Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Tippek, hogyan varázsold saját fürdőszobádba az elegáns, fényűző SPA-terek atmoszféráját!

Tippek, hogyan varázsold saját fürdőszobádba az elegáns, fényűző SPA-terek atmoszféráját!A fürdőszoba különösen alkalmas az ellazulásra, a pihenésre avagy a feltöltődésre, éppen ezért sokan szeretnék ezt az enteriőrt az elegáns, pihentető SPA helyiségek finom vagy éppen fényűző belső tereinek mintájára megtervezni. Most ehhez adunk néhány álomszép, ám mégis könnyedén megvalósítható, praktikus tippet - a való életben is jól használható és elérhető termékajánlókkal.


Tippek, hogyan varázsold saját fürdőszobádba az elegáns, fényűző SPA-terek atmoszféráját!

A fürdőszoba azon túl, hogy a tisztálkodásunk helyszíne, mára a legtöbb otthonban a pihenés, a feltöltődés színterévé is vált. De hogyan is alakítsunk ki kisebb költségvetéssel egy harmonikus és fényűző hatást nyújtó, álomszép fürdőt saját otthonunkban? 

Akár egy teljesen letisztult, egyszerű, akár luxus SPA részleget megszégyenítő fürdőszobát szeretnénk, az első és legfontosabb, hogy a helyiség funkcionalitását tartsuk szem előtt. A látvány, és a hangulatteremtés mellett nagyon fontos, hogy a berendezés az újdonság varázsának elmúltával is kiállja az idő próbáját. 

Íme, a mi javaslataink kapcsán arra, hogy hogyan is tudtok kialakítani egy funkcionálisan is jól működő, időtálló és varázslatos hangulatú fürdőszobát! 

Ami nagyon lényeges, az az, hogy mind a színek, árnyalatok, és a fények, mind pedig a formák kellemesek, letisztultak és harmonikusak legyenek - hogy szemünknek és valamennyi érzékünknek pihentető legyen a látvány. 

Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg korunk igényeit és elvárásait szem előtt tartó fontos funkciókról sem, különösképpen azokról az újításokról, melyekkel a gyártók kényelmünket és felhasználói élményünket igyekeznek növelni.

Nézzük, miket érdemes választani, hogy a SPA-élmény is meglegyen, de a funkcionalitás és a megvalósíthatóság se szenvedjen csorbát ?


1.    Elegáns, természetközeli árnyalatok és textúrák - játékos üdeséggel

A hidegburkolatok ma már nem csak a falainkat védő funkcióban jeleskednek, hanem egyre inkább a látvány és a hangulatteremtés eszközei, és ennek megfelelően építjük be őket személyes élettereinkbe.


STN Accord Hx Blanco MT dekorcsempe
Fotó: STN Accord Hx Blanco MT dekorcsempe


A SPA-hangulatot megteremtő, elegáns, természetes színek és textúrák egyik legnagyobb előnye az időtlenség, és az értékállóság. Egy gyönyörű, finoman megmunkált, csiszolt kő vagy márvány hatású felület nem fog kimenni a divatból évek múltán sem, és az elegáns, természetközeli élményt biztosan szeretni fogjuk jó sokáig. 

Mindezt még feldobhatjuk némi játékossággal, mint a nagy és az egészen kis felületek dinamikus váltakozása. Ehhez az adott burkolólapot akár a család saját dekorcsempéjével vagy mozaikjával kiegészítve kelllemes, könnyed, fiatalos élettér lesz a végeredmény.

A luxus érzethez nem is muszáj a legdrágább lapokat választanunk: az STN Ceramic Accord csempékkel tökéletes SPA-hatású fürdő terekret tervezhetünk - ráadásul most kivételesen kedvező lehetőséggel, a Palatinus Plus Ügyfélkártyával, mely 15 % kedvezményt biztosít még október végéig az első vásárlásra!STN Accord Hx Blanco MT dekorcsempe
Fotó: STN Accord Hx Blanco MT dekorcsempe


2.    Anyagok és felületek a luxus trendjének aprólékos kidolgozottságával

A luxus trendje évek óta igen magas pozícióban van az otthonteremtők és benne a fürdőszobát tervezők népszerűségi listáján, nem véletlenül! A luxus ugyanis ebben az értelemben véve a magas minőséget, azaz a minőségi megmunkálást, részletgazdag kidolgozottságot, s ennek értelmében az álomszép, aprólékosan kidolgozott és megmunkált felületeket jelenti - nem pedig a pazarlást, a felesleges fényűzést. 


