Víztakarékos csaptelep újdonságok, magasfokú kényelmi funkciókkal!

Víztakarékos csaptelep újdonságok, magasfokú kényelmi funkciókkal!A fürdőszoba és a konyha enteriőrökben nemcsak a tér esztétikumát, harmóniáját, ergonómiáját értékeljük nagyra, hanem itt van a legfontosabb szerepe a funkciónak, és az sem mindegy, hogy a fürdő és a konyha berendezései úgy szolgálják-e a kényelmünket, hogy közben még a pénztárcánk és a környezetünk is jól járjon!


A kellemes mintájú, hangulatú burkolatok, a szépen tükröződő, makulátlan felületek, szép, színben is harmonizáló berendezés és lakástextilek mellett meleg fényekkel és halk lágy zenével igazán meghitt, hangulatos SPA élményt teremthetünk az otthonunkban is. Ám a kényelemhez még valami hiányzik…

Ez pedig nem más, mint a tökéletes funkció, és persze az a nyugodt érzés, hogy a jóleső vízsugár, mely pont a számunkra kellemesen beállított hőfokon és erősségben masszírozza testünket, nem okoz majd gutaütést a hó végén sem, amikor megkapjuk majd a víz- és gázszámlát.

Hiszen attól még, hogy egy csaptelep innovatív, mozgásérzékelő, vagy többféle masszázs funkcióval ellátott - igenis lehet víz- és energiatakarékos, környezettudatos és gazdaságos működésű is!


Hansgrohe Vivenis csaptelep 
Fotó: Hansgrohe Vivenis króm mosdó csaptelep

 

Íme a legújabb csaptelep innovációk, melyek már elérhetőek a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában is. Kiválasztásukban elsődleges szempont volt többek között a víztakarékosság, a környezettudatos és gazdaságos működés, ám ezek természetesen nem mennek a kényelem és élvezet rovására, sőt a dizájn rovására sem.


1.      Bársonyosan puha vízesés a fürdőszobádban személyre szabva!

Ha te is arra vágysz, hogy a fürdőszobátok a jólét oázisa legyen, ahol egy kicsit kiszakadhattok a hétköznapokból, akkor a Hansgrohe Vivenis csaptelepek bizonyára elkápráztatnak majd egy álombeli víz élménnyel. A levegővel dúsított vízsugár gyengéden ölel majd körbe, a vízeséseket felidézve kényeztetve masszíroz, miközben a Vivenis csaptelepek kifolyója és a víz harmonikus találkozásban érnek össze a dizájn lágy vonalvezetésének köszönhetően.

A különleges formatervezés még ennél is többet kínál. Az exkluzív FinishPlus felületkezelésű csaptelepek divatos matt fekete, illetve matt fehér színekben is elérhetők. Ezzel biztosítják a fürdőszoba teljes harmóniáját, fokozzák az igényes megjelenést. A lapos, ergonomikus kar pedig a könnyű használatért felel.

Hansgrohe Vivenis csaptelep
Fotó: Hansgrohe Vivenis  mosdó csaptelep

 
Ha szeretnéd az egész fürdőszoba enteriőrt egységessé tenni, akkor érdemes az összes csaptelepet egy kollekcióból beszerezni. Ehhez is tökéletes választás lehet a Hansgrohe Vivenis, melynek tökéletes műszaki adottságai és gyönyörű dizájnja mellett nagyon nagy előnye, hogy minden funkcióra kínál megoldást.

Túl azon, hogy a csaptelepek egészen széles arzenálját felöleli ez a család - a mosdócsaptelepek, zuhany- és kád csaptelepek, az egykaros, egykaros szabadon álló, a falsík alatti, sőt még bidé csaptelep is tartozik a kollekcióba - a saját kényelmünk, személyes adottságaink és preferenciáink szerint tudunk több különböző lehetőségből akár személyre szabott igényünk, preferenciáink szerint dönteni.

A mosdócsaptelepeknél választhatunk például a 90, 110, 210, vagy a 250 mm-es ComfortZone magasságok közül, hogy az általunk beépíteni kívánt mosdóval kombinálhassuk.


