Így burkolj, ha férfias, maszkulin stílusú teret szeretnél!

Így burkolj, ha férfias, maszkulin stílusú teret szeretnél!A fürdőszoba enteriőr szépsége, esztétikuma nem csak női kiváltság! Minden évben ilyenkor, Apák Napja alkalmából a férfiaknak kedvezünk, egy ízléses, maszkulin stílusú burkolat és enteriőr ajánlóval. Elvégre a fürdőszoba mindannyiunk számára az énidő, a feltöltődés tere és e tér atmoszférája nagyon is hatással van ránk, nemünktől függetlenül…


A férfiak is szeretik a szép, harmonikus élettereket, csak természetükből eredően nekik más a fontos, ami egy enteriőr kialakítását illeti. Nők és férfiak között az egyik legfontosabb különbség gondolkodásunkban rejlik, és abban, hogyan hozunk meg bizonyos döntéseket. Míg a nő szeret több lehetőség közül válogatni, szinte vadászni a kincsek között, szereti a bőséget, a látványos, izgalmas és mutatós, ugyanakkor lágy és finom dolgokat - addig a férfi nem szereti a túl zsúfolt, túl színes, és túlságosan finom megoldásokat.

A férfi általában határozott, dolgaiban az egyszerűségre és a praktikumra törekszik, épp ezért olyan környezetre vágyik, ahol minden tökéletesen átlátható és kéznél van.

XTONE Aged Dark nagy burkoló lapok
(Fotó: XTONE Aged Dark nagy burkolólapok)

A burkolatok terén ez a letisztultság leginkább az anyaghasználatban és a felületek mintázatában, azok megmunkálásában érhetők tetten.

Ami a színeket, árnyalatokat illeti, szintén a letisztult, neutrális árnyalatok, mint a szürkék, a hűvös barnák, esetleg bézsek közül érdemes válogatnunk.

Felületek terén inkább a matt, de az enyhén mintás, anyagában texturált burkolatok is szóba jöhetnek, ha mellé egyszerű berendezést választunk. A természetes anyagok - mint a fa, vagy a szép kövek mintázata szintén rabul ejtheti a férfi érdeklődését is, ha az kellően egyszerűen és letisztult felületekkel társul.

Nézzünk most néhány konkrét példák a legújabb kortárs burkolatok közül - kifejezetten a maszkulin, férfias enteriőr tervekhez!

 

1.      Egyszerű, letisztult, tágas


Mi sem jellemezhetné legjobban a tipikus mai férfias enteriőrt, mint ez a nagyvonalú méret, egyszerű és semleges, mégis kellemesen meleg szürke árnyalat! A kortárs burkolatok között sok szürke óriáslappal találkozhatunk, ám ami ennyire funkcionális és sokoldalúan felhasználható, mint az XTONE termékcsalád extra vékony és nagyméretű lapjai a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából, abból bizony már kevesebb akad…


XTone Aged Dark óriás burkola
(Fotó: XTone Aged Dark óriás burkolat)

 

2.      Letisztult mély árnyalat, menő fémes effekttel

Ez a kellemes, mély tónus önmagáért beszél. Ám, hogy ne legyen unalmas, vihetünk bele egy csepp fűszert, például egy kis fémes hatást. A Porcelanosa Steel névre hallgató termékcsalád különleges felülettel rendelkezik: egyszerre matt és fémes, kicsit mintha a beton és a vas izgalmas elegye keveredne a lapok felületén. Nemcsak a fürdőszoba, hanem a nappali, az étkező vagy a tárgyaló is kellően elegáns, mégis fiatalos megjelenést kap majd általa.


PorcelanosaSteel fém hatású burkolat
(Fotó: Porcelanosa Steel fémhatású burkolat)


3.      És ha kisebb a tér? Akkor gondolkodj világosban!

Agglegény lakások, apartmanok, kislakások tereibe - hiába oly trendi - azonban nem javasoljuk az előbbi mély szürkéket, mert félő, hogy összenyomják a teret. Válasszunk inkább a világosabb lapok közül! Ebből is találunk már kellemes, nem vakítóan hófehér, felületében is matt vagy félmatt lapokat. Tippünk: a túlságosan letisztult bútorok és szaniterek mellé jöhet pici minta. Az anyagában mintás, 3D hatású burkolatok férfiaknak és nőknek egyaránt nagy kedvencei, mert különleges, modern atmoszférát teremtenek a térben - pléne, ha a fényeket, világítást is jól választjuk meg hozzá.


