Ezek lettek a legnépszerűbb fürdőszoba-trendek 2020-ban!

Ezek lettek a legnépszerűbb fürdőszoba-trendek 2020-ban!fürdőszoba berendezése, otthonossá tétele bizony nem könnyű feladat, de szerencsére segítségül hívhatja az online magazinok inspiráló képeit, vagy akár egy jó tervező programot. Még egyszerűbb, ha belenéz összeállításunkba, ahol az idei legújabb, legnépszerűbb fürdőszoba-trendekből adunk egy kis ízelítőt!


fürdőszoba termékek

A mai fürdőszoba enteriőrök nem csupán funkcionálisak – hanem nagyon is szépek, látványosak, stílusosak.  Az esztétikum mellett ugyanakkor a kényelem is egy igen erős szempont, amikor ezt a helyiséget szeretnénk át- illetve megtervezni, újra alkotni.

Nézzük meg gyorsan, miket vegyünk bele, ha igazán kortárs, trendi, szép és persze kényelmes fürdőt szeretnénk! Cikkünkben most a legnépszerűbb trendeket gyűjtöttük egy csokorba, melyekhez egy-egy közkedvelt példát is mutatunk…

SIKO Evelyn kád

(Fotó: SIKO Evelyn kád)

1. Térben álló kádak

Semmi sem emeli ki jobban a fürdőszoba hangulatát, eleganciáját – mint egy szabadon álló kád! A House Beautiful online magazin az Instagram hashtag-ekből szemezgetve gyűjtötte össze az idei, legfelkapottabb trendeket, a lista élén pedig toronymagasan a térben álló kádak vezettek. Nem véletlenül: hiszen bármely fürdőszobának fényűző, ötcsillagos hangulatot teremtenek. A klasszikustól a romantikusig, sőt egészen a modern, minimalista stílusokig mindannyian meglelhetjük a saját, személyes kedvenceinket. Képünkön ezúttal a SIKO egyik legszebb, stílusos, harmonikus formavilággal rendelkező modellje, a Karyn kád látható.

SIKO Karyn kád

(Fotó: SIKO Karyn kád)

​2. Kő és terrazzo burkolatok

A márvány klasszikus és sikkes, a kő és a beton eredeti, emellett újra fénykorát éli a 70-es évek betonkorszakából és teraszairól útjának indult terrazzo, és nem is akárhogyan! Az egyedülálló terrazzo-technológia immár nem csak a padlón, hanem a falakon és az épületek homlokzatain is megjelenik. Eredetiségét a betonban lévő kisebb törmelékkövek méretbeli és színbeli változatossága, sokoldalúsága, a véletlenszerűségének szépsége adja. Legnépszerűbbek pontosan ezért a matt, egyenetlen felszínt, textúrát megtestesítő burkolatok, hiszen az egyenetlen textúrájú kivitelben az anyag a természetes kő valamennyi egyedi tulajdonságát előhozza. Különösen egyenetlen és textúrált kivitelben a Porcelanosa család STON-KER® Ceppo Stone kollekciója testesíti meg ezt: a népszerű, idei modell a valódi kő természetes bájával sajátos, egyedi jelleget kölcsönöz valamennyi belső térnek. Eredetiség, tartósság és avantgárd dizájn – mi más kellhet még?

Porcelanosa Ceppo Acero

(Fotó: Porcelanosa Ceppo Acero)

​3. Walk in, egyszerű, letisztult zuhanyfalak

Azok számára, akik a kádban való kényelmes, hosszadalmas fürdőzés helyett a gyors és egyszerű zuhanyzás élményét keresik, egyértelműen a „csak belépek és már tusolok is” –stílusú zuhanykabinok vitték el a pálmát. Ezeknek a zuhanyzóknak már nevet is adtak a tervezők: Walk-in típusú zuhanyfalnak nevezték el őket. Számtalan formájuk létezik, a legegyszerűbb, egyetlen üvegfalból és zuhanyfolyókából álló minimalista megoldásoktól kezdve, a dizájnos, keretes verziókig egészen széles a paletta. Vásárlóink legnagyobb kedvencei az urbánus stílusú fürdőszoba terekbe kellemesen illeszkedő fekete keretes megoldások, melyekből szintén egészen sokféle modellből válogathatunk…

