Varázsolj ékszerdobozt az otthonodból ragyogó, modern mozaikkal!

Varázsolj ékszerdobozt az otthonodból ragyogó, modern mozaikkal!Akár konyha, nappali, étkező, hall, de természetesen a fürdőszoba is igazi ékszerdobozzá válhat a legújabb, álomszép mozaik berakásoknak köszönhetően!  Napjainkban a kis méretű csempék, a különleges felületek, és az eredeti anyagmegoldások és textúrák korát éljük. Szerencsére a mai mozaik csempe kínálat is követi, sőt még extrán túl is haladja ezt a trendet: a színpompás, ragyogó üvegmozaikok ezer arca mellett választhatunk akár fából, fahatású kerámiából, vagy fémből készült nagyon izgalmas kis csodákat. Íme, a mi legújabb kedvenceink!


Két különleges gyártótól válogatva mutatunk most be néhány ragyogó újdonságot – az Ékszerek világnapja alkalmából.

Akár a modern, akár a glamour stílus, akár a klasszikus elegancia szépségét szeretnéd viszont látni otthonod, irodád vagy üzleted bármely pontján, a mozaik mindig kitűnő választás!

 Szerencsére a mai, elképesztően sokoldalú kínálatban van minden, mi szem-szájnak ingere: aranyló melegséget, az ezüst felületek hűvös eleganciáját, a natúr fa hatást vagy az elegáns márványt ma már éppúgy megjeleníthetjük mozaik formájában, mint a színes ékkövekre hajazó kis csodákat.

Aki túlzónak tartja, hogy egy teljes falat egészében mozaikkal burkoljon, annak javasoljuk, hogy egy-egy csíkban, sávban helyezze el a mozaikot, amely akár márvánnyal, vagy beton hatású óriáslapokkal kombinálva is egészen különleges, egyedi csillogást, extra látványt varázsol a helyiségbe.

Az egyik közkedvelt mozaik gyártó a viszonylag fiatal, mindössze 28 éves olasz családi vállalkozás, a SICIS. 100%-ban olasz üvegmozaikokat állít elő, méghozzá valódi velencei üvegmassza felhasználásával!

Saját üzemükben gyártanak minden egyes darabot, mely olasz művészek keze munkájaként számos színben, formában, csillogásban és elképesztően változatos felületekben kerül ki a nagyközönség elé.
 
SICIS mozaik(Fotó: SICIS mozaik)

A SICIS mozaikokat a világon mindenütt ismerik és elismerik: az elegáns hotelek, szállodák és éttermek falai mellett akár saját házunk, saját fürdőszobánk extra fókuszaként, elegáns díszítőelemeként mi is gondolhatunk rájuk. A mozaikokat saját elképzelésünk szerint úgy állíthatjuk össze, úgy kombinálhatjuk, ahogy csak szeretnénk!

Világelsőként alkották meg az úgy nevezett „3D Degrade” színátmenetes strukturált fali paneleket, amelyeknél a tervezők által megálmodott egyedi színek fokozatos átmenetet képeznek egy másik árnyalattal egy adott falfelületen.
 
SICIS mozaik(Fotó: SICIS mozaik)
 
Egyik legszebb újítás tőlük a különböző típusú, vastagságú és méretű mozaik lapocskákból megalkotott Structura kollekció, mellyel első ízben a neves Cersaie kiállításon találkozhattunk.

SICIS mozaik
(Fotó: SICIS Structura mozaik)
 
Már akkor felmerült az ötlet, hogy a gyönyörű, Structura névre hallgató - különféle méretben, vastagságban, textúrában, illetve fényhatásban megjelenő üvegmozaik szemekből álló - fali paneleket, melyeket eddig csak száraz felületen, fuga nélkül lehetett alkalmazni a falakon - az építészek és belsőépítészek kérésére vizes helyiségekben is lehessen használni.

