Újévi fogadalmam: az idén végre felújítom a fürdőt!

Újévi fogadalmam: az idén végre felújítom a fürdőt!A fürdőszoba fejújítása mindig egy olyan mumus, amit szeretünk halogatni, több okból is. Egyrészt a kényelmetlenség, a felújítással járó felfordulás, másrészt – és nyilván ez a nyomósabb ok – az olykor igen tetemes költségek. Pedig, ha időszerű a fürdőfelújítás, akkor most érdemes belevágni, hiszen 2022 év végéig még befejezhető a felújítás és benyújthatók a számlák is, az Otthonteremtési támogatás keretén belül. Ehhez adunk most 12 kézzelfogható és konkrét ötletet, miként újítsuk fel fürdőszobánkat jövőre – akár kicsi, akár közepes, akár tágasabb – a rendelkezésünkre álló tér és büdzsé.


Különösen, ha anyagi okokból halolgatjuk a fürdőszoba felújítását, akkor érdemes kihasználni a támogatás lehetőségét, és érdemes okosan tervezni: mi fér bele, min tudunk spórolni, illetve mi az, amin nem érdemes.

Korábban már készítettünk néhány kalkulációt és konkrét terveket is olvasóinknak a különböző méretű és költségvetésű fürdőszobákra. Mit válasszunk, ha szépet, de árban is kedvezőt szeretnénk, illetve milyen extrákat ajánlunk - ha ezúttal úgy döntünk, hogy a luxus is belefér.

Nézzünk most ezekből néhányat, emlékeztetőül. Cikkünkben természetesen tolmácsoljuk tervezőink tippjeit is, melyeket, ha megfogadunk, jövőre biztosan gyönyörű és trendi, ugyanakkor kényelmes és környezettudatos is lesz az új fürdőszoba!

1. Kellemes, fiatalos, pénztárcakímélő: Válogassunk a lengyel burkolatok közül!

Kétségkívül a burkolatok és a burkolás a legdrágábbak egy felújításnál. A mi tippünk: ha kevesebb a büdzsé, de szépet és minőségit szeretnénk, akkor érdemes a lengyel csempék és járólapok között szétnézni. Trendi, minőségi, otthonos, és kellemesen fiatalos szériákat találunk, melyekért szerencsére nem is kell túl mélyen a zsebünkbe nyúlni. Látványtervünkön ezúttal a lengyel Cersanit Arno Grey, Arno Light, illetve Arno Patchwork burkolatok kellemes, bézs-drapp kombinációja látható.

Economy fürdőszoba - Cersanit Arno
(Fotó: Palatinus Fürdőszoba látványterv - Economy Classic Beige fürdőszoba)


2. Helytakarékos mosdó, álló csapteleppel, fiókos tükrös szekrénnyel

Egy komplett fürdőszoba alaptípust terveztünk „Classic Beige” néven, ahol a 90X90 cm-es akrilát négyzet alakú zuhanytálcához szögletes zuhanykabint ajánlunk. A SIKO mosdó egy elegáns álló csaptelepet kapott, melyhez egy praktikus, helytakarékos ALCA mosdószifon remek választás. A szintén SIKO VITRA Mia fürdőszobaszekrény fehér színben tágasabbnak láttatja a teret, fiókokkal, tükörrel és beépített világítással pedig komplett megoldást nyújt a reggeli készülődéshez és a tároláshoz.  

Economy fürdőszoba - Cersanit Arno
(Fotó: Palatinus Fürdőszoba látványterv - Economy Classic beige fürdőszoba - SIKO VITRA Mia fürdőszobaszekrény)


Ezt a fenti kombinációt egyébként zuhanyzóval és káddal is elképzeltük - hiszen van, aki egy lazító fürdőt, és van, aki egy frissítő zuhanyzást favorizál inkább. 
Egy kisebb fürdőben is jól elfér és kényelmes például a SIKO OPTIMA egyenes kádja.

 

Economy fürdőszoba - Cersanit Arno
(Fotó: Palatinus Fürdőszoba látványterv - Economy Classic Beige fürdőszoba, SIKO kád)

3. Minimál fürdő, kedvező áron - trendi betonhatással, igényes szaniterekkel

A lengyel Cersanit burkolatok között találunk betonhatásút is, melyet érdekes aprómintával vagy textúrával még fiatalosabbá tehetünk, s káddal és zuhanyzóval egyaránt jól mutat majd.

