Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Így burkolj, ha férfias, maszkulin stílusú teret szeretnél!

Így burkolj, ha férfias, maszkulin stílusú teret szeretnél!A fürdőszoba enteriőr szépsége, esztétikuma nem csak női kiváltság! Minden évben ilyenkor, Apák Napja alkalmából a férfiaknak kedvezünk, egy ízléses, maszkulin stílusú burkolat és enteriőr ajánlóval. Elvégre a fürdőszoba mindannyiunk számára az énidő, a feltöltődés tere és e tér atmoszférája nagyon is hatással van ránk, nemünktől függetlenül…


A férfiak is szeretik a szép, harmonikus élettereket, csak természetükből eredően nekik más a fontos, ami egy enteriőr kialakítását illeti. Nők és férfiak között az egyik legfontosabb különbség gondolkodásunkban rejlik, és abban, hogyan hozunk meg bizonyos döntéseket. Míg a nő szeret több lehetőség közül válogatni, szinte vadászni a kincsek között, szereti a bőséget, a látványos, izgalmas és mutatós, ugyanakkor lágy és finom dolgokat - addig a férfi nem szereti a túl zsúfolt, túl színes, és túlságosan finom megoldásokat.

A férfi általában határozott, dolgaiban az egyszerűségre és a praktikumra törekszik, épp ezért olyan környezetre vágyik, ahol minden tökéletesen átlátható és kéznél van.

XTONE Aged Dark nagy burkoló lapok
(Fotó: XTONE Aged Dark nagy burkolólapok)

A burkolatok terén ez a letisztultság leginkább az anyaghasználatban és a felületek mintázatában, azok megmunkálásában érhetők tetten.

Ami a színeket, árnyalatokat illeti, szintén a letisztult, neutrális árnyalatok, mint a szürkék, a hűvös barnák, esetleg bézsek közül érdemes válogatnunk.

Felületek terén inkább a matt, de az enyhén mintás, anyagában texturált burkolatok is szóba jöhetnek, ha mellé egyszerű berendezést választunk. A természetes anyagok - mint a fa, vagy a szép kövek mintázata szintén rabul ejtheti a férfi érdeklődését is, ha az kellően egyszerűen és letisztult felületekkel társul.

Nézzünk most néhány konkrét példák a legújabb kortárs burkolatok közül - kifejezetten a maszkulin, férfias enteriőr tervekhez!

 

1.      Egyszerű, letisztult, tágas


Mi sem jellemezhetné legjobban a tipikus mai férfias enteriőrt, mint ez a nagyvonalú méret, egyszerű és semleges, mégis kellemesen meleg szürke árnyalat! A kortárs burkolatok között sok szürke óriáslappal találkozhatunk, ám ami ennyire funkcionális és sokoldalúan felhasználható, mint az XTONE termékcsalád extra vékony és nagyméretű lapjai a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából, abból bizony már kevesebb akad…


XTone Aged Dark óriás burkola
(Fotó: XTone Aged Dark óriás burkolat)

 

2.      Letisztult mély árnyalat, menő fémes effekttel

Ez a kellemes, mély tónus önmagáért beszél. Ám, hogy ne legyen unalmas, vihetünk bele egy csepp fűszert, például egy kis fémes hatást. A Porcelanosa Steel névre hallgató termékcsalád különleges felülettel rendelkezik: egyszerre matt és fémes, kicsit mintha a beton és a vas izgalmas elegye keveredne a lapok felületén. Nemcsak a fürdőszoba, hanem a nappali, az étkező vagy a tárgyaló is kellően elegáns, mégis fiatalos megjelenést kap majd általa.


PorcelanosaSteel fém hatású burkolat
(Fotó: Porcelanosa Steel fémhatású burkolat)


3.      És ha kisebb a tér? Akkor gondolkodj világosban!

Agglegény lakások, apartmanok, kislakások tereibe - hiába oly trendi - azonban nem javasoljuk az előbbi mély szürkéket, mert félő, hogy összenyomják a teret. Válasszunk inkább a világosabb lapok közül! Ebből is találunk már kellemes, nem vakítóan hófehér, felületében is matt vagy félmatt lapokat. Tippünk: a túlságosan letisztult bútorok és szaniterek mellé jöhet pici minta. Az anyagában mintás, 3D hatású burkolatok férfiaknak és nőknek egyaránt nagy kedvencei, mert különleges, modern atmoszférát teremtenek a térben - pléne, ha a fényeket, világítást is jól választjuk meg hozzá.