E kérésnek eleget téve, a SICIS elkészítette az EVEN családot. Ahol szintúgy különböző méretű és típusú mozaikszemek találhatók, melyek optikailag szintén egy gyönyörű, strukturált hatást mutatnak. Azonban itt már a lapocskák vastagsága megegyezik, minden egyes mozaik 4 mm vastag, és így már fugázható!

SICIS mozaik(Fotó: SICIS mozaik)
 
A SICIS referenciakönyvéből egyébként számos gyönyörű épület belső terén és külső homlokzatán keresztül magunk is számos elképesztő csodát látva inspirálódhatunk.

SICIS mozaikkal ugyanis nem csak a fürdőszoba vagy a konyha helyiségét tehetjük igazán elegánssá, hanem otthonunk bármely életterét igazi ékszerdobozzá varázsolhatjuk, és mostantól akár - a gyönyörű és elegáns SPA-k és Wellness központok után - saját, intim wellness részlegünket is felettébb elegáns, akár egészen fényűző módon alakíthatjuk ki.
 
SICIS mozaik(Fotó: SICIS mozaik)
 
A másik gyár, melyet legalább ilyen jó szívvel merünk ajánlani, ha mozaikban vagy apró csempe dekorációban gondolkodsz: a már jól ismert, exkluzív, több évtizedes tapasztalattal rendelkező spanyol Porcelanosa cégcsoport kifejezetten mozaikokra szakosodott márkája, a L’Antic Colonial gyár és elképesztő mozaik különlegességei!
 
L’Antic Colonial Faces mozaik(Fotó: L’Antic Colonial Faces mozaik)
 
Elképesztő anyagválasztékkal, textúra arzenállal találkozhatunk kínálatukban. Ráadásul a L’Antic Colonial is folyamatosan újítja, bővíti mozaik kollekcióit – mind a tapinthatóság, a geometria és színek szempontjából. Elképesztő újdonságokat találhatunk náluk, bármely helyiségbe keresünk is!

A Mix Mosaics sorozatban például a L’Antic Colonial Savoya kollekciójában természetes kőlapokat és kerámialapokat egyaránt magába foglaló egyedi kialakítású, hosszúkás formával és lekerekített élekkel rendelkező egészen egyedi lapocskákat találunk.
 
L’Antic Colonial Savoya mozaik(Fotó: L’Antic Colonial Savoya mozaik)
 
Ha könnyebb, légiesebb hatású, remekül kombinálható üvegmozaikot szeretnél tőlük, akkor a Glass Mosaics termékcsalád Bezel kollekcióját érdemes szemügyre vennünk, ahol szabálytalan méretű és felületű téglalap alakú apró csempékkel találkozhatunk, melyek üveges anyaga minden helyiséget fénnyel és frissességgel fog megtölteni.

L’Antic Colonial Bezel mozaik(Fotó: L’Antic Colonial Bezel mozaik)

Az eredetileg matt kollekció néhány áttetsző üveg hatású csempét is tartalmaz, melyek észrevétlen, de gyönyörűen kidomborodó hátteret alkotnak. Ily módon gyönyörű, egyedi kontrasztokat is létrehozhatunk.
 
L’Antic Colonial mozaik(Fotó: L’Antic Colonial mozaik)

Természetesen ezeken kívül is számtalan gyönyörű kollekciót találhatsz kínálatukban, és újdonságok is akadnak még bőven a kő hatású, vagy a fémes csillogású, illetve a meleg fa hatású mozaikok szerelmeseinek éppúgy.
 
L’Antic Colonial mozaik(Fotó: L’Antic Colonial mozaik )
 
Kíváncsi vagy a többi mozaikra is? Kedvet kaptál az ékszerdobozként ragyogó páratlan szépségű belső terekhez? Akkor látogass el hozzánk személyesen!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok segítőkész, szakértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is! Nálunk nemcsak a fürdőszoba burkoláshoz, berendezéshez, hanem akár az egész épület belső és külső tereinek stílusos és egyedi megvalósításához is remek ötleteket kaphatsz!