Vágjunk rendet a trendek között!

Vágjunk rendet a trendek között!A fürdőszoba mellett akár a komplett otthonotokhoz is - legyen az a nappali, a terasz, a járda, a konyha burkolata, és annak komplett berendezése - minden megtalálható nálunk, sőt újabban már a melegburkolatok legszélesebb portfóliójával is rendelkezésedre állunk. Az új anyagok és bútorok kiválasztása azonban nem kis feladat. Érdemes alaposan átgondolni, megtervezni, amihez persze nem árt, ha tisztában vagyunk az aktuális irányzatokkal, újdonságokkal, trendekkel. Nézzük, hogy milyen izgalmas aktualitásokat, enteriőr trendeket kínál nekünk ez az év!


És ha már 2024-et írunk, akkor maradjunk meg kicsit a számoknál: cikkünkben ezúttal 4 nagyon izgalmas enteriőr trendet mutatunk be, és mindegyikhez 2-2 remek, inspiráló példát (itt-ott akár többet is), termék ötletet hozunk a kínálatunkból!

Tarts velünk, ha kíváncsi vagy: vajon milyen üdítő izgalmakat rejteget az idei év a lakberendezés, a fürdőszoba trendek szempontjából? 

Peronda /Nature
Fotó: Peronda /Nature

1.  Minimalux - a természet mélységes vonzereje inspirálta

A minimalux ötvözi a természet szépsége iránti vágyunkat, a kortárs ízlés kifinomultságával. A tökéletlenségben rejlő szépség, a minőségi, kifinomult anyagokkal és textúrákkal társítva. Ezek már önmagukban megnyugtatóan hatnak ránk. 

A korábbi évek luxus trendje sem a pazarlást hirdette, hanem a kifinomultságot, a színvonalas anyagmegmunkálást. 

Mert mi a valódi luxus? Ha csupa olyan dologgal vesszük körbe magunkat, ami a lehető legközelebb áll hozzánk. Ami megnyugtat és puhaságot teremt. A lágy színeket is azért kedveljük, mert a bennünk lévő egyszerűség egyfajta kifinomultságot közvetít. És éppen ennél fogva kiválóan társíthatók más színekkel: ez teszi őket időtállóvá.

Általánosságban elmondható, hogy a természet ihlette nyugodt és nyugodt terek ma már otthonunk valamennyi életterében uralkodóvá váltak. A kerámia önmagában is egy természetes anyag, de számtalan földelemet, vagy a fa különféle megjelenéseit is képes újrateremteni.

Képünkön a puha fa anyag tökéletes imitációja látható, intarziás részletekkel kombinálva.


Argenta
Fotó: Argenta (Falicsempe: Marlen Oak 40×120, Marlen Slat Oak 40×120. Padlólap: Geneve Blanc 60×120.)

Nyilván láthattunk már ilyet, hiszen több hidegburkolat gyártó, így köztük az Argenta Cerámica  is már a 2023-as évben bemutatta ezeket az új trendeket és dizájn megoldásokat, ahol a  fa intarziás részletekkel, lágyított terrazzóval, mészkővel, a természetes kövek finom árnyalatával és a különféle kerámia fejtámlákkal kombinálva csupán néhány izgalmas részlet az Argenta Cerámica hidegburkolatok sokszínű újdonságai közül.

A minimalizmus tehát még uralkodik, ám a terek egyre nyugodtabbak és természetesebbek.

A minimalizmus esetében minél kevesebb tárgy van jelen a térben, azonban a minimalux lényege, hogy itt minden tárgy kellő figyelmet kapjon. Ebből ered a szellős, légies hatás. A lakberendezésben ezt leginkább a puha és kényelmet sugárzó anyagok testesítik meg, mint a natúr fa és a buklé, a rusztikusan kötött és selymes márvány, vagy a szőttesek mintázata és a fémes csillogás, esetleg a natúr, lágy színek és a kemény, markáns fekete közötti izgalmas kontrasztok.  

Argenta
Fotó: Argenta (Padlólap: Goldoni Grigio 60×120)

A lágy színek is keverednek az Argenta új dizájnjaival. A pihentető színsémák és a szürkétől a barnáig terjedő sötétebb színek kombinációja a középpontba kerül. A Mont Blanc kis formátumú, 15x15 cm-es sorozat (a Forms családból) geometrikus mintákat tervez újra, és lehetővé teszi eredeti kompozíciók és egyedi beállítások létrehozását.