Gondoljunk itt akár egy gyönyörűen hímzett takaróra, egy aprólékosan, minden részletében szépen kidolgozott terítőre, ágytakaróra, függönyre. És bár a lakástextilekkel lehet a leginkább példázni, érzékeltetni ezt a művészi kidolgozottságot, luxus színvonalat - ma már az egyre tökéletesedő technológiai vívmányoknak köszönhetően a hidegburkolatok terén is egyre inkább megfigyelhetjük ezeket a művészi részletességgel megmunkált, különlegesen szép kidolgozottságú felületeket, textúrákat.


SNT Accord Blanco MT Csempe
Fotó: SNT Accord Blanco MT Csempe


Sokszor nem is a színeken van itt a hangsúly: a tone-in-tone trendjében is gyönyörű, mozgalmas terek születhetnek, melyek mind látványukban, mind az általuk nyújtott atmoszférát illetően igazán sokszínűek, plasztikusak, és finomak mégis. Ehhez persze olyan köveket, burkolatokat érdemes választani, melyeknek egy adott árnyalatában több méret, izgalmas felület, rajzolat található, melyek mindezen felül kellően lágy megjelenést nyújtanak, hogy majd bármilyen berendezési tárggyal együtt harmonikus összképet tudjanak nyújtani.


Rockstone Noice
Fotó: Rockstone Noice


3.    Hűvös tónusok - meleg, aranyló fények kontrasztja

A hűvös szürkék, bézsek nagy felületen, mint a csempe vagy a járólap - kellően elegánsak, azonban meghitté, otthonossá, pihentetővé akkor válnak, ha meleg, aranyló fényekkel egészítjük ki. Ez lehet akár egy meghitt fényforrás, még jobb, ha több különböző lámpát, kiegészítő fényt alkalmazunk. A megfelelő súrló fénnyel megvilágított falakon a csempék izgalmas textúrája, elegáns mintázata, felülete is még inkább fókuszba kerül, a megfelelően érkező, meleg finom fény kiemeli szépségüket.


Cersanit Noisy Grey matt padlólap és falicsempe
Fotó: Cersanit Noisy Grey matt padlólap és falicsempe


A másik megoldás, ha tovább szeretnénk fokozni a különleges, meleg fények ragyogó hatását és látványát: ha arany színű, arany fényű kiegészítőket, csaptelepeket választunk!


Grohe Euphoria System 310 zuhanyrendszer
Fotó: Grohe Euphoria System 310 zuhanyrendszer


A Grohe kínálatában már az arany csapoknak és zuhanyrendszereknek is egészen széles arzenáljából válogathatunk, a mattabb, rezesebb tónusoktól, a fényes, ragyogó klasszikus arany felületein át egészen a divatos rosegold árnyalatokig. Az elegáns arany csaptelepek mellé szerencsére ma már több gyártó is kínál színében is csillogásában azonos szerelvényeket és egyéb kiegészítőket, így legyünk igényesek, és keressünk mindenből azonos tónust: arany mosdócsaptelepek mellé válasszunk arany színű zuhanykabin zsanérokat, törölközőtartót.


Grohe Euphoria System 310 zuhanyrendszer
Fotó: Grohe Euphoria System 310 zuhanyrendszer 

4.  Letisztult, áttetsző felületek - a könnyed felhasználás és karbantartás élményével

Ez szinte magától értetődő: a transzparens, áttetsző üvegfelületek átengedik a fényt, ezáltal a helyiség még naposabb, világosabb, és tágasabb hatást kelt majd. 

Ha egy elegáns zuhanyzóra gondolunk, akkor bizonyára már látjuk is lelki szemeink előtt a walk-in típusú megoldásokat, melyeknek nem csak a kényelmes, akadálymentes és könnyed belépése, gyors és kényelmes használata lesz a legfőbb érdeme, hanem a szépségük és eleganciájuk is magával ragadó. 


Sat Walk-In 110 átlátszó üveg zuhanyfal, easy-clean felülettel 
Fotó: Sat Walk-In 110 átlátszó üveg zuhanyfal, easy-clean felülettel 


Az pedig, hogy egy-egy ilyen egyszerűbb, letisztultabb zuhanyfal vagy zuhanyajtó még árában is jóval kedvezőbb, mintha egy komplett kabint, vagy egy drága épített zuhanymegoldást választanánk -.külön hab a tortán…

A képünkön is látható, méretben is több lehetőséget rejtő SAT-WALK-IN zuhanyfal mindemellett még változatos dizájn - és fényhatásokat is kínál, hiszen nem csak a klasszikus, átlátszó, transzparens üvegből, hanem a páratlanul elegáns és intim füst színű üvegből is választhatjátok, méghozzá most akár 15 % kedvezménnyel a Palatinus Plus Ügyfélkártya kínálta lehetőséggel.


Sat Walk-In 100 füst színű üveg zuhanyfal, easy-clean felülettel 
Fotó: Sat Walk-In 100 füst színű üveg zuhanyfal, easy-clean felülettel 


Ha pedig a vízkő és az állandó takarítás réme lebegne a szemetek előtt, akkor megnyugtatunk, hogy az Easy Clean felületnek, gyári bevonatnak köszönhetően a vízcseppek leperegnek az üvegről, aminek köszönhetően a mindennapos takarítás szinte gyerekjáték lesz!