Érdemes egy pillantást vetni a szaniterekre is: a Roca perem nélküli fali WC-je lecsapódásmentes, lassú záródású WC-tetővel kényelmes, igényes és higiénikus környezetet teremt. A tartály és annak környezete is elegáns lesz egy stílusos, dizájn TECE nyomólappal.

Economy fürdőszoba - Cersanit Arno
(Fotó: Palatinus Fürdőszoba látványterv / Economy Patchwork Minimal, káddal)

4. Minimál stílushoz, zuhanyzó esetén válasszunk zuhanyfalat zuhanyfolyókával!

A SIKO zuhanyfalak TECE zuhanyfolyókával kombinálva kellemes, pénztárcabarát és szépen harmonizáló megoldások egy minimál zuhanyzó kialakításához.

És hogy teljes legyen a harmónia, ügyeljünk a kiegészítőkre is - mint a polcok, a WC kefe vagy a szappanadagoló.


 Economy fürdőszoba - Cersanit Arno
(Fotó: Palatinus Fürdőszoba látványterv: Economy Patchwork Minimal, káddal)
 


5. Közepes méretű a fürdő? A meleg barna földszínek itt már szépen érvényesülhetnek

Kisebb fürdőkbe mindenképpen a világos árnyalatú burkolatokat ajánljuk, mert ezektől optikailag tágasabbnak, légiesebbnek érzékeljük a teret.

Azonban egy kicsivel tágasabb, közepes méretű fürdőszoba már elbírja a most nagyon divatos sötétebb földszíneket, mélyebb barnákat is – mint például az Azulev Sanchis Home Reaction termékcsaládjának meleg barna és bézs árnyalatai, melyekkel természetes, harmonikus légkört teremthetünk a fürdőszoba enteriőrben. A kellemes, burkolási szempontból is jó méretű 25X75 cm-es lapok elegáns, texturált, matt felülete szép hátteréül szolgál majd a hófehér szanitereknek, bútoroknak, kiegészítőknek.Standard fürdőszoba Golden harmony látványterv  
(Fotó: Palatinus Fürdőszoba látványterv: Standard Brown Harmony, káddal)


6. Harmonikus és teljes lesz az összkép, ha a kerek, organikus formák több ízben is visszaköszönnek

Ehhez a burkolathoz is mutattunk egy kádas, és egy zuhanyzós változatot is – mely utóbbin érdemes megfigyelni egy felülnézeti képen a zuhanycsaptelep, a mosdó illetve a szappanadagoló harmonikus kerek formavilágát. A kör alakú tükrök is nagyon népszerűek, ahogyan a kerek pultra ültethető mosdótálak is szép összhangot varázsolnak a fürdőtérbe. A SIKO TRIOMINI mosdója egy szép épített pulttal, egy márkás GROHE csapteleppel, és az EMCO fürdőszoba kiegészítőkkel szép látványt, időtálló minőséget nyújtanak számunkra.

Standard fürdőszoba Brown harmony látványterv
(Fotó: Palatinus Fürdőszoba látványterv: Standard Brown Harmony, zuhanyzóval)

 

7. Elegáns márványhatás, izgalmas beugrók – az egyszerre stílusos és praktikus kialakításért

Szintén jól mutat, és szépen érvényesül egy közepes méretű fürdőszobában a kicsivel nagyobb méretű, márványhatású burkolólapok elegáns hatása. A burkoláshoz – különösen a kád vagy a zuhanykabin kézre eső falánál – tervezhetünk mélyebb beugrókat, falfülkéket, melyben mindig kézre esnek majd a tisztálkodószereink, vagy jól mutat egy szép dekoráció.
A burkolatot ennél a látványtervnél a spanyol Argenta White Marble kollekciójából választottuk, melyhez egy elegáns SIKO kádat terveztünk be. Az i-re végül az olasz Frattini dizájn csaptelepek teszik fel a pontot.


 Standard fürdőszoba White Marble látványterv
(Fotó: Palatinus Fürdőszoba látványterv / Standard White Marble fürdőszoba, káddal)8. Ügyeljünk a helyes kontrasztokra, ne „lebegjen” a talaj a lábunk alatt!

Amikor a hófehér Carrara-i márvány mellett tesszük le a voksunkat – ami kétségkívül nagyon elegáns és éteri – akkor arra azért érdemes lesz ügyelnünk, hogy ne legyen túl fehér, túl légies a tér. Ehhez legalább a padlóra vagy a bútorok színeibe érdemes bevinnünk egy kis barnát, egy sötétebb, meleg tónust, amitől nem fog „lebegni” az összkép és kapunk egy úgymond biztonságos talajt a lábunk alá.