Radaway Modo II Black zuhanyfal

(Fotó: Radaway Modo II Black zuhanyfal)

​4. Szobabútort imitáló fürdőszoba-bútorok

Rendkívül népszerűek az idén azok a tároló megoldások a fürdő életterében is, melyek a modern szobabútorokra hajazó megjelenésükkel hívják fel a figyelmet. A trapéz alakban kifelé álló lábú art deco-jellegű bútorok mellett legalább olyan nagy kedvencnek számítanak a loft stílusú, fekete keretes, modern, urbanisztikus stílusú fürdőszobabútorok. A legújabb modellek között mutatós, egyedi, változatos fiók- és ajtómegoldással felszerelt, friss és praktikus csodákat találhatunk…

Palatinus Monza

(Fotó: Palatinus Monza)

​5. Kerek tükrök, mögé vagy köré épített LED-világítással

És ha már a csodáknál tartunk: az idei évben a kerek, világító-keretes tükröket csodáltuk meg a legjobban! Kellemes, harmonikus összképet adnak a fürdőszobánknak, pontosan a lágy, íves körforma miatt. A tükör mögé vagy külső keretére applikált LED-világítás pedig még különlegesebbé teszi: hiszen egy remek hangulati elem is lehet este, ha a központi lámpát nem kapcsoljuk fel, mert relaxálni vágyunk fürdés vagy zuhanyzás közben. Azt pedig természetesen mondanunk sem kell, hogy kiváló háttérvilágítást adnak a reggeli készülődéshez, sminkeléshez vagy borotválkozáshoz. A SIKO tükrök például egy ideális, kényelmes, 60 cm-es átmérővel rendelkeznek, ledes világításuk pedig 895 lument ad, IP 44-es védettséggel.

Palatinus Fly

(Fotó: Palatinus Fly)

​6. Bidé funkciós WC-k

Ha pedig fürdőszoba és high-tech innovációk, akkor bizony nem maradhatnak ki a legújabb, idei újítások sem: a bidé funkcióval ellátott WC-k vagy WC-ülőkék. Ilyen higiénikus, bidével kombinált okos vécéi szintén több gyártónak vannak ma már, azonban érdemes megkeresnünk ezekből is az akciókat, hogy még kedvezőbben szerezhessük be fürdőszobánkba e praktikus újdonságokat.

Ezek a termékek kiválóan ötvözik a két termék – vagyis a  WC és a bidé – együttes előnyeit. A WC-be szerelt kis permetező kar, illetve egy nyomógomb segítségével helytakarékosan, egyetlen berendezéssel láthatjuk el a két funkciót. A zuhanykarnak köszönhetően gyengéden, folyóvízzel tisztíthatjuk meg az intim területeket a vécéhasználat után, a kellemes, higiénikus élményért.

A Palatinus Fürdőszobaszalonok ráadásul egy kedvező akcióval is készültek: a különleges ajánlatban most különösen kedvező áron juthatunk hozzá a prémium bidéfunkciós WC-szetthez, melyhez még egy TECE nyomólapot is kapunk ajándékba! Az ajándék nyomólapot 5 fajtából (fehér, matt/fényes króm, matt/sima fekete) magunk választhatjuk ki, hogy harmonizáljon otthonunk, fürdőszobánk stílusával.

Az akció egészen 2020. december 31-ig érvényes!

TECE One

(Fotó: TECE One)

Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk a legnépszerűbb trendekből szemezgetett újdonságokhoz! Válogassunk hát kedvünkre, használjuk ki az akciós lehetőségeket, és inspirálódjunk élőben is: a Palatinus Fürdőszobaszalonok egész évben várnak, óriási termékválasztékkal, kortárs, trendi megoldásokkal, 3D látványtervezéssel, készséges, szakmailag felkészült munkatársakkal.