 
Hansgrohe Vivenis kádtöltő csaptelep
Fotó: Hansgrohe Vivenis kádtöltő csaptelep


A kádcsaptelepek szintén számos különféle változatban érhetők el a Vivenis családban, attól függően, hogy feltűnő fali kádcsaptelepet vagy rejtett beépítési módot szeretnénk-e? A kádperemre telepíthető négylyukú csaptelep is egy remek alternatíva, de választhatjuk térben álló kádunkhoz a padlón szabadon álló csaptelepet is, míg alternatív megoldásként még mindig ott van a minimalista, falsík alá telepíthető modell, mely kényelmes mozgás szabadságot garantál a zuhany alatt állva.

2.      Még több öröm, még nagyobb hatékonyság

A Hansgrohe Vernis Blend zuhany technológiával ellátott termékeknél a vizet szintén levegővel kombinálták, hogy az a bőrünkön egy terjedelmesebb, erőteljesebb, mégis lágyabb élménnyel ajándékozzon meg nap mint nap. A jobb zuhanyzási élmény így víztakarékossággal párosul. Az állítható hőfokkorlátozó, az elforgatható vízsugár alakító, a kerámiabetét és a ComfortZone 100 jellemzi ezt a szintén sokoldalú és magas színvonalú csaptelep kollekciót, ahol a maximális átfolyási mennyiség 3 bar mellett 5 liter/perc.

A Hansgrohe Vernis Blend króm és matt fekete kivitelben is elérhető, szintén a teljes fürdőszoba csaptelep szortimenttel.

 

Hansgrohe Vernis Blend csaptelep

Fotó: Hansgrohe Vernis Blend csaptelepek feketében


3.      Még több hely a csap alatt

A Hansgrohe Vernis Shape csaptelep kollekció hasonló a Vernis Blend családhoz, ám itt már választhatunk a ComfortZone és EcoSmart változatok közül is: a ComfortZone alatt a csaptelep kifolyója és a mosdó közötti szabad teret értjük.

Ám ami talán még ennél is fontosabb kényelmi szempont lehet számunkra, hogy itt a csaptelepek kibővült termékkörének köszönhetően számos magasságból válogathatunk, 100 és 260 mm között.

Hansgrohe Vernis Blend csaptelepekFotó: Hansgrohe Vernis Shape mosdó csaptelepek

Ez nagyon kényelmessé teheti a mosakodást, arcmosást a mosdókagyló előtt, illetve a vízvételt is, ha például egy nagyobb kancsót szeretnénk megtölteni iváshoz vagy a szobanövények öntözéséhez.

 
Hansgrohe Vernis Blend csaptelepek
Fotó: Hansgrohe Vernis Shape csaptelep

Szuper választás a környezettudatos és gazdaságos működtetés szempontjából is: hiszen a maximális átfolyási vízmennyisége (a kézizuhany esetén is) 3 bar mellett 15,7 liter/perc.

A Vernis Shape csaptelepek kerámiabetéttel, állítható hőfokkorlátozóval, visszafolyás gátlóval és zajcsillapítóval vannak felszerelve, és itt is számos csaptelep fajta közül tudunk választani a kollekción belül, de itt a fajták mellett inkább a méretek változatosságán van a hangsúly.
Hansgrohe Vernis Shape csaptelep
Fotó: Hansgrohe Vernis Shape zuhanycsaptelep

Ami pedig a dizájnt illeti, az is igazán változatos: a csinos, karcsú króm kivitel mellett matt fekete, lekerekített változatban is megtaláljuk ezt a modellt.
Hansgrohe Vernis Shape csaptelep
Fotó: Hansgrohe Vernis Shape csaptelep

4.      Kifinomult, kellemes dizájn, változatos színpaletta, eredeti, organikus sziluett

Az olaszok mindig is a dizájn és az elegancia nagymesterei voltak, és nem hazudtolták meg magukat most sem a FIMA Carlo Frattini tervezői a vadonatúj FLO’ csaptelep modellek esetében, amelyek egy kivételesen lágy formájú, organikus sziluettel rendelkező karral és egy rendkívül vékony és enyhén hajlított, speciális csúszó-nyitó mechanizmussal vannak felszerelve, melyekkel szinte varázslatnak tűnik a csap mozgatása.


