termék anyagába, - még a gyártás kiinduló fázisában, vagyis, még mielőtt kiégetnék a lapokat 1200 ° C-on.

Marazzi

(Fotó: Marazzi)

Ezzel az eljárással a burkolatok nem csupán felszínükre kapnak egy extra réteg antibakteriális bevonatot, mely esetleg az idő múltával megkophat - hanem az anyag egészébe beépítve védik azt folyamatosan.

Ezzel a speciális eljárással a Puro Marazzi egész élettartama alatt ellenálló a baktériumok széles spektrumával szemben.

A legszigorúbb nemzetközi szabványok által tesztelt, megfelelő baktériumölő hatás a felszín teljes életciklusa alatt aktív marad, és nem igényli külső tényezők (például UV-sugárzás) általi aktiválást.

Puro Marazzi Antibacterial kerámiaburkolat család külső és belső terekben is, lakóházak, kereskedelmi egységek, és közterek falaira és padlóira egyaránt alkalmazhatók.

Marazzi

(Fotó: Marazzi)

Különösen ajánlottak azokon a helyeken, ahol garantálni kell a legnagyobb higiéniát, tisztaságot és biztonságot – pl. kórházak, rendelőközpontok, szállodák, wellness-központok, közületi konyhák, illetve az otthonunkban lévő fürdőszoba, mosdó, konyha, nappali, terasz, – ha még fokozottabb biztonságban szeretnénk tudni magunkat és családunkat.

Ráadásul a Puro Marazzi baktériumölő hatása ellenáll azoknak a vegyszereknek, amelyeken a leggyakoribb fertőtlenítőszerek alapulnak (ezek többnyire ammóniát is tartalmazó vegyületek).

Sőt, a biztonságunk most igazán hosszú távú befektetés lesz:

Ezek a burkolólapok ugyanis kivételesen hosszú élettartamúak, mivel ez a speciális anyag, illetve technológia a használat során végig megakadályozza a szerves kopás nyomait is.

Legyen bármilyen az időjárás, bármilyenek a fényviszonyok - ezek a burkolatok hosszantartó biztonságot, higiéniát, és időtálló minőséget, esztétikai élményt nyújtanak majd külső-belső tereinkben.

Marazzi

(Fotó: Marazzi)

Összegezzük tehát, hogy milyen előnyöket is tartogatnak számunkra az ezzel az egyedi eljárással készült burkolólapok:

1. Állandóan tiszta, higiénikus felültek – amit nem kell folyton takarítanunk

Mint tudjuk, bizonyos baktériumok rendkívül gyorsan képesek szaporodni, ha hagyjuk őket elterjedni, akár 20 percenként is nőhet a populáció.

Beépített antibakteriális védelmüknek köszönhetően a Puro Marazzi felületei 99,9% -ban hatékonyan védenek a baktériumok többségével szemben, biztosítva ezáltal, hogy a helyiségek két takarítás között is minden eddiginél higiénikusabbak, tisztábbak maradjanak. A Puro Marazzi Antibacterial alapjául szolgáló szabadalmaztatott technológia számos ezüst ásványi anyag szinergetikus hatásán alapszik, az ezüst baktériumölő tulajdonságait alapul véve. A fémionok kötődnek a baktériumok különböző célpontjaihoz, beleértve az enzimeket, a fehérjéket, a sejtmembránokat és a DNS-t. Ez blokkolja a fehérjék és enzimek aktivitását, károsítja a DNS-t, megölve ezzel a mikroorganizmusokat.

Marazzi

(Fotó: Marazzi)

2. Korlátlan szín és textúra

A Puro Marazzi Antibakteriális felületeket első ízben kombinálták a Marazzi laboratóriumaiban más, újgenerációs technológiákkal: az új sorozatban gyártott burkolatok ezért állandó antibakteriális hatással rendelkeznek, még erős UV-fény nélkül is kellemes, könnyen tisztítható felületeket biztosítanak.

Felületük nem csúszik ugyanakkor, mégsem durva (ezt a StepWise™ szabadalomnak köszönhetik). Emellett még környezettudatosak is, hiszen egy ún. zárt ciklusú eljárással gyártják őket, több mint 40%-ban újrahasznosított anyagok felhasználásával.