5.  A SPA - életérzéshez elengedhetlen továbbá: a kényelem és a nyugalom megteremtése…


Ha pihenés és énidő - akkor otthoni fürdőszobádban is legalább akkora hangsúlyt kell fektetned a nyugalom és a csend megteremtésére.

A nyugalom a szemnek, a tekintetnek, de a fülünknek is legalább olyan fontos. Vagyis, a rendezett látvány, a letisztult felületek, és az, hogy helye van minden apró-cseprő tárgyunknak, tisztálkodó - és szépítőszerünknek, ez legalább olyan fontos, mint egy halkan záródó fiók, vagy egy lecsapódás mentes WC-tető…


SIKO SATIN, Sat Infinito perem nélküli fali WC Soft Close tetővel
Fotó: SIKO SATIN, Sat Infinito perem nélküli fali WC Soft Close tetővel


Apropó, WC

Korunk elvárásai ma már ezen a téren is egyre magasabbak, így azon felül, hogy a tető halkan záródik, és még véletlen sem ébreszted fel vele az esetleg még alvó párodat, családtagokat - még a higiénia és a könnyű karbantartás igényét is kell teljesítse. 

Ilyen lehet például, ha az ülőke könnyen eltávolítható (Easy Lock) rendszerrel kialakított, hogy a mindennapos takarítás során könnyedén levehesd majd visszatehesd egyetlen mozdulattal, hogy a mögötte, vagy a csavarok mellett megbúvó összes szennyeződést le tudd kényelmesen takarítani. 

Az alapos és gyors takarítást szolgálja még a WC-k esetében a perem nélküli kialakítás (aminek köszönhetően nem tapadnak meg a WC pereme alatt sem a baktériumok), valamint a függesztett WC csészék is, amik alatt könnyűszerrel bármikor feltörölhető, felmosható a padló.  

Hogy a SAT Brevis perem nélküli hátsó kifolyású WC épp ilyen? 

Hm…. már csak azon kell izgulni, hogy el ne fogyjon készletről…


SIKO SATIN Sat Infinito perem nélküli fali WC Soft Close tetővel, fehér színben
Fotó: SIKO SATIN Sat Infinito perem nélküli fali WC Soft Close tetővel, fehér színben


Ami pedig a szemünk pihentetését illeti, az nem más, mint a szép rend és rendezettség, minden nap!

Ebből már bizonyára kitaláltátok: következő és egyben utolsó termékajánlónk egy szép, komplett fürdőszobabútor lesz, mosdóval, csapteleppel és egy tágas, praktikus zárt alsó szekrénnyel. A fürdőszobabútorok esetében ugyanis - pláne, ha kisebb a helyünk, vagy csak zavar az állandó rendetlenség - akkor célszerűbb a zárt tároló megoldásokat választani, ahol az összes textilt, kozmetikumot és tisztítószert el tudjuk rejteni. A fiókok és zárt polcok használata megteremti a rend érzetét a helyiségben, s így szemünk-lelkünk is megpihenhet.


SIKO VITRA MIA fürdőszoba szekrény tükörrel és világítással 
Fotó: SIKO VITRA MIA fürdőszoba szekrény tükörrel és világítással 


Mindehhez még felteheted az i-re a pontot néhány gyönyörű pihe-puha, minőségi törölközővel, meghitt gyertyákkal, szép zöld növényekkel, a hely függvényében kisebb vagy nagyobb pálmákkal, bambuszokkal, orchideákkal - és otthoni fürdőszobád máris egy elegáns SPA hangulatát és látványát idézi majd fel nektek a hétköznapokban is!

Ha téged is megihletett egy ragyogóan elegáns fürdőszoba enteriőr kialakítása a saját otthonodban, ugyanakkor a büdzsé is számít, és szeretnéd mindezt a lehető legkedvezőbb áron összehozni - nos, akkor ajánljuk figyelmedbe a Palatinus Plus Ügyfélkártyát, mellyel induló akciónk keretében 15 % kedvezménnyel vásárolhatsz első alkalommal Üzleteinkben.

Várunk szeretettel személyesen üzleteink egyikébe, ahol a hatalmas választék mellett kollégáink hozzáértő szakértelmével, tervezőink jó szemével és ízlésével segítjük vásárlásod. 

A Palatinus Fürdőszobaszalonok készséges, hozzáértő munkatársai várnak szeretettel, az ország több pontján is. Keresd a hozzád legközelebb eső üzletünket, ahol folyamatos kedvezményekben részesítjük Ügyfélkártyával rendelkező Ügyfeleinket!