Argenta
Fotó: Argenta
(Falicsempe: Concrete Dark 30×90, Concrete Moon Dark 30×90)

2.  Merész árnyalatok, avagy a “dopamin dekor” jókedvre derítő trendje

Ha az idén úgy döntesz, hogy kifested vagy újra burkolod az otthonod, akkor most nyugodtan engedhetsz a fantáziád csábításának: légy merész és vállalkozó szellemű, ugyanis a legújabb trendnek megfelelően most több színt is keverhetsz, kombinálhatsz a falakon! 2024-ben még az is megengedett, hogy a meleg színpaletta tónusai keveredjenek a hideg árnyalatokkal, és az sem kell, hogy a helyiség valamennyi fala egyszínű legyen. 


APE / Colorful
Fotó: APE / Colorful 

A dopamin trend névre hallgató, új irányzat kifejezés nem hiába cseng ismerősen: a dopamin az egyik boldogsághormonunk neve. A lakberendezésben most az ingereket maga az enteriőr szolgáltatja, és persze a tudat, hogy választásainkkal nem a fast fashion-t támogatjuk, hiszen a régi bútoraink és néhány, azokhoz tudatosan hozzá választott dísztárgy sokat tesz hozzá az újszerű, eklektikus látványhoz, amiket a bátor színek, a bohém  kiegészítők, és a több különböző, látványában és tapintásában is egymástól eltérő textúra egészít ki. A lényeg, hogy az idén minden érzékszerved vegyen részt a tervezésben!


parici /Stacciatela
Fotó: Aparici /Stacciatela

3.  Biofil textúrák - a természet most még inkább beköltözik a négy fal közé

A biofil dizájn az, amikor természetes inspirációkat alkalmaznak a belső terekben. Ezt is jól ismerjük már: a mutatós növényfalak, az óriás pálmák, szobanövények, a natúr fa felületek mind mind megjelenhetnek ma már nem csak a nappali és az étkező terekben, hanem akár a fürdőszoba enteriőrben is. 


Sant’Agostino Sable Jardin dekorcsempe – legyezőpálma mintával
Fotó: Sant’Agostino Sable Jardin dekorcsempe – legyezőpálma mintával

Jól tudjuk, hogy a természet közelsége, és így nem csak a növények, de a naturális anyagok és részletek is mind milyen jó hatással vannak ránk. Nyugtatják az elménket, csökkentik a stresszt, a szorongást, de képesek fokozni kreativitásunkat, koncentrációs képességünket is. 

Szerencsére számos ilyen, natúr textújárú burkolattal találkozhatunk, például a Peronda gyönyörű kortárs kollekcióiban is. 

Peronda /Nature
Fotó: Peronda /Nature

A Downtown család 3 gyönyörű, finom árnyalatának és izgalmas textúráinak, és többféle méretében, formátumának köszönhetően gyönyörű, tágas, letisztult, és gondosan összehangolt harmonikus tereket kapunk, melyet akár a belső, akár a külső terekben egyaránt alkalmazhatunk.

 A cementhatás, a textilhatás, vagy a felhőszerű, finom akvarell hatású, izgalmas textúra, természetes hatást kelt. Igazi időtlen szépség, mely bármely stílusú enteriőrbe jól illeszkedik, és bármely funkciójú élettérben megállja a helyét.


Peronda /Downtown
Fotó: Peronda /Downtown

4.  Szabálytalan formák, izgalmas ívek, görbületek

2024 egyre több új formát is hoz az otthonainkba, egyre több lesz az íves, szabálytalan vonalvezetés. A különös, görbe tárgyak és egyedi boltívek nem csak az átjárók illetve a folyosók kiakalakításában, hanem a zuhanybejáratok egyedi kialakításában is megmutatkoznak majd. 


Salt Design
Fotó: Salt Design / Forrás: Octogon Építészeti magazin

Jónéhány éve hódítanak már a belsőépítészetben az íves bútorok, kanapék, fotelek, vagy lerakó asztalok. Ezek továbbra is maradnak, és szépen beilleszkednek majd a különböző göremékkel tarított terekbe. 

Az íves, hajlított megoldásokat is a természet ihlette, melyek látványa tökéletes összhangot alkot a biofil tervezési elemekkel. Ezek együtt, vagy akár külön-külön alkamazva is természetközeliséget, játékosságot, és persze kényelmet varázsolnak az otthonodba.


Noralex Amazonas Smile fürdőszobabútor család
Fotó: Noralex Amazonas Smile fürdőszobabútor család


Megtetszett egy-másik itt láthatott trend, és szeretnél még több színt, mintát, textúrát és kialakítási lehetőséget felfedezni a megvalósításához? 

Akkor fedezz fel még több minden élőben is! Várunk szeretettel személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett kollégáink hozzáértő szakértelmével, tervezőink jó szemével és ízlésével segítjük vásárlásod, legyen az akár csempe, meleg - illetve hidegburkolat, fürdőszobabútor, konyhabútor, kiegészítők, és más sorolhatnánk…

A Palatinus Fürdőszobaszalonok készséges, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket, vagy rendeld meg online!