Ez a megoldás pedig korlátlan szín- és anyagkombinációt, textúrát, különösen széleskörű belsőépítészeti megoldásokat jelent. A Marazzi termékek szépségével kombinálva a speciális kerámia felületek megannyi előnyét, elérhetővé válik a gyors és könnyű tisztítás és a magasabb szintű higiénia valamennyi lakóegységben.

Marazzi

(Fotó: Marazzi)

3. A baktériumok és egyéb csírák akár 99,9%-ának megszüntetése

Az ezüstion-technológia - amely baktériumok széles spektrumával, köztük antibiotikum-rezisztens MRSA-val, Escherichia coli-val és VRE-vel szemben is bevált - olyan anyag, amely gátolja a baktériumok szaporodását és terjedését, és akár 99,9% -os hatékonysággal kiküszöböli azokat.

4. Kellemetlen szagok és foltok, elszíneződések kiküszöbölése

Az ezüstionokkal legyártott, antibakteriális anyag képes a mikroorganizmusok (különösen a baktériumok) szaporodásának megállítására, gátlására, melyek idővel csúnya foltokat, elszíneződéseket, kellemetlen szagokat, és/vagy a burkolatok idő előtti kopását okozhatják. Üdvözlünk titeket, minden eddiginél tisztább, frissebb, egészségesebb belső és külső terek!

Marazzi

(Fotó: Marazzi)

5. Higiénia-garancia az élelmiszerekkel érintkező felületekre

A Puro Marazzi Antibacterial által elfogadott antibakteriális technológiát bevizsgálták és engedélyezték a közvetlen élelmiszerekkel érintkező felületeken való használatra. Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokban és termékekben - például a konyhákban, munkapultokon, bárokban, éttermekben, étkezdékben és szállodákban a beépített antibakteriális védelem segít megelőzni a baktériumok elszaporodását a felületen, beleértve azokat is, amelyek olyan élelmiszer-eredetű betegségeket okozhatnak, mint például a Salmonella.

6. A termékek átlagos élettartamának meghosszabbítása

Azzal, hogy az antibakteriális védelem segít megelőzni a káros baktériumok elszaporodását a felületen, csökkenti egyúttal a burkolólapok korai amortizálódásának kockázatát is, a magas szintű higiéniai tulajdonságokat pedig a kerámia burkolatok teljes élettartama alatt garantálja, bármilyen fényviszonyok mellett – hiszen az ezüst-ionokat beleégetik az anyagba, így az folyamatosan kifejti hatását, még UV-sugárzás nélkül is!

Garantált biztonságot nyújt tehát számunkra és háziállataink számára is, ráadásul még a környezetünkre sem káros.

Marazzi

(Fotó: Marazzi)

Ebből a csoda anyagból gyártói létre is hoztak egy álomszép, kollekciót, mely Caracter névre hallgat, és elemei kül- és beltérre is burkolhatók. A Carácter az első Marazzi-kollekció, melyet a Puro antibakteriális technológiával hoztak létre…

És hogy mi jellemzi ezt a páratlan gyűjteményt?

Világos porcelán, innovatív kő-hatással. A Carácter beltéri és kültéri padlók kollekciója, mely kettős személyiséggel rendelkezik: egyszerre visszafogott és minimalista, miközben merész is. Számos izgalmas karakteres színváltozatban elérhető a szürkétől a barnákig (Blanco, Arena és Greige). Olykor különböző formájú kavicsok, kőtörmelékek gazdagítják a felületet számos különböző textúrában, mintázatban, méretben és színváltozatban.

Marazzi

(Fotó: Marazzi)

A végeredmény – az anyag tartóssága és specialitása ellenére – egy kellemes, selymes tapintású anyag, mely a fejlett StepWise™ szabadalomnak és technológiának köszönhetően még csúszásgátlós is.

A Carácter burkolatok kollekcióját egy izgalmas, eklektikus dekorációs palettával egészítették ki.

Kiemelkedő teljesítmény, kivételes technológia, higiénikus, hosszantartó, antibakteriális felület, természetes színek, változatos, gyönyörű textúrák – ez mind jellemzi tehát a több mérettel és felülettel büszkélkedő, diszkrét, sokoldalú eleganciát és trendi külsőt hozó új Marazzi burkolat családot, melyet már üzleteinkben is megrendelhet, megvásárolhat.

Marazzi

(Fotó: Marazzi)

A Palatinus Fürdőszobaszalonok egész évben várják Önt egyedi kedvezményekkel, magas minőségű termékekkel.