X burkolatok szuperképességekkel!

X burkolatok szuperképességekkel!Ha a burkolat szót halljuk, sokunknak még mindig a kis méretű fényes fehér csempék, vagy a linóleum jut először eszünkbe, holott a burkolatok piaca is óriási léptekkel fejlődik. Mintáik már élethű digitális technológiával készülnek, és szinte bármilyen méretben megvalósíthatók, sőt sok más szuperképességgel is rendelkezhetnek!


fürdőszoba termékek

Élethű minták – mint a természetben!

A legtöbb gyárban már természetes, hogy a digitális technológia révén élethű mintát nyomnak a csempe felszínére. Lemásolják például az igazi fa erezetét, és annak tökéletes képét másolják a csempék, vagy padlólapok felszínére.  Ezért a kerámialapok sokszor megtévesztően hasonlítanak az igazi fára. Természetesen bármely természetből vett mintát, képet, vagy festményt ilyen élethűen rá tudnak nyomtatni a burkolatokra.

Urbatek XTone Ewood Honey burkolat

(Fotó: Urbatek XTone Ewood Honey)

Óriási méretek – egységes harmónia!

Az utóbbi években a burkolatgyártók egyre szélesítik a csempék és padlólapok méretválasztékát. Trend, hogy a burkolatok mérete egyre nő. Ennek azaz oka, hogy egyre jobban szeretjük a szép egységes tereket, hogy a fugaközök ne törjék meg a minta szépségét, vagy az egyszínű burkolat egyszerűségét. Nem ritkák, sőt külföldön kifejezetten keresettek az óriási, akár 1,5x3 méteres burkolatok. Nyilván ezek felhasználásához sokszor a háznak is tágasnak kell lennie, ugyanakkor sokan örülnek neki, ha egy-egy falra elég egy, vagy két óriási burkolólapot elhelyezni.

Urbatek XLight Kala

(Fotó: Urbatek XLight Kala)

  1. „Pehelysúllyal” - bármely felületre!

Nemcsak a méret, de több más fizikai paraméter is folyamatos fejlesztés alatt áll. Ma már olyan burkolatok is elérhetők, amelyek kis súlya lehetővé teszi, hogy kevésbé teherbíró felületeket is dekoráljunk vele, pl. ajtóra, kandallóra, vagy bútorra is felragaszthatók.

Urbatek XLight Ares Dark

(Fotó: Urbatek XLight Ares Dark)

  1. Karcsú burkolatok – kevesebb macera!

Újdonságként már néhány miliméter vastagságú burkolatok is léteznek a piacon, melyeknek nagy előnye, hogy nem feltétlenül kell levernünk a korábbi burkolatot, hanem ráragaszthatjuk az újat, mivel 6 mm-es vastagságukkal nem vesznek el túl sokat az értékes térből.

Felmerül a kérdés, hogy vajon hol lehet ilyen szuperképességekkel rendelkező burkolatot találni?

Jó hírünk van! Az Urbatek XLight kollekció mind a 4 fenti szuperképességet birtokolja! Extravékony - Extrakönnyű – Extranagy, és természetesen mintái is digitális technológiával készülnek. Ezért szinte bármely felületen felhasználhatók!  Sőt némelyik még ennél is több szuperképességgel rendelkezik!

Ráadásul rendkívül sokféle dizájnból válogathatunk, melyek közül a márvány, a fa vagy a kő hatású változatok a legnépszerűbbek, melyek sokszor a nappali, a konyha vagy a fürdőszoba ékei.

Urbatek XTone Onice Green

(Fotó: Urbatek XTone Onice Green)

Exkluzív fekete kőlap minden felületre

Urbatek XLight Nylo Noir exkluzív fekete kőlap minden felületen megállja a helyét. Fekete márvány felületével kifinomult eleganciát csempész minden enteriőrbe. Teszi ezt leheletvékonyan végigfutó sárga-arany árnyalatú erezettel és tükörfényes felülettel, melyektől még fényűzőbb hatást kelt. 

Az XLight sorozat tagjaként rendelkezik burkolatcsalád minden kiemelkedő képességével. Hatalmas, 120x120, 120x250 és 150x300 cm-es kiterjedésű lapjai mindössze 6 mm vastagok és 8 kg súlyúak. Különleges adottsága az is, hogy rendkívül rugalmas, ami könnyű szállítást és felhelyezést tesz lehetővé szinte minden felületen. 

Urbatek XLight Nylo Noir

(Fotó: Urbatek XLight Nylo Noir)

Élethű fa hatású lapok nagy formátumban

Fürdőszobába, a medencébe, vagy a SPA-ba is tökéletesen illenek az Urbatek nagy méretű, fa hatású kerámialapjai, mivel remekül ellenállnak a víznek. Így végre a vizes helyiségekben is élvezhetjük a fa meghitt látványát, ráadásul prémium minőségű, 120x250 cm méretű lapok formájában. Az Ewood kollekció további előnye, hogy akár a csempére, akár ajtókra, bútorokra is felburkolhatjuk, mivel lapjai mindössze 6 mm vastagságúak, ennél fogva súlyuk is elég kicsi. 3 gyönyörű színben, Honey, Nut és Camel árnyalatban elérhető.

Urbatek XLight Ewood Camel

(Fotó: Urbatek XLight Ewood Camel)

Különleges mintázatú kőlapok

Csodálatos, egyedi mintázatuk ejt először rabul, amikor megpillantjuk az Urbatek XLight két szürke alapszínű burkolatát. Az Unik Blue hideg kék és kékesszürke árnyalatokkal, míg az Ares Dark meleg fahéj színű erekkel töri meg a szürke egyszínűségét, míg a fehér márványminták élénkítik fel a kompozíciót. Mindezt szintén ultranagy, ultravékony és ultrakönnyű kivitelben kapjuk. 

Az ultranagy, 120x120, 120x240 és 120x250 cm-es kiterjedésű lapokkal, egybefüggő tereket hozhatunk létre, ahol az illesztések szinte észrevehetetlenek, így kifejezetten ajánlott tágas terekbe. 

Méreteik ellenére, a lapok mindössze 3,5 mm vastagságúak és 8 kg/m2 súlyúak, ezért nemcsak a falak, de a bútorok, vagy bármely más felület burkolására is alkalmasak. 

Mindkét kivitel tökéletes választást jelent bármelyik helyiségbe, ha egyedi, stílusos otthont szeretnénk kialakítani.

Urbatek XLight Unik Blue

(Fotó: Urbatek XLight Unik Blue)

Amennyiben szeretne saját szemével meggyőződni a bemutatott burkolatok szuperképességeiről, látogasson el a Palatinus Fürdőszobaszalonok egyikébe! Szeretettel várjuk!