PorcelanosaMatt fehér csempe
(Fotó: Porcelanosa Matt fehér csempe)

 

4.      Natúr elegancia a természet híveinek

Korunk városi emberének, aki tárgyal, lót-fut egész nap, egy irodában ül, vagy cége ügyes-bajos dolgait intézi, sajnos egyre kevesebb ideje és lehetősége marad a természetben való feltöltődésre. Pedig az ember is a természet szerves része - nem véletlenül hoztuk be a természet anyagait, textúráit a négy fal közé is az utóbbi pár évben. A fa felületek gyönyörű textúráinál pedig talán csak a kövek változatos, mozgalmas, egyedülálló megjelenése lehet izgalmasabb! Tippünk: A szürkeárnyalatos fényes kőmintázatú burkolatok mellé társíts matt fekete kiegészítőket, natúr textileket a férifasan elegáns összhatáshoz. 

Porcelanosa Elegant prémium burkolat
(Fotó: Porcelanosa Elegant prémium burkolat)

 

5.      Kreatív terek férfias kiadásban 

Ami a kreatív, látványos megoldásokat illeti, abban sincs hiány természetesen: a férfiak is bátran választhatják az aprómintás, mozgalmas, mégis kellően egyszerű és nagyszerű Terazzo mintát, melyből szintén óriási a választék napjainkban. A szürke és itt-ott színes árnyalatú kőtörmelékekkel dúsított beton hatás már a 19. század Velencéjében is nagy divat volt, a kortárs építészet pedig újra felkapta ezt a stílust az utóbbi egy-két évben. Az igazán férfias összhatásért válassz belőle óriás lapokat, és kombináld fehérrel, feketével!


Porcelanosa Ceppo padlólap és csempe
(Fotó: Porcelanosa Ceppo padlólap és csempe)

 

6.      Nagyvonalú, látványos megoldások

Ami az eleganciát és az exkluzív megjelenést illeti, szintén van néhány kiváló tippünk a maszkulin élettereket tervezők vagy újratervezők számára! Akár egy tágas, ragyogó fürdőszoba, akár egy impozáns nappali,vagy bármely elegáns közösségi tér fókuszába állíthatja a Laurent család különleges Bookmatchmodelljeit.Ezeken a lapokon a márvány minta tükrös szimmetriában díszeleg, mintha csak egy nyitott album egyedi oldalaira tekintenénk. A hűvös éjfekete alapszínt a mély csokoládé árnyalatú mintázattölti meg melegséggel, különösen jól mutat meleg fényekkel, élőfa padlóburkolat mellé.

Porcelanosa Laurent Bookmatch lapok
(Fotó: Porcelanosa Laurent Bookmatch lapok)


7.      Játékos elegancia, férfias kiadásban

Játékos kedvű, kreatív és művészi énedet természetesen férfiként is megtalálhatod a mai kortárs burkolatok között is: érdemes szétnézned a mozaikok között is! Hidd el, nem a csak a csilli-villi csajos csodák léteznek ma már, hanem a letisztultabb, vagányabb, geometrikus, modern megoldásokból is akad szerencsére szép számmal…

A geometrikus mintáknak köszönhetően pedig a szürkék szigorúsága és egyszerűsége mellett is vidám, játékos elegancia elevenedik meg a fürdőszoba vagy a konyha falain.

L’antic Colonial Future
(Fotó: L’antic Colonial Future)

Ha szívesen látnál még több különleges belső teret, esetleg megnéznéd, hogyan mutatna az itt látott kedvenced saját fürdőszobádban - akkor látogass el hozzánk személyesen üzleteink egyikébe!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok segítőkész munkatársaitól mindent megtudhatsz és be is szerezhetsz, ami csak kell a burkoláshoz: segédanyagokat, ragasztót, fugát, vízszigetelést - a fürdőszoba komplett berendezéséről nem is beszélve.