FIMA Carlo Frattini FLO' csaptelep
Fotó: FIMA Carlo Frattini FLO’ csaptelep
A kollekció fő attrakciója egyértelműen ez az eredeti és innovatív dizájn, mely egyszerre kanyargós és kifinomult, mégis tökéletes egyensúlyt sikerült megtalálnia a tervezőknek a folyékonyság és a szilárdság között, melyet már az elegáns, organikus kollekció elnevezése, mottója is sugall: FLO’ - azaz, “Óda a víz hullámaihoz”.


FIMA Carlo Frattini FLO' csaptelepek
Fotó: FIMA Carlo Frattini FLO’ csaptelepek

Az esztétika, a tervezés, és a részletekre való tökéletes odafigyelés a keverőpatron speciális beépítési rendszerében is megmutatkozik: ez a különleges kupaknak köszönhetően mindig rejtve van. Ennek köszönhetően lesz tökéletesen letisztult a csaptelep dizájnja, megjelenése.


FIMA Carlo Frattini FLO' csaptelep
Fotó: FIMA Carlo Frattini FLO’ kádtöltő csaptelep
 

A színek és a kivitelezés szintén nagyon esztétikus, elegáns: a galvanikus (azaz króm), a szálcsiszolt nikkel, a fekete króm, a szálcsiszolt fekete króm, az arany és szálcsiszolt arany, réz valamint bronz felületekből tudunk itt választani. Mindezt az igen széles fémes palettát kiegészíti még a matt fekete és a matt fehér kollekció is, hogy valóban minden fürdőszoba stílusához, összképéhez meglelhessük a hozzáillőt.


FIMA Carlo Frattini FLO' csaptelep
Fotó: FIMA Carlo Frattini FLO' mosdó csaptelep

A Fima Carlo Frattini a stílust és funkcionalitást ötvözi tehát, s mindezt egy magas szintű teljesítménnyel társítja: hiszen ezek a csaptelepek is víztakarékosak, levegővel dúsított vízsugaruknak köszönhetően csökkentett vízfogyasztást érhetünk el, maximális élmény mellett.


5.      Egyedi és merész kombináció, nőies vagy férfias dizájnban

A Ferro Doris fürdőszobai termékei innovatív, korszerű megoldásokat tartalmaznak, melyekkel az szintúgy elérhetjük a takarékos vízhasználatot, s ezzel a háztartási kiadások csökkentését.
A Doris szintén egy csaptelep újdonság, méghozzá nem is akármilyen!


 
Ferro Doris csaptelep
Fotó: FERRO Doris csaptelep

Itt a színek is kombináltak: fekete/króm (markánsabb, robusztusabb, maszkulin stílusú) illetve fehér/króm (lágyabb, kecsesebb, feminin vonalvezetésű) változatokból rendelhetünk a kollekció számtalan funkciót ellátó csaptelep különlegességei közül - akár még perembe szerelhető négylyukú kádcsaptelepet, sőt magasított mosdócsaptelepet is tudunk választani, ami tökéletes mosakodáshoz, vagy egy váza, kancsó megtöltéséhez.


 
Ferro Doris mosogató csaptelep
Fotó: FERRO Doris mosogató csaptelep
A Doris Black/Chrome fekete családja igazán lenyűgöző: sötét színük jól illik mind a minimalista, mind a modern high-tech stílusban berendezett terekhez. A modern fekete tükör-króm elemekkel díszített csaptelepek vonzó kontrasztot alkotnak a fehér kerámiákkal, vagy a világosabb, betonhatású burkolatokkal.

A fehér nőiesebb változat persze ugyanúgy illik a modern, letisztult, de a finoman elegáns, romantikus vagy glamour stílusú konyha és fürdőszoba enteriőrökhöz.