Épp ezért, tervezőnk ehhez a burkolat-összeállításhoz a GAMADECOR gyönyörű tükrös DARK sötétbarna fa hatású fürdőszobaszekrényével állított kontrasztot a sok hófehérnek.


Standard White Marble - burkolat
(Fotó: Palatinus Fürdőszoba látványterv  / Standard White Marble fürdőszoba, zuhannyal)

9. Tágasabb, nagyobb a fürdő? Akkor ne féljünk az óriáslapoktól!

 A Marazzi Grande Marble Look Frappucino Lux árnyalatát ajánljuk, ha valaki luxushatású fürdőszobára vágyik. A 120X120 cm-es óriáscsempével álomszép, egybefüggő falfelületeket tervezhetünk. Kellemes kontrasztot hozhatunk létre, ha az előbbit kombináljuk, mondjuk a szintén Marazzi Allmarble Wall White fehérmárvány 40X120 cm-es lapjaival. Ezek 6 mm-es vastagságuknak és luxus fényezésüknek köszönhetően időtállók, tartósak, és igényeink szerint konfigurálhatók, oda ahová csak szeretnénk - akár többféle árnyalatban is. Prémium elegant fürdőszoba Marazz burkolat
(Fotó: Palatinus Fürdőszoba látványterv / Premium Elegant fürdőszoba, káddal)

10. Arany kiegészítők – a luxusfürdő „kötelező” kellékei!

Belépős zuhanyzó, arany zsanérokkal, arany zuhanyfolyókával? Miért is ne! Ha megtehetjük, igenis adjuk meg a módját – nem elfeledkezve az állami támogatásról, melyet jövő év végéig akár ezekre az extra termékekre is igénybe vehetünk, mint amilyen például a Radaway Furo Gold zuhanykabin arany zsanérokkal felszerelt minimál belépős változata, vagy a TECE drainprofile zuhanyfolyókák polírozott Gold Optic nevű termékei.Prémium elegant fürdőszoba Marazz burkolat
(Fotó: Palatinus Fürdőszoba látványterve – Premium Elegant fürdőszoba, zuhannyal)

11. Kényelmünk és szépérzékünk mellett gondolnunk kell a környezetünkre is…

Ez persze, nem lesz nehéz a SIKO LED-es világítású tükreivel és a Zehnder radiátor-termosztáttal, melyhez “Design Line” thermo fejet terveztek – ezzel pedig nem csak saját luxus élményünkről, hanem környezetünk védelméről is gondoskodhatunk.


 Prémium minimal fürdőszoba Marazz burkolat
(Fotó: Palatinus Fürdőszoba látványterv / Premium Minimal fürdőszoba, zuhannyal)

12. Hozzunk mindent harmóniába: legyen teljes, mutatós és kényelmes a végeredmény!

A matt fekete textúrák, a gyönyörű szürke, loft stílusú burkolatok indusztriális egyszerűségére a különleges, színes LED-világítás válaszol, a berendezés és a kiegészítők pedig egytől egyig a legújabb professzionális megoldások…

Elegáns fürdőszobabútorunk ezúttal lehet egy csinos KOLO termék, a WC és annak tartálya a csúcskategóriás GEBERIT egyik professzionális modellje. Nem lehet elmenni persze a hanglengés csillapítóval felszerelt fekete SIGMA Geberit nyomólapok mellett sem, melyek víztakarékosak, hiszen az öblítés mennyiségét magunk tudjuk kiválasztani egy gombnyomással.  Mindez szép harmóniát teremt a SIKO szintén matt fekete radiátorával, valamint a matt fekete, falsík alatti szereléshez ideális Hansgrohe csaptelepek mellett sem. Az összképet az EMCO kiegészítői teszik teljessé, kényelmessé ezúttal.


 
Prémium minimal fürdőszoba burkolat
(Fotó: Palatinus Fürdőszoba látványterv  / Premium Minimal fürdőszoba, káddal)

Megtetszett valamelyik, tervezőnk által megálmodott fürdőszoba látványterv? Szívesen megnéznéd, hogyan mutatnának akár ezek a termékek a Te fürdőszobádban?

Ha idén elhatározta a család, hogy jövőre végre felújítja a fürdőt, akkor a Palatinus Fürdőszobaszalonok kedves, hozzáértő munkatársai szeretettel várnak Benneteket az ország több pontján is - keresd a hozzátok legközelebb eső üzletünket, vagy ha már biztos vagy a választásban, akkor rendeld meg online!