Díjnyertes okos konyhák - beltér után a szabadban is!

Díjnyertes okos konyhák - beltér után a szabadban is!Kész a fürdőszoba? Akkor jöhet a konyha! A hidegburkolatok után a Porcelanosa csoport bizony e téren is remekel! Mutatjuk a legmenőbb innovációikat - konyha fronton. Nem csak beltéri konyhák high-tech és dizájn megoldásaival rukkoltak ugyanis elő, de cikkünk második felében olyan okos konyhákkal kápráztatunk el, melyekkel a szabadban is élvezheted családod vagy barátaid társaságában a kerti főzőcskézés örömeit! Nézzük, miket ajánl nekünk a burkolatok nagymestere - ezúttal konyha fronton…


Díjnyertes okos konyhák - beltér után a szabadban is!

Gyönyörű csempék, egyedülállóan innovatív járólapok - ezt már megszokhattad a Porcelanosa kiválóságainál, ha vásárlónk voltál, pláne, ha rendszeres olvasója vagy cikkeinknek.

Talán már a gyönyörű, igazi minimalista high-tech  fürdőszoba bútoraik sem is ismeretlenek számodra. A páratlan GAMADECOR kollekció azonban konyhai innovációk számos remekével is bővült - nézzük, miket hoztak ezúttal.

A spanyol Porcelanosa cégcsoport konyha - és fürdőszobabútorokkal foglalkozó ága a Gamadecor. Legnagyobb különlegességüket az előremutató anyaghasználatban és az egyedülálló részletek megjelenésében fedezhetjük fel. A Gamadecor konyhák legizgalmasabbjai a konyhaszigetek és az étkezőpultok kapcsolata illetve kontrasztja.

A Gamadecor intelligens konyháinak egyik fantasztikus újítása a láthatatlan kettős funkciójú munkalap.

A munkalap minden konyha alapja. Létfontosságú, hiszen itt készítjük, főzzük, pároljuk, finomítjuk ételeinket. A Gamadecor SmartKitchen egyedülálló funkciójának köszönhetően a legmodernebb technológiával akár 2000 watt teljesítményt is elérhetünk, akkumulátorok és külső kábelek nélkül - és ez még nem minden!


Porcelanosa/Gamadecor
Fotó: Porcelanosa/Gamadecor


A 2020-as If Awards díjátadón a “legjobb fenntartható dizájn” elismerésben részesülő  konyha kettős célú indukciós tányérjait nem csupán főzhetjük és melegíthetjük ételeinket, hanem azok elektromos indukcióján keresztül vezeték nélküli töltést biztosíthatunk háztartási gépeink számára, sőt a SmartKitchen még ennél is több újdonságot hozott magával - egy integrált indukciós töltőként működik mobil eszközeinkhez is.

Ez a remek kettős funkció számos előnnyel jár a felhasználók számára. A jelentős energiamegtakarításon és az esztétikus, letisztult külső megjelenésen túl a tervezés is felettébb biztonságos: az indukciós lemezeket a munkalap felülete alá rejtették el, és csak olyan eszközök képesek aktiválni őket, melyek elektromos indukcióval működnek.

Új felületek teszik még látványosabbá a sokoldalú Emotions konyhákat!

Az ezüst, alumínium és bronz felületek mellé a Porcelanosa csoport egyik legújabb innovációját, az XTONE® nagy formátumú porcelán kollekció lapjait is betervezhetjük - legyen az akár egy reggeliző bár, akár egy nagyobb étkezőpult, étkezőasztal a családi vagy baráti összejövetelekhez.

A SmartKitchen technológia további frissítései megkönnyítik mindennapjainkat: a tárolás olyan remek megoldásai, mint a kivehető polcok, a felület hátulján elhelyezett elektromos megoldások, vagy a Darwin-rendszer, mely a szerkezet oldalába rejti el az ajtókat - a praktikum mellett látványos és esztétikus megoldások sorát kínálja valamennyi felhasználónak.


Porcelanosa/Gamadecor
Fotó: Porcelanosa/Gamadecor

 

A 2022-es Good Design díjjal induló Offroad Kitchen, a Gamadecor új kültéri konyhája pedig már kifejezetten a kertre szabott remek megoldásokkal rukkol elő!

Családi étkezés a szabadban, vagy kerti party a barátokkal, kollégákkal?

Ma már ez sem gond, még akkor sem, ha még a kertben sem mondanál le a leginnovatívabb felületekről, a legmodernebb technológiáról!

A Gamadecor innovációinak hála - egészen új értelmet kaptak a kültéri konyhák…

Univerzális tervezés, innováció, fenntarthatóság, kreativitás (valamint az anyagok és a technológiai innovációk) voltak a 72. Good Design Awards immár évtizedek óta legrangosabb, legnívósabb kiállítás legfőbb szempontjai, amikor a Good Design termék nagydíjasát keresték. A Gamadecor Offroad Kitchen kültéri konyhái pedig megfeleltek valamennyi kritériumnak!