PorcelanosaMatt fehér csempe
(Fotó: Porcelanosa Matt fehér csempe)

 

4.      Natúr elegancia a természet híveinek

Korunk városi emberének, aki tárgyal, lót-fut egész nap, egy irodában ül, vagy cége ügyes-bajos dolgait intézi, sajnos egyre kevesebb ideje és lehetősége marad a természetben való feltöltődésre. Pedig az ember is a természet szerves része - nem véletlenül hoztuk be a természet anyagait, textúráit a négy fal közé is az utóbbi pár évben. A fa felületek gyönyörű textúráinál pedig talán csak a kövek változatos, mozgalmas, egyedülálló megjelenése lehet izgalmasabb! Tippünk: A szürkeárnyalatos fényes kőmintázatú burkolatok mellé társíts matt fekete kiegészítőket, natúr textileket a férifasan elegáns összhatáshoz. 

Porcelanosa Elegant prémium burkolat
(Fotó: Porcelanosa Elegant prémium burkolat)

 

5.      Kreatív terek férfias kiadásban 

Ami a kreatív, látványos megoldásokat illeti, abban sincs hiány természetesen: a férfiak is bátran választhatják az aprómintás, mozgalmas, mégis kellően egyszerű és nagyszerű Terazzo mintát, melyből szintén óriási a választék napjainkban. A szürke és itt-ott színes árnyalatú kőtörmelékekkel dúsított beton hatás már a 19. század Velencéjében is nagy divat volt, a kortárs építészet pedig újra felkapta ezt a stílust az utóbbi egy-két évben. Az igazán férfias összhatásért válassz belőle óriás lapokat, és kombináld fehérrel, feketével!


Porcelanosa Ceppo padlólap és csempe
(Fotó: Porcelanosa Ceppo padlólap és csempe)

 

6.      Nagyvonalú, látványos megoldások

Ami az eleganciát és az exkluzív megjelenést illeti, szintén van néhány kiváló tippünk a maszkulin élettereket tervezők vagy újratervezők számára! Akár egy tágas, ragyogó fürdőszoba, akár egy impozáns nappali,vagy bármely elegáns közösségi tér fókuszába állíthatja a Laurent család különleges Bookmatchmodelljeit.Ezeken a lapokon a márvány minta tükrös szimmetriában díszeleg, mintha csak egy nyitott album egyedi oldalaira tekintenénk. A hűvös éjfekete alapszínt a mély csokoládé árnyalatú mintázattölti meg melegséggel, különösen jól mutat meleg fényekkel, élőfa padlóburkolat mellé.

Porcelanosa Laurent Bookmatch lapok
(Fotó: Porcelanosa Laurent Bookmatch lapok)


7.      Játékos elegancia, férfias kiadásban

Játékos kedvű, kreatív és művészi énedet természetesen férfiként is megtalálhatod a mai kortárs burkolatok között is: érdemes szétnézned a mozaikok között is! Hidd el, nem a csak a csilli-villi csajos csodák léteznek ma már, hanem a letisztultabb, vagányabb, geometrikus, modern megoldásokból is akad szerencsére szép számmal…

A geometrikus mintáknak köszönhetően pedig a szürkék szigorúsága és egyszerűsége mellett is vidám, játékos elegancia elevenedik meg a fürdőszoba vagy a konyha falain.

L’antic Colonial Future
(Fotó: L’antic Colonial Future)

Ha szívesen látnál még több különleges belső teret, esetleg megnéznéd, hogyan mutatna az itt látott kedvenced saját fürdőszobádban - akkor látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok segítőkész munkatársaitól mindent megtudhatsz és be is szerezhetsz, ami csak kell a burkoláshoz: segédanyagokat, ragasztót, fugát, vízszigetelést - a fürdőszoba komplett berendezéséről nem is beszélve.