Ferro Doris csaptelep 

Fotó: Ferro Doris csaptelepek

6.      Sokoldalú, szögletesen elegáns dizájn

A Ferro Platto termékcsalád szögletes ívei elegáns megjelenéssel díszítik fürdőszobádat, akár fekete színben is! Itt a króm, vagy a fekete-króm színekből tudsz választani, a komplett zuhanyrendszerektől a süllyesztett csaptelepeken át a különböző kád csaptelep fajtákig.
Ferro Platto csaptelep

Fotó: FERRO Platto csaptelep

Ez lehet akár egy négylyukú kád csaptelep, kádcsaptelep zuhanyszettel, illetve kádcsaptelep zuhanyváltóval - hogy csak a speciálisabbakat említsük. Mosdó csaptelepből is rendelhető normál, magasított vagy falsík alá süllyesztett, de létezik mosogató csaptelep, felső íves mosogató csaptelep és még bidé csaptelep is.
Ferro Platto csaptelep
Fotó: FERRO Platto csaptelep 

 

A kerámia zuhanyváltó és a valódi króm kivitel magas minőséget képvisel, a csatlakozó tömlők a csomagban kényelmessé és gyorssá teszik a beszerelését, a kihúzható kézizuhany párafunkciója pedig igazi különlegesség ennél a kollekciónál!
Ferro Platto csaptelep
Fotó: FERRO Platto zuhanycsaptelep

 
Bár csak két családot emeltük ki a Ferro-tól, de bevalljuk: alig tudtunk választani! A lengyel FERRO új termékkatalógusát ugyanis élmény lapozgatni, annyira sok szép, esztétikus és funkcióját illetően is tökéletes, innovatív megoldással találkozhatunk!

Minden terméket, termékcsaládot persze másért szerethetünk: a funkcionalitás és a trendi megjelenés közti egyensúly fenntartása kétségkívül az egyik legnagyobb kihívás a gyártók számára egy-egy új terméknél, ám minden esetben ügyelnek arra, hogy az új modellek mindig kiegészítsék a már meglévő termékkínálatot még újabb felületekkel, megjelenésekkel, és/vagy további funkciókkal bővülve, hogy teljes és komplett rendszert, megoldást kaphassunk, mely garantálja a fürdőszoba kényelmes, praktikus használatát és elegáns harmonikus megjelenését.


Ferro Platto csaptelep

Fotó: FERRO Platto csaptelep


A Platto kollekciónál is 4 színváltozatot (króm, fekete, fekete-króm, illetve fehér-króm) találunk és valamennyi, a gyártóra jellemző kényelmi funkció megjelenik.

Olyanok többek között, mint pl. az Easy Clean (a könnyű tisztíthatóság), a Click-clack lefolyószelep és az AIR-IN rendszer (melynek köszönhetően a kétállású kerámia kartus átfolyáskorlátozójával akár 50%-os vízmegtakarítást is elérhetünk, a levegővel dúsított víznek köszönhetően az erős vízsugár élményünk mégis megmarad). A Hot Stop 38 és a Safe touch system (a maximum 38 fokos hőmérséklet-beállító zár, és a csaptest felmelegedését megakadályozó funkciók, melyek a biztonságunkat tartják szem előtt), vagy az akár 360 fokban is elfordítható kifolyócső, melynek köszönhetően szabadságot és nagyfokú kényelmet élhetünk át a használat során.


Ferro Platto csaptelep
Fotó: FERRO Platto csaptelep

 
Apropó, kényelem! A FERRO számos vízsugár fajtát mutat be nekünk, olyanokat, mint a masszázs funkció, a lágy vízsugár funkció, az esőztető funkció, a pára funkció... És hogy ezek mit is takarnak pontosan? Gyere, próbáld ki és győződj meg róla saját magad!

Ha szívesen látnál vagy tudnál meg még többet, esetleg megnéznéd egyik itt látott kiszemeltedet élőben vagy részletesebben a katalógusban is - akkor látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe! A Palatinus Fürdőszobaszalonok segítőkész munkatársaitól kérhetsz részletes útmutatót, pontos méreteket, műszaki adatokat, paramétereket - kollégáink igyekeznek minden segítséget megadni a tudatos választáshoz!