A Gamadecor kültéri konyhákat is az előbb már említett, láthatatlan, kettős technológiára alapuló indukciós munkalappal tervezték, mely jóval nagyobb, és minden eddiginél letisztultabb, akadálymentes munkaterülettel rendelkezik. Az egyetlen látható elem rajta mindössze az a kis érintőképernyő, mely az egyes feladatokhoz tartozó funkciókat vezérli. 

 

Porcelanosa/Gamadecor
Fotó: Porcelanosa/Gamadecor

De milyen, és mi mindent tud ma egy trendi, modern kültéri konyha?

Nem újdonság, hogy a teraszok és a szabadtéri kiülős terek egyre inkább előtérbe kerülnek. Otthonaink nappalijai kinyíltak a szabadba, kibővült a terek használata, ezek pedig mindenképp a funkciók újragondolásához is vezetnek, hogy a kert-terasz szabadságát az év során a lehető leghosszabb ideig kihasználhassuk. Így vált egyre gyakoribbá a hagyományos teraszok tetejének beépítése, a professzionális árnyékoló rendszerek integrálása, és persze kulcsfontosságot nyert egy komplett, szabadtéri konyha beépítése is. 


Porcelanosa/Gamadeco
Fotó: Porcelanosa/Gamadecor


A kültéri konyhákkal nem csak kényelmesebbé válik az életünk, a szabadidőnk eltöltése, hanem funkcióját tekintve is sok haszonnal jár (kevesebbet kell ugrálnunk az edények és az elkészült ételek között), miközben egy jól funkcionáló szabadtéri konyhával megnő otthonunk hasznos területe, s ez által annak értéke is.

Nagy teljesítmény a szabadtéri főzőcskéhez is!

Az eddig megszokott kerti bogrács és grill számos előnye és autentikus, nomád hangulata mellett mindenképp hátrányként érzékeltük, hogy a szabadtéri sütés-főzés olykor hosszú órákat vett igénybe, amit nyilván a szakács a társaságtól vett el, vagy egy hirtelen jött nyári zápor szakította félbe a még félig nyers hús kinti elkészültét, és a hangulatos kerti programot.

A Porcelanosa Offroad Kitchen kivételesen ellenálló kerámia anyagából, a Krion® ásvány kompozitból készül, mely nem csupán egy józan esztétikát, hanem rendkívüli tartósságot is ad a kültéri konyhák számára.

A másik, ami a nagyobb főzőkapacitást lehetővé teszi, az pedig a már előbb is említett nagy teljesítményű és sokoldalú munkalap, mely használható főzéshez, töltéshez, de akár étkezőasztal vagy kisasztal funkciót is elláthat - akárcsak egy beltéri high-tech konyhában.


Porcelanosa/Gamadecor
Fotó: Porcelanosa/Gamadecor

Kivételes tárolókapacitással a még kényelmesebb kerti partikért…

Az eddigi kis tárolókapacitással rendelkező szabadtéri konyhák és a benti konyha közti fárasztó rohangálás is már a múlté: az Offroad Kitchen egyik legnagyobb előnye ugyanis az eddigi modellekhez képest kivételesen nagy tárolókapacitása, tágas szekrényekkel és kihúzható fiókokkal, melyek praktikus elektronikus alkatrészeket (is) rejtenek. Ez a sokoldalúság óriási előny, ahogy a munkalap minden eddiginél funkcionálisabb, és kapacitás terén is jóval többet nyújtó megoldása.

Joggal mondhatjuk tehát, hogy hivatalosan is megérkezett a kültéri konyhák új generációja!

Kerti konyha és terasz bővítési álmaidhoz mindenképp keress fel minket - ám bátran tarts velünk akkor is, ha beltéri konyha felújítás előtt állsz, és szeretnéd minél praktikusabban, ötletesebben, és persze minél látványosabb, dekoratívabb megoldásokkal, a mai trendeknek megfelelően kialakítani konyhádat.


Porcelanosa/Gamadecor
Fotó: Porcelanosa/Gamadecor


Érdemes ezt a cikkünket is átnézned, ahol a legújabb konyha trendeket és a praktikus szuperötleteket vesszük górcső alá!

Ha mindez nem elég, akkor fedezd fel élőben is az itt látott sokoldalú kollekciókat, és persze még megannyi mást is: Várunk szeretettel személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett kollégáink hozzáértő szakértelmével, tervezőink jó szemével és ízlésével segítjük vásárlásod.

A Palatinus Fürdőszobaszalonok készséges, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket